Friday, October 7, 2011

MY WEDDING PREP - SIJIL KURSUS KAHWIN + HIV TEST + OP + OV (PART II)

Meowternoon..!! ;)

Ok sambung story..sorry la smlm mcm xlarat plak nak sambung balik story smlm (HERE).. mood tarak.. sambung balik, where was it? oh kat BUTIK LAGENDA..i copy+paste 1st paragraph kay so it doesnt sound so pelik..

MY WEDDING PREP - SIJIL KURSUS KAHWIN + HIV TEST + OP + OV (PART I)

******************************



 I called the photographer to double confirm nak jumpa. then dia ckp due to last minute thingy org berinai, kene postponed jumpa 9pm.. so kitorang ok je la, my fiance time tu da ZZZzz... sampai2 KL around 7pm plus, i xtau nak pegi mana, so trus singgah MAJU JUNCTION.. haa kenapa?? pegi BUTIK LAGENDA of course..weee.. saje nak singgah2 jap..

Here's a funny story, me and fiance da la pakai selekeh giler tshirt lusuh n jeans londeh ngn fipper slippers, da pulak whole day keluar..mmg not presentable la..mmg xde gaya anak nenek la senang ckp..haha ;p so mase sampai2 je BUTIK LAGENDA, kitorang trus pegi tepi butik tu, bukan masuk terus... TAKUT!! haha.. serious talk!! ;p mula2 macam xde org, so kitorang usha suit for men yg putih kat luar tu.. then nmpak Oscar jawab call (time tu xsure sape yg Oscar). my meowgagah was like, "masuk la, masuk la..u masuk dulu..". n i plak, "alaa..jap la..jap2.. jom la ikut i..baju i selekeh la,camne nie..".. kitorang mmg macam ape je kat luar tu..

Time nak masuk tu pun macam acuh2 je.. nervous beb.. dgn baju selekeh tu kan, rambut kusut masai, macam org xberduit.. mula2 dorang (oscar ngan someone else at the back) macam xlayan sgt, pandang? xtau la pandang kitorang tak.. mmg rasa mcm awkward sgt2222 mase masuk tgk baju2 situ.. xtau nape.. kitorang tunggu gak smbody layan but xde pown?? last2 i tunggu jugak la oscar put down d phone, and trus ckp.. hiiiii i renee, my frens recommended u all for wedding dress..one of them is yuyu.. then dia "ohh ok yuyu, u nak jumpa leng ke atau i".. Leng was not around at that time. i ckp xkisah ler kan.. i told him today just nak drop by je say hello, later i will bring my mom skali..

i ni da la FIRST TIME singgah butik2 pengantin/boutique, so bila tanye pun sumer mcm soalan bodoh je.. and i plak x bawak pic2 for reference kan (tertinggal dlm kete-pandai kan?).. da plak tu bila explain nak baju camne kat Oscar pun macam org bodo jer..huhu.. dia siap mata terbeliak2 n senyum bila dia x get my explanation.. huhu.. so cute, but i duno tu senyuman sinis or mcm terpaksa layan pompuan yang selekeh n FUGLY ni.. T_T maybe it's just my feeling sbb MMG RASA AWKWARD n SEGAN GILER AYAM masuk boutique high class nih... inside i was like, "somebody please shoot me!"

but honestly to me Oscar is ok, he's funny n friendly.. and wat i like, dia honest.. i siap tanye baju camne yg sesuai untuk org fluffy macam i nie kan.. so dia pun bgtau la, blabla n so on.. the price? well, i didnt get a fixed price.. T_T dia just ckp kalau baju camnie (kebaya pjg+labuci penuh) or blabla, it's rm1k++.. kalau baju byk, then bleh less lagi.. and we all ade la borak about b2b blogger punye dresses yg dia da buat/tgh buat.. haa, dun worry, dia xtunjuk pun okey.. ;p Once we all nak gerak, Oscar bagi card kalau nak buat appointment.. MAMA NEXT WEEK VOLEY?? hehe ;p

but sincerely i nak share ngan u all, i dont feel 'the spark' sini.. i mean my instinct pun mcm xbest jer.. most of my life i based on instinct (most of time bile lawan instinct emsti sumthing really bad happens T_T) Normally dia akan ada feeling spark2 gitu kalau suruh go on.. but this time my instinct mcm hmmmmm ummmm aaaaa.. Seriously i dunno how to explain kat u all T_T

Is this normal?or i shud go on? adoih..
mcm malas nak pikir n meng-stress kan diri..oh well, atleast one thing i wanted to do earlier (HERE) da buat.. hmm ;)
.
.
.
.
ok lupekan jap about that, what's next? PHOTOGRAPHER! Lepas singgah BUTIK LAGENDA, kitorang head trus ke ampang jumpe our future photographer.. ;) weee..

 At first sesat2 la jugak nak carik umah photographer tu.. luckily my fiance yg drive so steering kete xkene tumbuk la ngan i.. haha ;p mmg rase mcm bengang la sket nape nak kene gi umah dia n so on.. but thinking of the rm2k deal for 3events is really hard to find nowadays, xpe la redah je kan.. kalau la hire vendor yg charge rm10k mmg vendor tu la yg patut datang umah la kan..

 Bila sampai2 je, waaaaahh best giler apartment dia..! my meowgagah suka sgt apartment tu..serious chantek n class okeh.. sampai2 je depan umah bg salam, photographer tu buka pintu n welcome us...her name is SYD CHARICE.. mase masuk umah dia pun, kitorang mcm waaaa smartnyee... view chantek..dah plak studio apartment babe.perghh kaya minah ni (monolog dalaman)..hehe ;p i saw sofa dia ada bulu2 kucing, baru nak tanye bela kucing ke? Syd trus tanye u suke kucing kan? i ada kucing kat bawah tv tu..i was like ngeeeee...awwww..so cuteeee.. i mmg pantang tgk kucing i will automatically turn to babytalking-mushy2-crazycatwoman mode..haha.. Yeah im weird T_T

Ok back to the story.. ok before this in june/july.. our BBF@B2B blogger fren zaila
 shared about this photographer yang offering rm2k for wedding photography n videography for 3events.. kebetulan my fiance mmg carik OV so i straight away contact this company la booking je dulu yg rm2k promo tu..konon nak jumpa tapi sampai ke sudah xjumpa sbb both bz.haha.. last2 luckily a few weeks back i email balik n tanye bila bleh jumpa, Syd bgtau anytime now da boleh..mula2 ahad but canot tetibe ada hal lain. so ok, we all pun set hari rabu cos mmg da apply cuti nak settle a few important things.

Actually in between ada la story sket about last minute deposit (few days back before jumpa) n stuff but malas nak citer la. let me keep it to myself. Senang ckp, i trust my instinct and juz go on wif it..so ok, back to present.. mase kat umah Syd she showed us her videos, and what we are getting from the rm2k deal.. n macam la borak pasal tahape tah..macam2 la jugak..

i think chemistry tu ada situ, chewah~ i like the vibe and so far alhamdulillah my meowgagah pun felt the same way. i byk surprised when she explains all, dpt ni, dpt tu..blabla.. i mmg happy giler.. dia siap bgtau kite bleh request nak photog yg mane (cos team dia ada 4-6org), nak style camne, video nak camne, coverage brape lame.. weee besh sgtt2... yes they're NEW, and of course tak ke tahap CST or LH kan, but i know dorang boleh improve and will do a great job by the time of our wedding.. :) Yang penting is trust, give+take, and kerjasama..and, win-win for both parties..hehehehe.. *winkwink*

Time balik tu, i just saje2 tanye my fiance, so camne sayang wat do u think? dia ckp "ok2 bagus, ada chemistry, siap boleh kawtim2, so far ok, dia bleh ikut style camne kita nak..". then my fiance tanye i balik, u plak? "i suke giler la..da la murah, deal baek punya, syd pun sporting n frenly, umah pun da tau so kalau tipu boleh SERBU, dorang baru so kite bleh promote dorang n at d same time dorang akan do their best for us, anddd.. dia ada KUCING..hehehe". My meowgagah gelak, "laa tu pun mempengaruhi ker??".... i said YES, wif a big cute smile yg mencairkan hati my meowgagah..haha ;p

 Alrighty thennnn, rasenyer ramai kot BBF dah tau sape kan..
so here's my OFFICIAL PHOTOGRAPHER & OFFICIAL VIDEOGRAPHER... :)

INDAH KARYA by Syd Charice
here are details of INDAH KARYA..check em out okeh!
 *note-kat vimeo mmg vid pendek je, sbb acc dia amek basic..i da tgk yg whole video for some of her works and we both liked it ;)

IndahKarya Production's Office/House address :
A-10-03 Ampang Putra Residency,
Jalan Putra 6, Taman Putra Sulaiman,
68000 Ampang, Selangor.
(sebelah Bangi Kopitiam Ampang)

IndahKarya Production Hotline : +6019-2028054
Email : indahkaryaproduction@gmail.com

If you all contact INDAHKARYA, dont forget to mention my name yer..hehehe.. skang ni promo rm2k tu da takde, but her packages now mmg ok la jugak..still afforfable.. AND, ade promo for bloggers, kalau u all ada lebih 50followers, u all bleh dptkan SAVE THE DATE VIDEO for only rm1k.. ;) more info u all bleh contact directly okay..
 
 For me, INDAHKARYA is seriously recommended..! tak salah support yg baru2 dlm wedding industry ni kan? macam support local music la kat xfm.. hehe.. time balik tu rasa lega sgt..happy giler and really2 tired.. cuti yg x macam cuti.. papepun mmg happy sbb a few things oledi striked from my check list.. lepas ni malas nak pikir dah.. ;)

 KURSUS KAHWIN - DONE
 HIV TEST - DONE
BAJU NIKAH (GROOM) - CONSIDER DONE
PHOTOGRAPHY - DONE (BOOKING)
 VIDEOGRAPHY - DONE (BOOKING)

 ok lepas ni maybe nak update other stuffs on baju kot? i dunno,we'll see.. till then babes, happy lunching..daaa~~


meowluv~

9 comments:

nida-razak said...

renee..bridal 2,kalo u ad feeling xbes ,xyah truskan,sumtime,instinct kte bt0l.i da pnah kna,instinct i mcm ad sumthing bad je,tp i truskan gak,last2,nyesal xsudah,nasi jd bubur.huhu.tp dpend pda u la.ap2 p0n,u bncng ngn me0wgagah u n ur pamily =)

Nadia Hamdan said...

sometimes, instinct tu penting for certain cases. kalau i masuk satu butik/kedai tu and i feel awkward, i tak go on.. like macam my baju nikah la.. i sebenarnya x selesa sgt dgn tailor tu.. my baju pun x berapa nak jadi. huhu

Khairiyah aka Kerry said...

haa die ramai photoG so ok la tu kan kite di tarikh yg same hehehe.syd mmg peramah.lau jwb emel pun sopan je.hehe

LisaLisut said...

renee,i am excited and happy for ur progress babe! :)
i suka indah karya punye gmbr jugak.nice.2k for 3 events is just awsome posum! ade video lak tu.nice babe. hhmmmm why la i dont have bad feeling masa amik butik K.hahah tp ms tu ade la mcm was2 nk depo.ish kalau tau instinct tu xbest i back off awl2 haha.follow ur heart babe.jgn sbb ramai b2b buat kat situ n we have to go there jugak kan.cr lg.u kan rajin surveyyy :D

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

setuju dgn nida....kalo instc. mcm tak best jek dgn butik tu jgn teruskan karang nyesal lak. teruskan survey sampai jumpa yg puas hati. baru u akan puashati. penat sket survey takpe....yg penting ngan dgn citarasa kita.

maria fitria said...

bez kan renee dah setel byk hal.. rugi plak i x amik diorg masa promo 2k aritu..

Shaza Reena said...

hehe.. Syd told me you went to see her too..
Apartment dia smart kan? I loveee yg swimming pool tu. hehe..
Anyway, I pon pergi butik Lagenda tu last time jgak tp I pon rase xsedap ati.. why ehh? instinct pon rase cm x best. I also dont know what to do -_-
tp i ngn Leng, not Oscar. huh.. tp da anta kain cume belom bayar deposit je lg..

Rahiza D. said...

renee dear, do u hv any idea where to get a reay made baju kurung moden around klang valley? mail me pls? ;)

Renee Meow said...

rahiza:yang wats ur email add? actually ada byk je around klang valley.. if u xkisah spend lebih, i suggest mimpikita@bangsar or buttonmybuttons@subang.. but, if ur in a budget, u can try pegi amcorp mall/pkns shah alam/alam sentral... ada byk kedai2 yg jual modern kurung yg chantek2... ;) like me, i slalu beli kat giant je, yg org2 bukak booth jual baju tu..slalu dorang jual murah..design pun ok.. ;)