Thursday, May 7, 2015

CAKE SEDAP!!!

Morning bebehsss..

Nak promote ni.. my cuzzie's biz.. she's a very2222 talented baker and now doing part time biz buat cake2 sedap giler ayam.. I da a few times order RV cake from her it's sooooooo yummehhhhhhh... and FYI, im not a cake lover tau but her cakes mmg sedap giler u'll end up eating alone in one corner of ur room..haha.. ok melampau..

If anyone interested pleaseee checkout her blog here..



Jom membuat diri air liur n air hidung meleleh.. ;p

Who doesn't like Nutella?? *drools*

Yumss... mcm nak try je nih...

I reaaaally need to try this one.... I x penah tau ada such thing as butterscotch cake.. just imagine butterscotch bread yg Gardenia tu pon da sedap, ni plak cake??


Like i said, im not a cake fan so i xtau ni cake ape but nampak sedap okeh.. and this cake's name is Hummingbird name... copy paste from her blog.. it's baked with luxurious combination of sweet mashed banana, crushed pineapple, pecan and dash of cinnamon



Pretty ombre cakeee!! Pretty rainbow cake!! 
And mix it wallahhh here u go pretty ombre rainbow cake...!
 

I da order 2-3kali and she never failed me.. My 1st anniversary pon i ordered from her.. siap bawak ke PD.. *nak tempel old pic jugak*
 



Combo of all the goodness! Red velvet + Vanilla spongcake + Choc all in one! Amagaddd..


many more okehhh.. My cuzzie ni da la mmg talented in baking, and masa dia sambung study kat UK boleh sempat gi join cakes+pastry class kat Pareee *Paris* so u wont regret it.. ;) I also have tried and mmg sedaaapppppp... 

Da terliur dah? Perut da berbunyi dah? heeee.. 
Checkout and order from her ok?! Sedap giler and price also reasonable..xyah da order Secret recipe, boring dah.. heheee.. ;p


How to Order?
Kindly text or whatsapp your orders by quoting the cake's name with the type of topping and cream of your choice to 6012 674 8786. Don't forget to placed your name, address, and the date you wish to receive your bakery products!

Pick-Up Point1. Petronas Taman Seri Gombak2. Jusco Aeon AU2 Setiawangsa3. Bangsar Village


Ok then bebeh, daaa~~


meowluv~

Tuesday, April 28, 2015

Say Hi to Melissa Sofea! :)

Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......

Ahmagad lamanye x update blog..rindusss nak menaip..hehee..
Sejak deliver trus tak masuk blog da..busy with my precious lil angel baby..hehe..

Ok just drop by kejap to announce my baby to the blog world..
Say hi to baby Melissa Sofea!! :)

*all pics from IG*
tgh maleh nak upload phone..


Name: Melissa Sofea
DOB : 23rd Feb 2015
Delivery Time : 1.58am
Delivery : E-LSCS (Emergency C-zer due to slow progression)
Weight Delivery : 3.08kg

Ni lah dia cik Melissa Sofea.. my 'miracle' baby..Yeeee budak tecik ni ada IG okeh..mama dia sangat rajin nak bukak IG dia since dalam perut lagi..heee..now acc tu private, nanti kite change to public ye..hee mengada sunggoh mama dia nih.. 

Also yesterday was 1st day masuk keje and 1st day sent her to the babysitter.. Mama cried!! haha..clingymommy sunggoh.. apakan daya, dah sayang anak kan..huuhuuu..

Okay will update more on my delivery later when free.. biase la da masuk keje ni sumer da menimbun nimbun..huuu.. 

Ok daaaa~~


meowluv~

Thursday, January 22, 2015

9 MONTHS!! :)

Hi bebehs..

Wohoo dah 9months!! How time flies... 
Excited, nervous, takut semua perasaan ada right now..
Im 36weeks going to be 37weeks.. 
means da anytime da nie but im still hoping for date yg dekat2 dgn due date atau exact date which is 14feb sbb rasa mcm x ready je... 
voley tak camtuh.. 

T_T 

Kenapa tak ready?

1. Dont know what to expect
2. Low tolerance in pain
3. First baby
4. Takut!
5. Tak pegi wax lagi hahaa voley tak??
6. Aritu da warded sekejap so da experience that feeling in ward bersalin and tgk org lain in labour 
7. Office byk keje

Yes office byk keje.. acane tuh? mesti u all rasa mcm nak sound i kan?? FYI My dept ada brape kerat je lahaii (2 HR+1receptionist=3org je!), yg receptionist sorang ni mmg jenis slalu cuti and kebetulan mmg cuti this week and next week sbb mother passed away and dia pun da plan cuti panjang..so kesian la kan. so we all yg tinggal ber2 ni yg kena cover berlari sana sini..dah plak ada testing system ni, system tu, pastu last minute request itu ini, blabla mcm2 la lagi.. Walaupun tak larat (perut keras,senak,etc) tapi i gagahkan juaaa... xpe la nanti i start maternity dia plak yg cover i..so fair la.. baiknyeee i kannn.. :D
i mmg baik tapi kalau org start buat taik kat i mmg i akan naik gila and xde baik2 dah..sorry laaa kan...*gitew*

My family and sisters all tanye nape tak start amek cuti je?? mmg la boleh tapi xkan i nak amek cuti gak and leave my another colleague tinggal sorang? im not that kejam okeh.. pastu rasa mcm sayang plak cos we still have a full year ahead! nanti cuti2 yang ada ni la nak pakai kalau nak buat checkup baby, kalau ada ape2 emergency ke ape kan.. selagi mampu i will still try my best to go to work.. pagi datang settlekan ape patut pastu bile xlarat balik le awal sket.. nasib boss sporting...

Ni ha latest photo today..pakai lak baju yg kain lembik so mmg shape perut ternyata jelas sekali...haha.. yay perut da besar baru la sesuai nampak mcm 9months.. dulu2 kat office ramai ckp xnampak la perut blabla..now kecoh ckp besarnye perut baby berat brape blabla.. haih kalau dah nyibok tu nyibok la jugak.. T_T

Baby scan takde..sbb last week check dia da kepala kebawah and pandang blakang..xdpt da nak buat 3D4D lagi..wuu rinduu nak tgk baby.. T_T

xnak tunjuk muka sbb da zombie sgt.heee.. 

*standing*

*sitting*
 

Sooooo, before entering the labour room@ward bersalin which is anytime from now.. i nak mohon maaf from u all if i ada terbuat salah silap or tersalah kata.. Please forgive all my wrongdoings sama ada sengaja atau x sengaja..

Knowing myself ni da la jenis low tolerance in pain.. So i really hope i can find the strength and semangat to go through the 'big day' aka LABOUR!!!.. 
Everyday i doa when the time comes,i'll be ready for it...doakan skali yee.. 

Doakan yang indah2..
Doakan semoga semua berjalan lancar..
Doakan semoga semuanya dipermudahkan..
Doakan semoga i dapat bersalin secara normal...
Doakan both mommy and baby sihat and selamat..
Doakan baby sihat, selamat dan sempurna..

Aminnnnnnnnn.....

 
*taken from my IG*



meowluv~

Wednesday, December 24, 2014

WEDDING IDEAS - HENNA

Uolssss... :D

Dah lama x update pasal wedding2 kan? rindu la plaksss.. walaupon i ni dah pengantin basi, tapi tetap sukeeee anything yang got to do with weddings.. kat IG pon byk follow brides and wedding stuffs.. ehe..

Ok skang ni im like super obsessed with this one thing.. People call it Flash Tattoo.. it's like henna but in gold colour.. i dunno kat msia ni org dah buat ke blum.. but lately i slalu nampak bende ni kat IG.. and im like, sukeee giler.. serious it's too gorgeous!! Naper la time i xtau wujud ade camnieeeeeeeee.. huhuuuu...

Nama dia Flash tattoo (search #flashtat).. temporary henna tattoo in gold or silver colour.. Cube bayangkan kalau henna artist buat mix dgn red colour henna amagaddd mesti lawaaaa gilerrr.. 


i.suke.sangat.

Rasenye style pakai dia mcm letak air kat skin and lekatkan... but nak bawak solat x boleh la kot, kena cuci dulu.. maybe ada cara lain guna gold ink ke ape kan.. tapi yg tgk kat IG sumer jenis flashtat ni la..design2 pun i sukeee...


Something different kan?

Sape2 yg suke request laaaa kat henna artist korang eh.. eh mcm i paksa lak..hehe.. ;p

Btw, korang da ada henna artist?? dah booking?? I nak recommend and fyi ni iklan x berbayar tau, saje2 share da alang2 kan..hehe

If you're still looking for a reliable, nice, money worth henna, please checkout they all nih.. 

Ni cik akak blogger kite dah masuk bidang henna art.. gitew.. omg sgt talented ok.. henna art ni kena sgt222 detail and halusss, so i sgt respect ok kat org yg buat henna ni.. kesabaran tahap tinggi..  Inai yang dia pakai pon lawa, merah bukan orange atau hitam.. meh tgk her works.. :)

Sape2 interested boleh whatsapp terus 012-644 8279. 
Harga di jamin murah dari pakej berinai yang lain :)


2. NedHenna
019-6259825
Email : nadiaffendy@gmail.com (FB : Nadia Khalid)
Yang ni i promote cos she's my henna artist for my bigday..heheee.. these are actually shots of myself..heeeee.. 

alamak baru terperasan xbyk pics of my inai ler.. huhuuu sowy T_T

Ok that's all for the day.. till then bebehs, daaaa~



meowluv~