Friday, March 4, 2016

*WEDDING TIPS* Petua Berseri Di Hari Kahwin (Baca Sampai Abes)

Salam Jumaat my loveliessssss.....

Sape reader Oh bulan! angkat tangan!!! 
Sape ada baca post yang pasal ni..

Nak Nampak Berseri Bak Bidadari Masa Hari Perkahwinan? Ini Rahsia Yang Ramai Orang Tak Tahu


Bila baca..ehhhh nape mcm kenal jeee... tapi post tu tak amek whole post ngan gambar..dia amek notes.. bila baca ok la tutup..

tuptup tgk malam tu, ahkak jumie kite ni update kat FB dia..rupanye post dia dah di'viral'kan and xde nak bagi credit punsss.. ape daaa.. nak glamer biar la sama2 glamer kan..gicheww..

Ni ha yg ahkak jumienye post.. 
Korang click la LINK tu and baca k.. mmg post dari kakjumie kowttttt... 

OK LA. actually bukan nak cakap pasal tak credit nih..hehheehe.. I PONNN nak tambah laaa lagi satu tips dan 'rahsia'kunun untuk gojes dan berseri di Wedding korang.. saje2 nak share, harapnye bermanfaatlah kepada bakal2 ye.. untuk bukan bakal2 pun voley jeeee kalau nak menggorjeskan diri.. utk pompuans bleh..laki2 pun blehhh...

NI HA DIAAAAA...

VENISCY & GLUTAX
apakah bendaalah nie??? ni la supplement yg paling hot di kalangan2 artis skang nieeee.. xyah nak makan macam2, terus inject jeeeee!

Eh Selamat ke? 
Insyallah selamat.. cos dia mcm vitamin C je yang boleh bagi kulit cerah berseri gebus gebas... artis2 skang guna ni jerrr..xde nye dorang nak susah payah nak makan supplement2 yg berbulan2 nak nampak hasilnye.. Yang ni inject je terus zasss blinkblink uolss.. haaaa ayat xleh blah..haha ;p

COP! bukan inject sendri tau.. kena gi clinic yang sah utk inject yer...




Kalau ada yg berkemampuan ada extra budget, boleh la try..

Takde budget? Haa ni ada lagi satu.. bleh beli pastu share2 laa ngan akak2 mak2 abg adik..hehee

Nak explain pon payah cos i bukan duta product2 nie.hahaaa. ni iklan tak berbayar dan i x disponsor.. tapiiii mmg nak try nih! sejak beranaks mmg mcm tak berseri langsung..muka ngan kulit sedih! tgh menabung je nih.. ehehe..

So sape2 yg nak menggorjeskan diri, silalah visit IG nih.. bleh deal ngan ownernye kak OYA yang gorges.. bile seller gojes lagi bleh percaya product nih..tul x..hehehe



Macam2 lagi product ada..tapi yang i mention tadi kira yg paling larisss and hot la.. nak gojes cepat kan? I tau sgt laaaa ramai jee kita2 ni especially brides suke sgt buat keje2 last minute kan..hahaa.. kalau da xsempat nak prep diri, boleh la inject jeeee... TAPI ni bukan botox tauuu... abes i kena kecam nanti jual botox..hahaaa..

Ok tu jer nak share.. selamat 'BERSERI' yeee..

daaaa~~~~





meowluv~

Wednesday, March 2, 2016

*PROMO* HANDBOUQUET MURAH!!

Hiiii bakal2 perantin dan juge bakal2 tunangss...

After 'holiday' yg agak lama..im starting back my bunga biz... so thinking nak buat offer/promotion handbouquet.. Ada sape2 interested??! Weekend ni da ada order so sape2 nak tumpang sekaki cepat2 contact me okiesssss!! 

Email me ya! 
maernee@gmail.com


Promo RM70
Basic bouquet

Promo RM100
Full basic bouquet


*selected flower type only
*1 colour tone only
*self pickup (kota damansara/damansara heights)
*RM70 below also available based on your budget-just let me know!
*Other design/mix colours also available but different cost-just let me know!

Spread the love ya? 

Thanks bebeehhhssss...!


meowluv~

Monday, February 22, 2016

MELISSA SOFEA TURNS 1

My baby is turning 1 tomorrow!! weeee...

Mama yg terlebih excited..hehe..

Ya Allah so fast time flies.. Alhamdulillah my baby da nak setahun da.. xsangkaaaa *sobsss* Mama syahdu sangat.. xsangka perut ni mengandungkan 9bulan (41weeks 3days to be exact), and melahirkan budak bambam nama Melissa Sofea nie now da almost 1 year old..

So many things in mama's head now.. nak plan macam2.. tapi bukan masa terdekat ni sbb tengah ada byk benda nak settle T_T insyallah end of the month or early march.. 

Kawan2... harap boleh la tolong doakan murah rezeki utk kami..supaya boleh tercapai niat untuk mengadakan majlis kesyukuran untuk Melissa Sofea.. kalau bleh nak buat akikah skali.. will update more on her bday.. 

Bye!
few weeks old 



meowluv~

SECTIONS


Oops bukan C-section yer ;p

Tajuk xleh blah kan, sbb serious xde idea nak letak title ape..hehe

Saje nak bgtau la kat korangs, i raseeee mcm nak letak sections untuk post2 i.. yang bab2 berkaitan wedding i, wedding2 ideas, wedding inspirations, reviews.. pastu sections untuk motherhood.. section untuk baby.. section untuk travel (eh prasan kakitravel ke?), recipes, etc etc.. 

Tengah nak survery2 blog orang lain camne dorang buat.. i need inspiration!! 
Tgk mcm blogger lain2, ada yg x buat pon.. ada yg buat nampak kemas je.. tapi masalahnye i bukan kaki kemas@organized person..nanti x disiplin..hahahaa.. kononnn jeee.. hahaa..

adohai..fening...

okbai~



meowluv~

Friday, February 19, 2016

HAPPY 4TH ANNIVERSARY!!

Salam hiiiii..

Ingat lagi dulu before kawen, bile post pasal hubby mesti mushy2 loveydovey sgt222 kan..sampai muntah hijau uols baca..hahaaa..

Da kawen ni, mcm kurang laaa..tapi masih la ada muntah hijau tu..
Skang ni? ermm post sket2 je dah la...nanti kang ada yg nyampah bukan muntah hijau, terus koma rasenye..hahaaaaa

4years, mcm xsangka lak so fast time flies.. hehee... Happy Anniversary my meowgagah sayang! I LOVE U SO MUCHIEEEEE....

*shared from IG*

Dear hubby.. 
Another year of togetherness.. 
Another year of adventures.. 
Another year of discoveries.. 
Another year of hardships.. 
Another year of love and happiness.. 
This year's anniversary marks a year for us as parents.. im glad that we experienced our many 'firsts' together raising our lil princess @melissasofeababy We've been through ups and downs and im still glad and proud to be by your side.. semoga jodoh kita kekal hingga ke jannah..dan semoga kita diberkati dan dilimpahkan rezeki..aminn.. love u to the end.. happy 4th anniversary my sayang..

*ni plak hubby nye wish*

Bismillahirrahmannirrahim... 
Alhamdulillah,sampai kita ke tahun ke 4 bersama serta dikurniakan juga Melissa sofea yg ditunggu-tunggu selama ini. terima kasih kerana menjadi isteri,kawan,mama selama 4tahun ini.semoga kita sentiasa dirahmati & dilimpahkan lagi rezeki. Love u mama & Melissa sofea ๐Ÿ‘ช๐Ÿ’๐Ÿ’ HAPPY 4TH ANNIVERSARY !!!


*syahdu japs*
I kalau bab2 ni mmg syahdu...especially part jadi mama tu.. sbb..sobs.. sape2 yg ada follow and tau my condition tu maybe tau nape.. sobsssssss.....

OK NEXT~

Anniversary celebration?
1st Year - PD
2nd Year - Langkawi
3rd Year - Duk kat hospital sbb baby dah acah2 nak kuar
4th Year - Dinner dekat2 umah je... T_T 

Mula2 mmg nak plan pegi holiday somewhere, or saje2 stay 1 night kat hotel dekat2 ke kan sbb ada 2minggu long weekend.. tapi in the end, takpe laaaa baik kumpul duit buat kenduri@bday party baby...anak tu lagi penting and special, sampai sanggup okehh.. so both decided and agreed, x celebrate and no gifts.. so no heart feelings, gichewwww.. haha mak terima dengan hari yg pasrah dan redhoo *nangis bucu katil* hahaaa kidding..i sebenarnye ok je sbb da niat utk anak kan..hehe. Makanye makan dinner pon dekat2 jeee, tu pon impromptu plan.. takde nak makeup2 ke apeee..

Venue : Wood & Steel (Subang branch)
Review : Ambience best+cool, furniture dia cantik2 but kalau nak lepak lama2 or romantico mmg sory la.. sbb x comfy sgt.. nak ke sandar kat besi2 lama2? sofa2 ada la tp utk lepak2 la, nak mkn x sesuwei.. u all gi la baru tau kot, i nak explain pon susah..hehee... Food? ermmmmm ok je..
Kitorang order burger, pasta, bruschetta (ni boleh diterima) ngan daim cake (x menjadi).. so review kitorang tentang food dorang SO-SO. .sorry! eh mcm bleh buat lagu korea lak.. SO-SO Sorry..SO-SO sorry.. eh ;p

ohoiiii pucatnye mukaa..xbermaya langsungggg..huhuuu T_T
baju pon tshirt rock2 lusuh je

Thanks meowsayangku for the dinner..sempoi pon sempoi laa it's ok.. bersyukur ada wifey mcm i ni tau..x demand2.. hahaa.. ;p

 Ni je pics yg snap..hahaa.. takde wefie wefie sgt dah.. hahahaaa.. hampeh sgt.. T_T sape2 yg 4th year yg masih lovey-dovey sampai muntah darah kira hebat la..hahahaaa..



meowluv~

RAYA 2015


Salam alls... lorh baru prasan ada post yg duk dlm draft ni..rugi lak kalau x post..tatapi masalahnye post citer pasal raya last year lah..da basiiiii... post je la eh bagi 'warm-up' balik blog nih..hehehhee.. 

****
Alhamdulillahhhh...
Tahun ni da beraya bertiga.. taktau camne nak express feeling nie..
happy, terharu, syahdu..sumer ada..
mmg lain perasaan dia when u longed for a child after so many challenges.. sangat lain..

So ape citer raya tahun ini? nak panjang2 takut org tak baca.. soo i share simplified version je la ekkkk... pics je..hehe

p/s : byk pic dari IG je.. sbb x sempat nak upload pic berlambak kat pc..huhu
*random order*


















Ok tu jerrr..  Selamat Hari Raya sumer.. hahaaaaa da nak brape bulan je lagi raya 2016.. hahaaaa buat lawak sungguh *air idung meleleh* ;p




meowluv~

HELLO


HELLO,
It's me...
eceyy fefeeling Adele laks..hehe

intro harus lah kena la gempak.. mcm harian metro, tp isi ape je..hahaa ;p


Apa khabarrrrrrr sumerrrrrrrrrrr....!!
hopefully sumer sihat2 hendaknyerrrrr.. Hahaa yarabi lama giler x update blog weyyy.. RINDU GILER VAVI nak berblog tauuu.. tapi jap, ade lagi ke org baca blog ni? huhuuuuuuuuuuuuuuuuu *krikkrik* T_T

Rase mcm nak start active balik, tapi tu la asyik2 konon2 je semangat..pastu hampehhhhhhhhhh.. mcm2 la alasan..tp sumer alasan yg legit..hehehee.. ;p

1. Blogspot kena block kat office - hahahaaa padan muka tak?? dulu2 tu rajin sbb xkena block..now kena block acanerrrr?? xkan nak blogging pakai phone lak..xpuassss..

2. Sejak ada anak ni kannnn, paham2 laaaa.. TV pon jarang weyyy tgk.. bayar je astro mahal2 tapiiiiiiiiiii *nangis kat bucu katil*

3. FREE TIME is precious - Kalau kat umah tu, kalau ada masa free sikit tu kira da PRECIOUS GILER VAVI da.. serious! Kalau baby tido, and sumer keje umah siap.. dpt 10min tido tu da kira nikmatnyeeeeeee.....

4. Research mode : OFF selamanya
Dulu2 amboi semangat berkobar kalau nak research pasal kawen, baby, etc etc.. pastu sharing is caring kat blog kan.. skang nih??? mode tu da off selamanya.. hahaaaa... skang ni main tanye2 je kat org lain.. mood tu skali skala je ada..haha ;p

Ok la nak chow, saje nak warm up balik blog..hhaha..
Kalau (kalau ye) ada reader yg (sudi) singgah ni, do drop your comments! so kalau ada sambutan bleh la active balik blog nih..kalau takde krikkrik je la kot.. ;p

OK daaaaa~~~

meowluv~

Wednesday, July 8, 2015

Paultan.Org Balik Kampung Child Safety Campaign

Heyya there..

Balik kampungggg..ooOOooo Balik kampungg....

Haritu kan..masa surfing blog2 mak mak ni kan, ada terjumpa pasal nie 
Paultan.Org Balik Kampung Child Safety Campaign nie.. Giler ah free child carseat? sape xnak free carseat kan?  but oops.. it's not actually free free, dorang just bagi free for 1 month, more like rental lah utk u all pakai balik kampung.. It's organized by PaulTan.Org and sponspored by Mercedes-Benz gicheww..

SHO SCHWEET kan?
so ape lagi i pon register la kan kat blog dia..

3rd July(Friday), someone called, he said he's from PaulTan.Org and told me i was listed to receive the free child carseat.. im like,wuuuttttt hell yeah.. haha.. the next day trus datang for the carseat event.. i bawak my mom, my anakbuahs and their bibik.. quite cool lah the setting tapi dorang buat kat The School JayaOne..

Calltime 2pm.. tapi dia ckp briefing kul 2.30pm.. my mom da ngomel2 ckp x punctual la, org bawak budak susah la nak tunggu2..hahaaa so kesian my mom i dragged her to this thing..da la we all sampai awal,and there's nothing much kat sana.. very the cowboy kinda mall T_T

Lepas briefing, dorang panggil in groups to install the carseat to your car.. mmg bagus2 bdk yg tolong tu.. very friendly and attentive.. siap wish Selamat Hari Raya and Selamat Bercuti etc etc..

Anyways, thanks to PaulTan.Org and Mercedes-Benz for this campaign. Dapat jugak la merasa carseat yg mahal..heeee.. yang penting baby's safety for balik kampung.. :) :) :)


Here's some piccas taken..a few i took from PaulTan blog and other blogger mom..heeee


Ni time briefing..siap tunjuk cara nak pasang..

Ni our pics yeahhhh.. haha ;p

The setting.. and my anak2 buah having fun..

my mama! aka tokmom Melissa Sofea

tengok pipi tuuuuhhhh!!
 

 budak ni da confuse..hehe.. apa daa mama snap pic camni..hehe.. ;p

This is after..bila dorang da tolong installkan carseat kat kete.. alhamdulillah baby suke..and comfy.. nak squirm2 pun xberjaya meloloskan diri..haha..

 few days after..still ok..alhamdulilah mesti dia da used to it.. goodjob Melissa Sofea! kipidap!!


Ok tu jer nak share.. nak spam baby and mama pics sampai lebam..heeee ;p
saje nak tunjuk baju matching gituewwww.. hahaaa OKBAI~

 



meowluv~