Friday, March 14, 2014

OH LANGKAWI..!!


Some teasers of our Langkawi trip..

As first timer pegi Langkawi, all i can say is... AWESOME!!

We're planning to go there again..cant wait yay! :)

Free2 nanti i review one by one eh..maybe by parts sbb mcm byk je.. :)


Haruslah pic bilik dulu..hahaaaaaaa *dush*








meowluv~

Thursday, March 6, 2014

EVENT : NONA WEDDING TREND 2014


Heyya.. 

Got this email last night... mula2 mcm wow email dari Karangkraf.. Ntah2 invitation interview ke, photoshoot plussize model ke ape kan.. 
hahaaaa #HOVER #PERASAN

Tengok2 dorang ada share ni...


Dear Marini -6 Mac 2014


NONA WEDDING TREND 2014
Anda bakal menamatkan zaman bujang tidak lama lagi? Pastinya anda mahu menjadikan majlis perkahwinan anda bersejarah dan mengikut trend semasa.
Jom sertai 'Nona Wedding Trend 2014' yang bakal diadakan pada:
Tarikh : 6 April 2014
Masa : 2 pm - 6 pm
Tempat : Pullman Hotels And Resorts, Kuala Lumpur, Bangsar
Bayaran : RM80


Pengisian : 
Tip- tip perkahwinan daripada Reka Teemor
Pertunjukan fesyen dan bual gaya ratu sehari daripada Cosry
Teknik solekan 2014
Berpeluang untuk memenangi cabutan bertuah yang lumayan!


Sebarang pertanyaan, sila hubungi Ami Aisya di talian 01249410. Terhad kepada 80 orang peserta sah


Macam menarik je kan? sape2 yang bakal2 tu kalau pegi best ni..siap ada fashion show lagi.. dapat tip2 dari Reka Teemor. Hello??!! REKA TEEMOR okeh?!! ada cabutan bertuah lagi.. moredetails kat atas tu okies.. 

Kite da pengantin basi, soooooo... T_T

NI BUKAN IKLAN BERBAYAR OK. SHARING IS CARING. gitew~

Ok tu je my bebehs. DA~




meowluv~

Wednesday, March 5, 2014

BAD REVIEW VENDOR

Ahaaa bad review time..hahahaa *eh eh gelak jahat plak*

Sapekah bad vendor untuk episode kali ini??

This just happened to a fren from FB... kesian sgt kat my fren pengantin baru sorang nie, tgh tunggu Tribunal Pengguna je to take action kat dorang nie.. Pengantin requested to help spread the news to all, untuk dibuat pengajaran and future b2bs to be extra careful...

Here's her story..




Kalau u yang kena FRUST tak?? eiiii kalau i da jadi HULK da mengamok nak bakar je rase..huhu..

To MR EYE LENS PHOTOGRAPHICK, sila lah jawab client berbayar u nie.. dont avoid dan lari dari masalah. Kalau ada problem atau terdelete memory photo dorang ke hape ke, inform la kat client. Jangan terlari2 avoid dan drag problem ni sampai ke sudah.. tak pasal2 effect biz u nanti..

Peliks kan, tengok works dorang ni boleh tahan, smart gak.. nama pun ok la familiar la jugak walaupon bukan nama besar.. tapi bila ada fren terkena camni, sorry la we have to spread the whole country to be extra careful..

Ni comment dari pengantin baru yang i LIKE.. Agree sangat2...


Sape2 yang ada berurusan or ada contact dengan dorang ni please lemme know ye.. Kot2 ada contact number lain ke, ape ke... Please help my poor fren to selesaikan masalah ini..

Thanks alls! :)

meowluv~

Sunday, March 2, 2014

LANGKAWI HERE WE COME!!


Ahmagad i dont know how JAKUN i am right now..

We're off to Langkawi today..!! Byeeee!!


*not my photo-credit google*






meowluv~

Saturday, March 1, 2014

31 YEARS YOUNG


Happy Saturday people!

I punye la excited untuk esok nak gi hornymoon Langkawi, sampai lupa bday sendri daaaa... sbb mcm xkisah pasal bday langsung, our trip lagi penting! hehe..

So, today im 31.. yeah..hurmmm...
31 years young..not 31 years old tau..hehehe.. ;p

OMGGGG im so in denial right nowwwww..

Not too excited about being a year older.. walaupun rupa 23 tapi still rasa tua.. hahaaaaa OK foine sempat lagik ;p

Seriously sejak da masuk 30s ni kan, rase mcm tua sgt..cos u start getting these syndroms.... contohnye..

1. Kadang2 sakit2 kaki 
bila tekan sket rase mcm adoiiii....

2. Sakit2 badan dan sendi
Im like nape lately setahun dua ni sakit2 eh???
 (ayat in denial yg u dah in 30s)


3. Getting flashbacks of teen life and regretted it again and again T_T
Who doesnt?huhuuuuu...


4. You segan bila nak shopping cute blouses/dresses..sbb rasa x sesuai dgn umur.. T_T


5. Kalau nak apply apa2 application, terpaksa tick column umur 31-40 T_T


6. You start changing your skin products from whitening to anti-aging (walaupon xde wrinkle lagi but it's better prevent at early stage)


7. You start to look for collagen supplements sebab rasa dah kendur sana sini..hahaaa.. 


8. Other people start calling you 'kakak' T_T
and u pon xtau nak jawab ape ur like, "ermm aaaa ok"


9. You'll get questions like this
A : Eh bday u eh... umur da brape eh??
Me : 31
A : Laaa da 31 kee...nape xde anak lagi
Me : !!!!!!!!!!!!! T_T 

10. And thanks to the busy body people punye soklan2 menyibuk tu kan, u akan depressed sorang2 dan duduk diam2 kat corner bilik gelap... T_T


Anywaaaaayssss... walaupun in denial pon, it's the fact that i am 31 years old..!! Keep calm renee!! ;p

dah dah xnak focus on my birthday.. nak focus on tomorrow..langkawi yeah baby here we come!!!

Penutup kata..

A year wiser but never older ;p Alhamdulillah another birthday has come. Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk menghirup udara dan menikmati dunia.. Masih diberi peluang untuk merasa cinta dan dicintai. Ya Allah, murahkanlah rezeki kami, panjangkan umur dan jodoh kami. Thank you all for the wishes and love! Im forever grateful to Allah swt for having everything (family, frens, hubby) in my life. 

LOVE U ALL!!! :)
im not 31, im 18 with 13 years experience.. hahaaaaaaaaa






meowluv~

Thursday, February 27, 2014

Tuesday, February 18, 2014

PHOTOGRAPHERS MALAYSIA YANG BEST (according to Renee Meow)

Heyya bebehs...

Yeah i know title post takbleh blah punye..haha.. 
seriously i xtau nak letak title ape, so letak title yang super honest..

Kat Malaysia ni byk giler photographers, cuma org kenal atau tak, famous atau tak, penah cover artis2 ke tak.. Every each photographer ada style yg tersendiri atau ada style ikut boss/senior/clan dorang.. but  pape pon sumernyer terpulang kat citarasa client masing2..kennn..

 Macam i ni, i suka that certain style which i also xtau nak explain. I cuma boleh share dorang punye works je then baru u all boleh tau i suka style yg camne..hehe..

 So dengan itu, harini i saje2 nak share photographers yang best2 kat msia nie (bagi i yer).. Dorang ni i categorykan as fresh, urban, cool and awesome.. acheywaahh confirm kembangs kan..haha.. Seriously ni honest punye opinion okeyyh. Dorang punye works simple tapi creative dari segi pengcahayaan and simple takyah nak edit2 melampau2 atau manipulate bagai nak tambah gunung laut berapi2 sumer tu..  

Just imagine, i nie yang da kawen pon still follow works2 dorang tuh... yeah begitu awesomenye dorang. Awesome camne? tu la i pun xtau nak explain camne..yang pasti dorang punye works i sukeee sgt and menepati citarasa and taste i..  and harga dorang pon mampumilik dan tak mahal melampau2..

kembang vontot tak? ;p

p/s: ni post tak berbayar tau. sekian terima kasih


1. Musartworks
Mus+Dila, apsal makin lama style makin mantop weyyy?? hehehee ;p



2. Ayul Rahman
baru tau this guy lepas kawen..smart gile works dia..


3. Kerjagilasimoll 
mula kenal sejak dia cover wedding Kina.. until now kot i follow works dia..ni pon sama la style yg i sukeee..



4. Lookitlove
sangat suka jugaaa..especially outdoor pics dia yg dreamy ala2 twilight gituew..sumer bride2 chonteks2 jer..huhuu. respect sbb dia female photographer..



5. Afnan Omar
smart gilerrrrrrrr...........


6. Acestudio
Everytime time dia upload new photo i mcm wooo smart gilersss.. 

Peektures by Ib Ghani
suke tgk works dia sumer clean je..i mean x byk pakai effect ke ape..simple and clean.. 


phew byk giler gambar..hehe.. sumerrrrr lawaaaaaaaaaaa nak nanges tgk everyeach of them.. simple,smart,clean,awesome.. 

Tak tau la lepas ni ada lagi yg i akan follow sbb i tau ramai je photographer2 yang best di luar sana.. So far mereka2 ini lah yg i suke follow..  bila nmpak kuar je kat IG atau fb feed terus i akan LIKE atau comment.. macam stalker pon ada..haha. 

If u all punye taste macam i, hire lah mereka so i boleh LIKE dan LIKE lagi.hahaaa... TATAPI u all google la link dorang eh sbb da malas..heheeee jgn mareee..

Ok tu jer nak share-share.. daaa~~


meowluv~