Friday, October 28, 2011

IF I HAVE LOTSA MONEY AND FREEDOM TO CHOOSE, I WANT... *VERANGAN MODE*

Salam hyeee...

Mood verangan is here..haha.. saje je xde keje kan..i ni mmg suke verangan..haha ;p last week penah gak ckp ngan my meowgagah, kan best kalau tetibe menang SHELL contest rm500k yg everyweek i submit tu, kan best kalau terjumpa bag penuh dgn duit smpai ratus ribu ke, or tetibe menang duit 10juta ke, or tetibe ada org kaya baik hari sedekah duit berjuta2 kat i ke.. hamboi melampau tul veragan renee nih..!


Sory yea, u alls terpaksa layan mood i nih..hehhe ;p Saje nak share, JIKALAU i ada byk duit n dpt kebebasan untuk pilih mana2 vendor untuk wedding, sapekah i akan pilih?? As for now, almost 70% of vendors da booking n confirmed. And vendor2 macam pelamin n doorgift, sumer mama yg tetapkan..huhu.. So goodbye Que rafael, goodbye Arma, goodbye KerjaKahwin..*Sobsobs* T_T But pape pun i bersyukur ape yg ada.. jgn nanti ada family members or sape yg baca post ni ingat i ni complain byk n xbersyukur dgn apa yg da buat.. ni saje2 je taww untuk hiburan semata... Jom let's see ape yg renee verangan kalau duit berkepul2 dlm bank...

IF I HAVE LOTSA MONEY AND FREEDOM TO CHOOSE, I WANT...
 *all stuffs below are based on local vendors and based on my personal likings and taste.tqvm ;p

PELAMIN BY
 -Rizalman ibrahim
-Que rafael
-Arjuna Cipta
-Reka Teemor
-Flora Etc by Razak
-Kerja kahwin
-Pak abu
-Arma
-Qarmasutra
-Mahligai impian
-Sonia sofia bride ideas (eh ni da dpt untuk reception, tp design limited based on felda d'saji T_T)
-Bridal Sanctuary


 BAJU BY
 -Rizalman ibrahim (duh!)
-Jovian mandagie
-Alia bastamam
-Zery zamry
-Rico rinaldi
-Qudyn
-Syomir izwa
-Hazwanie osman
-Rizman Ruzaini (kalau bukan kain tignkat trademark tu le)
-Syaiful Baharim
-Radzuan Radziwill


PHOTOGRAPHY BY
 -Saiful Nang
-Kidchan
-Danial zain
-Fad manaf & the league
-Ahmad fairus
-Candidsyndrome
-Kudegraphy
-Annas easkey



VIDEOGRAPHY BY
-Cst
-LH Media
-Manggis
-Candidsyndrom


HANTARAN BY
 -Flora Etc by Razak
-Que Rafael
-Arma
-Zery Zamry
-Reka Teemor


HOME DECO BY
-Rizalman Ibrahim (his taste is DIVINE!)
-RekaTeemor


MAKEUP BY
-kak Sai
-Sheng Saw
-Khir Khalid
-Razlan Bahari
-Sue Chantek
-Nurul Shukor
-Epie Temerloh
-Ayang Kamell
-Chomel
-Deq Sha


VENUE AT
-Tanarimba, Janda Baik
-Sime Darby Convention Centre
-Hotel2 yg best2 kat KL & Selangor..haha
-Duchess Place Ampang
-Jeumpa D'Ramo, Bangsar (for akad)


HONEYMOON AT
-Hawaii..!! (one of my fav movies is 50 First Dates..hehe ;p)
-Mauritius
-Any Caribbean islands (Bahamas,etc)
-Florence+Rome, Italy
-Bora-Bora, Tahiti
-Cancun+Cabo, Mexico


So far ni je la yg verangankan..yg lain2 xkisah sgt..haha.. Oh lupa, kalau i ada duit byk, xkan lah spend on wedding je kan... Duit i yg i ada tu i akan bagi mama+daddy+family setiap sorang, pastu bagi kat FIL, pastu sedekah kat anak2 yatim+masjid, pastu derma kat PAWS+SPCA, pastu buat shelter untuk cats, pastu contribute kat mama+daddy untuk rumah renovation, pastu buat single-story bungalow yg awesome kat tanah yg lapang, pastu simpan untuk savings n savings anak2, pastu, pastu, pastu...haha byk tol kan.. ;p

So goodbye my lovely vendors, i cuma mampu verangan aje okay..
unless ada yg sudi nak sponsor?? hahaaha...yg bukan dalam list ni pun xpe, i ok jee.. hahahha..
(sambil berdoa masinkan mulut) hahah.. *pang*

ANY VENDORS SUDI SPONSOR I YG BUKAN ARTIS INI? hahaha *larikkk*



meowluv~

20 comments:

FY said...

verangan mmg best kan..i pun verangan mcm2 jugak ni..fulusnya je kena usahakan

Rilla said...

post yang membuatkan I terverangan sama. If only I have the insanity to spend money for a Rizalman dress. Tapi menahan diri ni, pesan kat diri, simple2 jek, nanti pas kawin nak pakai duit banyak, baik simpan je

anaztasias nora aira said...

OMG ! nora nak tumpang berangan walaupun date makin dekat haha :)

Cik Hazz said...

oh Flora Etc & Reka Teemor... angan2mu cik Renee, angan2ku jua. huhu~ ;D

oshinz said...

rizalman!! saiful nang!! manggis!!! gigit jari dan pengsan sekarang.. hehehe.

nurul harnani said...

renee.. boleh je verangan n dapat impian tu.. tp pas kawen mkn pasir la.. haha

ngee : jom mood verangan ramai2..

aZilsah said...

bestnya baca. rasa macam berada di awan awangan. hahaha
takpe.. layan gak kadang2 tu feeling2 berangan ni

Rina Hamid said...

besnye kalo byk duit...jeles nye tgk..nak jugakkk!!

choclairissa @ intan said...

saye selalu berangan sampai masuk mimpi...hehe tp bangun2 itu ada dusta semata2..hukhukkk

Cik Zimie said...

reneeee my twins, i respect u!!sebab ada banyak sangat angan2.i takde satu punnnnn.haha coz tak mampu.tu malas nak berangan,voley?:p

i suka semua2 yang u verangankan itu.semua cantik2.

as if...snif.snif..

. haNana . said...

kan? bestnya la kan kalau dapat bekerjasama dengan designer yg meletops tuh semua. auww~~

erin moshimoshi said...

ya allah ..erin nak tumpng berangan n amik mood blh ?
gileee laaaaaa

nuraien said...

oh naik giler bila pikir and verangan kan renee.hihi..
oh my,bestnyekan kalau dapat mcm 2 smua..kihkih

Mimin said...

renee.. dress by hatta dolmat? honeymoon kt maldives? xminat ke huuuu... bes gak ni

Anonymous said...

hye renee...camne nak contact chomel ea?sb i tgk website die macam dah tak wujud jew...;)

Renee Meow said...

hi anonymous.. xsilap ni number dia.. 012-684 1591.. but xtau la skang pakai lain ke x kan..ni dari simpanan i dulu.. guduck! :D

Anonymous said...

ok..tq reenee..renee selalu mmbntu from ur blog..keep it up darl.

Que Ariffin said...

Naaakk jugaaakkkkkk.....

Adryna said...

Omg babe i pun tumpang berangan... Anyway harap2 jadi come true kan. Hehehe

S H E N G S A W said...

Thank you for mentioning me. You're too sweet! All the best! Beb xoxoxo