Saturday, October 29, 2011

MY WEDDING PREP - CARPET VULU

Meowning ladies...!

*vulu=bulu

Happy weekend! This is a scheduled actually, i da compose this post since monday..haha..tp disebabkan rasa mcm xpenting sgt so tunggak je la ke sabtu..

I think most b2b da tau carpet vulu ni camne kan..nak kata trend, xtau lah pulak kan.. i mmg suke carpet vulu2 since ikea introduced their sheepskin rug.But to some people, they might think ape la kaitan carpet vulu2 dgn my wedding preps? nape nak kisah pasal carpet?nape nak yg vulu2, nape tak yg persian or turkish carpet??

Here's some pics of carpet vulu2 untuk mereka yg xkenal..hehe ;p

sukeee sgt2..shoft mcm bulu meowmeowww..;p

So okay straight to the point, it really started (strucked me) during my pretty cousin got married last feb. My cousin letak carpet vulu2 putih yg besar depan mini pelamin dia.. i asyik2 nak pegang je carpet tu,soft sgt2! mcm meowmeow.. :) lepas tu bila da majlis abes, we all baring2 kat carpet vulu2 tu lagi..ouhhhh sgt comfyyyy..! From that on i mmg NAK carpet vulu2 for my bilik pengantin(at first la). haha.. i xdpt nk bukak FB skang so i dont have a clear pic of her carpet vulu2 tu..
love this pic!! ok if u can see, they are all sitting on the white vulu2 carpet.

  From that on, bila da confirm nak get married, the hunt of the white vulu2 carpet begins!!! haha..i mmg teringin nak my nikah night pakai white carpet vulu2 ni.. Lagi best kalau cover the whole hall, voley? haha.. pokai wooo.. tapi kalau lah impian jadik kenyataan, huuuu mmg besttttt...mcm hall of sultan by Que Rafael n Marion's solemnization hall..everytime i tgk rasa nak nanesh.. ;p
 
 hall of sultan by Que Rafael yg menjadik impian ku..huhu *mampu verangan aja*

 ohhh my carpet vulu2.... *faint*

 When the hunt begins, everywhere i go yg ada jual carpet2 i mesti akan tanye ada tak carpet vulu2 tu.. ada b2b advice pegi nilai,murah katanye.. but 4me mcm jauh la plaks.. the amount of money spent on fuel and toll lebey kurang sama je kalau beli sini.. online pun ada gak jumpa, but rasa mcm xleh nak caya sgt.. and then bila i singgah kedai2 jual barang2 pengantin, dorang jual mahal! smpai ribu2.. biar betol.. T_T

 So one day, which is last sunday.. me+family pegi giant kota damansara.. Lepas family breakfast, i follow mama+daddy gi urut kaki.. Sebelah kedai urut kaki tu is kedai pakistan yg jual carpet2..dah pulak ada sale.. so i pun singgah la.. tanya dia ada ke carpet vulu2 putih? trus dia keluarkan carpet vulu putih yg chantek and offer me rm450 each..size xsilap 7x7 kot? ntah xingat..dia xde yg besar punye, yg ada pun putih campur colour lain.. i was like, hmm murah ke mahal eh? so i pun tanya daddy yg tgh mengurut.. he said ok lepas ni kite gi tgk.. yeay daddy tgh good mood.. hehehe..

 When da selesai, daddy visit dat kedai n made a bargain with the manager.. Im so lucky to parents yg pandai bargain..i ni jenis xpandai bargain, org ckp rm500 i akan trus byr rm500 kalau nak beli bende tu.. haha ;p so daddy beli 2 carpet vulu2 tu..deposit dulu and end of the month collect..weeee!! happeyyyy.... nak amek hati my dad, i ckp la lepas wedding ni nanti daddy amek la carpet tu untuk ur room okay dad..kira i xkisah kalau after wedding carpet tu jadik hakmilik daddy cos he paid for it.. ;) and guess how much he got it? around rm700 for 2 carpets.. haha.. murahhhh okehh...

yeayyy happy sgt22222..thanks so muchie daddyyyy... :D *hugs*
 Eh x abes lagi...a few days after, i read kina's post about her mini pelamin..and she mentioned about the carpet her bff bought at bright sail untuk cover platform tu.. Bende tu mcm carpet vulu tapi dia mcm fabric material.. and it's only rm30/m.. hmmmm mcm okay jugak kan? Rasanye kalau i beli byk2 n then cover kain tu kat atas carpet lain ok kot? Adakah impianku untuk dptkan hall mcm pic atas ini tercapai?? We'll see.. Thanks to kina for sharing.. lepas ni nak pegi kamdar carik kain bulu ni plak..weeee...pray for me gals..! :D

kina's mini pelamin with vulu2 fabric (to cover her platform)
 click picture to read more about it ;)


 Ok till then,daaa~~

meowluv~

14 comments:

Nanee_Ahmad said...

sya pun berangan nak ada karpet bulu2. dah request pd wedding planner, tp ntah la dia dpt cri @ tdk. sbb karpet bulu2 kat sabah sangat lah mahal =)

Liya Laa said...

Cantiknyaaaaaaaaaa.. kite dpt rase betapa softnye karpet bulu2 tue.Hihihi.. Goodluck :)

Khairiyah aka Kerry said...

i pun nak bulu2 gak ..tapikkkkkkkk.u know why.sobsobs

Cik Zimie said...

wowww tengok karpet vulu(bak kata u) membuatkan i pun nak request bulu2 karpet utk mini pelamin kt umah nanti.mcm bestttt nyeeeee.lembut2.soft2 mcm bulu meowwmeow :p

aritu i pergi my friend wed, dia letak bantal vulu2 dekat situ.itu pun i dah pelok2 mcm ape.lembut sgt10x!!rasa nk bawak balik je.hahaha

Nini Mohd said...

sama la. saya pun duk berangan nak karpet bulu for pelamin. tapi nak yang panjang2 punyer. hehee~

http://ninimohd.blogspot.com

choclairissa @ intan said...

yes kapet vulu sgt cantek~ tapi janganlah tumpah pulang air sirap atasnye...rase nk nanes jugakkkk :)

nia said...

uhh suka carpet bulu bulu.. selesa.. macam ta nak bangun². ♥

Miss Ika said...

huhu,
saya pon sangat admmire dgn karpet bulu2 tu. hehe

dear,
already link and follow ur blog.
boleh share2 after this. :)

erin moshimoshi said...

dear...gile owesome yg ade tulis mmpu verangan je :)

Ms and Mr Red Ribbon said...

hari tue pon nak pakai vulu2 tapi xcukup bajet huaaa... verangan je kan...

oUr StORy said...

hy all...if sesiapa nak rental 'carpet bulu2' tu, i ada stock...anything email je i dkt azahmad.weddingdecor@gmail.com ya...=D
HAVE A NICE DAY ;P

K.I.N.A said...

renee!!kina baru perasan entry ni..haha..tq! kina pun rasa utk jimat beli kain vulu2 ni..boleh beli byk2 meter..hee..pastu buat sewa..good idea tak? hehe

Renee Meow said...

kina:kannnn..seriously good idea bleh buat sewa.. ;)

others: sorry lalings xreply comments kat post nih..!! hehehehe.. ;p ye sememangnye carpet vulu ni best..hehehehe..

Melissa R. said...

hi dear may i know where did you get the carpet from?