Wednesday, March 30, 2011

UPDATES & THINGS TO DO BY 31MAR

meowmeow~


Quick entry for myself yg tgh sakit kepala, sakit badan, ala2 demam.. 
My checklist and things to do list by 31mar/1apr....takut lupaaa..


TO DO LIST (must settle atleast by 31MAR or 1APR MORNING)


FOR FUTURE SIL AMY(1APR-3APR)
1.GUESTBOOK
-file
-A4 paper
-ribbon
 spongy thingy
-lace
-brooch
-guestbook table deco
-order freshflowers for guestbook table

2.ROOM DECO
-candles 3sizes (amy dah beli
-bunga plastic
-gubah bunga
-order flowers from Floristika this saturday (pick up 31mar petang)

3.DOORGIFT
- TQ Stickers for VIP (ordered from lynda-rm30 cod)
- checking+sealing doorgifts (2more boxes)

4.PROPS FOR PRE/POST WEDDING (postponed-do later after wedding)
-prints outs (need to get new pendrive) office no colour printer T_T
-cutouts

5.HANDBOUQUET (fresh flowers-her bridal provide bunga plastic T_T)
-order calla lillies
-order flowers from Floristika this saturday
-pick up flowers 31mar petang
-buy white large ribbons this saturday
-buy brooch/bling2 this saturday


FOR NIZABEBA (1APR)
1.HANTARAN (9 dulangs)
-deposit received rm120
-theme and items list
-order flowers from Floristika this saturday (pick up 31mar petang)
-buy white+green ribbons this saturday
-buy new white plates (if ada) got something better and special! :D
-buy 'something special' thingy ;)
-collect barang2 from nizabeba (30mar ptg/malam
-hantar hantaran to nizabeba (31mar malam/1apr pagi)

2.HANDBOUQUET (fresh flowers)
-theme colour hot pink+dusty purple
-order flowers from Floristika this saturday
-pick up flowers 31mar petang
-buy white large ribbons this saturday
-buy brooch/bling2 this saturday

3. HANTARAN LIST
1. Sejadah
2. Kasut
3. Perfume
4. Jeans & shirt
5. Shirt (previously cookies) hehe
6. Camera
7. Kek
8. Chocolate
9. Buah


FOR MYSELF
1. NIKAH FSIL
-shoes
-collect baju kebaya kat laundry (for nikah fsil)
-buy makeup stuffs for nikah(do own makeup)
-enough sleep and rest
-accessories (earrings/bracellet)
-selendang

2.RECEP FSIL
-shoes
-book MUA sara for makeup (deposit done)
-collect+pay baju kurung reception (plain)
-lace for kurung
-beads n bling2 for kurung
-revamp baju kurung
-collect baju kebaya kat laundry (for nikah fsil)
-buy makeup stuffs for nikah(do own makeup)
-accessories (earrings/bracellet)
-enough sleep and rest



huwaaa lately slalu semi-migraine attack and xcukup tido.. kat office dah macam zombie, so many things to do dgn pindah nye, parents pindah to kl, etc, etc.. confirm demam anytime nie..huhu... T_T Ya Allah pls give me strenght to be able to complete all this.. Amin~ :D
  
 
Saje letak dis pic to make me ceria sket.. cool x i edit camnie? hehe..angkat bakul sendri daa.. ;p haha
sayang biler nak gi tgk movie suckerpunch nieee..
 
 
 
meowluv~

Renee meow
http://reneemeow.blogspot.com
http://reneemeowwedding.blogspot.com
http://reneemeowshop.blogspot.com

Tuesday, March 29, 2011

♥ MEOWLOVE ♥ our story V

Hey ladies.. ;)

Meowreow..

Urgh today xde mood langsung nak keje, online, fbooking, blogging or watsoever.. having a terrible headache right now. panadol xmembantu, painkiller lega kejap je.. semi-migraine attack.. I NEED TO SLEEP..!!! but kat office mane leh tido.. dah la xde org nak cover..huhu.. langsung xleh wat keje ni..nak focus pun xleh.. huhu helpp...

Anyways, i thought of posting my M+E day updates but later lah..xde mood.. So instead i post ni jer.. mcm da lama x post siri ♥ MEOWLOVE ♥ our story . So it's mushymushy air hidung leleh time.. hehe ;p haha xde la, dis time i letak pics jer.. our old n present pics... hehe :D


DULU-DULU..
zaman skolah.. my meowsayang very the kurus (yg pakai tshirt DN).. huh tgk gaya pun notty!
i yg belah kanan..gelap+bulat, tp skang lagiii bulat..haha ;p owh ya dulu pakai tudung kat skolah cos SBP wajibkan.. ;p i dulu geng2 notty+cool, xde nye baik.. so kitorang samee jeee.. haha ;p


NOW...
togeder-geder bulats.. haha ;p
so sekarang da tua dah baik or still notty eh?? hahahah..teeettt... 
cepat la tahun depannn...xsabo nih.. hahaha *gatal mode*
larfyasomarsh..♥~


meowluv~

Renee meow
http://reneemeow.blogspot.com
http://reneemeowwedding.blogspot.com
http://reneemeowshop.blogspot.com

Friday, March 25, 2011

MY WEDDING PREP - TRANSPARENT CANOPY

Meowternoon ladies.. 

Ok dat day i ada post about Transparent Canopies kan.. (here) mmg teringin sgt nak ni ada mase wedding.. "i wannt!i want!i want..!!"(sambil hentak kaki macam spoiled brat..haha! joking ;p) Insyallah akan terlaksana for my nikah day..weee.. actually xdiscuss lagi pon dgn parents, tapi since dah tau yg nikah will be malam and reception wat hari lain, so impian hampir tercapai.. haha.. Im sure parents akan buat makan2 or small majlis lepas nikah kan.. so mesti nak ada canopy.. so senyap2 nanti i nak topupkan untuk tukar canopy biase to transparent canopy ni.. haha ;p 

Guest wat? TARAAAA... i dah buat research and survey prices for my transparent canopy idaman..weeee... so sape2 nak mencari bleh la refer sini.. but please take note prices and infos are subject to change..cos skang bile i tanye lain, and maybe next time u all tanya plak maybe lain.. biase la market sentiasa berubah.. 

My surveys are based on basic transparent canopy+meja+kerusi... fairy lights mostly dorang charge agak mahal, so KALAU lah dpt canopy ni, i plan nak carik fairylights murah2 kat hardware shop ke hape, n pasang sendri... hehe ;p

The list goes here..


----------------------------------------------------------------------------
ACCER EVENT
http://accerevent.com/
email : accerevent@yahoo.com (Jasze)

TRANSPARENT CANOPY
2) SET TETAMU : RM400 (TRANSPARENT )

- Canopy Arabian 20' x 20'
- Kerusi plastik, meja bulat(10pax) & alas meja secukupnya untuk 40 pax (kerusi plastik xde sarung)
- Lampu (2) & kipas siling (1)
** untuk tukar ke kerusi banquet bersarung & riben, tambahan sebanyak RM 400.00
** untuk fairy light 12 jalur per canopy, tambahan RM 200 (kalau 1each rm20)
** untuk chandelier, tambahan RM80
** kipas industrial, tambahan RM50

* HARGA TIDAK TERMASUK KOS PENYUSUNAN (hanya untuk set No 1,2,3 dan 4)
** UNTUK TEMPAHAN KURANG DARI 2 UNIT, KOS PENGANGKUTAN DIKENAKAN MENGIKUT JARAK TEMPAT

----------------------------------------------------------------------------
MU MAJU CANOPY (puchong)
http://www.mudah.my/Canopy-8758737.htm
contact : 012-3034211 (en aziz)

TRANSPARENT CANOPY
-RM450 each (basic)
-inc 40kerusi beralas
-5 meja bulat beralas
-lampu+kipas dlm canopy
-pemasangan,etc (complete set)
-fairy lights not included
-add chandeliar+scallop (rm750 each canopy)
-add scallop/langsir only (rm500-650 each canopy)
-can nego price wif en.aziz (HR bagus)

----------------------------------------------------------------------------
NSJ EVENT
http://www.nsjevent.com/
email : suriaali@nsjevent.com
contact : 0192827258 (Pn Suria)

TRANSPARENT CANOPY
Option 1
-RM1800/each
-inc 40xchiavari chairs
-fairy lights
-chandeliar
-fan
-curtain
-4round tables+alas

TRANSPARENT CANOPY
Option 2
-RM1600/each or RM1400/each
-inc all except chiavari chairs change to normal plastic chairs
-not sure chandeliar included onot lupa nak tanya..hehe

----------------------------------------------------------------------------
YSA EVENT
http://www.ysawedding.com
email : info@yanseriandam.com / ysa.events@yahoo.com
contact : 010-2647906 (kak yan)

TRANSPARENT CANOPY
-RM850 each
-lampu
-kipas
-scallop
-kerusi+meja
-if nak add fairy light/chandeliar rm300

----------------------------------------------------------------------------
KERAMAT 10
http://canopycateringkeramat10.blogspot.com
email : keramat64@hotmail.com
contact : 012-2685854 (Asiah) / 03-42571958 (Iskandar) / 012-2888151 (Iskandar)

TRANSPARENT CANOPY
-RM750 each
-additional for others fairy light,chandeliar,fan

----------------------------------------------------------------------------
CHENTA WEDDINGS
http://chentaweddings.blogspot.com
email : chentaweddings@gmail.com
contact : 012-6134643 / 012-6147554

TRANSPARENT CANOPY
-RM750 each
-inc sheer curtain
-industrial fan
-40 kerusi+alas+ribbon
-4 meja+alas(10seater)

----------------------------------------------------------------------------
OTHERS
*quotations from a few caterers

TRANSPARENT CANOPY
-range rm750-1000 each
-inc buffet table
-4-6 meja beralas
-40-60 kerusi beralas

----------------------------------------------------------------------------



so there u go...yg mana satu idaman kalbu??of course yg paling murah and berbaloi..haha..kann??based on kemampuan le kan, i ni kalau ikut kemampuan sebenarnye xleh kawen lagi..haha.. no savings, no harta, no anything..keje duit gaji ngam2 je.i dont live wif my parents money. for now untuk wedding ni parents will pay for belanja kawen, cos mmg kebiasaan la as dorang akan dpt cover balik with duit hantaran..tul x? So if i want things the way i want, so have to start saving now lah..!!  Hopefully my dream canopy ni tercapai ler.. doa2kan.. AMIN!! so mari verangan duluuu....

*credit pic kerjakahwin & sh Kusha.. :)

transparent canopy wif yellow fairy lights
 
 transparent canopy with light blue/white fairy lights..

meowluv~

Renee meow
http://reneemeow.blogspot.com/
http://reneemeowwedding.blogspot.com/
http://reneemeowshop.blogspot.com/

Thursday, March 24, 2011

WEDDING IDEAS - LACE (CARD)

Meow alls...


Ok lace lovers... quick entry! Remember my blog entry? (here) . sape2 yg ada baca post kat BBF tu sorry la i post lagi sini..hehe. Have u ever surveyed or ask quote from vendors for lace cards? yes?no? hehe kalau ada yg pernah tu, mesti range card u all dpt is mr2.50 and above.. betul x?? Just imagine rm2.50 x 500 = rm1250! huhu byk bleh budget disitu kan (unless u have byk duit tu lain cerita kay!) 

Good news..! i found this..! Affordable lace card yg chun.. yeah of course dia x pakai lace betul, but i think dat should do it rite??? Bestnyer kalau dpt buat lace theme nie.. i wanntt.... These cards are from KAD KAHWIN PINO (here)

*cred pics from
KAD KAHWIN PINO (here)

Lace Design

cantek x?cantek x? for me mmg chantek.. maybe different org different taste.. but i heart this lace themed card nie.... dah la murah lak tu.. max rm1 je...huhuhuhu... rase mcm nak wat card skang je tapi xleh cos wedding lambat lagi... kene atleast 2-3bulan before wedding baru buat..hopefully package dorang ni wont change.. ok till then gals.. tatafernow~~



meowluv~

Renee meow
http://reneemeow.blogspot.com/
http://reneemeowwedding.blogspot.com/
http://reneemeowshop.blogspot.com/


Tuesday, March 22, 2011

MY WEDDING PREP - KAIN NIKAH

Meowmeowmeow....



 letak pic dulu.. ;p haha..

*warning dis is a very super long entry sampai air hidung meleleh..!*  ;p

Last weekend mmg happyhappyhappyhappyyyy sgt2222.... i dah dpt my kain nikah..! weee.. yeahyeah i know my wedding lambat lagi next year, but xsalah early preparation kan?? hehe..

The story goes like this, i went to JAKEL shahalam wif my meowsayang after one b2b mention JAKEL ada sale.. bila i checkout the sale tu sampai 80%!! hoh so wifout any hesitation tros ajak meowgagah gi JAKEL. dia pun ok je.. so we went there.. bila sampai sane, xsumer yg 80% discount-kechewa.. so xpe lah, tgk2 je la dulu package2 untuk lace, panel lace, chiffon beaded n oso macam2 package la.. mmg byk chun2 gak tapi time tu xsure the price worth it ke tak..masih blurry. In my head i was calculating and comparing which is better ->beli chiffon plain+hantar tailor+beading/patching OR beli lace/chiffon beaded siap+hantar tailor.. so after belek2 we did found chiffon beaded yg gojes, tp ye la masih xsure..tapi xnak loose the chiffon beaded tu jugak..so how?? so kitorang book je la dulu, and plan nak bawak mama suh decide.. (since i pakai FAMA scholarship dulu..haha ;p).. Sales assistant yg layan kitorang tu pun sgt bagus n friendly, bila kitorang mcm terkejut tgk price n start calculating dia ckp ni boleh turun lagi.. hah ye ke?pastu dia carik manager dia tanya bleh turun n booking dulu.. wah bagus tul budak nih.. if u all nak tau nama dia PINKY... :)

So lepas dah balik dari JAKEL tu i trus inform mama nak tunggu dia balik from KB n tgk sama2.. tapi kan, the next day after booking tu, tetiber rase hati nak pegi lagi skali tgk kain lain..sbb rase mcm xchun plak kain yg booking tu.. haha.. so SECOND TIME ke JAKEL sorang2.. saje belek2 lagi.. n the same sales assistant PINKY yg layan i.. bagus tol dia ni..sumer okkkk je..sumer dia kawtim ngan boss dia (kak zarina xsilap nama dia-anak owner JAKEL).. so i book 3kain!! haha.. xbeli lagi..sbb masih contemplating nak yg mana. n nak tunggu mama jugak..

so after few days after mama balik from kb, konon nak pergi tapi tak jadi.. huwaa..becos bz and pasal ni (here). serious sedih.. so xpe lah, i try pujuk diri sendri time tu. after few days bile i da ok, ada gak tanya lagi kat mama nak pegi tak? takut kang bile da beli mama xberkenan? mama said xpe je beli je mama xkisah as long cantik.. lagipun mama bz n esok nak balik kb semula.. so ok, xjadi dgn mama.. so i pegi ngan my meowsayang on saturday tu...duit daddy dah pagi siap2 so happy la gak..haha ;p

Kat BBF plak, i ade gak tanye b2b which is better? chiffon beaded+hantar tailor OR chiffon plain+tailor+patch/beading? ramai gak vote for chiffon plain n hantar beading/patching.. and durruz's respond struct me -> "the 2nd option.sbb u will get someting personally design n made for u.kalau yg dah berbeads ada byk yg sama kan" hoh.. trus decide nak beli plain aje.. ;)




 tq all for ur opinions.. :)

SATURDAY-jumpa my meowgagah n trus gi JAKEL.. wee suka..cos pergi the THIRD time..! so hati dah berkobar2 nak beli plain chiffon and maybe border lace.. TATAPI, bila dah naik atas tu tgk ada lagi stock baru chiffon beaded..huhu.. huwaa chantek sgt2..my meowsayang pun siap tolong carik mane yg lagi chantek.. sambil2 tu i buat calculation camnie based on my survey of price of kain, price of tailor around dsara/shah alam/kl (not designer), price of beading/patching, etc... during calculation i also didnt forget my meowsayang's baju nikah.. ye la it's not about us je kan, kene masuk cost dia gak... 
 
______________________________________________________________________
NIKAH ATTIRE (BRIDE & GROOM)
OPTION 1 - CHIFFON BEADED OPTION 2 - CHIFFON PLAIN
KAIN+TAILOR KAIN+TAILOR+BEADING/PATCHING
PACKAGE RM350 KAIN ONLY 7M - MAX RM140
CHIFFON BEADED 2M (NEED EXTRA FOR FLOWY KAIN BWH)
SATIN LINING 4M KAIN LINING ONLY 4M - MAX RM50
SATIN GROOM 4.5 KAIN LELAKI MAX 4.5  - RM150
CHIFFON FOR KAIN - RM50 TAILOR BRIDE - RM250
TAILOR BRIDE - MINIMUM RM250 TAILOR GROOM - RM150
TAILOR GROOM - RM150 BEADING/PATCHING MAX RM250
BEADING/PATCHING LACE - MAX RM150
(OPTIONAL-kalau add pun sikit2 je)
TOTAL ALL IN RM950 TOTAL ALL IN RM990


*based on my calculation and survey yea.lain2 tempat lain harga..
______________________________________________________________________


So how now brown cow? sudah tentu i amek the first choice.. chiffon beaded package-RM350.. mmg kalau beli plain better bleh hantar beading/patching all dat.. tapi bile calculate mcm lebeh pricey la plak.. altho option2 bleh buat different design sumer tu, but both of us opt for the less.. haha.. lagipun nikah je pun kan.. and from my calculation i can still add beading/patching for option1.. xpe nikah i wat simple.. for reception baru grand2.. hehe ;p

Here are the 3selections of my kain nikah.. and thanks to menantu owner JAKEL, last minute she keluarkan 1fabulous kain yg sgt menyerlah n chantek it takes us 5minutes to decide dats the kain we want..! haha..begitu impactnya.. rezeki kitorang kot, instead of searching giler2, kain tu macam 'datang' kat kitorang.. juz like my white blingbling shoes..!! haha :D tapi mula2 kain tu package dia yg belah kanan yg lg mahal rm750.. so biase la the Sales assistant tlg kawtim kan dgn anak owner JAKEL tu n kitorang dpt rm350!! sbb nak amek 2m je..bawak nak chiffon plain biase.. weee... sgt suka...! colour? macam kebiasaan le kan.. tapi ada surprise disitu.. mmg confirm unexpected by family n frens nanti... hehehe.. i sukaa giler.. almost everyday bukak plastic jakel belek syok sendri..hahaha.. pics kain dihitam-putihkan ye...mane la tau ada family member/relative yg baca blog ni kan.. i nak surprise.. hehe.. tapi ikutkan xblack+whitekan pun xpe sbb mmg lighting situ sumer kuning..!! haha..

**note to all.. kalau u all xsure ngan colour kain u beli tu.. mintak SA tu turun bwk kain tu level bawah kat natural lighting atau lampu putih.. kat level3 tu serious sumer kuning je so mmg nampak sumer cun.. better check kat natural lighting takut after u all dah beli nyesal tgk colour lain2 kat umah..

 testing brape byk kain daaa..yg ni xingat kain ke brapa..haha...
 
choice1 - tree leaves design.. very bling2...i know mama mesti suke yg ni.. the kains i choose sumer yg bukan bunga2.. mmg xsuka sgt bunga2 design..
choice 2 - matte pearl beads.. serious chantek!! very suitable ngan kasut vincci arituh.. i suke cos dia nak very terletak n tersusun..
 choice 3 - ok bile black+white kan dia xnmpak sgt design.. i like dis one cos ala2 damask camtu.. colour pun super gojes..


my meowmeow ..ececece konon bace buku..tp kantoi mag pengantin..!! ;p
 motif?? notice x his hands tunjuk kat sape..?? T_T hmmph saje je tau...
 camwhoring..haha ;p
 while waiting for pinky layan customer lain jap..hehe ;p

 so many kains..!
 
nama sales assistant tu PINKY...! very2 recommended!! sgt helpful n xwat muka bila kite tukar2 mintak kain lain..dia sentiasa layan me n my meowsayang..sape2 gi JAKEL shah alam cariklah pinky..seriously dia xannoying, xbising n tau taste kite once kite ckp xsuka macam ni, macam tu.. ;)

I LOVE MY KAIN NIKAH..!!! HEART SGTTTTTT222.. ;P


After JAKEL, we went straight to Putrajaya..round2 tgk hot air balloon dlm kete and gi Alamanda.. giler ramai org..!!!sesak i.. nak tgk movie sumer FULL..!! nak makan sumer FULL..!! nak karaoke sumer FULL..!! pegi sane juz jalan2 makan ice-cream, amek bag+boots meowsayang repair and makan kat pizzahut.. Oh well, pape pun both of us indeed had a great day.. :) i heart u my meowgagah..Thanks so much.. lepas ni kite gi jogging exercise kay...huhuhu T_T

shayangdiashangatshangat...❤❤❤
*ok sile meleleh air hidung sekarang*haha



Monday, March 21, 2011

MY WEDDING PREP - WEDDING HALLS (DAMANSARA & SHAH ALAM)

Purrrrr~~~

hehe sexy tak? asyik meow je kan..heehehee ;p Ok here it is, my search and surveys of all halls for my wedding reception february 2012.. i x carik hotels in the first place because family prefer buffet style event. Rase lebih meriah and less formal. Ye la ikutkan sape xnak wat hotel kan? tapi i think halls pun ok gak atleast bleh guna budget lebih on baju2 and pelamin, plus semua bleh dtg n oso bleh tapau food bawak balik..betul x? haha.. OK Sape2 yg wedding next year tu bleh la refer2 sini kalau nak, tapi kalau xcomplete sorry eh.. these are venues which are near to my place and dates around january-march 2012 :)

*pics credit Mr Oogley (google)


1 ) VENUES NEAR MY PLACE (KOTA DAMANSARA)


 

 1. TROPICANA GOLF (http://www.tropicanagolf.com
*xvisit or call sbb dah slalu gi, just survey website je..

CONTACT : 03-78048888

a) RATE (4-8HRS)
-rm15000 grand ballroom (capasity 900)
-rm5000 ballroom I, II & III (capasity 150-250)
-rm2000 poolside (capasity 300)
-rm5000 courtyard (capasity 80)

b) PROS
-macam hotel
-suitable for makan serentak dome
-spacious + chantek
-lobby masuk chantek

c) CONS
-parking area to hall sgt jauh nak jalan
-if org xtau tempat bleh sesat
-not worth it if nak budget
-venue agak terpencil in damansara takut org susah carik
-limited guests kalau invitation ramai
-pentas pelamin ada 'border' thingy n ada lampu..quite distracting.. me dont likey..




*credit KerjaKahwin
  2. THE CLUB@BUKIT UTAMA (www.theclub.com.my)

CONTACT : 03-77255199
*spoke to person in charge NINIE very2 friendly n helpful

a) RATE (4-8HRS)
- rm3500+6% = rm3750 (depo rm1000)

b) PROS
-HR sgt bagus!!
-hall baru
-chantek (see d pic!)
-besar
-can outsource caterers
-got changing room
-PA system+white screen inclusive
-parking senang
-although pricey but more worth it than tropicana or hotels
-can choose which side of hall (facing pool or facing inside)

c) CONS
-jam area (mutiara damansara+pelangi apartments)
-agak susah nak carik becos jalan masuk kecik in between apartments
-parking for guests dorang charge rm1(6hrs) ala rm1 jeee..


 3. SELANGOR POLO CLUB (http://www.selangorpolo.com)

CONTACT : 03-61570808

a) RATE - ?

b) PROS

-dekat umah
-suitable for pool party/reception

c) CONS

-maybe susah nak carik if ur not staying in damansara
-i think u have to be a member kalau nak wat event *not sure*

all infos xdpt sbb unreachable.. called like crazy xde org angkat...pangkah! X







4. KELAB GOLF SERI SELANGOR (http://seriselangor.com.my)

CONTACT : 03-78061111 (EN ALIAS)

a) RATE
-Approx all in rm3500++

b) PROS
-dekat ngan umah
-ada view chantek (golf turf)

c) CONS
-HR out sket
-cakap nak fax details tapi sampai skang x fax2
-Hall sgt kecik bleh masuk 200 je
-Dlm hall ada almari trophy n golf stuffs-xleh alihkan or cover! WTH?!
-Lighting putih T_T
-nampak lama (cat lama,etc)
-pricing dia bagi agak complicated (hall rm1500, oursource caterer rm200, pakai porch +rm200, nak pakai vip room +rm300, kerusi meja ++, pakai dia tambah ++, macam2 plak..
-kalau pakej rm45-55/head (hah xberbaloi u can get dat price kat restoran sri melayu or elsewhere)
-xleh tgk date or book date cos tunggu tournament calendar keluar dulu. suruh call balik next year. WTH?!! wedding february, january baru bleh call?
-not worth it



5. BUKIT DAMANSARA COMMUNITY CENTRE 
(http://appsys.dbkl.gov.my/sistem/esukan/hubungi.html)

CONTACT : 03-20954652 (EN HALIM/ EN MAN)

a) RATE (10HOURS)

-rm1600 wifout chairs/table
*xsilap all in sumer2 rm1900++

b) PROS
-HR ok
-dekat dgn umah
-2VIP rooms with restroom + 1catering room/area
-ample parking space
-chantek
-high ceiling
-nampak baru
-round/oval space (means pelamin dekat org bleh nampak)
-depan dewan ada masjid
-ada upper deck untuk photogs, etc
-luas bleh deco2 lebeh, nak pakai space for photobooth, guest table, etc
-sebelah dewan macam ada reception area, ada space for rooms, ada fountain/batu2 thingy place kalau nak take pics

c) CONS
-tempat agak kedalam housing area
-parking space berbukit
-PA system not included



6. TAMAN TUN COMMUNITY CENTRE

(http://appsys.dbkl.gov.my/sistem/esukan/hubungi.html)

CONTACT : 03-77287591 (EN TAUFIQ / EN LATIB)

a) RATE
-rm800 hall wifout chair/tables (8hours)
-rm440 carpet
*xsilap all in sumer2 around rm1700++

b) PROS
-dekat umah
-ample parking space
-byk org and dad's friends kenal dis place

c) CONS
-vip room xde restroom
-nampak lama
-no extra room for family or kids/babies nak rest tido
-PA system not included
-dah byk kali pakai for family wedding


7. MUHIBBAH SEAFOOD RESTAURANT (EX LAMAN@PENCHALA) 

CONTACT : 03-77273153

a) RATE

b) PROS

-venue chantek
-sumer kerusi chiavari

c) CONS

-terceruk kat sg penchala
-pindah from previous place so maybe not the same building? *not sure*

*not available for weddings anymore.. huwaaa... tempat dia chantek tau. ex b2b amy wat wedding dia sini.. (here) tp skang ni dorang dah pindah different venue kat sg penchala xsilap..

2) OTHER VENUES (SHAH ALAM)



8. DEWAN JUBLI PERAK SUK SHAH ALAM
(http://www.mbsa.gov.my)


CONTACT : 03-55447071

a) RATE
-rm1500
-cleaning rm680
-depo rm1000

b) PROS 

-besar mcm hotel
-suitable for invitation ramai
-lighting chantek
-catering bleh outsource
-got AC/carpet/pa system
-free parking


c) CONS 

-nampak old
-xde bilik vip untuk bogel2 salin baju
-kena tulis surat
-only open may/june onwards for booking
-ahad x digalakkan takut ade government function the next day T_T
-ur booking might be cancelled anytime kalau ada event/meeting yg lagi penting dari wedding u.. WTH T_T





9. DEWAN BANQUET MBSA
(http://www.mbsa.gov.my)

CONTACT : 03-55222762

a) RATE
-rm3800 malam
-rm3500 siang
-rm1000 depo

b) PROS

-besar
-chantek
-byk org buat wedding situ
-pa system/screen/ac all in
-ada ruang persalinan (ruang not bilik)




c) CONS

-a bit costly
-not suitable kalau guests sikit like mine
-kene booking sgt awal sbb always FULL
-kene booking isi form n tunggu surat.. kalau tunggu2 tak dpt?frust yo.. ;p



10. LAMAN BUDAYA (GALERI) SHAH ALAM
(http://www.mbsa.gov.my)
(http://lamanbudaya.blogspot.com)

CONTACT : 03-55105344 (kak shafinaz)

a) RATE 
-rm1000
-package rm20-25 per head(sgt murah!)


b) PROS 
-open macam restaurant
-murah
-max guests 1500



c) CONS
-not open until next year due renovation
-kene call balik for confirmation  dalam bulan jun-aug
-kalau weather panas pengantin cair.. ;p




11. DEWAN CATTLEYA PKPS SHAH ALAM
(www.pkps.gov.my)
 
CONTACT : 03-55116700/012 7199952

a) RATE
-no idea
-rm55-70 per head (kalau current with kuzie)

b) PROS

-chantek mcm hotel
-exclusive
-agak baru compare to other government halls
-next year kuzie catering end contract dgn dorang..yes!





c) CONS

-mase call tu sakit tul asyik pass2.. yg pkps pass kat kuzie, pastu kuzie pass balik.. staff yg jawab call from kuzie catering sgt x professional..kasar je. bila kite tanye nak booking, trus dia tanya ni dari mane??hah nak book ke? kitorang tamat contract tahun depan" adohai xde nak tanye elok2 ke kan..pastu bila i tanye baik2 "ok, kalau camtu i nk ckp ngan sape eh untuk wedding next year?".. dat guy dgn kasarnye suh tanye pkps. then bila i call balik pkps, dorang tanye balik "x tanye kat kuzie ker" ..hah??confuse gueeeee... so i called balik next day ckp ngan in charge en zaihan. naseb baik HR bagus jwb elok2. ye la, kite xsemestinye tau sumer bende kan.. i pon pada awalnye xtau yg kuzie handle cattleya tu..baru je tau..haha
-kene tulis surat
-not open for booking yet cos pkps xtau lagi nak amek in-house wedding planner mcm kuzie or xamek sape2




ade lagi byk tempat yg survey tapi dah kene reject awal2.. haha.. so far ni yg i dpt from surveying/call/visit. so far my choices are :

1. THE CLUB@BUKIT UTAMA
2. TAMAN TUN COMMUNITY CENTRE
3. BUKIT DAMANSARA COMMUNITY CENTRE

because dekat, price yg affordable, worth ur money. Others tu macam kat shah alam tu best jugak, tapi tu la xopen lagi utuk booking la, renovation la, tukar caterer la.. so xnak tunggu lambat2 la kan.. cos my date tu bleh tahan la chantek..haha perasan.. so which is my hall for my reception? tungguuuu... ;)




meowluv~

Renee meow


Sunday, March 20, 2011

5 THINGS! 5 THINGS! 5 THINGS!

Meowternoon..!


Haha kene tagged by Mawar . Ok i jawab cepat2.. ha amek! ;p

5 Benda!

5 nama samaran.
❤meow
❤rini
❤maernee (mer-ni) - family
❤siti nurhaliza
❤angelina jolie
hahahhaa yg 2last tu joking kay..?!! nama samaran i xbyk...

5 tarikh penting.
❤1mar - my bday
❤16nov - my meowsayang's bday
❤8feb - our anniversary sejak declare
❤10apr - soon to be our M&E day 
❤.....  - our official mr&mrs day.. yet to be anounce.. ;p


5 perkara saya buat semalam.
❤keje, keje, keje
❤makan maggi untuk lunch kat office
❤online fb+update blog kat office
❤balik mandi+makan nuggets+tgk tv
❤nanges sbb rindu my syasya (dah bg org)+tido


5 perkara buat saya happy.
❤cats!
❤my meowsayang :)
❤spending time wif family + anak buahs
❤preparing my wedding day stuffs+do wedding stuffs for other brides
❤play games (playstation/pc games/etc)+drawing


5 perkara sebab jawab soalan.
❤sbb i baik.. haha
❤sbb i rajin.. haha
❤sbb mawar suruh..!! haha ;p
❤sbb soalan mesti dijawab secara logiknya
❤sbb untuk share ngan sumerrrrrr b2b about myself.. :D


5 kawan untuk di tag
hurmmm ramai tul b2b frens sebenarnye sampai xtau nak tag sape..i tgk list pon da sampai ratus2..huwa! so sape2 yg bace ni lah sumer kena tag.. gotcha..hahaa..
❤u all
❤u all
❤u all
❤u all
❤u all



*yours truly*
err.. xtau apa motif letak pic nie.. haha..
saje taknak post nampak kosong...haha ;p


meowluv~

Renee meow

Friday, March 18, 2011

HOW DO YOU FEEL....? PART II

Meowning alls..

  
Thank you all yg bg support from my previous post (here). today da ok sket, infact so much better as i have good news to share. Seriously last 2days tu rase sedey sgt xterkata..it feels like a stab in ur stomach. And the next day pun seriously things doesnt help.. macam2 lah issue sampai nanges sorang2 kat office..


ni sumer smlm..seriously xmembantu after wat happened the day before.. T_T

1. called all community halls - ALL FULL ON FEB

2. called all shah salam halls - ALL FULL/CLOSED FOR RENOVATION/BELUM BUKA FOR BOOKING

3. ade 1hall available dekat umah but a bit pricey seket.. mula dad da ok nak book, then last minute xnak..nak gak hall dia suka (which ALL siblings dah pakai kawen) n nak date lain which is date bertandang.. i was already depressed by then kat office..

4. parents taknak buat kat umah kalau halls penuh camane pun, they will try gak dptkan hall gak xkisah date bebila..  so my dream transparent canopy musnah T_T

5. for M&E day-sumer org advice dis dat,buat la proper tunang ada balas hantaran, buat mini pelamin,blabla.. cos i pompuan bongsu kan..i mula2 nak biase2 je, then bila org dah INJECT2 bende2 ni kita pon jd excited kan?? ok la i pon dgn excitednye wat preparation n share ideas.. n then out of a sudden, tetibe ckp xyah sumer tu.. ckp xyah over2 or grand2? HAH? bukannye dtgnye dari dorang ke? macam main tarik2 tali plak...seriously macam main perasaan je.. pastu konon dulu2 time kakak abg xde camni,xde camtu.. naper skang my turn kene sama dgn dorang?? nape xleh different?nape i kene ikut samee mcm lain? bukannye ade beza dari segi cost pun kan.. bukannye nak wat grand gile pown, bukan invitation ramai mcm dorang pon. i seriously xphm...tp pasrah je la kan, juz becoz bongsu kan i have no say in anyting. serious makan dalam..*kecik hati dlm diam*.. :(

6. sakit perut yg melampau + muntah2 due food poisoning..brape kali kene gi toilet kat ujung luar office..the next day(smlm) xmakan pape langsung cos takut sakit..lapar giler ayam...

7. nak mc tapi xde org cover office.. so dtg keje..ingatkan nk pakai mc hari jumaat, but colleague plak ckp dia kene gi kl so kena dtg gak..!!

8.bila bincang ngan meowsayang pasal issue date n parents, he gave me the 'i told u so' speech about beli ticket honeymoon awal.. seriously i dont need dat right now, i need support.. T_T

9.parents both side nak jumpa nak discuss about us.. hmm i rase mcm timing xsesuai cos kan skang tgh bz preparing my future SIL wedding..i dont want to steal her limelight.. better focus on her wedding first kan..bukan ke M+E day tu nanti bleh discuss?so many things in my head at dat time..

ha amek byk bende kelmarin+smlm yg buat i bengang/kecik hati/stress/nanges sorang2..susah tol jadik org yg sensitive nih.. tp kalau i cool, mmg cool abes.. haha ;p ok anyways, semalam my parents n meowsayang parents meetup for dinner kat dePalma shah alam..parents only, anak xleh join..haha ;p dorang jumpa nak discuss about our M+E day nanti on date, hantaran, blabla.. i sgt worried about the date takut daddy nak amek date belah laki.. every 20mins me n my meowsayang sms each other ckp takut wat if dis n dat.. haha klakar pun ade.. So the next day (today), i received good news...weeeee

1. my meowsayang sms me awal pagi.. ;p

2. the date issue akhirnya selesai..dapat date yg nak n my dad agreed (will announce later after M+E day..

3. dapat wat majlis kat umah (after nikah) - so transparent canopy here i come..!

4. dapat hall yang nak (previous person cancel) - bukit damansara community centre

5. deposit hall bayar today

6. dah xpikir sgt pasal issue ni (here).. forgive n forget je...

7. terharu ngan kata2 semangat n support from B2B BBF.. i love u all...!! oh i wish bleh jumpa for gathering.. huhu..


Alhamdulillah... :)

 ok ni saje letak pic ni to make me smile.. hehe..


ok lepas ni nak post about halls yg i dah survey plak.. happy makan dearss... luv ya..!! :D




Wednesday, March 16, 2011

HOW DO U FEEL....?

SobsSobs...

Korangkorang.... ape perasaan u all bila org terpenting dlm family ckp kat org lain yg dia dah bosan/xsuka dah bila kite call tanye berkaitan wedding prep kite? sedey x? dis is wat's happening to me... im trying to be strong here but still i rase sgt emo n sedey giler ayam.... Aren't they supposed to be excited with my wedding? Naper bile i call xckp je atleast i xkan call tanye pape lagi dah...? Naper depan i or dgn i okayyyy je? bukan i ckp bende annoying pun, normally juz tanye opinion n dpt agreement dorang..

Im just doing my early preparations for them jugak? wedding family member lain2 dulu bising bila wat prep last minute.. dulu2 mase wedding family member kawen buat decision wifout their consent mesti dorang marah..skang nih bila i wat prep awal camni lak..? bila i call for permission camni plak? seriously i feel sooo left out..im trying to be stong but i cant.. seriously like a stab in ur stomach.. dah la bday pun macam xkisah.. omg im so emotional right now... so how do u feel if ur in the same situation? :(

p/s:btw yes im crying at this moment... :(
sobsobssobs..isk..isk..isk..iskk...