Friday, March 25, 2011

MY WEDDING PREP - TRANSPARENT CANOPY

Meowternoon ladies.. 

Ok dat day i ada post about Transparent Canopies kan.. (here) mmg teringin sgt nak ni ada mase wedding.. "i wannt!i want!i want..!!"(sambil hentak kaki macam spoiled brat..haha! joking ;p) Insyallah akan terlaksana for my nikah day..weee.. actually xdiscuss lagi pon dgn parents, tapi since dah tau yg nikah will be malam and reception wat hari lain, so impian hampir tercapai.. haha.. Im sure parents akan buat makan2 or small majlis lepas nikah kan.. so mesti nak ada canopy.. so senyap2 nanti i nak topupkan untuk tukar canopy biase to transparent canopy ni.. haha ;p 

Guest wat? TARAAAA... i dah buat research and survey prices for my transparent canopy idaman..weeee... so sape2 nak mencari bleh la refer sini.. but please take note prices and infos are subject to change..cos skang bile i tanye lain, and maybe next time u all tanya plak maybe lain.. biase la market sentiasa berubah.. 

My surveys are based on basic transparent canopy+meja+kerusi... fairy lights mostly dorang charge agak mahal, so KALAU lah dpt canopy ni, i plan nak carik fairylights murah2 kat hardware shop ke hape, n pasang sendri... hehe ;p

The list goes here..


----------------------------------------------------------------------------
ACCER EVENT
http://accerevent.com/
email : accerevent@yahoo.com (Jasze)

TRANSPARENT CANOPY
2) SET TETAMU : RM400 (TRANSPARENT )

- Canopy Arabian 20' x 20'
- Kerusi plastik, meja bulat(10pax) & alas meja secukupnya untuk 40 pax (kerusi plastik xde sarung)
- Lampu (2) & kipas siling (1)
** untuk tukar ke kerusi banquet bersarung & riben, tambahan sebanyak RM 400.00
** untuk fairy light 12 jalur per canopy, tambahan RM 200 (kalau 1each rm20)
** untuk chandelier, tambahan RM80
** kipas industrial, tambahan RM50

* HARGA TIDAK TERMASUK KOS PENYUSUNAN (hanya untuk set No 1,2,3 dan 4)
** UNTUK TEMPAHAN KURANG DARI 2 UNIT, KOS PENGANGKUTAN DIKENAKAN MENGIKUT JARAK TEMPAT

----------------------------------------------------------------------------
MU MAJU CANOPY (puchong)
http://www.mudah.my/Canopy-8758737.htm
contact : 012-3034211 (en aziz)

TRANSPARENT CANOPY
-RM450 each (basic)
-inc 40kerusi beralas
-5 meja bulat beralas
-lampu+kipas dlm canopy
-pemasangan,etc (complete set)
-fairy lights not included
-add chandeliar+scallop (rm750 each canopy)
-add scallop/langsir only (rm500-650 each canopy)
-can nego price wif en.aziz (HR bagus)

----------------------------------------------------------------------------
NSJ EVENT
http://www.nsjevent.com/
email : suriaali@nsjevent.com
contact : 0192827258 (Pn Suria)

TRANSPARENT CANOPY
Option 1
-RM1800/each
-inc 40xchiavari chairs
-fairy lights
-chandeliar
-fan
-curtain
-4round tables+alas

TRANSPARENT CANOPY
Option 2
-RM1600/each or RM1400/each
-inc all except chiavari chairs change to normal plastic chairs
-not sure chandeliar included onot lupa nak tanya..hehe

----------------------------------------------------------------------------
YSA EVENT
http://www.ysawedding.com
email : info@yanseriandam.com / ysa.events@yahoo.com
contact : 010-2647906 (kak yan)

TRANSPARENT CANOPY
-RM850 each
-lampu
-kipas
-scallop
-kerusi+meja
-if nak add fairy light/chandeliar rm300

----------------------------------------------------------------------------
KERAMAT 10
http://canopycateringkeramat10.blogspot.com
email : keramat64@hotmail.com
contact : 012-2685854 (Asiah) / 03-42571958 (Iskandar) / 012-2888151 (Iskandar)

TRANSPARENT CANOPY
-RM750 each
-additional for others fairy light,chandeliar,fan

----------------------------------------------------------------------------
CHENTA WEDDINGS
http://chentaweddings.blogspot.com
email : chentaweddings@gmail.com
contact : 012-6134643 / 012-6147554

TRANSPARENT CANOPY
-RM750 each
-inc sheer curtain
-industrial fan
-40 kerusi+alas+ribbon
-4 meja+alas(10seater)

----------------------------------------------------------------------------
OTHERS
*quotations from a few caterers

TRANSPARENT CANOPY
-range rm750-1000 each
-inc buffet table
-4-6 meja beralas
-40-60 kerusi beralas

----------------------------------------------------------------------------



so there u go...yg mana satu idaman kalbu??of course yg paling murah and berbaloi..haha..kann??based on kemampuan le kan, i ni kalau ikut kemampuan sebenarnye xleh kawen lagi..haha.. no savings, no harta, no anything..keje duit gaji ngam2 je.i dont live wif my parents money. for now untuk wedding ni parents will pay for belanja kawen, cos mmg kebiasaan la as dorang akan dpt cover balik with duit hantaran..tul x? So if i want things the way i want, so have to start saving now lah..!!  Hopefully my dream canopy ni tercapai ler.. doa2kan.. AMIN!! so mari verangan duluuu....

*credit pic kerjakahwin & sh Kusha.. :)

transparent canopy wif yellow fairy lights
 
 transparent canopy with light blue/white fairy lights..

meowluv~

Renee meow
http://reneemeow.blogspot.com/
http://reneemeowwedding.blogspot.com/
http://reneemeowshop.blogspot.com/

16 comments:

Lala said...

fuhhh!! mahal rupernyer transparent canopy ni!!huhuhu

Ainee Cumi said...

Haishh I memang tak dapat merasalah sebab nikah pagi then malam buat reception kat hal.. ;((

"cikkin" said...

yeahh..all the best sis..!!

nizabeba said...

transparent canopy CANTEK!!! waa byk u buat survey ni..good job dear! hihi
semoga u dpt ur dream canopy..amin =)

areteacar said...

wah, cantik2.. x sbr nak tngok mjlis wedding meow. hehe...

Nadya Zahid said...

hehehhe..cantekkkkkkkkkkkkkkk, sila simpan duit dr skang renee... :)
when the day comes..sure u bleh dapat :)

Afra said...

cantiknyee!!! to mahal... eemmhh.. cuci mata je la sy...

~ NANA ~ said...

i teringin nak ade transparent canopy for my solemnization tp majlis siang la pulak...hihi

hazlynda kushairi said...

choose wisely. go for it!

Rilla said...

Thanks so much for sharing, senang sket nak membajet.

Thanks again dear <3 Jom simpan duit

~ mizzAmy ~ said...

insya-Allah dear. i doakan u berjaya booking ok. ;)

ummphs.. said...

renee, pape pun pastikan ade chivari chair!! :) classic!

Mawar misswateva said...

renee..i survey kt melaka transparent canopy tu paling murah they can give is 1k.gile mahal kannnn..klu yg 18x18 tu dpt la rm850..x tawu plak kt kl ade yg rm450 je.haiiiihh..

i pn plan nk gune for nikah since nikah di mlm hari..haiiihh.
mmg btol2 menguji kesabaran la bile tgk gamba2 transparent canopy yg cantik2 tuuuuu..

Anonymous said...

Call this guys his rates are really good and workmanship really nice for see through canopy Ganesan -012-295 9496

amirul ain said...

Boleh juga call saya en. Amirul bagi mendapatkan sebutharga sewaan kanopi arabian / transparent untuk pelbagai majlis dan acara korporat. Saya vover seluruh KL dan selangor 019-7724259/ 011-10594259

amirul ain said...

Boleh juga call saya en. Amirul bagi mendapatkan sebutharga sewaan kanopi arabian / transparent untuk pelbagai majlis dan acara korporat. Saya vover seluruh KL dan selangor 019-7724259/ 011-10594259