Wednesday, March 9, 2011

WEDDING CANOPY - TRANSPARENT CANOPIES

Meowning hot brides..!!

Yesterday mase tgh facebooking, i stumbled upon this wedding planner.. mula2 tgk dorang ade post their new pelamin, serious chantek!!! then i pm ler for price, then i think the owner pm me back bagi quotation... price quite ok kire berbaloi la n super friendly..!! but my wedding lambat lagi next year, so dunno the price will remain ke tak..huhu. So saje2 la browse dia punye album, saw her wedding..  it caught me! OMIGOSH SO PRETTYYYY...! the thing i never amek kisah before dis, the thing yg i selalu nampak kat weddings but buat x endah.. but this time i was totally strucked n totally in love wif it... TRANSPARENT CANOPIES..!! chantek sgt22..!! lagi2 yg ade white/light blue fairy lights. cantek kan? rase ramai b2b penah mention about dis transparent canopies... here are the links atia n lynda. Lynda dgn berjayenye had transparent canopies for her wedding... *envy*

So here are the pics.... *sobs* chantek sgt smpai nanesh.... i oso gonna post a bit of Sh Kusha wedding pics cos sgt chantek... huhu...

*credit to Sh Kusha (Kusha weddings) checkout her works in FB - Kusha weddings;)



 omigosh shoo prettyyyyyy... daddy i wannnnn.... ;p


Here's more pics i got from mr Oogley (google) n b2b blogs
*credit kerjakahwin, b2b lynda, nsj events, khareyan events, n others dpt kat google...dah xtau mana yg dari mana tah.. confused o.O




bile i google source company untuk transparent canopy murah mesti kuar dis one company www.accerevent.com ke ape tah, tp bile masuk xbleh.. y eh? nak tau gak rate transparent canopy ni brape. is it true it's expensive? why is it expensive compared to normal arabian canopies? Pn Lynda tolong jawab! hehehee....u all yg ada info company2 yg ada transparent canopies ni share2 la eh.. thank you! :)

18 comments:

LisaLisut said...

kalau wedding i malam i pun teringin.haha. kalau siang panas woooo.tak jumpa lg kan org yg guna transparent masa siang.jeng3.ade wp agak2 nk sahut cabaran ni x?kihkihkih

Renee Meow said...

haha mane de org nak wat tranparent siang dearrrr..xchun lah.. kalau mlm baru chun bila on fairylights tu... hehe ;) kalau kene panas2 tu mmg pengsan leeee...juz imagine kalau buat siang all guest tgh makan dlm kepanasan, masing2 balik kene sunburn..teeheee ;p

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

farahfatihah said...

kalau wat wedding malam mmg best kan? romantik je suasana...renee, wat lah...mesti best

~ NANA ~ said...

i nak sangattt transparent canopy ni for my wedding...tp my wedding siang, x sesuai la pulak kan? :(

♥SuHiLaRy♥ said...

waahh mmg mcm fairytale~
wish that bole buat wedding at nite,,
sah2 kne reject..
=(

with love:zaren said...

hye rinee...btw, muka u ade iras dato' ct la...hehe, i linked u k...
cantek je tgk trnsparent cnopy nie..tp area johor ni..mcm susahhh sgt nk dpt...

nizabeba said...

alangkah bagusnye kalo weddingku di malam hari..hukhuk..nice babe!!

farhanna said...

best2 syantik!

fira. said...

so far the average price yg i tau abt this transparent canopy is around rm600. besides google for the canopy saje perhaps u can also google on caterer yg provide canopy. n btw, kalo pakai this canopy waktu siang, i rase xpayah pakai canopy je la terus. hehehe..

Cik Puan Syafa said...

waaah wedding malam dengan lampu2 bintang2...cantiknya...huhu berangan nak sanding lagi bole :P

mohd azam iskandar said...

slm..
hi renee..
i've been tld by the ctrr tht ths cnpy x b usd 4 mny tms.. the mx's 3 tms n aftr tht x b usd already.. tht mks ths cnpy quite expnsve.. anywy, hw mch's the trnsprnt cnpy tht u gt? the one tht i knw's RM1k bt 4gt already whch ctrr.. hhi..
anywy, nce 2 read your blg dear..
keep it up..
hhi..

choclairissa @ intan said...

kalau xhujan sangat la cantik wedding with transparent canopies..

as these canopies not-so-easy to find..i bet quite costly..guessing only ;)

hazlynda kushairi said...

Alamak! nak suruh jawap ni yang payah ni. Maybe sbb sekarang ni, transparent plan tengah hawt di pasaran? No idea babe. As in my case, memang dari dulu nak transparent canopies, siap survey and that was before Chenta Weddings start business. Once tau kawan sendiri buat transparent canopies, lynda amik Sarah ;) Sarah didnt break down price utk canopies sahaja tapi rasenye Sarah punye mmg worth it and finishing yg perfect. CW goes within ur budget, itu yg lynda suke. Bukan sebab Sarah kawan lynda tapi sbb ketelitian Sarah yg buat Lynda suke. Selanjutnya di BBF okeh?

Mai Sakurada said...

hi.. accer event ni ada FB, slalu nampak dia cit cat dgn que raffael. klau tak silap dia charge rm700 for transparent canopy ni.. kat website dia ada bg detail.. http://www.accerevent.com/

Soula Nordin said...

Sis... Suria Ali Ada... $1500.. But im not really sure with chaivari chairs or not... But I got the cheapest one... $450 at YSA event or the chandelier event... This canopy will use for my solemnization at home.. I ambik YSA event... For more info u type dkt fb.. The chandelier event.. Have the detail price :)

Mawar misswateva said...

nk jgk ade transparent canopy ni..x dpt buat for reception, dpt buat for nikah pn jd la...hee.naseb i nikah mlm.=P

Renee Meow said...

farah❤kannn...mood camtu yg i nakk..huhu..kalau xdpt dewan on my wedding date, baru carik canopy camni..hope parent bagiii..huhu

nana❤huhu jgn panas nanti..ala siang kalau arab canopy tu chantek per..lagi2 kalau byk scallop n underlayer tu..perghh..

suhilary❤ala mintak le elok2 kat parents..mintak dgn ala2 manja.. ;p

zaren❤hah huhu..y u all cakap i mcm ehem.. alaa. nak angelina jolie.. haha ;p anyways tq dear..nanti i linked n follow u back! :)

niza❤alangkah best kalau i dpt juge canopy camnie..kalau xdpt dewan i wish bleh dpt camnie..verangan.. ;p

farhana+fira❤nice kannnn huhu.. i tgh survey2 gak ni ngan caterer2 lain.. tq for d info dear..

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Renee Meow said...

pn syafa❤hehe xsalah per buat sanding lagi.. hehehe ;p

mohdazamiskandar❤i tgh survey2 lagi price dia.. tq anyways for droppin by my blog n tq for d info too.. :D

intan❤hoho tu la risau kalau buat canopy nanti ujan lak kan.. xpe nanti i campak underwear/baju tido ikut petua org dulu2.. hahaha ;p

lynda❤hehe tq lynda for d info kat fb. i tgh tunggu je sarah reply my enquiry.. ;)

mai❤yeay tq for d info.. last week i xdpt masuk website dorang, dis week dpt..yay! :D dah survey rate dorang.. berbaloi!

soula❤tq dear.. suria ali from NSJ kan? dorang baru je buat wedding my cousin kat subang haritu, serious chantek arabian canopy dorang.. :D btw tq for d info.. :D YSA pun dah call ckp ngan kakyan tp xdpt pun rate tu.. dia kept on nak bagi price whole package.. tgh tunggu quote dari dia..

mawar❤hah u pakai transparent canopy ke dear?? share plsss..hehe ;p tq muahs


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com