Thursday, March 10, 2011

ANNOUNCEMENT ;)

Meowww...
Salam n hyee dearrrrssss...!!! :)

Ok today i akan announce something yg da lama tersimpan.. hehe tunggu mase jer nih... kalau u all ade terbace my previous post nie n dgn yg nie...tu saje je nak hint2.. ni lah dia nak bgtau nie..haha.. xde la besar mane pun citer, but saje nak share ngan u all kan.. kite kan dah macam close frens kat sini .. :)

Ok here it is, i will anounce... 10th April 2011 is my merisik+engagement day..!! weeee.. haha there u go.. actually mula2 discuss ngan my meowsayang nak merisik simple je between 2families..we all xnak tunang sbb agak phobia ngan the word 'tunang' tu cos da byk cases heard from frens..(xnak citer sini-choy2) n oso budget kan.. better save cost tunang utk kawen trus kan?
 
But then my mom suggest buatlah tunang skali.. i pun ok lah sure dgr ckp mama..i suggest ok kalau camtu buat small simple merisik+tunang between 2families, xyah balas hantaran, n jemput makan2 camtu je. Pastu after inform kat kakak2 n abang, sumer ckp buat la tunang proper ade balas hantaran blabla, jgn terlalu moden sgt bla bla, u kan anak pompuan last blabla, penutup biarla proper blabla.. oKaaayy okaaaayy.. so we all akan buat majlis merisik+tunang+doa selamat on 10th April 2011... fewhh~ (Sorry elya xdpt nak attend ur wedding bcos of dis...huhu)
 
*The isi kandungan tunang+merisik tu nanti lah i share ye... definitely akan bincang about duit hantaran, date (rasenyer u all kat BBF dah tau), n other stuffs... ;) yg tu announcement number II in later post plak.. hehe...
  
Our Merisik+Engagement Day
10th April 2011
 *heartss* :)

OF THEME COLOUR & ATTIRE
i chose light yellow for our theme.. ok x?cos i rase my family blum penah lagi ade tunang/nikah/kawen colour yellow... the yellow i wanted is reaaally light yellow.. kuning air gitu. just buat modern kurung pun da ok. mama ckp dia belikan kain n tempah kat kb..murah.. tp i xtau le choice of kain mama pilih tu matching ke x.. mama ckp dia jumpa chiffon kuning rainbow kat Salem Aziz (jakel KB)..mula2 terkezut hah rainbow??nak light yellow je ma.. then mama kept saying kain tu chantek la, kalau tambah beads lawa, etc,etc.. so xpe lah since mama nak sponsor i ok je, i trust my mama's choice..teheee..
 
 
xtau naper tetiber nak light yellow.. bile tgk kat inspiration board ni, chanteekk sgt2.. sweet la plak.. hehe.. ;p
 
 
OF INVITATION & GUEST
Since mama+daddy nak buat kenduri doa selamat skali (for their return to KL-dulu keje+stay KB), so total guests are about 100pax. I wish i cud invite u all B2B BBF tapi ni merisik+tunang je kan.. bukan majlis grand2 pun..small family+relative occasion.. :D Food will be provided by my sister's SIL (kak ogy), food dia mmg sedap!! im still wondering sape yg akan cover payment makan2 nie..huhu T_T

OF TIME
hmm yg nie still x confirm.. mama suggest teatime, senang sket.. later i tanye aunty ok ke x..cos 10th April is sunday, takut kalau malam org penat esok working day kan...

OF HANTARAN
My meowsayang will be giving 3dulangs (kalau lebih pun i xkan bgtau mama..takut mama nak balas banyak2 lagi)..hehe ;p n my side balas 5dulangs (kalau ade org nak sponsor maka bertambah la kot.. ;p). So hantarans rasenyer standard la sireh, cake, fruits, choc (i will post on this-something new for B2Bs!!), n lastly kain/baju/etc. I was thinking of getting set kain utk nikah, ok x? but tgk budget n ada sale x..i xtau lg nak chiffon beaded/lace/plain chiffon. dlm wedding folder byk je contoh2 i dah save tp ntah le cant decide.. T_T Owh btw hantaran i akan DIY fresh flowers..! u all tgk ler camne hasilnye ya..hehe..
 nak wat ala2 camnie..but maybe diff lighter yellow flowers.. ntah le..xdecide lagik..tgk budget jugak...ni hantaran verangan.. T_T
*credit pic cocos collection

OF MAKEUP
Mama ckp xyah la, makeup sendri je.... tp i rase makeup sendri macam hancur..rambut lagiii la hancur.. nanti nak tanya Sara available x, tapi not now la kot.. kalau tanye skang tp takut dia pening.. cos i da booking dia early april for my future SIL's wedding..pastu my future SIL pun amek dia for post wed...kang i tambah lagi kang confuse dia.. xpe la tunggu afta Amy's (future SIL) wedding.. hehe.. hopefully she's available the week after...


OF DECO, MINI PELAMIN & DIY STUFFS
nak pelamin ke taknak..nak ke taknak..nak ke taknak.. huhu im still confused.. rase macam nak budget je xyah pelamin or DIY je... tp my sis ckp teringin nak tgk adik tunang ada mini pelamin... bile think of it, rase mcm best jugak kan... nak diy ke sewa? my sis punye SIL mmg ada sorang mak andam (kak ija), maybe bleh pinjam kot? tapi mama ckp xperlu.. haish ntah ler.. kalau la betullah buat mini pelamin or ade org yg sponsor, somehow i wish cud get macam nie...
 
sweet kan?? credit to Sher
theme definitely light yellow le kan..

Deco umah plak, maybe biase2 je la.. cuma sofa2 akan bawak kuar letak bawah garage yg ada awning.. ruang tamu tu kosongkan cos maybe buat solat Asar berjemaah kan..
Things yg i maybe nak DIY sendrik (n oso untuk portfolio ReneeMeowWeddingWorks ;p)
-Gubahan Hantaran
-Handbouquet
-Mini Pelamin
-Makeup+Hair
-...
-...
 
 
Hurrrmm byk plak nak kene prepare nih.. adoih..ingatkan sket je mula2, tp tgk2 dah jadik big event plak..hehe ;p n only have 1week jer nak prepare..! haha terer x.. Now im actually focusing on helping my future SIL's preparation.. xkan nak tinggalkan camtu je kan. i mmg nak tlg buat sumer2 tu, nanti bleh tambah lagi utk porfolio ReneeMeowWeddingWorks.. hehe... and lagi satu, kalau kite xtolong org, nanti bile kite nak kawen xde org nak tlg pulak.. haaa camno..? xpe2, lagipun my event tu tunang je pownn... u can doooittttt renee...!! hehe :D 
 
p/s : Owh yah, sape2 yg dah bertunang tu, apa lagik yg i kena tambah eh? agak clueless disini..i think my list tu mcm da cukup, tp takut gak ade yg missing.. tolong suggest ya? tqq :D love u all..
 
 uikss..ape pandang2...;p
macam xcaye akan bertunang kan meowsayang..?hahahaha... ;p lurfya meowmeow... :">
 

 
meowluv~

Renee meow

31 comments:

"cikkin" said...

yeayy..suke2!!moga sume berjalan lancar ye sis..=)

ehem2..same laa engageversary kite nnti..hihi..cikkin punye 10410..=)

Dia.Honey said...

tahniah!!!!! :)

h e r n y z a r said...

tahniah renee... selamat menempuh alam tunang.. hehe.. :)

fira. said...

weee... congratulations dear.. msti best kan. gosh, terflash back mase i tunang dulu. its gonna b fun!

Syima Syaz said...

congratz...
rasanya list yang u letak tu dah complete dah...yap! save more for wedding nanti... =)

honey bedazzled said...

owh im so excited for u!!! congratulation! lpas tu post picture banyak banyak okay!

.::cintabungablogspot::. said...

phewittt! congrat's dear ^^
smoga majlis b'jalan dgn lancar okeh :)

farahfatihah said...

ehhh jgn wat mata cam tu..macam siti lah hahahahah tahniah babe

Lala said...

congratulations renee!!
tumpang gumbira!!!hehe

ada tertinggal. u tak try cari photographer?

takper, walau tinggal seminggu, settlekan pelan2 tapi teratur!
happy preparing!

Cik NeyNa said...

waaaaaaaa...congrats..
me pon dulu ingat nak buat merisik jer..just parents yang datang bawak cincin dua..tapi sekali dah jadi besar pulak..siap ada plamin..geleng paler bila my ayah tengok..
hahahaha..tapi tu lah preparation dalam sebulan jerr..tapi alhamdulillah..sumer berjalan lancar..nak tengok big day nih lak..harap2 lancar macam my e-day..wink..wink..
anyway..slamat bertunang renee..
lurfya..my dearie yang cute cam siti nurhaliza..huhu

Cik NeyNa said...

haah..betul..betul..
photografer..itu penting..
cari yang bebetul puas hati untuk e-day..jangan jadi macam me..punya nak jimat amik fotografer pon jimat..last2 gambar macam tak brapa puas jerr..huhuhu...

~ mizzAmy ~ said...

akhirnya... alhamdulillah. good luck for the preparation. ;)

lovelyadibah said...

hoyeh!:)congrats renee!i'm so happy for you!:)suka sangat!:)

HAPPY Preparing!:P

nizabeba said...

siti, eh renee.. selamat menjadi tunangan org yo! =p
& i noe u can do it! go go chaiyyok RMWW (ReneeMeow WeddingWorks) hihi..

farhanna said...

kuning suwittt la

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum.

purrrrr.. ah! comelnya bila kucing buat bunyi macam ni!!

ok. ok. serius..

TAHNIAH, dear renee. birthday saya tu. hihi. happy preparing dear. hugs you.

Hana said...

congrats dear!! hehe

farhanna said...

kuning suwitt la

Mawar misswateva said...

congrates babe.
dlu i tak wat mini pelamin even my mom insist to have. konon2 nk ala2 tradisional la.tp skrg ade sedikit menyesal..huhu.better buat.tak kesah simple mane pun.once in a life time katanya.
owhh..goodies for guests and room deco mesti kne ade dlm list.=)

jooleata said...

congrats!

J.i.J said...

congrates dear.. macm sonok plak.. hehe rase mcm nak tunang lagi sekali jer,..cewah.. have fun for ur preparation yah.. rase2nye apa yg dilistkan tu dah mencukupi. kan dr "ala2" jadi Auww event..

LittleSunshine said...

cograt dear..smg semuanya berjln lancar

~ NANA ~ said...

congratz dear :)

eyanne said...

congrats2! i pn dulu mulanya nk merisik je tp jd majlis bertunang trus huhu

Ainee Cumi said...

Wahh best! Light yellow memang super sweet. I guna untuk my solemnization nnti. Hihihi! Cant wait..

Btw jangan lupa khemah darling. Khemah!

K.I.N.A said...

meow2 renee comel..mengingatkan kina masa 20 hari sebelum kina bertunang..mule2 nk merisik je pastu jd bertunang skali pastu xd hantaran jd ada hantaran.tp xd mini pelamin..

goodluck dear!

masmOna said...

wit wit renee cute..tahniah tau! and gud luck on ur preparations!

Lynn said...

Salam~

Congrats Renee!~ Soo happy for u!
Hope everything goes well k!~
Nnt letak pic bnyk2 tau.. hee..
Love reading ur blog~ =)

p/s: my cat suka bunyi 'ekk~' pelik kan..~ but still cute~ huhu..

Nadya Zahid said...

renee----hahahahaahh, OMG almost 1 month je lagi nak prepare..huhuhuh, nadya dulu almost 2 months to prepare...
erm,how bout door gift?u nak bg door gift ke x for the guest nanti...hahahha, coz i tgk dlm list u xde doorgift..
and plg pentinggggggggggggggggg...cari photographer...uhuhuhuh
gud luck babes n xsbr nak tgk ur pics :)

Renee Meow said...

Omg..sobss.... thanks so much people..!! bile bace u all punye comments ni baru la i rase 'feeling' nak engagement ni, before i post announcement ni perasaan tu biase2 je.. huwaa u all mmg beshh. :)

nak balas satu2 xlarat nih..haha giler byk comments.. tq so much tau u all..huhu..tqtqtqtqtqq luv u all so muchie..!!!! :D

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Soula Nordin said...

Yeah2!!!.. If u hv more budget y don't u give ur guests gift.. Simple gift.. One thing.. How about canopy? sis luv ur choice of colour.. Suwweeeett... I suggest u check at merisik gallery they have affordable package for engagement.. Let's check it out... ok.. If u need help.. Just let me know k.. Muahxxx