Thursday, July 21, 2011

WEDDING HANDBOUQUET - JEWELED SILKFLOWER HANDBOUQUET

Meowternoon lalings..

Yeay yesterday i found some cool stuffs yg buat i faint sekejap. Ok so far we've heard of the normal fresh flower handbouquets, button handbouquet, felt handbouquet, crystal handbouquet, fake flowers handbouquet, brooch handbouquet and butterfly handbouquet... i mean yg slalu diperkatakan among brides kan.. but, have u seen this yet? kalau da xpe, yang mane blum tue.. sila pengsan sekarang..!!.

credit pics : Emici Bridal





Ooouhhhhhhh simply divine..!! totally in love wif these bridal bouquets...!! seriously... it has all of it, peony flowers,vintage, exclusive, unique, blingbling.. arrghhhh... nak tukar fresh flowers to dis one voley? but the price *sobsobs* is really expensive kalau order kat sane la.. agak2 kalau DIY berjayakah?? mcm payah je nak buat peony flowers tu..huhu... T_T



meowluv~

Renee meow

30 comments:

Farrah Anuar said...

cantik nya SILKFLOWER ni.. kalo i pegang time kawin nt..mesti pengsan sekejap! haha.. so nice renee.. :)

PussyCat said...

ok dah pengsan. sila bgtau price dia..hehe :)

~ NANA ~ said...

omaigodddddd renee!!!

cantik gila-gila-gila-gila hb tu!!!

sumpah cantek!! unik!! sweet!!

MsFin said...

please please bagitau berapa price yg diorg letak...super gojes!u try la diy,nanti i leh order from u kn? :))

tqahmisdar said...

oh my! cantek sgt!

Nadia Hamdan said...

i love jeweled silk flower handbouquet. fell in love on the first sight! i have almost the same handbouquet on my wedding. nak buat silk flower tak sempat, i just put on brooch on artificial flowers :)

http://twosoulswithasinglethought.blogspot.com/2011/05/review-bunga-tangan-brooch-brooches.html

fira. said...

omg, org yg buat ni semestinye seorg yg sgt gigih. i've once consider doing this flowers tp lepas tgk tutorial i was like "hmmph, xpayah la". sekuntum pun dh panjang berjela. ni kan berkuntum2. but its nice, no doubt.. =)

Najwa said...

lawanye.....terbaekla kalo dpt flower cenggini...

.:shura shushi:. said...

cantik kn!
now ramai wat cam nie

cikFM said...

oh my... cantiknyeee...

Renee Meow said...

farrah♥haha..pengsan byk kali ok..

pussycat♥i da pengsan byk kali okeh..huhu T_T price dia $1200!! in USD kowt..

nana♥kannnnn....ah chantek gile xtau nak ckp per.. huhu

msFin♥kat website tu tulis $1200 n i think it's in USD.. huwaa.. T_T kalau i berjaya DIY boleh la kot..huhuhu..

tqah♥kan kan kann.. :D

nadia♥ommgggg dear u have done it!! da tgk u buat and hampir sama..!! ur my idol..!! chantek sgt2... :D

fira♥tu la nak DIY xtau la berjaya ke tak.. but nadia did it..!! :3

najwa♥kannn..seriously gojes...

shura♥yeah..i ni da kureng sket ngan handbouquet yg bukan fresh.. tp yg ni seriously melts my heart.. huhu :)

cikFM♥sila pengsan skang..teehee..

K.I.N.A said...

cantik..please DIY..;)..u can do it!

Nuwoo said...

harituh my client in may dah pengsan2 tgk emici bridal nih..i pon sama la pengsan2..last2 gigih jugak buat bunga hantaran drpd silk + brooch bling2..hehehe

Renee Meow said...

Nuwoo♥hehe pengsan itu wajib untuk bouquet nie..hehe..
omg dear kalau u bleh buat exactly camni i nakkk..xnak yg brooch2 tu.. nak camni gak... *heh demand pulak kan* hehe ;p kat US tu mahal sgt kowttt.. T_T

Renee Meow said...

agaga camne nak DIY niee..huhu.. mcm susah kowt nak buat silk peonies tu.. T_T

kaklong said...

kak long suka yg merah hati n putih tu...nmpk menarik je warna nyer...=)

hehehe...verangan kan

Restless Bitch said...

uhhh.love love loveeee!!!blanje me,can? :P

Renee Meow said...

kaklong♥verangan itu indahhh.. :D

kate♥love too..!! ngaa nak blanje bleh kalau i menang lottery bleh la..haha ;p dis thing is in USD okeh..*faint*

A 'n' M said...

ohemji!!!!gojes gila!!!! =)

Renee Meow said...

a'n'm♥hehe so cute la u punye omg tu ->ohemji. hehe :D

Cik Hazz said...

sangat gorgeous!! ;-)

reena said...

So elegant!

LittleSunshine said...

meroyan jap..cntik

Syima Syaz said...

aahhh man!!
renee... i tak pernah kagum dgn hand bouquet sbb i suka fresh flower, tp yang ini....!!!!
ada sesiapa yang baik hati nak buat kan utk i tak?? *pengsan*

~Lieza~ said...

waahhh...biji mata trkeluar...sgt shantekkk... suker yg red & white tue...

Nuwoo said...

Peonies tu mmg tak dapek laaaa..itu memerlukan tool n skill yg hebat nak buat bunga curve2 camtuh.kalau yg biase tu okeh lagikk..hehhe.Buat la kaler ombre..cunss

~ mizzAmy ~ said...

sangat-sangat cantik!! suka juga. tapi mesti mahal kan?

Mr.Ayu.Mrs.Rudy said...

darling.. i'm making my own brooch bouquets. ;) ask for help from cousins, friends & family to donate to you unwanted, old, or even damaged brooches. you can get alot by doing this. seriously! i managed to do 4 different bouquets with only donated brooches! menarik kan??
Good luck!

Renee Meow said...

cikHazz♥reena♥littlesunshine♥ kannn..!! *faint*

syimaSyaz♥same wif me..!! all this while i cuma suka fresh flowers je but now yg ni i suka jugak..pengsan..

lieza♥sumer chantek.. :D

nuwoo♥waahh nuwoo comment.. hehe..rasenye kalau nuwoo buat voley? tau2 je i suke ombre kan..teehee.. :D

mizzamy♥serious mahal.. kalau u tgk website dia mmg ratus2 USD..uhu..

Renee Meow said...

mrAyuMrsRudy♥tq dear.. waaah rajin nye buat brooch bouquet..vintage gitu.. respect ar sape2 yg berjaya buat bouquet sendri.. :)