Wednesday, July 13, 2011

MY WEDDING PREP - SKETCHES FOR NIKAH DAY

Meowternoon,

*post ni compose dari lunchtime tadi-malas nak edit dah* ;p

Mesti masing2 tgh lunch kan.. Ah malasnye nak gi makan... my stomach ni sentiasa rasa sakit mcm senggugut and bloating.. sumtimes xsure whether im hungry or juz effect from sakit/bloating tu.. thanks to painkiller sumtimes ilang la sket rasa sakit tu.. tapi ngantuk la plak..! T_T

Last week kat office ade la verangan2 sket ape i yg nak untuk nikah day.. i ade wat some sketches untuk my wedding journal but masih malas nak compile (mcm da lama xupdate da journal tu), i x macam lynda yg super organized itu! T_T So share sini je lah...


Nikah outfit, i want sumthing like this....
  • -modern kurung (chiffon beaded)
  • -kain flowy ala2 baju Sabsabby
  •  -i will DIY letak pearls and a bit of swarovski hotfix
  • -sleeves nak V shape with buttons (kalau i sempat kurus). elegant kan? time sarung cincin mesti cantek dlm gambar *verangan*
  •  -Back of baju nak buttons jugak 
  • -veil DIY ikut design kain baju+kasut nikah ;)
  • -kasut romantic+glam yg customized by Absolutelygorgeous by Amy
  • -Handbouquet maybe akan DIY aje, maybe pastel pink+purple...or hotpink..xsure..tp nak ombre.. :D
  • -Baju melayu meowgagah will be johor style, samping colour nak yg pastel2 gitu

Since it's kinda hard to find a photo sample, here's my sketch.. please click to view ;)


day dreaming yg over gitu.. siap imagine skinny me duduk atas bantal nikah..haha ;p




As for pelamin dalam umah, susah sket nak decide cos dalam pale ni byk sgt ideas and asyik berubah2 eveytime i see new designs from wedding planners or other brides..
But yg penting, i nak simple and xnak OTT sgt, main key items for my pelamin mesti nak..
  • -white drapes yg chiffon2 n flowy (xnak kain keras)
  • -side flower arrangement yg shape bulat
  • -cushions yg bykkkk (diy)
  • -white carpet vulu2
  • -fairy lights behind pelamin/drapes
  • -chandeliar atas ceiling or standing chandeliar
  • -nak kipas vulu2 (maybe DIY)
  • -hanging crystals (diy)
  • -kerusi nak yg simple2 jer yg double, xnak seat satu2, kalau bleh nak couch terus lg senang
  • -ombre colours..!! ;)


Some sketches for pelamin nikah..tlg abaikan kerusi yg hodoh itu..i xtau nak draw camne..haha







Hehe kerusi agak fail disitu yer..tlg abaikan yer haha... Byk lagi sketches lain tp xlarat nak scan+print screen+blablabla.. Actually ade satu bende yg teringin sgt buat for nikah nite tu, i mean part deco tu la.. tapi simpan dalam hati dulu, cos xtau akan di approve atau x.. kalau xbleh xpe xde rezeki, tapi kalau dpt buat mmg akan nampak exclusive la gak hall nikah tu nanti..teehee... rasenyer dlm post yg lepas2 ade kot i mention.. *hinthint* ;p u alls bleh refer here and here. sape terer boleh teka i bagi hadiah.. hahhaa ;p 






29 comments:

oshinz said...

ni sis lukis sendiri?!!! pergh.. tangan ade seni kot. jeles.. hehe.

Liya Laa said...

Kite suke baca preparation awak. simple :)

^fafau^chipshana said...

eh eh renee semua pon cantik u sketch..suke!

~ NANA ~ said...

wahhhh terernye u lukis2! hihi

semua cantek2 la yg u sketch tu....keep it simple & evergreen so esok2 da tua bila u tgk pic tu balik, xde la u rasa dh out of date....kekeke...my 2cent :)

cik_azie said...

rajennye die lukis2..lukis utk kte skali leh hehe

rara pinkmafia said...

dear besh kan pk sal kawen ni.rara sampai tak tidur lah,eheheh

Syima Syaz said...

sangat creative......!!!!

DalilaMian said...

comelnyeee drawing dieee..sweet sgtttt

Ms and Mr Red Ribbon said...

omg so detail!!!

Mimis said...

Rajinnyer wat sketch.. :)

iedaurora said...

wow ur sketches pun walla!

farah fadhil said...

renee,lukis utk I skali pls! haha
cantek gile drawing

I pun nak cushions byk2!
sewa from u je la :P

tqahmisdar said...

renee, pndainye U lukis..kalau tqa konfirm lukis org lidi je..huhu

Restless Bitch said...

so pwetty!! I basically have the roughly same ideas. :P aww can't wait to see ur weddy! XD

kaklong said...

cik renee ni bukan setakat kreatif hokey!...tp she very the particular ok...kak long suka sgt...

suka sgt prep yang telah dibuat oleh encik bakal pengantin ini..tahniah yer dear...

good luck n chayook2...

boleh kami yg baru2 mcm kak long ni buat perlahan2 prep kami pulak...ahahahah...

thnks 4 sharing

cheQmOomOo said...

bgusla planning renee~

UyaRayza said...

cantiknye renee..u ble jadi designer ok hehehe..sgt kreatif..jd wp pun ble..x sbr nk tgk ur big day nnti hehehe..kompem sume cantek

LisaLisut said...

huyoo renee.pandai gile u lukis.i semua imagine dlm kepala.haha tp lepas tu bile jumpa vendor i tnjuk gmbr mana i rs suke dlm album dorg tu je.lol.

u have plenty of timessss to dream and sketch renee! u go girl.i tumpang happy :)

Renee Meow said...

oshinz♥alaa jgn le jeles.. biase2 je kot.. bukan lukis potret ke, bangunan ke, etcetc.. ;p

Liya Laa♥nggeee tq dear..byk verangan n prepare dlm blog je..tp pape pun blum start lagi..huhu

fafau+cikazie♥u alls ni tgk i sketch ker tgk my preps? haha.. anyways tq deariesss

nana♥ha betul gak kan..simpan smpai tuaa..kalau panjang umur..

rarapinkmafia♥kankankan..mcm2 kite pikir lagi2 before tido byk plak ideas..

syima♥alahai dear sketch biase je kot.. i xcreate pape yg creative pown.. sumer based on ape yg slalu tgk..

dalilamian♥haha..thanks gorgeous *blushing*

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Renee Meow said...

msredribbon♥haha xde la..i blum lagi tahap perfectionist smpai sumer bende sgt detail

mimis♥ni time tak rajin ler buat sketches2 nie..time TAK RAJIN BUAT KEJE OFFICE.. haha ;p

iedaaudora♥ngaaa biase2 jer.. but TQ! :D

farah♥voley, rm10 satu sketch.. haha.. cushions tu no prob, mmg plan nak sewakan afta kawen pon..sbb nak wat byk2222... ;p

tqah♥dear org lidi pun jadi la.. asalkan ape yg kite verangan tu nmpak atas kertas.. kalau i x draw nie nanti i keluperan..

restlessbitch♥ yeay *high five* cant for yours too...! :D

kaklong♥ngaaa segan plak bile org lain yg explain kan diri i nih.. (phm ke ayat i nih?) haha.. anyways thanks so muchie dear...sharing is caring gituee kan.. ;)

lisa♥haha ni nama xde keje n time malas kat office pantang nampak kertas kosong.. haha.. unlike me,i have to draw or write/draw my ideas+imagination on paper..i ni jenis forgetful.. huhu..

plenty of time u say? 7months lagi kot and xbuat pape pun lagi..sumer prep kat sini je ade lah.. T_T oh btw, thanks! :D


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

cikFM said...

pndai gile u lukis... tlg lukiskan utk i.. :)

Renee Meow said...

cikFM♥hehehe nak lukis per deaaaaaarr..... hehe..lukis kucing nak?teheee... ;p

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

hidayah hiddensity said...

saya sangat impress!!! syabas beti! hehe

hariz said...

renee, kalau nak buat baju nikah boellah buat dgn team kami! =)ehem ehem

FB : HARIZ ZAKWAN
FB PAGE : HARIZ&TEAM WEDDING SERVICES

nuwoo said...

i lalu kat zanotti (betui ke eja)kat pavi and nampak kasut idaman u tuhhh..boleh diy bunga tu kat veil..cantiksss..ala2 marion caunter punye veil..

Cincin D Jari said...

hi renee,

your drawings are awesome!!!! cantik, you sure know what you want!!! yon suka sgt ngan kasut glam by Absolutelygorgeous!!!

nanti kalau guest datang, sitting or mkn di mana? buat di dewan or rumah? kenapa tak gantung lantern banyak2 dalam dewan or khemah? nanti mesti cantik kan?

anyway, ni hanya cadangan ye.....your plan skg pon dah awesome!!!

tahniah...semoga semua berjalan lancar!!

schakeyra said...

TERBAIK la your sketches... wajib super duper jeles~~ sebab i takleh nak realize gitu hahahah~

.:shura shushi:. said...

u lukis sndiri!
wah nice + u kreatif

Rani Maharani said...

Kak ren.. can i get ur contact, nak share bout wedd lah