Monday, July 25, 2011

AAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......!!

AAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
hissssss...reaoooow...!!!!!!!!!!! nak luah perasaan..!!!


super-angry-kitty

Agak tensi xdpt bukak FB kat office...!! n oso SANGAT tensi pagi tadi stuck TRAFFIC JAM @NKVE highway.. da kuar awal pun still sampai lambat, boss bising2 nak comparekan i ngan staff lain. HELLO, bukan selalu pun lambat, kalau sekali-sekala camni TOLONG LAH paham2 la maybe ada ACCIDENT KE, ROADBLOCK KE, RIBUT TAUFAN KE, GODZILLA MENYERANG KE.. BUKAN SENGAJA NAK LAMBAT POWN..bukan i da sms awal2 i da stuck in jam, means kalau xbergerak or lambat i dah bleh budget mesti xleh nak sampai in time.. atleast i bgtau la jugak bukan senyap je... 

tension gak la lately rase mcm di ANAK TIRIKAN, macam i ni shadow je kat office.. my boss plak mcm nak 'JOIN' group yg baru dari kl ni, i rase dia mcm xnak ketinggalan le kononnye.. i bleh nmpak how desperately she wants to be 'IN' dgn group2 kitorang yg 'REMAJA' ni kan..nak belanja dorang la, nak join dorang lunch la,sket2 nak nyibuk2 conversation la, etc,etc.. HELLO? i yg da keje sini for almost 4years ni mcm xpandang pown?? Actually i ok je ngan group dari kl ni, sbb mmg duk sebelah2 n sporting. tp i notice jugak la watever i do my boss sorang nih mcm x appreciated and kesalahan yg kecik nak kecoh2 bising.. org lain tu ckp kasar ke, lambat ke, ignore dia ke,buat salah ke dia XKAN TAKE IT SERIOUSLY.. i ni xpenah nak tinggi suara or lawan ckp or ckp kasar...Tatapi??  serious TAK PAHAM...!!

HA NI TETIBA NAK EMO NIE...T_T

kalau ikutkan bleh aje PINDAH KAT PUTRAJAYA OR AREA DEKAT2 OFFICE tapi ye la i kan nak kawen dah..y nak sewa2 kan. pastu i kan SAKIT, mesti lah stay ngan PARENTS kat kota damansara kan... DAH TAU KAN?? DAH BGTAU KAN YANG NI I SAKIT??xkan nak stay jauh2 dari dorang kalau pape terjadik kat i camne?? aduhai xkan camtu xleh nak pikir kan.. logic la.. kota damansara ke putrajaya tu bukan nye dekat, atleast 30-45mins sampai.... bleh plak after i sms, dia reply 'U KAT MANE? KENAPA si... BOLEH SAMPAI AWAL TAPI U LAMBAT?' eee nampak sgt bias di situ...jgn nak compare2 boleh x cuba tanya org tu stay mane???? 
PANAS HATI TUL LA...xpasal2 small matter i nak marah nie.. da la hormon xmenentu nih.. 
BAKOR KANG..!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


im not seeking for attention ke ape.. tapi mmg da rasa da ketidakadilan di situ... mmg rasa di-anaktirikan.. obvious kot, kalau tak xde nak rase mcm ni kan..hmmm Ya Allah berikan la kekuatan n kesabaran kepada hamba Mu yg lemah ni... keje da happy sini, tapi environment tu tetibe je berubah n buat xselesa kat office.. xtau nak buat ape skang ni except for sabar n buat dunno je la..xkan nak tukar keje semata2? da la nak kawen... so, think positive n teruskan buat keje as usual... focus on my illness/health and wedding lagi bagus..!!



meowluv~

Renee meow

11 comments:

Hunny Kitty said...

u dah try method yg ai suggest tu pasal FB?

Renee Meow said...

syahoney:da dear.. same je still xley bukak kat sini.. T_T

~ NANA ~ said...

siannye...bawak broadband la dear..hehe

aurikelsan said...

renee dear, bwk bersabar & be +ve k.. jaga kesihatan baik2, jgn tensi2x..take care :DD

zimie said...

alahai renee.sabar k dear.jangan tensi2.senyummmm.mesti ade cara nye.dia ada satu proxy untuk main FB.dlu i pakai gak.sekarang lupa dah.kalau tak,boley ajar kat u. T_T

fira. said...

cpt la update pasal wedding plak!! ia lebih menyeronokkan dari bercerita tentang si puaka. hehehe.. *i geram utk u senanye*

anaztasias nora aira said...

be strong reneee. takut lak tgk kucing tu huhu :)

farhanna said...

jgn pk bukan2 , be +ve renee, meoww

farah fadhil said...

pfffftt.. menyampahnye dgr psl boss u!
ignore je benda2 -ve cmtu,babe
focus on wed preps lg best kan :)

~ mizzAmy ~ said...

alahaii... yer lah, tak syok if keje tp environment mcm nih. apa2 pun sbar ekh renee. dah kawin nanti, sila cepat2 cari kerja lain.

Rilla said...

U boleh geng ngan I, geng tak boleh berFB kat office. Tapi I tak kisah, it's company's right to block menda2 yang diorang rasa nak block, and I just abide.

You sabar je la babe. Adil tu sifat Allah, dan mungkin sifat tu tak dipinjamkan kat boss you. Nanti dah kawin,, mintak la tukar sebab susah nak tukar perception orang ni.