Wednesday, July 27, 2011

SHEDDING FOR THE WEDDING

Meowning...!!

Ok kesinambungan last entry (here)  If u notice i did mention about loosing weight, which i think is VERY IMPORTANT and A MUST for me now.. i know some people say be happy with what u have, but for me im not really happy cos rasa makin bulat n berat.. i seriously dont like the feeling of being heavy and slobberish.. self esteem pun semakin low and watever i do to change it doesn't help..confidence tu lagi la xde.. nak jumpa FMIL and FFIL (future family in law) pun segan sgt222...yup dat bad.. :( i wish i have the self confidence like dyll or other gals out there.. :(

 

reality show - shedding for the wedding
mcm best kan? i hope ASTRO will tayang this show soon to inspire people like me...

So now, although tgh sakit (one of the reasons i gain weight), i kena pasang semangat untuk loose weight FULL THROTTLE!!.  i only have 6months to go and target to loose 30kg.. i have to start now!!!! xnak da konon2 nak start tapi lengah2 sampai 2-3bulan xbuat pape (just like mase tunang aritu T_T). I sanggup buat ape je skang ni..!! eh tapi xde la sanggup kuar duit kan, haha..cheapskate tu harus.. kalau byk duit da lama kot pegi london weight management ke, mayfair ke, etc,etc.. So here's my plan...

1. Redeem groupon voucher Jazzercise @ dsara utama - mari beraerobics..!! jgn singgah uptown hawkers sudah T_T
2. Fasting - mmg patut pown nak masuk Ramadhan da.. DUH~
3. Break fast light - dont eat heavy meals
4. Amalkan drinking cleansing tea - ok ke bende2 nie?
5. No late night food. Sayang kalau kite lepak minum2 je tau..jgn goda i suh makan.. huhu
6. Try to get appetite suppressant (yg safe). dulu2 bleh dpt kat clinic, skang xtau la kalau bende2 still exist?
7. Try herbalife - for weight and my health (org ckp bleh cure mcm2..is it true?)
8. Drink lotsa water + fruits

Other than that, i also need to 'pasang badan' bak kata fira. hehe... Mesti la nak look+feel good time wedding n afta wedding kan *ehem2*... Here some things dat i gonna do..

1. VCO virgin coconut oil - erm arituh sape eh yg ada pakai ni?mana nak dpt?sape ada jual pls ctc me ya.. :D
2. BIO Oil - for skin and kesan scar from surgery dulu.. voley ke ilang? 
3. pakai moisturizing lotion every day without fail - yg tu sudah tentu :D
4. start visit SPA for scrubbing,brightening,etc,etc...

Fuh, agak byk tu..hope i bleh la melaksanakan all these before wedding day.. it's also for myself jugak kan.. susah dpt org yg low confidence n low self esteem mcm i nie.. Kalau sape2 yg nak JOIN i, please calling2 ya.. sometimes i think bagus kalau ada gang so atleast ada org nak push kite kan.. kan kan kannnn... :)

Ok till then bebehs, daaa...~



meowluv~

24 comments:

neeza the gojes said...

Renee : Dear, u nk cari VCO kan? i bagi link k. by the way i slalu bace belog u :) silent readers je.. arinie baru nk ngku :P

U taip link kat bawah tu. Ardinihumaira ade wat promosi sempena bulan puase ni. VCO yooowww..



http://www.ardinihumaira.com/2011/07/promosi-5-hari-vco-sempena-bulan.html

Renee Meow said...

neeza♥ade gak org bace blog i ni..huhu terharu.. tq dear cos read blog i silently..hehe.. tp skang da x silent da..ngeee.. anyways thanks so much for sharing..!! appreciate it..! muahs! *hugs*

btw, i follow n linked u.. :D

Hana said...

renee: same goes like me.i dah started mkn vco about 1 month.for now..alhamdulillah.bgun pg rsa segar.sblm ni mmg liat nk bgun pg.hehe.then..muka pun xberminyak.especially time bgun tdr.

u must try it dear!!

kaklong said...

chayoook la dear....cik renee...kak long salut la u nyer semangat baru...

mari kita sama2 bina semngat b4 jadi raja sehari kanz ;)

chayyoookk!

UyaRayza said...

dear i bukan nk burukkan herbalife but maybe effect nie just untuk certain2 people..hope so..may aunt minum herbalife and die kena masuk hosp..kencing kotor and ade virus..buah pinggang failure..so die stop makan and everything jadi ok...i dont know..but maybe u can eat fruit a lot..try to avoid herbalife hehehe

A 'n' M said...

dear...vco 2 bagus ke?i pn nak trn kan a few kilos b4 my wedding.nak beli PB tapi mcm xmampu lahhhhhhhh....huhu....kalau VCO 2 bagus mcm nak try.tp i xyakin lg..

Renee Meow said...

hana♥wah bgn pagi pun bleh membantu eh?? bagus nyerr.. xsabar ni ..ehe

kaklong♥yeay thanks kaklong..dont stop support me n bg semangat kay..? :D *hugs*

uya♥owh ye ker dear...ok i try avoid herbalife n maybe focus VCO kot.. thanks for sharing dear..!! *hugs*

rara pinkmafia said...

eeuuuwuwww betul ke uya?takutnya,herba life mahal gak kan.

hai reneee.rara nk hilangkan parut ni.seday lah.tak tau nk buat cane.

u dlm b2b list i.

Renee Meow said...

AnM♥so far i pun ade carik gak testi2 dari pengguna VCO ni, ramai ckp bagus.. tu yg terasa membuak2 nak try nih..tp kene bersabar kot sbb kesan bleh nmpak within 1month cos dia all-natural kan.. better VCO dari PB yg sgt2 mahal tu.. huhu..

Farrah Anuar said...

Betul2..I pon dah try VCO ni.. memang berkesan! i ni memang jenis kuat makan, kadang2 kt office terpaksa beli extra makanan utk i mengunyah..kalo x,mata layu je..(eh kadang2 ke slalu) hee.. waktu malam pon cam tu gak, ade je.. time nak tdo tu lah i nak makan itu ini. Risau jg nanti time fitting baju, xmuat pla..

Then, bila amik VCO ni..kurang skit selera i nak makan. Rasa kenyang sentiasa.. :)

U should try Renee ;)

Renee Meow said...

farrah♥waa ada testi lagi..bagus2 ni yg i nak try nih.. hehe.. :D thanks so muchie dear for sharing.. :D

Ainee Cumi said...

VCO memang best. I baru makan & sapu kat muka 4 days pun dah rasa macam lain sangat kulit ni. Ada perubahan ahh kuranya.. For Bio-Oil, eys it works for me so do give it a try.

ALL THE BEST RENEE!

Renee Meow said...

ainee♥waa...so tempting..hehe.. thanks for ur review dear.. ni yg xsabo nie.. i baru je order tadi.. haha ;p

Hunny Kitty said...

dato..VCO ..BBF NAdya Zahid pun ada juai...hehehhee

u cantik kottt....

Renee Meow said...

syahoney♥oo ye ke...laa xtau pong.. i da order da pun kat org lain..huhu xpe next time.. eh i mane cantik, da bulat..kulit pun ada jeragat ala-ala freackles gitu (perasan matsalleh jap).. haha ;p bak kata fira>nak pasang badan.. nak kawen haruslah kot.. hehe..

tiramisu said...

chaiyokk!!! mesti boleh punye! =)

Huda Luna said...

i pun baru nak try VCO lps kawan i promote. dia pun ada jual dekat
www.ayunar.biz

herbalife tu mmg berkesan tp jgn amik berlebihan nnt kurus sgt mcm kwn makcik i sampai nmpk mcm tua sgt

fira. said...

yeah.. ayuh pasang badan beramai2!!! =D

good luck dear!!

Anonymous said...

Setuju ngn hunny kitty.. U cntik ar renee.. I suka tgk gmbr2 u.. =)

Renee Meow said...

tiramisu♥weeee..tq dear!

hudaluna♥yeay nanti review eh bout VCO tu.. i da order dah..insyallah esok dpt..ehhe.. owh herbalife bleh buat kurus sgt ke??i nak!! haha ;p

fira♥heehhe..thanks so muchie dear! gudluck!

anonymous♥haaaa mane der.. i temok, mane de cantek.. T_T self esteem sgt low.. anyways thanks dear *terharu-shyshycat*

neeza the gojes said...

Renee : Dear, thanks a lots coz link my belog n follow :) Keep blogging gurl. I pun nk beli gak VCO, tak salah mencube if Byk yg suggest yg VCO ni mmg BAGUS!! Give it try, Noo harm :)

Renee Meow said...

neeza♥welcome dear.. :) haha i da beli tau based on ur advice.. esok insyallah dpt.. thanks so muchie.. *hugs*

~ mizzAmy ~ said...

renee, jom sama2 kurangkan berat. amy pun nak buang 5kg nie. tapi in ur situation, apa2 pun tau. janji kena kuat semangat. =)

neeza the gojes said...

Renee: Good for u dear, once dah try and bagus, DON'T FORGET do review okeh!!

Selamat Berpuase for u and all bridetobe and exbridetobe :)


Love

neeza