Tuesday, July 19, 2011

CONTEST : pleaselovemeunconditionally 1st Giveway: Lagu jiwa lagu cinta.

Meowternoon..! :)

Yeay another contest.. suka contest2 ni.. especially yg bukan FB 'LIKE' contest.. haha.. contest yg i nak join ni is organized by Plain Jane and the prizes are very2 interesting.. dpt vouchers for spa..sape xnak? i wanntt..! Here's some details about this contest (GIVE-AWAY)

*************************************************************

Organized by : Plain Jane
More contest info : HERE

owner blog Plain Jane :)

Syarat2 penyertaan;
1) be my follower - DONE
2) make a simple post tentang GA ini dan link back kepada blog ini / entry ini. - DONE
3) upload 1 music video lagu CINTA kegemaran anda (tak kira la bahasa apa sekalipun) - DONE
4) tag 2 org rakan, dan make sure mereka tau di tag. - DONE
5) leave your link here - DONE
Tarikh tutup penyertaan adalah pada: 20 July 2011 (am i the last contestant? hehe)

NOTE: winners will be selected by Plain Jane's sister and mr.bee

The prizes?? (the best part) you can view HERE or u all can view here below :-

Tempat ke3: 2 keping kupon Groupon bernilai RM48 setiap satu
Hydro Spa Theraphy + Aromatherapy Facial
di Spring Dew, Amcorp Shopping Mall, PJ
Exp date: 9 Oct 2011

Tempat ke2: 2 keping kupon I Love Discounts bernilai RM65 setiap satu
Sothys Instant Glow Facial + Extraction + Eye & Neck Therapy + Scalp & Shoulder Massage + Foot bath + Refreshment
di Glow Beauty Sanctuary, The Strand Kota Damansara, PJ
Exp date: 18 Aug 2011

Tempat pertama: 2 keping kupon Milkadeal bernilai RM68 setiap satu
Balinese Full Body Massage + Full Body Scrub + Herbal bath
di Emperor Spa, Damansara Utama, PJ
Exp date: 26 Aug 2011

Menariks kan??thanks to Plain Jane for being so cool untuk buat contest GA ni.. u rawk!  Okay now, here's my entry.. here we go... :)

*************************************************************

pleaselovemeunconditionally 1st Giveway: 
Lagu jiwa lagu cinta.


Hye all.. please read the first sentence above..
"EVERY COUPLE HAS 'THEIR' SONG AND IT'S PROBABLY SHARED WITH COUNTLESS OTHER COUPLES" - GOOD MORNING AMERICA.

i nak tanya,korang ade x korang punye favourite 'OUR SONG'? people normally call it OUR SONG atau THEIR SONG. Sape ada angkat ketiak..!! i know mesti ade kan.. i think mana2 couple, mesti ade 'their song' kan.. untuk contest ni kite panggil 'Lagu jiwa lagu cinta' la yea.. mesti lagu ni u all pilih mase first time dating ngan partner u ke, first time dedication ke, xpun kebetulan dua2 suka lagu ni ker... lagu tu sampai bila2 akan jadi favourite 'lagu tema' korang kan.. contohnye bila dlm kete ada lagu tu berkumandang, mesti u all ckp "eh eh lagu kitee laa" pastu dua2 jeling and senyum tersipu2.. haaa betul tak?? hehe.. 

so what's your song? wanna know mine? Here it is..
please click to enlarge
'Lagu jiwa lagu cinta' i adalah LARUT dari DEWA19.
Lirik sangat2 plain n simple.. and sgt dalam ertinya for me and my sayang..this song is the first song he dedicated to me mase mula2 kenal kat FB..
story dia bleh refer HERE
 This is my 'Lagu jiwa lagu cinta' because mase mula2 kenal asyik memanjang dengar lagu ni jer.. I mmg suke sgt lagu ni sbb meaningful sgt..n perasaan besh sgt sbb rase amat2 dicintai.. hehe.. 

'Lagu jiwa lagu cinta' kitorang ni dijadikan..
-lagu wajib time karaoke
-lagu tema time nak gi dating dlm kete(ada cd dewa)
-lagu nak feeling2 time jiwang
-lagu untuk wedding video montage (insyallah)
-lagu kat ringtone hp (mase mula kenal)
-lagu favlist kat ipod my meowsayang
-lagu kat favourite my youtube page (sape masuk youtube search for maernee)

Ok let's enjoy the song... kalau xleh view u can view HERE

LARUT - DEWA19
                        

LARUT BY DEWA19
Mungkin aku pernah juga merasakan cinta
Tapi tak pernah seindah ini
Mungkin aku juga pernah merasakan rindu
Tapi tak pernah sedalam ini
Mungkin kamu takkan pernah percaya
Bahwa sesungguhnya aku telah terjatuh
(Korus)
Ku akui aku telah larut
Larut ke dalam
Kamu yang ku cintai 



Ku akui aku telah larut..Larut ke dalam..Kamu yang ku cintai
love u so muchie my fiance meowgagah :)



Dengan ini, i tag Azsha and kate untuk contest GA nie.. kalau bleh nak tag ramai2 but kene ler ikut peraturan kan..*larik*


thanks Plain Jane for this GA contest. kalau xmenang pun xpe, atleast i dpt share part of my lovestory ngan u all.. okay till then, daaa~


meowluv~

Renee meow

13 comments:

Hunny Kitty said...

good luck lalink!

LisaLisut said...

awww so sweet.i suka larut jugak.hehe.i rs dh bykgila lagu duk main tukar2 dgn tunang i.countless.haha.

tapi yg latest i paling suka is Percaya Padaku by Ungu since last year dia dedicate di wall fb.hahaha.(cecece tetiba story cinta sndri lak kat sini haha)

good luck renee

zimie said...

renee!!serius??lagu larut ni jugaklah sang tunang i dedicate dkt i.tersama la plak kan.sibuk je nk sama2 kan.haha i nak wat jugak la contest ni coz 'tetiba' di tag oleh ct kasut pink.adehh ;p goodluck to u!!

Renee Meow said...

sya♥tq so muchie dear..! mari joinnn..

lisa♥haha.. *highfive* kitorang pun byk lagi lagu lain later2 but LARUT still no.1.. ngee.. hey, u xjoin ke contest ni? cepat join!

zimie♥yeay sorang lagi sama.. haha *highfive*.. zimie kite ni mcm twins plak byk bende sama.. haha..arituh dewan tandang..pastu lagu plak.. ngeee.. cepat2 today last day..teehee.. ;p

Huda Luna said...

good luck renee!

lagu larut mi kalau time bercinta tersenyum2 je dgr kan hehe

tapi huda xde lagu specific.
phobia nye pasal kot. =)

~ NANA ~ said...

wahhhh hadiah nmpk menarik!

gud luck k dear :)

cikFM said...

sweet renee.. jiwang gitu..heee..:D

Restless Bitch said...

ahaks! joined! and da send entry, tataw la tu smpat x mmndgkn hr ni dah 20th.sobs. baru bc pg ni.hehe smlm plastered out. :)

Best of luck dearie!

Renee Meow said...

huda♥tq so muchie huda dearie!! yeah everytime dengar mesti tersenyum punyer.. hmm curious y phobia ehh???

nana♥kankan.. best ler dpt voucher spa.. jom join contest nie.. today last!! :D

cikFM♥haha jiwang jugak renee meow ni kan..hahahhaa ;p

kate♥xpe2 rasenyer today last day.. gudluck! all d best dear! :D

Huda Luna said...

dulu huda ade kapel 6thn. dh rncg nak kawen. tup tup die tggl kan huda. die curang. n perampas tu xnk ngaku salah. huda dgn ex huda tu ade lagu tema yellowcard - only one. so sampai skrg kalau dgr lagu tu huda rase sakit sgt walaupun suka lagu tuuu. tu sbb phobia tu

plain jane said...

salam renee... thanks join GA. boleh email nama, alamat & no phone ke ijanizan@gmail.com

Restless Bitch said...

hey babe u got no 3! Woohoo! Cant wait to see d 2nd n 1st.aiyak ada harapan ke? :P

Renee Meow said...

katie♥yeayyy thanks dear for d info..no3 pun jadik la..alhamdulillah.. hehe..all d best! mane tau u dpt no1.. bestnye..! :D