Sunday, October 17, 2010

Real Weddings - Ihsan & Iliyana



Heyya future brides...

i guess most of u all dah tido kan..but not me, especially on saturday.. mesti nak online or watch tv sampai puas..hehe.. I just came across this blog
http://ofapplesandlemons.blogspot.com, and she posted this beautiful wedding reception.. Credit to her and oso credit photos to Fad Manaf the photog.. Oh his work mmg chantekk..! To me his work mcm Bak (http://bakrihafizhisham.com/blog). Very soft and simple.. sukaaaa..

Oops, about this wedding... sgt2 unique and so far i think blum ramai lagi yg wat reception camnie kat malaysia (for malay weddings).. this is very sweet, simple and whimsical... everything is different, and creates an informal setting for the guests.. I guess the parents are very open minded n xkisah watever their anak wants for their wedding reception.. so enjoy the pics...


WEDDING RECEPTION IHSAN & ILIYANA
















meowluv~

Renee meow
http://reneemeow.blogspot.com
http://reneemeowwedding.blogspot.com
http://reneemeowshop.blogspot.com


11 comments:

miss nona said...

cantiknye! wedding cm kt obersea. heee

ashieBee said...

i like this reception concept! mcm sempoi, effortless and chic :)) not that common...hmm, i wonder if my parents kasi tak buat camni :P

Renee Meow said...

miss nona : tu ler kalau kat us byk wedding2 camnie kan.. lagi2 dorang wat kat garden or kat luar taman ke ape.. chantek sgtt kan.. :)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Renee Meow said...

ashiebee : yes! dats d word i've been looking for.. CHIC..! yup2 agree2 wedding reception dorang ni sgt CHIC.. i definitely know my parent will say no to this..hehehe..


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

ummphs.. said...

sgt sweet kan? :)
memula berangan nak buat wedding mcm ni tapi rasenya parents ku akan ketuk kepala anak dia buat mcm ni.. huhuhu..

Renee Meow said...

cik um : schweeeet sgt2 kan.. i love the pelamin made of wood panels n d whimsical deco.. *oh jatuh chentaa* but then again, parents will be parents..dont think dorang can accept something different like dis.. huhu~ mmg i pun kene ketuk kepala gak ler kalau wat reception camnie..hehehe...


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Lala said...

waa...awesome! kagum giler. sangat cantek ok! and totally chic! tepat,tepat. memang chic.
ngee. tumpang excited! maybe leh amik guestbook table deco tu as inspiration kalau parents tak bagi buat pelamin comey itu. waa....(air liur leleh) hehe

cik senah said...

Ermmm.. cik senah pun suka konsep laghu niee.. tak serabut sgt macam typical malay wedding..

insyaallah.. berkemungkinan besaq cik senah nak buat wedding yg tanpa pelamin bagai.. coz.. i'm really not into pelamin..songket and all.. huhu.. bkn lah nak kata cik senah nie moden teramat dan lupa asal usul.. cuma, bg cik senah.. cik senah prefer majlis perkahwinan yg simple2 saja..i don't like to be centre attentiion that muchh.. cukuplah sekadar majlis jamuan makan utk tetamu..so that cik senah dan bakal hubby will circle around the guests' table.. (bg yg nak amik gambaq ngan pengantin secara close up.. hah! amik lahh.. time tue cik senah tak kesah dahh.. hehe )


p/s : mungkin ketiadaan pelamin akan diganti dgn photobooth.. (ala2 red carpet tuee..! ).. guestbook booth is a MUST for me..

p/s lagik : it's my wedding.. so..it's my kind of taste lahh.. my parents..?? hehe.. pandai2 arr cik senah "kaw tim".. (if they want me to be happy.. i think they should agree with my simplicity way of having my own wedding reception.. rite?? [ bkn tiap2 tahun anak depa nie nak kawennn.. bg arr "chance" nak buat majlis yg disukai, betoi dakkk..?) - kalau depa nak anak depa jd anak dara tuaa.. hehe.. try ler to protes! - wahahahhah.. gila dahsyat punya ugut!~ uhuks!! ]

~ mizzAmy ~ said...

ha'ah lah... so sweet lah wedding diorg. dah ala-ala mat salleh punya wedding dah nie. kalau amy, sure kena kejar dengan parang lah kalo nak buat macam nie. hehehe...

Cik NeyNa said...

suka gambar itam putih tu..macam dalam paper..

Anonymous said...

i pun suka pelamin nie <3 ..if im not mistaken Party Popperz yang buat. i saw the website.. partypopperz.com