Wednesday, October 20, 2010

DIFFERENCE BETWEEN FRENCH LACE AND PANEL LACE

Meowternoon future brides..

i saw dis in my Facebook, it was from a fabulous designer Ezzad about lace... bila i bace..omg dis is good.. bleh ler share ngan B2B kat sini.. Thanks to Ezzad Zikry Ishaq
(www.ezzadzikry.com) for dis article.. owh ya, FYI Ezzad ni xsilap designer/fren untuk kak shila (s'flair).. xsilap ler.. i pon xsure actually cos confusing.. yg slalu i tgk kat fb is kakshila, sflair n kayangan bridal.. kalau u tgk baju2 dia wat mmg masyallah chantek sgt2 n meletuppppp u.... i awal2 dah siap tanye lagi price untuk baju..mmg worth it!! i letak pics2 baju dia skali eh..mmg nanesh n verangannnn :">

Owh yea.. here's d thing i nak share..

credit to Ezzad (
www.ezzadzikry.com)

**************************************************************************

"Apakah beza antara French Lace dengan Lace Panel (semi-french lace)?"

Perbezaannya :

1. French Lace di jual dalam meter ( satu katu ) manakala Panel Lace dalam ukuran 2.5 meter setiap helai.

2. French Lace tersangat sangat halus teksturnya.. manakala panel lace agak kasar.


3. Dari segi warna, French Lace mempunyai koleksi warna yang amat banyak sehinggakan warna tersebut tak ada pada Panel Lace.


4. French Lace mahal daripada Panel.


5. French lace bila di letakkan di atas kain berwarna dia tidak akan mengubah warna kain tersebut sehingga 90%. Yang nampak hanya tompokan bunga lace. Berbeza dengan panel lace.. kalau letak lace hijau atas kain pink.. kain pink akan nampak pink kehijau-hijauan. ini kerana panel lace akan mengubah warna kain yg jadi lining sehingga 60%.


**************************************************************************
haa tu dia dari expert.. selama ni i xpernah terpikir pown..hehehe ;p mari cuci mata baju2 Ezzad.. chantek.sangat. *nanesh*


merah yg VOGUEEEE...

very-de-princessyyyyy *pengsan*
lovingg it..!


meowluv~

Renee meow
http://reneemeow.blogspot.com
http://reneemeowwedding.blogspot.com
http://reneemeowshop.blogspot.com


15 comments:

EZZAD ZIKRY said...

thanks for the credit my dear... just nak share je takut org konfius antara dua lace tu. nampak sama sebenarnya tak serupa... jangan terpedaya.. :)

nYomeL said...

ohh.. mcm tu rupenye. baru la tau perbezaannya. thanks for the info!

~ mizzAmy ~ said...

wahh... good sharing dear. i pun tak tahu. tapi mostly yg dijumpai panel lace kan? kasar2 skit kain dia.

cik senah said...

Thanks for the info!!.. errmm..nak cari kain utk baju resepsi cik senah nnt.. senang cikit.. tak dak arr kena kelentongg.. :) [tq ezzad zikry!!]

p/s : lawanya baju "merahnya makngah" tueee..!~~ fewitttt!! - meletop habesss.. *wink*

Renee Meow said...

Ezzad : welcome dear..article yg informative and useful for B2B like us.. :) btw hasil kerja yg bagus2 semestinyer akan di post sini.. :D


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

suriadzul said...

ouhh....mcm 2 ka?heheh....bgs info u ni...tp i da kawen..maybe leh jd panduan utk b2b lain

Renee Meow said...

nYomeL : kan...selama ni xtau pun.. juz pikir french lace ni beza dia 'high quality n mahal' jer.. thanks to Ezzad for the info yg sgt berguna.. :)


Cik Senah : haah pasni xde ler kene kelentong ngan salesgirl/salesman yg nak try kelentong kite..kdg2 dorang jual yg panel, tp ckp french..
cik senah u ade blog x? i tgk mcm xde pun..??kalau ade i nak link n follow u.. ;)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Renee Meow said...

suriadzul : thanks.. owh new bride yea.. congratz..alah dah kawen xsemestinyer xleh pakai french lace.. mane ler tau untuk function2 ke..untuk ape2 event ker.. anak2 u nanti nak kawen ker, semestinyer nak jd mama-vogue.. ;)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Cik NeyNa said...

aku pon pengsan tengok baju yang no dua tu..adoi..pengsan lagi..hehehehe

hana yoriee said...

renee..hihi..hana pun tak pandai sgt..yg tau nye cantek aje kainnye..
huhu..ejad ni designer utk yanie jugak kan..owh..my b2b blogger bestmate! tak sabar nak tgk dress recept yanie kalo mcm ni!!!! huhuhu.ni pon dah nanges tgk..apatah lgi tgk live nnt.weeee..tak sabar nak jadik bridesmaid yanie =)

makcik rokiah said...

hye renee..
menawan kalbu betul yg kaler merah tu..
tp body x cun tuk cutting camtu T__T

i nak link blog ni eh.. huhuu

Renee Meow said...

hana : owh yeker...oo jadi yanie punye bridesmaid eh..mesti cun nanti kan..bridesmaid pakai baju by ezzad jugak ker? mesti glamourous..! :)

makcik rokiah : hyee...ala watler baju ukuran yg fit dgn cutting body u.. i pon cutting body sgt bulats..so verangan ajee...hehe.. thanks link blog i.. i link balik yea.. :)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

♥♥ eija ♥♥ said...

thanks for the info
baru tahu ape beza dua lace nie :)

Durruz said...

ohhh..thanks 4 sharing dis info..

u patut buat blog mse i sebok2 cari kain hari tu. heheh...

cik senah said...

renee : chek mmg tak dak blog.. tp, kalau sudi.. add chek kat facebook na..?

nama FB chek : intan nurasyidah

p/s: buleh lah kenai dan tgk rupa sebenaq cik senah nieee.. ( chek tak lawa..sabit tue segan nak buat blog..dan tak dak apa2 cerita menarik pun pasai chek niee.. )

p/s lagik : cik senah nie nama gelaran yg member skolah menengah cik senah yg bg.. maka.. saja guna nama niee.. hehe.. nama sebenaq cik senah.. >> nurasyidah