Monday, October 11, 2010

Real Weddings - Dr Sheikh Muszaphar & Dr Halina (SOLEMNIZATION)*update*





CONGRATULATIONS TO DR SHEIKH MUSZAPHAR & DR HALINA..

Sheikh Muszaffar


Atlast mereka disatukan pada 10.10.10 kat Masjid Sultan Mizan Zainal Abidin,
Putrajaya (masjid besi)
my office tuew...! hehe ;p

Here are some pics i curik from gua.com.my and Mr. Oogley (google). I will update on reception jugak and definitely nak komen sket about their wedding.. ade la sket ketidakpuashatian on some parts..huhu~ for me everything could have been done much and waaayyy better by the wedding planner.. chantek mmg chantek, but xde WOW factor.. huih mcm judge plak i nie kan.. hehe.. ;p

*credit to gua.com.my and other people yg post pics ni gak..


gambar persandingan sheikh muszaphar


gambar persandingan sheikh muszaphar


gambar persandingan sheikh muszaphar


gambar persandingan sheikh muszaphar


gambar persandingan sheikh muszaphar


gambar persandingan sheikh muszaphar


gambar persandingan sheikh muszaphar


gambar persandingan sheikh muszaphar


gambar persandingan sheikh muszaphar


gambar persandingan sheikh muszaphar


gambar persandingan sheikh muszaphar


gambar persandingan sheikh muszaphar

gambar persandingan sheikh muszaphar


Overall mmg sumer chantek..n i suke dorang rahsiakan wang hantaran..x nmpak menunjuk sgt kan.... TATAPI..

  1. baju dr halina : nmpak biasa sgt by cosry.. among all the designs yg penah nmpak (yg grand2), why dis one?
  2. baju dr sheikh : nmpak ok.. but perasan x mcm besar sket? mcm bahu Dr Sheikh jatuh..
  3. tudung dr halina : dr halina mmg cute n chantek, tp pakai tudung ni mcm ade slack sket.. naper dia x pakai design mcm tudung2 Vispera or Ariani? tudung ni mcm style indon2 sket n tutup muka dia...
  4. make up : i know dr halina requested for natural look.. but nmpak biase sgt2..mcm xberseri plak, mcm makeup kuar jln2 jer.. i wonder sape MUA dia? naper x amek tiar zainal ke, ayang kamell ke, epie temerloh ker (tgk la wedding bienda mmg meletup makeup dia)..huhu..
  5. hantaran : looks ok and mcm dah biasa tgk, but should be done lagi grand by wedding planner cosry. Cosry kan nama yg grand.. tp mcm x all out jer..
  6. nikah time : giler sesak.. patutnyer ada ruang between tempat nikah n photog/peminat..dlm tv nmpak mcm crowded giler nak bergerak pun xde space..masjid besi tu besar ler.. confirm kaki dorang kebas n semut2..hehe
ok this is just my point of view..lain org, lain pandangan kan.. for me, wedding planner should have done better,seriously.. it's like wedding of the year..!tp xnmpak gaya mcm wedding of the year..huhu.. ok kite tunggu for the reception pics laks.. yg tu lagi byk nak comment..kira my high expectation xtercapai..huhu.. kite tunggguuu~

owh yea luper, memandang solemnization dorang wat kat masjid besi, so sampah2 n barang terpakai sumer dorang buang kat area toilet bawah..especially bunga2 ngan daun2.. n apa lagi dgn rasa happynyer i curik bunches of flowers n greens bawak balik..hehe.. yeay..

hehe..ni la dia bunga yg dibuat hantaran..dibuangnyer..isk2 sayang.. maka i amek ler balik umah..hehe.. ;p


meowluv~

Renee meow
http://reneemeow.blogspot.com
http://reneemeowwedding.blogspot.com
http://reneemeowshop.blogspot.com

12 comments:

♥♥ eija ♥♥ said...

a'ah laa macam terlampau sesak kan

Cik Belle said...

yer, setuju juga, makeup bienda sangat cantik! siapa yang makeupkan bienda yer? =))

Anonymous said...

cosry tak berapa bagus jadi wedding planner kan? cosry patut kekal jadi tukang jahit baju aje.

sharifuddin N shakina said...

from my point of view..wedding anak naza tu lg grand n teratur..huhu..

Renee Meow said...

Eija : sesak sgt kan? even time nikah dato ct pun ade space antara tempat nikah n photog/peminat...ni sesak2, pastu muka masing2 dari mane tah masuk tv..xnmpak exclusive langsung..huhu~

cik Belle : makeup bienda mmg CHUN sgt2.. mcm doll kan.. MakeUpArtist dia EPIE TEMERLOH.. rasenyer kalau google mesti jumpa..facebook dia pun pakai nama sama..

Anon : agree sgt2...

shakina : betul2..wedding tu mmg grand.. patut cosry buat segrand2 yg boleh.. baru la naikkan nama dia lagi.. tatapi..xmencapai expectation kite kan.. huhu~

hana yoriee said...

waaahh..renee..u amek bunga diorg tu..bagus2.dibuangnye bunga tu? huhu..sabar je lah.

cik belle: nnt zaila akan dimekapkan oleh epie temerloh this coming 30th Oct! nnt kite tgk live mekap epie kat zaila..hehehe..tp rate dia dah melonjak2 naik skrg ni..huhu =)

Renee Meow said...

hana : tu ler.. sayang kan.. byk giler buang.. pastu ada yg xpakai dlm bungkusan paper pun buang.. so i cilok ler mane2 yg masih elok..pastu letak kat umah..teehee.. ;p


oo zaila amek epie as MUA dia eh.. wahh mesti confirm malatopss..! :)

~ mizzAmy ~ said...

i yang ada kat sana pun i dont think the wedding goes well on the day. floor manager pun macam kelam-kelibut and all the stuffs semuanya macam org seberang je. mmg dr halina n dr sms nampak simple jer. maybe diorg nak simple and nampak macam org kebanyakkan kot. but i dont know. tak smepat tanya in details about that with dr halina's sister.

Renee Meow said...

mizzAmy : wah u pegi both nikah n reception ker.. wahh beshnyer.. u member ade dr halina eh..beshnyer.. *jeles* ;p

floor manager dia yg pompuan tu ker?nmpak dlm tv ade minah pompuan kecik2 floor manager tu.. tp ntah ler naper kelam kabut..wedding mmg patutnyer slow n steady.. rase mcm sedey plak sbb wedding ni x mancapai expectation i.. i plak satu, high expectation sgt..hehe ;p tgk skang kan da kecewa.. ;p

Nurul Beautylicious said...

hi renee: agreed with you..baju sanding dia pun nampak dah biasa sgt..as u said..maybe our expectation is too high..hehe

ElyaElmo said...

setuju..sy tak berkenan sgt dgn tudung dr tu...hu3..
MUA bienda tak salah kak sai(kakak ella)..elya nmpak dekat FB die...die mekapkn bienda...

Renee Meow said...

Nurul Beautylicious : yeah..my expectation too high.. paling kureng tgk baju cake cutting tu.. whyyyyyyy *tarik rambut*


ElyaElmo : ooi kak sai eh.. ramai gak MUA dia.. maybe nikah kak sai.. n then sanding Epie Temerloh kowt? cos kat Epie Temerloh pnyer fb pun ade makeup kan Bienda.. makeup dia super-gorgeous mcm doll... :)