Friday, December 14, 2012

MY WEDDING : TANDANG RECEPTION MAKEUP


Meowmeow..!! Salam jumaat.. :) tengtengteng... 

*WARNING - entry panjang berjela*
 
inilah masa yg dinanti-nantikan oleh i.. dan juga korangs? eh? heheee...

i mmg dah lama nak share pasal MUA i untuk tandang ni.. walaupun ramai dah tau sape kah MUA i time tandang ni, i nak jugak share pasal dia cos she's my favourite MUA..! wah gituew..


if u all ade follow n remember i penah share pasal my MUA ni..
 ni link dia HERE and HERE

Inilah orangnye... kak lela aka..
LAILA ROHANI TV3
photo cred from syaliszlovebubbles.. ;) huwa mcm nyesal x snap pic ngan kaklaila..luperrr..

Orangnye sgt2222 baik,cool,very humble person,sporting,x berlagak,x byk potpet n macam2 lagi la..yang penting, touch yg sgt2222222 flawless..! i xtau la brand makeup dia pakai ape, but hasil dia perghhhhhhh i xtau nak ckp ape.. i mmg rasa gorgeous gila after dpt sentuhan kak laila.. yg bestnye dia berjaya buat hairdo i yg sgt perfect, kemas n super cantik.... 

Kak laila juga yg introducekan i pasal NAPCHON-A yg bleh buat mata putih segar mcm kena edit...mmg bonus that part la.. since dia kan MUA utk tv3@media prima, mesti dia tau all the secrets untuk artis2@personality kelihatan gorgeous n presentable.. 

Honestly, mmg perasaan rase best sgt222, mmg feeling2 artis@princess@pengantin haritu.. heheee.. ;) mmg bersemangat n x moody langsung sepanjang majlis.. (x mcm time sanding..hehee ;p)

Ni reference i utk tandang.. nak rambut ala2 mcm 2pic ni..
 
atau yg ni..

Alhamdulilah mmg hasil kak laila buat sgt22222 memuaskan..mmg cantik kak laila buat, seriously xsangka rambut yg i skit dan x cun tu boleh jadi sangat cun..!! korang tgk la, ok x? heheeee...

So jom tgk pics?? tapi jom ktte tgk hasil2 kak laila yg lain2 dulu sebelum tgk pics i yer (ye lah kan i dah byk kali tempel kat sini..hehe)

 

adehhh sumer lawa2 kan.... ;)

Okay here are my piccas pulak...
*random pics credit to Musartworks, Detik Indah, frens and guests- thanks all!*

photo by puan hellokitty kite.. ;)
 photo by puan zimie kite.. ;)
 photo by puan hellokitty ;)

ok ni pics dari bersiap..

ni pula yg dah siap.. ;) ni yg closeup pics so u all bleh tgk details sentuhan kak laila..ecewah.. ;p


alamak sumer closeup..how about pic yg x closeup?
ngeeee.... heheheheeeeeee *blushing tetiba*

Until now i mmg 500% highly recommend kak laila as ur MUA.. dia mmg best..! and she's my favourite among all MUA wedding i.. eh sebelum salah phm, sumer MUA i mmg best n puas hati dgn svc dorang, but among all 3 MUAs, kak laila is favourite..!! kak laila ur the best..!! thank you so much for making me feel beautiful and gorgeous walaupun sebenarnye tidak.. hehe... i love u akak..! semoga akak murah rezeki and semakin letops than ever.. ;)

Gals, please hire her..!!! (paksa)
Laila Rohani TV3
017-3470335
 or if nak checkout her FB

Kalau u all susah nak contact dia, means dia busy with fulltime work as a in-house makeup artist for TV3@Media Prima... so maybe dia dpt reply time dia free or off day.. keje dia ikut roaster..

KAK LAILA ROHANI TV3 IS HIGHLY RECOMMENDED..!!!!
*pergh announcement* hehee.. ;p

Okay that's all ladies.. rase puas hati n lega dpt share all my MUAs for my wedding..heheeeee... ok daaa~~~~

meowluv~

7 comments:

Sumayyah Nadhirah said...

hahaha akhirnye entry ni kuar jugak!! xsabar nk tunggu kak laila make up...pstt i book utk 3 event terus =)

ZE said...

Cantiknya kak laila make up ye...
Flawless sgtt....
Bertuah renee....
Sgt gorgeous!!!!!! Auwww ^_^

sarahhernyzar said...

renee mmg lawa.. muka iras dato' CT. jeles. cantek sgt. stunning!!!

Cheida_Mymee said...

cntik make up dia sis.. nampak natural n x bersopang by the way sis dh mcm dato siti dah :)

eddany said...

renee..u mmg lawa..make up cemana pon mmg maintain lawa lah!! :)

Nurul said...

Kak Laila make up kan I untuk nikah, sanding & tandang. Tiada penyesalan. Cewahhh!

Haliq Diaz said...

sis renee..i ade buat entry ttg list MUA yg latest..ade letak pic u..but credit to your blog..suka baca blog u..full of info bout b2b..

http://haliqdiaz.blogspot.com/2013/02/bridetobe-list-and-price-mua-for.html