Thursday, December 6, 2012

ALASAN X UPDATE BLOG

Heyya my lovelies..!

huwa dah lama xupdate blog walaupun dah byk draft.....
sedey tau..sebenarnye kan.... sebenarnyekan..... selain dari busy n susah nak access internet (alasan biasa), i ada satu masalah n alasan besar kenapa dah jarang update blog.. ni sebab...

PHOTO QUOTA STORAGE DAH OUT OF SPACE..!!! huwaaa sedey.... according to Google i dah used up 100% of my quota storage.. xtau la plak bleh jadik camni..huhuuuuuu...

dah la sumer update2 mesti ada pics punye..camne niee.. xkan nak byr untuk extra space..sobsobs..

so inilah masalah negara yg i kena hadapi skang ni.. so sorry people cos x update blog..i do hope i bleh jumpa jalan untuk update mcm biasa TANPA MELIBATKAN sebarang pembayaran..dah la tgh sesak nie.. (aiks baru 6hb dah sesak?).... T_T

okaylah..tu jer nak share, buhbyee~



meowluv~

7 comments:

FARHANA said...

betol la beb!..xpasal2 kn kecikkan pic yg i nak upload..grrr....boleh eh ada limited2 ni...

cha said...

u, u kene buat account google lain then u kene invite email google yg baru tu as admin blog u jugak then baru u boleh upload gambar mcm biasa. kira u klau nk update blog u guna acc google yg baru tula :)

Cik Hazz said...

ramai senior blogger dpt message yg sama lately.. but Renee, no worries. follow this tutorial, it helps a lot! xyah beli extra space!!! ;))
http://qaseyhoney.blogspot.com.au/2012/09/tutorial-bila-picasa-album-penuh.html

oshinz said...

a.ah sis. dorang ade provide tutorial sebelum ni. betul la cakap sis cha tu. dah ade jalan penyelesaian. so kena pantas update tau!

Rina Hamid said...

same wif me renee..i pun mula2 jd cmtu..then create akaun google baru..utk jd author..ade step by step dr blogger..

Ema Rose said...

slm renee. awak boleh guna image hosting yg free. mcm photobucket, imageshack n etc. upload dulu pic dlm photobucket, then bila nak buat new post, time nak insert pic tu, jgn pilih upload, pilih from a url. dlm photobucket tu nanti, stiap image yg renee upload, ada url dia sendirik :)

Renee Meow said...

Alohaaa...!! yay dah follow advice u all..thanks so much..!! i dah berjaya.. yeayyyy.. tq so muchie all...!! :D *hugs*