Friday, August 12, 2011

Real Weddings - Nurul Syuhada & Raja Amir's Wedding (Celebrity)

Happy freeeeday ladies.. ;)

Yeay segment Real Weddings is back..! i da terlambat da ni actually, sbb mood nak buat real weddings tu xdtg.. so today nak share on the uber-cute TV3 personality Nurul Syuhuada's wedding.. Among three celeb weddings held on july, why i chose hers first? Well i think it's because they had a very humble ceremony (to me lah).. i mean xterlalu gah or grand melampau, and ada exclusivity di situ..pics pun susah nak carik, betul x? kalau lagi dua (Mizz Nina + Farah AF), berlambak2 je kan? And also, her hubby is so damn cute..!! haha.. gataiii... ;p

Ok let's start with her solemnization nite....let's feast our eyes... :D

*credit photos: Mr Oogley, the photographer, Arma, gossip blogs, personal blogs (sorry lupa add)


Nurul Syuhada & Raja Amir's Solemnization 
so chantekkk...!!!!!berseri2.. :) L-O-V-E it..!
 
baju yg sgt2 chantek.. wish i cud get a closeup pic.. tp xjumpa la.. T_T

 
 
love the bantal nikah.. not to thin.. love the black line/edge..nmpak modern.. :)

 
 
 
 
 


 




i LOVE everything about their solemnization night.. baju serious chantek ala2 jubah gitu. luckily Nurul is slim n tall so nmpak terletak je..kalau macam i ni confirm nmpak gedabak je kan.. haha.. Oh yea, palig i suka is her makeup..very chantek n doll look.. oh so lovelyyyyy...!! *faint* sape2 kenal tak MUA tu? i siap freeze lagi pic dia kat dlm video.. sape2 kenal MUA ni? please share wif me kay...i tempek lagi pic MUA kat sini lagi skali..

 
who's dis MUA?? please help meee...

As for the mini pelamin, for me urmmm.. it wud be nicer kalau yg morrocan board tu colour lain..bende tu nmpak sgt printed on board so xchun sgt.. maybe kalau pelamin maker buat pakai foam lagi chantek kot? i dunno.. for me kalau mini pelamin buat simple drapes n crystal2 thingy tu pun da nmpak nice.. I also like the bantal nikah tu..smart jugak.. cos lately ni byk tgk yg bulat pvc tu je kan,yg tu nmpak nipis.. but dorang punye is square and ada black edges kat tepi bantal nikah..n oso nampak modern+smart,tebal n comfy gitu.. ;D Lagi ape eh, ha the dulang girls..! they look so cute..! kan? sumer pakai sedondon gitu.. hehe.. Oh here's some info i got from the net on their solemnization..

Tarikh: 16 Julai 2011 (Sabtu)
Tempat: The Binjai On The Park, KLCC, Kuala Lumpur
Masa: 8.00 mlm – 10.30 mlm
Tema: Moroccan
Wedding Planner: Khalid & Favors By Eddy
Pelamin: Moroccan theme – multi colored
Pakaian: Kaftan Muslimah warna off – white & bertudung
Emcee: Saiful Nizam News TV3
Pereka Pakaian: Radzuan Radziwill
Mas Kahwin: RM777
Hantaran: RM20,111
Lafaz Akad: Sekali

nape xde org mention about makeup artist?? huhu kechewa.. T_T

Ok next, their hantarans..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
walaupun dah biasa sgt tgk dulang/pasu yg grey tu, but still nice kan?? fresh flowers mmg idaman hatiku.. dah pulak ARMA yg buat..mmg chantek gilersss... xthn siap ada pearls n disco blingbling balls tu..pastu pakai mirror untuk alas dia.. wah exclusive nyee.. verangannn..!! :D
agak2 bleh ke DIY camni? brape eh cost nak beli bunga.. huhuhuhu.. kalau ada byk fulus da lama kot i book ARMA untuk whole package, but since big part of my wedding is under mama's decision, so agak susah i nak choose certain things my way.. hmm xpe ler.. bersyukur je kan.. oops tertukar topic.. ok next, the reception..!


Nurul Syuhada & Raja Amir's Wedding Reception

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
  
 
the perfect couple, muka ada iras2 kan..? serious beautiful couple.. :)
semoga dorang bahagia berkekalan sehingga ke anak cucus.. im sure their gonna have beautiful babies..! :D

gaahh..all perfect..! the bajus, makeup, pelamin (faint!), the handbouquet (ada peonies!), the everything..!!!! designer baju i know it's Radzwan Radzwill, but makeup?? sape tau please share!! Pelamin sgt gojes..! i suke sgt2!! i love it when the pelamin decorator decorates the pelamin without missing the extra details kat pentas tu.. sampai ke edge pentas dia still deco ngan kerawang2 n cover tangga with kain putih..but i xsure sape buat.. sape2 tau please share ya... tqvm! :D


Ok rase mcm xlarat dah nak comment byk2 n pengsan byk kali... jari n tangan pun dah cramp due to the cold aircond kat office.. huhu.. ok till then dears, mari verangan...daaa~


meowluv~

18 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

renee, MUA dia makeup cun!!

UyaRayza said...

hari tue tgk nona diorg buat exclusive about wedding nurul syuhada..n also tak ada mention sape MUA tue hehehe..tp die wt tema ala2 arab malam tue so makeup utamakan mata..then time reception makeup ala2 barbie doll heheheh..itu kata mereka hehehe..and baju nikah die mmg superb babe heheheh...kaftan tau...suke tgk

Alia.A said...

suka HB dia time nikah!! agak2 boleh buat mcm tu tp pakai tissue paper x renee? hehehehe.

LisaLisut said...

i pun pengsan.haha.

amy fahmi said...

its a perfect wedding, kan. ada class yg tersendiri.

mekap tu pun i suke sgt. nampak gambar tu td terus save gamba tu. tup tup bile scroll smpai bawah entri u, u pun mention about the make up. :))

tasha said...

MUA dia tuh TV3 nyer MUA - i dont know her name but shes's TV3's staff

reena said...

Tak berat ke tempat letak hantaran dia tu? Hhehe. Overall cantikk! Betullah makeup dia cantik sangat!

Fariza said...

kan kan kan.
cntik sgt.
so lovely :)

fira. said...

jeez.. comel je disco ball as part of the hantaran deco.. kretip btol.. =)

Renee Meow said...

maera♥kannn..!!i tgh carik sape MUA dia niee...

uya♥dorang ada mention x sape MUA dia tu? huhuhu... cantek sgt2222...

Alia♥me love it too..!! but tu calla lily camne nak buat ngan tissue babe?? i xleh nak imagine.. haha ;p

lisa♥i dah pengsan byk kali.. haha ;p

amy♥u said d right thing! ada class yg tersendri.. hehe mmg makeup dia sgt gojes kan..nanti i share ngan u bila da tau sape...

tasha♥hi tasha.. owh TV3 pun ada MUA sendri ker? oh nak kene find out ni.. senang sket dah tau.. thanks so much dear..!! ur a big help.. :D

reena♥i rase berat kot, tgk video masing2 dayang2 bwk mcm berat.. hehe..

fariza♥sgt222 lovely..! :D

Anonymous said...

if x silap jurumekap tv3, laila rohani

Cik Emie said...

i love her wedding too babe :) beria tgok kt nona aritu..n paling suke mekap die y cantik! dpt inspirasi barby doll mekap hehe..cume i kureng cket ngn hairdo die mse recep huhuu

Anonymous said...

jurumekap tv3, laila rohani :)

Anonymous said...

jurumekap tv3, laila rohani :)

baby said...

jurumekap tv3, laila rohani :)

Renee Meow said...

Anonymous1♥laila rohani? kalau MUA tv3 bleh ke makeup brides yg bukan staff tv3? mane nak contact dia? bleh tau sape Anonymous ni? anyways thanks for sharing.. :D *hugs*

cikEmie♥oo inspirasi barbie doll eh? i pon nak jadik barbie doll voley?hehe.. yeah agree rambut nmpak biasa je, but for me still ok, maybe nmpak lagi nice kalau style lain..

anonymous2♥tq so muchie for sharing mr/ms anonymous.. bleh tau camne nak contact dia??

baby♥yeay.. byk yg membantu..thanks so muchiee!!*hugs* baby tau x camne nak contact laila rohani ni? dia makeupkan x untuk org bukan staf tv3?

BAIZURA NATASHA said...

renee~ i pun naek sawan tgk si chantek nurul syuhada ne.. i siap tgk nona, majalah3 suma kt tonton.my.. sbb i missed the show ms tgh on air.. stiap kali tgk dia ms solemnization night, i keep on saying mashaallah chanteknya dia.

dlm nona or majalah3, im not so sure. but they did mentioned, arma tempah khas dulang tu for her. n dulang tuh mmg brt.

oshinz said...

cube sis tanye kat miss x [when he proposed i said yes], mane tau miss x kenal n boleh tolong u untuk dapatkan no contact MUA tu. nurul cantiklah.. memang sepadan sangat ngan hubby die tu.