Wednesday, December 12, 2012

MY WEDDING : SANDING RECEPTION MAKEUP

Aloha Aloha~~

*WARNING - entry panjang berjela mode balas dendam*

Heyyaaaa alls.....

setelah hampir 9 bulan kawen, meh i share i punye reception makeup review.. hahahaaa... teruk kan i?? ala tapi rasenyer kalau xshare pon ramai dah tau kot..heheeee....

Okaylah, longstory short..i hired kak Awin Seindah Wajah untuk menata rias wajah comel i *perasaan sunggoh*..... inilah dia.. ;) 

So far nak kata puas hati, puas hati jugak la..tapi xpuas hati pon ade gak.. ha??? jenjengjeng.... rilek2 chill..jap lagi i share2 ok.. ;p

Lemme share some of the nice and scary pics of me time reception 12.2.12 tu yer... *boleh plak camtu eh?* heheeee ;p

*cred pics to Detik Indah, kak awin, guests*
maaf jika some pics dah penah tgk..tu jer yg ada yg bagi i ok..heheeee..

ni pic dari camera hp kak awin.. slalunye dia take pics client dia kan, tapi i xde..sobs..

Meh i story sket chronology (yg mana i ingat la)... kak awin sampai a bit late, suppose to start makeup kul 10 tapi dia sampai dlm 10.45 camtu...but i xde la panic sgt cos kak awin dah bgtau awal2 dia makeupkan sorang lagi pengantin, i pun ok jer atleast bleh sambung tido..hahaa.. serious i mmg xcukup tido airtu.. 

So bila kak awin start makeup, mmg cepat giler la dia makeup.. i mula2 nak mintak brownish black smokey eyes and red lips tapi dia ckp x sesuai.. tapi hati agak memberontak gak la tapi nak wat camne so serahkan je la everything to kak awin...

kak awin ni honestly to me.. dia mmg sgt2222 peramah n kelakar..kak awin siap bawak adik n cousin dia teman makeup.. mmg kecoh jugak la time tu..hehee.. xde rase nervous je ape...dorang tlg my hubby bersiap jugak..bagus kan?

during makep process tu, mase makeup dah halfway nak siap, bila tgk diri sendri i mcm erkkk.... OMGGG what.... i mmg rase mcm xpuas hati dgn hasilnye..i feel mcm drag queen scary..huwaaaa.. seriously time tu tapi xpandai nak luahkan, so i pendam je..huhuu.... nak tgk ke? jgn terkejut, takut tau photo ni..nanti korang nightmare plak teringatkan photo i ni..hahaaa.. ;p

 garrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

hahahaaa takut tak? takut tak????? haaa time ni i mcm xpuas hati sgtttttt...rase mcm drag queen. even drag queen pon lagii gorgeous n lawa dari i. mmg sepanjang makeup process tu i mcm masam je cos x brape happy and agak grumpy. bukan 100% grumpy and moody pasal dia.. tapi sbb penat, xcukup tido, menangis mlm sblum tu, stress sbb family kat dewan asyik call, stress pasal abg selaku floor manager buang i punye photobooth and other ideas kat dewan tu.. T_T tapi cuba cheer up diri la dgn bantuan kak awin yg lawak tu and my hubby.... kak awin buat smokey purple and pink lips yg i agak kureng.. although i mmg suka dark smokey eyes, i xphm why dia buat mata memanjang ke tepi tu, and letak extra lashes tepi camtu.. but sbb i ni baik, i senyap je la...heheeee ;p 

tapikan, bila dah siap makeup sumer tu.. i happy cos kak awin berjaya buatkan rambut i camne yg i nak...mmg 100% my own hair dia x add on pape pun.. rambut ni sikit n halus so sebenarnya agak susah nak buat hairdo... contoh yg i nak camni rupenye...

adohai pengantin ni lawa n gorgeous giler..jealous i tgk.. ;p berjaya kah kak awin buat rambut camni untuk i?? mari mari tgk ;p
 
tgk sampai muntah yer, sediakan baldi besar dulu.. heheeeee ;p


So how? in the end, makeup yg i rase agak dragqueen tu blended dgn muka i and bila sampai dewan i xnampak scary sgt la...ramai puji cantik n cute , xkisah la pujian ikhlas ke x kan janji i rase lawa aritu..haha... bile tgk balik pics, ok laaa.. heheeee.. cuma i think makeup i agak x brape nak flawless, maybe sbb rushing utk makeup kot..jealous tgk hasil2 kak awin utk pengantin lain yg super flawless n mcm doll.. T_T  but pape pun, i berpuas hati ngan hasil kak awin.. thanks kak awin, dpt gak la merasa magic touch kak awin tu.. ;) bende yg x brape ok tu i rasa puncanye dari diri sendri jugak.. me+hubby kepenatan and superrrrr ngantokkssss sbb xcukup tido..hep hepp bukannye penat pasal 'itu' yer...penat sbb sibuk ngan dewan sumer tu, balik umah tido nak dekat kul 7am..huwaa..dgn bekas menangis mata lebam pulak tu..isk~~~

kalau time ni i tau pasal Napchon-A tu kan best...kecian tgk hubby mata merah je sepanjang majlis..mata i pun xnampak brape fresh time tu..
sobs sobs..


meowluv~

4 comments:

nuha hayati said...

cantik je renee..x mcm dragqueen langsung :)

Sumayyah Nadhirah said...

renee sygg!! i xsabar tunggu review u pasal kak laila =)

nizabeba said...

renee!!! gorgeous babe! =)

aishah amin said...

malam before my wedding pun i nangis byk sbb a lot of things yg i planned esp. yg DIY went wrong:(, red carpet xde kat dewan etc, but alhamdulillah on the wedding day i dah x ksh coz i was suprisingly so calm and happy to get married!! LOL.

Renee, I thought your makeup was gorgeous, cume mata slightly garang ckit je..klu die tone down a notch mmg perfecto!! and your dress was beautifulllll <3

Thank you again renee for my beautiful bouquet, msh can't get over it sampai sekarang!! hehe:))