Monday, May 30, 2011

CONTEST : SHOES GIVEAWAY CONTEST By ABSOLUTELYGORGEOUS!!



Meowmeow alls.. :)

How are u doin my gorgeous friends? wa harinih i semangat untuk join contest2.. hehe.. i think all of u dah join contest by AMY from http://thepinkdressdiary.blogspot.com ni kan.. Meh i copy+paste kan contest details ni eh...

___________________________________________________________________

SHOES GIVEAWAY CONTEST By ABSOLUTELYGORGEOUS!!



Cara penyertaan :

1. Ceritakan kepada kami kasut impian anda di blog ataupun di facebook.
- Anda boleh melakar(sketch) sendiri kasut impian anda.
- Anda boleh mencari kasut impian anda dengan cara men'google'.

2. Ceritakan mengapa anda memilih kasut impian tersebut?

3. Anda perlu link blog Absolutelygorgeous By Amy di blog anda.
(jika tiada blog, anda boleh membuat Notes di Facebook)

4. Anda perlu menjadi sebahagian daripada kami iaitu perlulah LIKE di Absolutelygorgeous By Amy fan page.

4. Email kepada kami link entri atau Notes tersebut ke absolutelygorgeousbyamy@gmail.com


Syarat-syarat penyertaan :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia.
2. Penyertaan bermula pada 14 Mei 2011 sehingga 15 Jun 2011.
3. Keputusan akan diumumkan melalui Facebook, dan juga email.

___________________________________________________________________

Ha tu dia... kalau ikutkan i xnak join.. cos malas+busy lately nih..n oso teringatkan my kaki yg giant ni kan, rase segan la plak..huhuhuhu.. but bile tadi tgk Amy update status about contest ni, rase mcm rugi lak kalau xjoin kan.. mane la tau rejeki..arituh kat wedding cikbelle pun i da take pics ngan kina (amek berkat) haha... ;p so here's my entry my Amy dearie... Here we go...



RENEE MEOW'S DREAM WEDDING SHOES
KASUT IMPIAN RENEE MEOW

Pada suatu hari, cik Renee Meow sedang verangan-verangan di awangan sambil buat keje di officenya... Sambil verangan itu, cik Renee Meow ternampak sepasang kasut yg sgt gorgeous dari Mr.Oogley (google).. Bagi dia, itulah kasut yg paling chantek n sesuai dgn taste dia.. so semenjak itu bile googling atau online kat FB, bila nampak je design2 kasut persis kasut itu terus di save nya dlm folder...Kadang2 dia akan meng'sketch' design kasut sendri sambil2 sketch design baju kahwinnya...bila mood kasut tu dtg dia suka layan video nie..


TATAPI, kdg2 juge cik Renee Meow selalu terpikir, mampukah i beli kasut itu? Boleh kah i beli kasut itu di Malaysia? Bagaimanakah nak dptkan kasut itu? Sesuai kah kasut itu dgn kaki giant i? dari size selipar jepun FIPPER ni pown da tau betapa giant nya kaki dia..
Cik Renee Meow cakap kalau tak percaya tgk la gambar ni...
slipper bertali hijau size 8
kalau kasut lain mcm heels size 9 atau 10 T_T

 
 Kenapakah harus kaki cik Renee Meow besar? hmmm tiada jawapan.. tapi apa pun bersyukur saja lah ye cik Renee Meow. So cik Renee Meow pun malas nak pikir tentang kasut2 lagi..
 T_T
.
.
.
.
.
.
.
.
TAPI hari ini, dgn adanya contest dari ABSOLUTELYGORGEOUS, cik Renee Meow dgn riang gembiranya mahu join sekali.. siapa tahu rejeki akan dipihak cik Renee Meow? Lagipun kesian cik Renee Meow ni tak byk kasut, susah nak cari dgn kaki yg giant tu.. arituh dpt grab satu kasut dari Vincci kira Alhamdulillah dah.. Kalau byk kasut mcm Dato CT xper la kan, confirm xkisah sgt nak carik kasut..cik Renee Meow ckp kalau xcaya tgk lah nie..
 see..?byk kan kasut dia sampai ada own closet untuk kasut jer..xyah nak pikir2 dah..


 Kalau nak tahu cik Renee Meow punye dream wedding shoes, ciri2 dan kenapa dia choose kasut tersebut adalah...
1. COMFORTABLE+BREEZY (most important!)
kasut yg tertutup akan mengakibatkan melecet dan sakit

2. 4-5 inches (untuk nampak tinggi+illusion kurus)


4. THICK HEEL dan penuh bling2 (full of diamante@rhinestones)


5. SOLE (tapak kasut bawah) ada penuh bling2 (full of diamante@rhinestones)

almost like this but nak letak rhinestones or diamantes)


5. Initials at the sole of the shoes.. (if x buat full blingbling kat sole)


8. Nampak exclusive dan cantek - supaya OP can snap the shoes for ur wedding album :)
perkara WAJIB untuk di snap oleh OP.. tak gitu..?
shoe shot is a MUST!

 
 7. LAST-ada lampu biar malam semua org boleh nampak

 ok ni dah melampau.. haha ;p kidding kay..strike out dis one..



Ok ciri2 yg cik Renee Meow suka u all dah tau kan, so mari kite tgk contoh2 design yg dia suka.... 

 1. DREAM WEDDING SHOES FOR SOLEMNIZATION+DINNER
Why kasut ini? Cik Renee Meow ckp she loves the colour, love the soft rossete thingy, love the heels.. cik Renee Meow loves the combination of both designs.. how? gabungkan pic yg belah kiri untuk depan, and belakang dia (heel) pic yg kanan..walah..combinaton of ROMANTIC and GLAM.. nice tak? :D

ok kalau xleh imagine xpe..cik Renee Meow buatkan sketch..tara..
mind the messiness..nama pun sketch je kan.. ;p


2. DREAM WEDDING SHOES FOR SANDING+TANDANG RECEPTION
cik Renee Meow ckp dia paling suka yg belah kiri.. strappy+glamour..!!  the glamourer the better..! :) just add more heigh at the sole(like wedges) and bling2 all over..! :D cik Renee Meow suka because nampak exclusive and comfy.. dia tak boleh pakai yg full pumps or peep toe cos sakit+confirm melecets.. ye la kaki besar kan.. 


So here you go Amy, entry from cik Renee Meow.. thanks for having this awesome contest. Hopefully your business will expand and berjaya.. :) Sorry for the super long entry..sorry if ada tersalah kata or bahasa, it's just one hentam entry from me..hehe.. kalau xmenang xpe, tapi kalau ada rejeki menang tu i would be very222 happy...! haha ;p


ok till then alls..daaa~
meowluv~

Renee meow



CONTEST : DREAM WEDDING-CANDID CONTEST BY URBAN VIBE (PAMERAN PENGANTIN MSIA)

Meowning..!!Meowning dahlinggggsss.... :)


nak mintak tolong voleh wahai perempuan yg chanteks,baikhati,gojes n hot... i nak campaign myself kat blog ni.. sape2 yg sudi tu, tqvm..pastu kite leh exchange2 vote :) kalau menang ni bleh jimat duit, pastu bleh beli doorgift2 yg best tuk korang.. xpun sponsor kain+baju yg cantek untuk korang for my wedding.. *hint hint* haa apakah?? hehe nanti2 i akan bgtau u all my plan yer... hehehehhe ;p still too early to tell..


1st STEP - PLS LIKE


Oh ape daa intro trus mintak tolong pulak kan.. haha.. ok u all da nampak atas tu kan.. YUP it's another FB voting (like) contest.. *sigh* yeah i know,i know.. mesti ada yg merungut or nyampah contest2 camnih.. i pun actually agak kureng contest2 yg melibatkan votes+likes nie... errgghh camne nak dpt votes byk2...??! kdg2 pelik la camne yg menang dpt votes sampai beratus-ribu2.. tapi i xnak give up coz hadiah best2.. i nak gak merasa menang so why not try kan? huhu.. 

Ok sape tau pasal contest ni angkat tangan....! yg dah tau tu ape lagi jom terjah contest ni.. yg belum tau tu? contest apakah inih? lemme explain the contest yeaaa... (i copy+paste je nih.. haha)

********************************************************************************
TERBUKA KEPADA PASANGAN YANG BAKAL BERKAHWIN, PENYERTAAN UNTUK SATU GAMBAR SAHAJA.
 

Bagaimana untuk mengambil bahagian?
--------------------------------------
(1) "Like" page Pameran Pengantin Malaysia- by Urban Vibe Event. (Sekiranya anda masih belum berbuat demikian)

(2) ‘Upload’ gambar hitam-putih yang merupakan gambar kandid (anda & pasangan) di album gambar kami dengan memilih “ikon photo” daripada ruang “Attach" di dinding Pameran Pengantin Malaysia- by Urban Vibe Event.

(3) Sila tulis maklumat berikut (anda & pasangan) di gambar yang telah di “upload’:
 Tarikh Penyertaan- Tarikh
- Nama (Kedua-dua Peserta)
- Umur (Kedua-dua Peserta)
                Contoh: Tarikh Penyertaan – 25 Mei 2011
            - Nama (M): Hisham Bin Hashim       Umur   : 26thn
             (F): Hasanah Bt Abdullah      Umur   : 24thn
            - Lokasi: Restoran Wang Sulu, Ampang


 Syarat2 Penyertaan

1)Kami hanya menerima penyertaan gambar yang mempunyai MAKLUMAT LENGKAP sahaja untuk menyertai “DREAM WEDDING-CANDID CONTEST” mulai 25hb Mei 2011 sehingga 25hb Jun 2011 pada jam 5.00 ptg. Sekiranya ada sebarang gambar terbaru di “upload” selepas tarikh akhir penyertaan ia tidak akan diproses.
2) Sila beri tempoh selama “24 jam” agar pihak admin memindah gambar anda ke “album pertandingan”
3) “Like” atau undian pada gambar peserta TIDAK akan dikira, sila mengundi atau “Like” gambar dari Album Pertandingan sahaja

A)  Bilakah boleh mengundi?
--------------------------------------
Sebaik sahaja gambar anda telah di”upload” ke “album pertandingan”. Proses undian terbuka sehingga 30hb Jun 2011 (Khamis) pukul 5.00 P.M

B) Siapa yang boleh mengundi?
--------------------------------------
Semua adalah dibenarkan mengundi.


C) Bagaimanakah anda bole mengundi?
--------------------------------------
Pilih ikon “Photo” di fan page Pameran Pengantin Malaysia- by Urban Vibe Event , dan pilih album “Dream Wedding-Candid Contest” anda terus boleh mengundi gambar pilihan anda.
Sila “like” gambar pilihan anda didalam album tersebut
Bagi memastikan rakan anda telah mengundi dari “album pertandingan” sila pastikan anda klik "Share +" dari gambar pilihan Anda.

D) 5 peserta yang mendapat undian tertinggi akan ke peringkat akhir yang mana akan diadakan di Putrajaya International Convention Centre, Putrajaya sempena Pameran pengantin Malaysia 2011.

UNDIAN HANYA DIKIRA DARI “ALBUM PERTANDINGAN” SEBARANG UNDIAN DARI GAMBAR ALBUM PERSONAL PESERTA TIDAK AKAN DIKIRA
********************************************************************************

Ok gals,ada paham ini syarat2? hoh yg paling last tu yg exciting tu.. finals dorang akan buat kat pameran pengantin kat PICC july nih..wohoo... so ape lagi mari kite join..!


letak lagi my entry sini..hehehehe ;p
 
1st STEP - PLS LIKE
 
 
 
tq all for your support.. sayang korangsss... :) muahmuahkirikanan...daa~
 
 
meowluv~

Renee meow
 

Wednesday, May 25, 2011

Renee Meow's Merisik + Engagement 10.04.11

MeowMeow pretty ladies..!!

yeay mood da ade untuk update blog.. wow it took me almost 2months to update my blog.. my engagement kira dah basi dahh.. hahah.. Anyways, basi ke tak xkisah nak post gak about my Merisik+Engagement day... :)

Hurrmm i don't know where to start, so first with my checklist..you can view it here.. and can also refer to my last post (here) and (here) for my checklists, preparations and inspirations. so far alhamdulillah almost all settled before the majlis..and sumer yg i nak terlaksana.. and surprising byk bende yg mula2 xde trus jadik ada sbb ada org sponsor.. hehe..so sweet kan... :D

M+E DAY PREPRATION LIST


1. DATE, VENUE & GUESTS
DATE          :10TH APR, 3PM
VENUE        :KOTA DAMANSARA (LIVING ROOM)
GUESTS      :FAMILY & ROMBONGAN (APPROX 100GUESTS)  
                  Sorry xinvite u all, it's only a private family occasion


2. THEME (Light Yellow)
ME&FARED :YELLOW
FAMILY     :ANY COLOUR


3.ATTIRE

BAJU          :Yellow Modern Kurung (mama buat kat kb-chantek!)
CORSET      :Skin Colour
SHOES        :Light Brown (pakai ker?hehe)

VEIL           :DIY or if xsempat beli yg murah2 aje..
H.BOUQUET :DIY butterfly



4.MAKEUP   :booked Sara (rm150 pay on the day)
                  :makeup start 1pm


5.BILIK        :3rd bedroom (my bro Alias's bedroom)
                  :kemas bilik
                  :tukar langsir
                  :letak air freshener
                  :tukar bedsheet
6.PELAMIN  :DIY simple mini pelamin/seating
                  :kerusi kayu bilik mama
                  :flowers@ssf@fahlean@fresh flowers floristika
                  :yellow+white cushion
                  :pinjam sil kakija (incase)


7.PHOTOG  :family@kakyanti + BIL daniel + Fren (sbb dorang ada DSLR..haha) ada 3photog!! wee.. :D


8.DOORGIFT :nil


9.FOOD        :a) KUIH siap potong @ sajian utara kelana jaya - ORDERED KAKNURI 0173155316
                    -roti jala (5kgx70=rm350pcs)
                    -kole kacang (1talam)
                    -Jelly pandan (1talam)                    -Kuih lapis (1talam)
                    -Bingka Ubi (1talam)
                    -Seri Muka (2talam)
                    -Karipap (200pcs)
                    -PICK UP @12PM SUNDAY 10APR


                    b)MEEHOON - kak ogy
                    c)KARI AYAM - kak ogy
                    d)HOT DRINKS (teh o + teh tarik if requested by daddy-end of ceremony)
                    e)COLD DRINKS (orange/grape)  
                    f)PAPER PLATES, BOWLS, CUPS, PLASTIC SAMPAH
                    g)CHAFING SET 
                    h)CANDY for kids (candy buffet)
                    i)nasi impit+kuah kacang
                               
10.CANOPY  :BIL abg kassim
11.HANTARAN : DIY Fresh Flowers
                         a)kaki dulang
                         b)alas dulang
                         c)plate/mangkuk
                         d)blingbling+ribbon
                         e)fresh flowers@floristika
                         f)sireh@kedai kap lam ya nga
12. ITEMS FOR HANTARAN
1. SIREH JUNJUNG
2. CHOC OREO TRUFFLES - ordered with cousin reena (da x surprise da cos pn jaja da intro kat BBF.. haha ;p)
3. FRUITS - grapes,green apples, etc (kakyanti sponsor)
4. CAKE- secret recipe brownie cake
5. KAIN/BAJU - kain baju melayu biasa @kain pelekat (yg nikah punye simpan for surprise ;p )

See? Alhamdulillah almost 99% striked out..almost ape yg prepared and planned(and also unplanned) sumer terlaksana... :)

ok let's start story-mory in detail.. :)

THE MERISIK + ENGAGEMENT OF MARINI & FAQARUDDIN 10APR11
weee...happy sgt2 time nie.. :D 


THE INVITATION
since this is small n simple family occasion, i x invite frens n u all...sowy ek..segan la majlis biase2 je kan.. invitation was done by parents n my eldest sis kaktini..biase by call jer kan.. n i plak saje2 xde keje buat e-card for relatives yg ada fb..buat kat picnik.com jer.. ;)

THE ATTIRE
Remember this entry? (here) . i punye la risau when we all dpt tau je nak ada merisik+tunang trus mama beli kain kat kb..mama bought me kain kuning rainbow2.. at that time i mmg mcm nak nanges tp terserah gak cos sponsor kan.. haha.. so almost a month gak dupdap2.. measurement pun bagi thru phone je.. hehe.. so thanks to my mama n great tailor kat kb.. dis tailor ni super nice and jahitan mmg chun..!! rasenyer da lama xde tailor yg camni, mmg past few years kalau buat baju mesti teruk.. dis one mmg try2 je trus suka..!!
But one prob, i wish i can share wif u all sape tailor ni tapi mama suh senyap2 sbb nak jaga exclusivity. huh apakah? meaning, mama xnak ramai org tau pasal tailor ni takut nanti dia bz and quality xbagus..boleh plak camtu ek?? nak simpan sendri la tu..haha.. so consider this tailor as our 'family tailor'.. hahaha.. serious xbleh tahan..veil plak i xprepare pun, just pinjam je mama punye selendang..(rase nyesal x carik veil yg chantek2, bila tgk pics mcm makcik2 pun ade..huwaa T_T)

here's my engagement attire..
ni paling close-up yg ade..xtau naper gelap..huhuu..
light yellow+dark yellow chiffon+patch lace


THE HANDBOUQUET
handbouquet ni sebenarnye was not planned at all.. i was actually doing a handbouquet job by a girl who contacted me in facebook, she was interested with my previous post (here) . yup BUTTERFLY HANDBOUQET..!! The girl wanted yellow+green theme, so i pun hunt la for butterflies but unfortunately kat msia ni sgt susah nak dpt silk butterflies yg nampak real tuh..! sumer yg plastic2+stokin2 type je ade.. lastly i gi SSF n jumpe yg nice..so bile i dah siap beli pun (and dat day mase beli kete kene pecah laptop hilang.sobs T_T ),  dat girl senyap je..dah byk kali tanye nak ke x, but no reply..atleast kalau xnak bgtau je la kan..ee geram..! so i simpan je la.. then later my fsil nak butterfly handbouquet 4her wedding, but xjadik sbb xmasuk tema.. A few months after, bila dpt tau nak bertunang, and kebetulan theme yellow, i pun ape lagik bersemangat nak pakai butterfly handbouquet itu..!! so here's my DIY BUTTERFLY HANDBOUQUET (x chun sgt sbb agak lopong..haha..nmpak wires plak kat dlm2..xsempat nak fill up ngan crystals.. rasenyer kalau buat betul2 ni confirm lagi chantek nih..hehe)
light yellow+white butterflies.. :)



THE MAKEUP
i love my makeup...!! that's what i can say.. hehe.. thanks to SARAH from http://sarasamsudin.blogspot.com. she did a wonderful job, dah la baik friendly, cute plak tuh.. my family suka dia n her work.. so far my aunty, cousin, my sis, my future sis-in-laws, frens, dah amek sara for makeup.. dia mmg pro..! false eyelashes yg dia pakai pun chantek, effect dia nampak natural je xnampak pelik.. only thing i kureng is maybe product krayolan tu mcm sticky sket and kalau under yellow light i nampak gelap.. ke i mmg gelap??hehe..but overall mmg sgt suka!
so sape2 interested please contact sara, harga dia pn mmg berpatutan and worth it :)
 sara yg sgt tekun.. hehe ;) beza giler i ngan dia..orgnya halus jer, i ni gedabak..haha ;p
i like the eyeshadow sgt chantek...!! 
 please visit her http://sarasamsudin.blogspot.com or add her FB Sara Samsudin

THE MINI PELAMIN
My M+E was inspired by these in my previous post (here) . Oh i sgt heart itu mini pelamin by SHER. sgt simple n sweet.. so first plan nak buat camtu DIY.  but suddenly last2 minute mase nak pinjam bunga from my sis's SIL kak liza, dia pinjamkan trus backdrop langsir n bunga2.. aha.. kebetulan ade plak bunga yg besar n ada yellow theme.. so add on kerusi kayu sampan from my mom's room je. kak liza ni ada butik kahwin kat sg.buloh so anything interested can call her or add her FB Norliza Asman. She did my brother's reception kat TTDI, mmg nice.. So here's my simple mini pelamin ;p

THE FOOD
My mom chose our event to be held after Asar, so timing  tu just nice for teatime.. Food list ada kat atas tu, incase if anyone nak refer makanan ape yg sesuai untuk majlis teatime. We all ordered meehoon and kari ayam from kakliza.  And kuih muih+roti jala we ordered kat kelana jaya.. We all just prepare drinks and nasik impit+kuah kacang. mmg sedap2 semua guests and relatives suka.. Alhamdulillah :) my family mmg slalu order kat kedai nie.. Sape2 yg nak order kuih2 melayu yg sedap pls call Sajian Utara 0173155316 (kak nuri). Their restaurant is located at SS3 Kelana Jaya, next to clinic and kedai makan ala2 medan selera(suka layan kueh teow lau wah kat situ since kecik2 lagi)


 cian my fiance tgh kelaparan time..before sampai umah dia da sms dia lapar.. hehe..


THE HANTARAN
Part yg i paling suke is this..!! hehe.. because sumer DIY and was done the night before..i siap dlm 3hours camtu sambil borak2 ngan mama n watch tv. All stuffs like kaki dulang, alas dulang, etc etc i mmg simpan from my sisters+brother's wedding, so senang keje.. i just bought my yellow flowers from floristika around rm17 per packet (ada 20) and also bought loose flowers yg dah patah2 for 50cents each..campak je kat brg2 tu.. so each dulang i estimated around rm40 je..jimat kan?hehe...In between the flowers i letak deco besi daun which xnampak sgt T_T And guess wat, bleh plak i terlupa nak beli sireh for sireh junjung..haha.. dah siap2 nak letak sireh je tp bleh plak terlupa.. ;p Here's my DIY hantarans....ok x? anyone interested bleh calling2 yeaaa.. hehe..

hantarans from him.. fruits, sireh, ferrero rocher, kuih lapis sarawak yg cute..! :)
for him.. forrero rocher, kain baju melayu biasa, sireh junjung yg xde sireh,fruit basket (sponsored), brownie cake from secret recipe ;)


OTHER STUFFS

 CHOC OREO TRUFFLES
choc oreo truffles from Pn Butterfly.. i mula ordered wif my cousin and nak surprise u all with this new thing, but tgk pn butterfly pun ada buat n promote kat BBF trus tak surprise..haha. Last minute my cousin xdpt buat cos her grandma meninggal, so i mintak pn butterfly buatkan last minute.. tq sgt pn butterfly!! i xbuat as hantaran pun, i changed to ferero instead and simpan untuk family.hehehehe ;p mmg sedap! but i wished the oreo would be crunchier inside baru la sedap.. :)

OUR PHOTOFRAME
haha ni xde keje namanye.. i saje je print out these popular pics (popular ke??) haha... n laminate them and paste kat frame ikea..temporary je cos dats not my room.. ;p


*
So ape lagi ek? rasenyer tu je kowt i nak share ngan u all.. biase2 jer kan majlis i nih..
remember, blog ni kite buat for sharing, not menunjuk2 tau... 
oh btw if sape2 yg nak tgk my pic bleh tgk kat fb here 

sape2 yg xde my fb, do add me ya.. search Renee Meow confirm jumpe punyer.. hehe..

Lastly, i want to thank all yg terlibat yg menjayakan yg merisik+tunang nie.. sgt terharu tau.. bile da abes event tu i hugged all my family members..hehe.. serious rase mcm xcaye this is my event, cos slalunyer asyik org lain punye event kan..haha.. Thanks to daddy, mama, kaktini,kakyanti, farouk, alias, aunty irene, najiha, aunty rose, aman, kiki, bibik2, kakliza and family, and all yg i xmention kat sini yg terlibat.. THANK YOU SGT222..appreciate sgt22...!!
and to my meowgagahsayang... im so happy to be ur fiancee and so happy to be part of ur family yg best tu.. Altho people said baru one step in, tapi i mmg dah rase mcm part of ur family. i love u all..!! i love mak, abah, kaklong, abg apai, kak ngah, marisa, adam, amy, faez.. u all mmg besh..tq so much :) i love u so much my sweetheart feeyonsay..cant wait to be ur wifey.. hehe :"> (ok u all bleh muntah skang) ahahaha.. ala nak mushy2 pun xleh.. hmmphh..! haha ;p

 Ok la, better stop ngarut now.. i rase mcm this post mcm confusing sket n xorganized sbb blur xtau nak review own event.. hehehe.. Awrite till then ladies, daa~~

cuci jgn tak cuci....! hehehehe.. ;p
*hours after the event*

meowluv~

Renee meow

Tuesday, May 24, 2011

*PROMO*FREE PRE-WEDDING PHOTOSHOOTS

Meow~~

 Hye babes....!! ok sape yg sentiasa update ngan BBF kat fb mesti tau pasal nih.. Saje nak share ngan u alls about promo nih.. Alhamdulillah lately byk plak promo2 free pre/post wedding photoshoot kan? best giler..!!! semoga dimurah kan rezeki photog2 inihhh..AMin..!!
PROMO 1
FREE PRE-WEDDING BY MR WAN MAHAZIR
(credit Dba Realiti Dewi yg mentioned kat BBF)
 i dah contact thru FB and dia sgt2 sporting and friendly..!!
checkout his blog, mmg chun la his works.. ;) kalau bagus mane la tau bleh discuss untuk amek as OP wedding? ;)
Sape nak buat pre-wedding same2 angkat tgn..!! maybe kite bleh buat group session wif a few couples togeder2 kan..? :D




PROMO 2 
FREE PRE-WEDDING/POST WEDDING by En.Aizat Amir Aziz
www.Aizat.net
This one first started ngan free promo for his project junior international photographer organized by one of the big photography company in Malaysia.. tapi bile i ctc slot dah full.. then a few days later dia wat promo lagi kat broga hill wif T&C. I ade discuss with him a few stuffs (full story malas nak citer u all can refer kat BBF.. hehe) but in the end i decided not to, well xpe xde rezeki kan.. but his works mmg nice.. checkout his works.. ;)

Ada lagi promo2 yg i ketinggalan? please share with me ya? kalau contest tak menang2, atleast dpt yg camni2 pun ok gak kan? ehehehe..sharing is caring and caring is sexy okay..? till then ladies, daaa~~



meowluv~

Renee meow

Wednesday, May 18, 2011

NOTE FOR ALL - BLOGGER BRIDES ARE NORMAL PEOPLE TOO.. :D

Meowternoon alls.. 

quick entry..!! (huhu blum lagi ada masa+mood untuk update blog).. awrite,i have something to say too regarding the thing lyana mention in her blog n our BBF group).. (here)
agak bengang gak bile org ckp camnie "kenape wedding budak nie lagi hebat dr wedding blogger yg biase2 je" 
So rasenyer kalau sorang pikir camni lah tujuan bride bloggers, mesti la ramai org (yg samar2 info about bloggers) yg beranggapan begitu kan? so i pun saje bagi clear statement kat FB camni.. haha... ->  
"i guess some ppl r still clueless wif BLOGGER BRIDES. Reason 2have a blog is 2record our preps,share our journey, infos,experience,vendors, tips, etc. Most of us are DIY brides,kira budget+cheapskate bride lah..haha ;p bukannye ada blog tu maknanye wedding GRAND2. rezeki masing2lah kalau grand atau x grand kan..hopefully jgn ler compare2 between blogger wedding or normal wedding...sekian terima kasih ;) "
So i hope all readers, silent readers, fans, vendors, haters, friends, families, strangers, etc,etc understand this ya... i created this blog is for wat i have mentioned above -> to record my preps,share our journey, infos, experience, share recommended and unrecommended vendors, reviews, tips, promote vendors who did excellent jobs, share budgets, share ideas, update with checklists, share my love story, share promotions,etc,etc,etc..
so xsemestinya blogger brides tu kene wedding yg grand2.. xperlu kowt nak compare wedding org biasa n wedding blogger. same je.. rezeki masing2 la nak wat grand atau x grand atau maknenekgrand2.. like myself pown x plan nak buat wedding grand2.. me n my fiance n family pun da budget.. im planning to do a simple+meriah wedding.. only some details i want it to be in my way (ape yg di impikan).. i want my wedding to be memorable.. i like small details which will make all guests will remember... yg penting MERIAH+MEMORABLE.. biar HONEYMOON je yang grand2..x gitu...?hahaha...
ok dears..back to work.. love ya all..muahmuahkirikanan~ :D
 
meh to those people.. ;p
 
 
 
meowluv~

Renee meow