Wednesday, May 18, 2011

NOTE FOR ALL - BLOGGER BRIDES ARE NORMAL PEOPLE TOO.. :D

Meowternoon alls.. 

quick entry..!! (huhu blum lagi ada masa+mood untuk update blog).. awrite,i have something to say too regarding the thing lyana mention in her blog n our BBF group).. (here)
agak bengang gak bile org ckp camnie "kenape wedding budak nie lagi hebat dr wedding blogger yg biase2 je" 
So rasenyer kalau sorang pikir camni lah tujuan bride bloggers, mesti la ramai org (yg samar2 info about bloggers) yg beranggapan begitu kan? so i pun saje bagi clear statement kat FB camni.. haha... ->  
"i guess some ppl r still clueless wif BLOGGER BRIDES. Reason 2have a blog is 2record our preps,share our journey, infos,experience,vendors, tips, etc. Most of us are DIY brides,kira budget+cheapskate bride lah..haha ;p bukannye ada blog tu maknanye wedding GRAND2. rezeki masing2lah kalau grand atau x grand kan..hopefully jgn ler compare2 between blogger wedding or normal wedding...sekian terima kasih ;) "
So i hope all readers, silent readers, fans, vendors, haters, friends, families, strangers, etc,etc understand this ya... i created this blog is for wat i have mentioned above -> to record my preps,share our journey, infos, experience, share recommended and unrecommended vendors, reviews, tips, promote vendors who did excellent jobs, share budgets, share ideas, update with checklists, share my love story, share promotions,etc,etc,etc..
so xsemestinya blogger brides tu kene wedding yg grand2.. xperlu kowt nak compare wedding org biasa n wedding blogger. same je.. rezeki masing2 la nak wat grand atau x grand atau maknenekgrand2.. like myself pown x plan nak buat wedding grand2.. me n my fiance n family pun da budget.. im planning to do a simple+meriah wedding.. only some details i want it to be in my way (ape yg di impikan).. i want my wedding to be memorable.. i like small details which will make all guests will remember... yg penting MERIAH+MEMORABLE.. biar HONEYMOON je yang grand2..x gitu...?hahaha...
ok dears..back to work.. love ya all..muahmuahkirikanan~ :D
 
meh to those people.. ;p
 
 
 
meowluv~

Renee meow
 
 
 

18 comments:

LisaLisut said...

kucing tu patut scratch je muka org tu.lol.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

hish.. sape yang bising2 tu tak paham konsep btulla!

UyaRayza said...

nice post hehe..baru tau ade org bising2 psal wedding org grand atau tak..tue msti dengki heheh..setiap org ade dream wedding sdiri kn..tak sangka wedding grand and tak grand pun jd issue hehe

~ NANA ~ said...

terfikir jugak knp dia duk beria2 nk compare...dia x phm concept maybe :P

lovelyadibah said...

HAHA..peace no war!kita kewl pe:)2 yang pandang tinggi..ahaks!:P

Lyana MK said...

hhhaahah~ nice entry!!

mmg begitu lah kekdah nyer kalo org dah begitu

veesakura said...

nak wat camne, mulut orang takleh nak tutup.lantak jer die. suh cat tu terkam die, bole? ngeeee

Nadya Zahid said...

yup....hahahaha :)
xsemestinye if kite wat blog..wedding kite kne grand kan?
mcm i ni..sume within budget,but alhamdulillah dgn adenye blog n bbf group like u ols..kite leh exchange ideas or perhaps..bleh dpt juga certain things yg kite inginkan eventhough bukan sume yg kite nak kite dpt..btol x?

tqahmisdar said...

hehe.. comel kucing tu.. boo mereka! hehe

fira. said...

btol kate oshin. org cani xpaham konsep. xreti guna teknologi. kite gune teknologi to share die gune teknologi to compare. =)

choclairissa @ intan said...

i bace topik ramai blogger punye entry berbaur status pelik ni...sape la org nye eh..kasi bakor sket..

kalau x suke jangan bace...bukan kutuk org..haishh budak2 zmn skrg ni..

Syima Syaz said...

setuju2....

Hidayati Farhan said...

hehe, sume da amarah. nak baca-baca lah, xyah compare2 kan

Hunny Kitty said...

mana button LIKE ni??!! hahahahahhaa

nur aishah bte abd hadi said...

sabar erk
kan yg penting meriah bukn grand
kalo pandai pilih yg murah pown boleh jadi grand an darl
i suka ada BBF ny banyak dpt info for wed
senang an
hee

Miss X said...

Hello renee dearest! I stuju, it's not fair for others to compare coz blog hanya catatan perjalanan towards the big day... But however (seriously) ada jugak b2b bloggers (segelintir) yg ckp nak UP je, hujungnye ala kaDar je; itulah punca ada reader naik menyampah. Itu bukan lg isu budget, tp mmg ada org peel suka menunjuk wlaupom biasa2 je... I lebih suka pendekatan blogger mcm sabby--- humble, tp hujungnya va va voom! Diam2 je tp berhasil :) juz my 2cents. :)

zimie said...

setuju renee!! haih taktau nak komen apa dah.bengang je ngan 'orang2' macam tu.neway lidah kucin tu sangat kiut, boleh tak komen macam ni?hahaha

bruce lee said...

agree!!