Monday, May 30, 2011

CONTEST : SHOES GIVEAWAY CONTEST By ABSOLUTELYGORGEOUS!!



Meowmeow alls.. :)

How are u doin my gorgeous friends? wa harinih i semangat untuk join contest2.. hehe.. i think all of u dah join contest by AMY from http://thepinkdressdiary.blogspot.com ni kan.. Meh i copy+paste kan contest details ni eh...

___________________________________________________________________

SHOES GIVEAWAY CONTEST By ABSOLUTELYGORGEOUS!!



Cara penyertaan :

1. Ceritakan kepada kami kasut impian anda di blog ataupun di facebook.
- Anda boleh melakar(sketch) sendiri kasut impian anda.
- Anda boleh mencari kasut impian anda dengan cara men'google'.

2. Ceritakan mengapa anda memilih kasut impian tersebut?

3. Anda perlu link blog Absolutelygorgeous By Amy di blog anda.
(jika tiada blog, anda boleh membuat Notes di Facebook)

4. Anda perlu menjadi sebahagian daripada kami iaitu perlulah LIKE di Absolutelygorgeous By Amy fan page.

4. Email kepada kami link entri atau Notes tersebut ke absolutelygorgeousbyamy@gmail.com


Syarat-syarat penyertaan :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia.
2. Penyertaan bermula pada 14 Mei 2011 sehingga 15 Jun 2011.
3. Keputusan akan diumumkan melalui Facebook, dan juga email.

___________________________________________________________________

Ha tu dia... kalau ikutkan i xnak join.. cos malas+busy lately nih..n oso teringatkan my kaki yg giant ni kan, rase segan la plak..huhuhuhu.. but bile tadi tgk Amy update status about contest ni, rase mcm rugi lak kalau xjoin kan.. mane la tau rejeki..arituh kat wedding cikbelle pun i da take pics ngan kina (amek berkat) haha... ;p so here's my entry my Amy dearie... Here we go...



RENEE MEOW'S DREAM WEDDING SHOES
KASUT IMPIAN RENEE MEOW

Pada suatu hari, cik Renee Meow sedang verangan-verangan di awangan sambil buat keje di officenya... Sambil verangan itu, cik Renee Meow ternampak sepasang kasut yg sgt gorgeous dari Mr.Oogley (google).. Bagi dia, itulah kasut yg paling chantek n sesuai dgn taste dia.. so semenjak itu bile googling atau online kat FB, bila nampak je design2 kasut persis kasut itu terus di save nya dlm folder...Kadang2 dia akan meng'sketch' design kasut sendri sambil2 sketch design baju kahwinnya...bila mood kasut tu dtg dia suka layan video nie..


TATAPI, kdg2 juge cik Renee Meow selalu terpikir, mampukah i beli kasut itu? Boleh kah i beli kasut itu di Malaysia? Bagaimanakah nak dptkan kasut itu? Sesuai kah kasut itu dgn kaki giant i? dari size selipar jepun FIPPER ni pown da tau betapa giant nya kaki dia..
Cik Renee Meow cakap kalau tak percaya tgk la gambar ni...
slipper bertali hijau size 8
kalau kasut lain mcm heels size 9 atau 10 T_T

 
 Kenapakah harus kaki cik Renee Meow besar? hmmm tiada jawapan.. tapi apa pun bersyukur saja lah ye cik Renee Meow. So cik Renee Meow pun malas nak pikir tentang kasut2 lagi..
 T_T
.
.
.
.
.
.
.
.
TAPI hari ini, dgn adanya contest dari ABSOLUTELYGORGEOUS, cik Renee Meow dgn riang gembiranya mahu join sekali.. siapa tahu rejeki akan dipihak cik Renee Meow? Lagipun kesian cik Renee Meow ni tak byk kasut, susah nak cari dgn kaki yg giant tu.. arituh dpt grab satu kasut dari Vincci kira Alhamdulillah dah.. Kalau byk kasut mcm Dato CT xper la kan, confirm xkisah sgt nak carik kasut..cik Renee Meow ckp kalau xcaya tgk lah nie..
 see..?byk kan kasut dia sampai ada own closet untuk kasut jer..xyah nak pikir2 dah..


 Kalau nak tahu cik Renee Meow punye dream wedding shoes, ciri2 dan kenapa dia choose kasut tersebut adalah...
1. COMFORTABLE+BREEZY (most important!)
kasut yg tertutup akan mengakibatkan melecet dan sakit

2. 4-5 inches (untuk nampak tinggi+illusion kurus)


4. THICK HEEL dan penuh bling2 (full of diamante@rhinestones)


5. SOLE (tapak kasut bawah) ada penuh bling2 (full of diamante@rhinestones)

almost like this but nak letak rhinestones or diamantes)


5. Initials at the sole of the shoes.. (if x buat full blingbling kat sole)


8. Nampak exclusive dan cantek - supaya OP can snap the shoes for ur wedding album :)
perkara WAJIB untuk di snap oleh OP.. tak gitu..?
shoe shot is a MUST!

 
 7. LAST-ada lampu biar malam semua org boleh nampak

 ok ni dah melampau.. haha ;p kidding kay..strike out dis one..



Ok ciri2 yg cik Renee Meow suka u all dah tau kan, so mari kite tgk contoh2 design yg dia suka.... 

 1. DREAM WEDDING SHOES FOR SOLEMNIZATION+DINNER
Why kasut ini? Cik Renee Meow ckp she loves the colour, love the soft rossete thingy, love the heels.. cik Renee Meow loves the combination of both designs.. how? gabungkan pic yg belah kiri untuk depan, and belakang dia (heel) pic yg kanan..walah..combinaton of ROMANTIC and GLAM.. nice tak? :D

ok kalau xleh imagine xpe..cik Renee Meow buatkan sketch..tara..
mind the messiness..nama pun sketch je kan.. ;p


2. DREAM WEDDING SHOES FOR SANDING+TANDANG RECEPTION
cik Renee Meow ckp dia paling suka yg belah kiri.. strappy+glamour..!!  the glamourer the better..! :) just add more heigh at the sole(like wedges) and bling2 all over..! :D cik Renee Meow suka because nampak exclusive and comfy.. dia tak boleh pakai yg full pumps or peep toe cos sakit+confirm melecets.. ye la kaki besar kan.. 


So here you go Amy, entry from cik Renee Meow.. thanks for having this awesome contest. Hopefully your business will expand and berjaya.. :) Sorry for the super long entry..sorry if ada tersalah kata or bahasa, it's just one hentam entry from me..hehe.. kalau xmenang xpe, tapi kalau ada rejeki menang tu i would be very222 happy...! haha ;p


ok till then alls..daaa~
meowluv~

Renee meow



12 comments:

LisaLisut said...

wow!u punya best ok renee!!! kalau u menang pn layak.hehe

Hunny Kitty said...

lawa...lawa ai like blingsssss

Renee Meow said...

Lisa❤haha mcm tahape kan..anyways thanks, AMIN.. teringin gak menang something..haha..

syahoney❤i like blingblings tooo.. hehe :)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

~ mizzAmy ~ said...

wowww... siap sketch tu, and cantik pulak tuh. btw, thanks dear. =)

Renee Meow said...

mizzamy❤hehehehe *blushing*.. tqvm dearie.. :D

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

K.I.N.A said...

memang best! hehe..saje je kan amek berkat tu..goodluck renee!

UyaRayza said...

pandainye renee sketch hehehe..cantikkkkkk

A.N.A said...

good luck dear..pandai skecth..kalu saya x jd kasut dh..hehehe..

Cik Ima said...

gambar last tu mcm one of my dream shoes gak :) sexy kan???

good luck CIk renee meow~

http://missima.blogspot.com

Hidayati Farhan said...

hehehe, hebat reene. gudlak. klau menang jgn lupa share kasut. hahahaha

LyA SaFaR said...

grrr....kasut cantekkk...gud luck meowww

cik purple said...

cantek sgt....