Monday, January 30, 2012

MY WEDDING PREP - UPDATES

Heyya ladies...

oops jangan terkejut dgn post 'test' tu tadi..i am not having a nervous breakdown..haha.. i juz test jer cos just not suddenly my blog appeared as 'not found'. OMG mmg rasa nak gugur jantung tadi.. i cepat2 emailed to google, n then tanye kat friends kat fb.. then, pling! it's back..phewwwww....jgn la buat camni lagi my dear blog....huhuuu.. so ok tukar topic!

awriteeey then... wah, 10days bebehs..!! haha... ok now da rasa a bit nervous.. tp bukannye nervous n then buat sumer bende mcm semut n xrest langsung.. ni juz rase nervous terpikirkan sempat ke siap ni?sempat ke siap tu?tp reality zzZzzzz.. haha...ape daa...

i wish i ni rajin update mcm uya.. dia tinggal brape hari je lagi nak jadik wifey en.rayza n yet sgt rajin kott update..i ni yarobi nape la malas sgttt?? help meeee.... diy veil pun xsiap.. venci tawww...huhu... so untuk semangatkan diri.. nak update a few things here (in random order)

BILIK PENGANTIN
Last week (21-22jan), i managed to buy things for ze-bride's-chamber..sumer beli kat HOUZ since dekat je ngan rumah.. bleh tahan murah jugak the price.. i compare ngan giant, dia punye murah sket... hoh gituee..The stuffs i bought..

curtains, alas kaki purper karer, comforter set purper karer jugak, and mattress protector (a must!), and towels untuk mempelai..ecewah.. towel biase2 je kot yg rm30 punye..besar sampai cecah jari kaki..haha mama la yg pilih.. ;p

keadaan bilik skang? xde rupe mcm bilik pengantin langsung..!! sepah ngan barang2 yg macam2.. baju2 dlm bakul, paper bag n plastic barang2 hantaran yg sepah2.. adoihai.. T_T


HANTARAN + DULANG HANTARAN
Note to self: cepat beli handbag + kasut..!! argh.. tinggal tu je xsettle lagi.. huhu.. barang2 my meowsayang dah settle dah except for sireh and food items. As for dulang hantaran, got a slight change on the dulang..huuhuu.. mula2 dulu semangat nak buat mcm my sketch nie..

 focus yg belah kiri tepi tu..yg lain tu abaikan cos itu verangan aje, xde pun mcm tu time wedding nanti..hehe.. Ok actually i nak buat ala2 flora etc punye kaki dulang.. i suke sbb xtinggi sgt mcm kaki dulang biasa.. thanks to my lazy self, impian xtercapai.. budget pun xmembantu untuk beli manik camtu byk2..huhu.. nak sewa pun xtau mana nak carik.. T_T 
so last2 pakai dulang biase je laaa.. tu pun after smlm kemas2 barang2 lama kat umah tu, me+mama found sumthing yg best..!yeah my hantaran ade la a bit twist kat situ..hope menjadi la..hehee.. ;)


BRIDESMAID@DAYANG & GROOMSMEN
Okay this part i excited sgt22222...!! i dah pilih my b2b blogger friends, and i love them to bits.. ye dorang b2b blogger, n they are not strangers to me. We share everything about weddings together and dah mcm family pon. Kalau i nak pilih my normal frens xbleh cos they all da ada family n mostly are professionals xleh nak commit, xkan i nak panggil doctor fren yg kene oncall jadik bridesmaid? xkan nak panggil fren yg keje kat offshore jadik bridesmaid? So rasenye xsalah i nak pilih b2b bloggers pun kan? even my pelamin vendor pun likes the idea. Alahh pape pun it's my wedding i do watever i wanna do, my money pun kan....betul x?  watever u say or do, people will only judge org2 itu and label org itu jealous, dengki dan seangkatan denganye. not me yer cos im living my life, x amek kisah org lain pon kannn x mcm org2 tu.... hahahaaa.. 

eh da meleret plaks kannnn, ape nak cakap tadi eh? oh yea, about bridesmaid da ok.. but about groomsmen, uhuk2 lastnite my fiance meowsayang called n told me maybe groomsmen yg segak pakai baju hitam xjadi.. cos ade cousins xdpt nak attend mlm nikah tu,so kekurangan guys, maka belah dia biase2 je ler.. hmmmmm... T_T kira my side je la ade bridesmaid.. take deep breaths renee, deep breaths renee.. heeeehoooo,heeee hoooo... T_T xnak jadik bridezilla yer... Whatever the decision is, i have to accept... kalau xmenjadik itz okay, xde rezeki kan..so just go with the flow bebeh...

hey pic ape nih..??!! hahahaaaa ;p 
jgn mare ye my readers.. saje jer nak hiburkan hati ini..huhuhuuu..

MINI PELAMIN
omgomgomgomgggg.... one of the most exciting part...weeeee...! sgt xsabar.. canot explain here, nanti lepas kawen i akan review ya.. but pape pun, the meeting, the setup, the design, the people, the everything sgt2 best..!!!! weeeee.. :D for those yg nak survey MINI PELAMIN, bleh la refer HERE :)
salah satu mini pelamins from my list HERE


OF DIY STUFFS
1. GUESTBOOK                : PENDING
2. GUESTBOOK CORNER    : PENDING
3. PHOTOBOOTH CORNER : PENDING
4. SIGNAGE                     : PENDING
5. DIY VEIL                     : PENDING
6. ??????                       
PENDING.PENDING.PENDING.PENDING. Kesimpulannye.. sumer PENDING. my DIY projects xsiap2 lagi.. errrghh...i cuma stress sket sbb marah pada diri sendri yg sgt malas nih. kalau nak upah org mcm dah xsempat dah..kang kalau org tu terima gak job last minute tapi hasil xbagus xpasal2 kiteeee gak yg dipersalahkan (padahal bleh tolak untuk xambil job kan?).. tul x.. so better buat sendri je la..cari pasal je kalau nak upah org last2 minute nie...
this is wat my body is telling me..hehee ;p


PELAMIN DEWAN
Yeaaaayyyy atlast i dpt my vendor for pelamin dewan..lagi sebulan nak kawen baru terhegeh nak carikkan.. i think before i ada citer sket about it HERE. i da survey2 and last2 dpt la jugak..phewww.. i was torn between 2 choices actually, i da mmg suke 1 butik nie.. baju2 n pelamins dorang mmg nak pengsan, n owner+designer+mua dorang sgt22222 awesome, baik n sporting..rase mcm ade chemistry gitu.. butik tu adalah SURI WEDDINGS.. but mama ada certain budget(bukan 10k ye, it's a quarter of dat), and memandangkan i xcukup fund untuk topup, maka terpaksa carik lain. saye mengikut perintah aje yer..huhu.... last2 jumpa ngan BUTIK C, pelamin dia chantek n akak tu baik gilerssss.. dah booking n lega sket hati nie...sorry nanti lepas kawen i akan review yer..hehee.. hint: vendor ini pon penah wat wedding artist..gitueeewwwww.. eh jgn renee, nanti org ckp berlagak plak kan..haha ;p i recommend both vendors ni, cos dorang best..! :D p/s: pelamin i biase2 je taw, majlis pun sederhana je yer..sekian terima kasih.

 adohai gorgeousnyeee... nak camnie kak suri..hehheee.. xpe lah xde rezeki kan.. T_T
 ni pelamin SURI WEDDINGS yer. interested bleh contact dorang ye.. ;)
 

"BAJU TIDUR"
ok my mom lately suke check on me (yeah alhamdulillah now she's totally focusing on my wedding.. :) thank u mama i loveeee u). tetibe dia akan buat spotcheck list.. "towel da beli? toiletries dah ada? itu ada? ini dah beli?" then one day dia buat lagi "baju dalam sumer dah beli?". I pun jawab la, dah ade da ma, xpe jimat..then mama ckp "hey xkan nak pakai yg buruk2 tu, xmalu ker nanti ngan fared (nama manje my meowgagah)..buang la yg da kembang2, lusuh2 tu, malu la mama..". erk sentap jap, xpenah nak terpikir..hehehe.. so beli laaa yg baru2..wee suka. n then hari2 yg lain mama buat sudden spotcheck lagi.. "baju tido dah beli?" baju tido berlampak dah mama, yg sumer ni masih ade lagi (i was thinking of my kaftans, pyjamas, shorts, pyjama shorts)..aritu beli baju dlm jer.. then mama ckp "baju tido laa".. i ni da la slow, tp time tu laju jugak la tangkap..hahaa.. i was like, OWH haah la.. heehee nanti la.. the conversation happened last year, so time xmas sale i gi la kat LA SENZA n bought some 'baju tido'.. hahaa... another word, LINGERIE..!! direct je kan senang.. hahaaa.. ;p Yesterday my mom suddenly masuk topic ni lagi.. she said she heard Dr fadzilah kamsah's advice, jgn la bila suami balik tu pakai baju kelawar...jangan... haha we had a great laugh. ok tukar topic, mcm segan pun nanti org lain nightmare la plaks.. hahaaaa ;p
grandma's pee-jays..nononooo...

 

DOORGIFT
Malas nak pikir sgt pasal doorgift cos my abang n SIL yg sponsor..alhamdulillah..thank you farouk n kaksuzy..! love u all..! :D cuma bekas dia mama yg dah beli dari kota bharu..murah gilers.. sumer colours ada..hehe ;) cuma tinggal nak letak makanan je dalam tu.. we all senang jer, bagi telur.. kids bagi chocs+sweets.. settle..kotak dia pun biase2 je..mama ckp xyah ribbons bagai..juz letak tag or stickers.. so ni la stickers nyer da collect last week.. i asked for a design dat is similar to my wedding invitation card..

 i grab kekotakku's scallop sticker promo rm150 for 1000pcs.. berbaloi x? i tgk hasil dia sgt2 chantek..! although the transaction between vendor n customer agak slow (maybe bz?) but hasil dia awesome.. thank you kekotakku! :) i sengaja xletak date so sumer event bleh pakai..hehehe jimatttt... ;p


WEDDING INVITATION CARDS
I did mentioned about my cards HERE. i mmg buat 500 jer cards sbb nak jimat. but i mmg da calculate sepatutnye cukup la untuk my frens.. but thanks to my dad's secretary who spoiled almost 50cards, i terpaksa korbankan card i bagi kat my dad..ye la dia nak invite kawan2 dia kan, i pun ok je la..huhu.. so u all yg mintak card tu im very2 sorry... it seems inappropriate to invite thru fb, but i do hope u all understand.. da masing2 pun ade fb kan, mesti da biase kan....heheeee.. sorry taww.. Wait for another one here kat blog yer.. You all are invited to my sanding 12.2.12 @ dewan bukit damansara. Wedding i ni biase2 je ye, dont put any high expectation just because im a b2b blogger. sekian terima kasih. for the meantime for those who wants to attend can refer HERE for details:)
 


okeh ape lagi ek?? nanti la bagi i pikir jap ape nak update..teheee.. ;p ok till then babes, daaa~~




meowluv~

22 comments:

erin moshimoshi said...

gd luck reneee

❦❦❦ ~ Cik Sue ~ ❦❦❦ said...

Selepuk die updates! hehe..
btw gud luck dear:)
visit mine jom?
http://www.our-wedding-diaries.blogspot.com

link me back ya tQ;)

anaztasias nora aira said...

renee, nora pun ada project yang tak sempat siap but just let it be. Insya Allah it turn well dear. gud luck !

tYa athirAh said...

good luck renee... u gonna be one gorgeous bride ! =)

Serigala Maroon said...

hwaiting =)

|cerita-gadis-ini| said...

tang bj dalam n bj tdo takbole blah..haha

Rilla said...

Hohoho, as you know, Rilla punya tissue flower yang sama warna dengan you tu tak sempat bvuat. Tu belum lagi beratus idea yang ada dalam kepala ni, hahah.

My 2 cents worth of tips utk DIY dalam waktu terdekat: Prioritise. Susun la yang mana paling penting untuk disiapkan dulu and focus on that first. If I tgk the list, it'd be the veil kan?

hidayah hiddensity said...

mak awak cute! concern sangat. mesti mak awak takleh tido malam awak kawen nanti ;)

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

tak sabar nak datang wedding renee :D

<a href="http://rinastories.blogspot.com>Rina Stories - Bride to be edition </a>

Nur Dalila Jamaludin said...

good luck babe!! eiy hopefully dpt attend ur wedds..u chill2 k..jgn tension2..mcm2 lg nk diy tu..ehheh...have enuf rest...

FY said...

renee..all the best!
sedey tau tak dapat attend ur wedding =( tapi i akan berusaha dtg on the groom's side ok

Rina Hamid said...

goodluck on ur pending stuff..sempat lg oke..cant wait lah nak tgk ur wedding! :)

WaTy said...

babe~~ apekah butik C tu? heheh i pon tade pelamin lagi~~~

cikpia said...

since i pun pemalas macam u, nanti i nak kawen u tolong ek!!!! big M + big M ok la kot..... he he

Cik Zimie said...

sangat panjang berjela dan details my dear twins renee :p

ape pun hope eveything turns out well k.nampak semua dah setel sikit2 hiks

Dira said...

good luck renee! :)

.:shura shushi:. said...

Renee awak ada lagi 9 hari dari sekarang..!

**Tenang tau dear :)

cheQmOomOo said...

chaiyok2

cha said...

dup dap dup dap. good luck dear :)

Anis_Apis said...

cant wait to be at renee's!!!!

syuhaidah said...

gud luck renee...jgn stress2 sgt ok ;)

choclairissa @ intan marliana said...

alaa renee..i bz gile..kalo x mesti i nk pegi jd bridesmaid u..hoho mcm la u nk kan? tp jgn dilupe i nk pegi wedding u..harap2 tercapaila hasrat :)