Wednesday, January 11, 2012

MY WEDDING PREP - BRIDESMAID@GADIS-GADIS DULANG (PART II)

Salam hyeeeeee....


Weee im so excited..!! If u all ada baca my previous entry about bridesmaid (HERE) and (HERE), atlast i have selected my beautiful bridesmaids... Girls, you know who you are..!! *winkwink*

 
Bagi mereka yang xselected tu, im sorry yea darlings, no worries u all are still invited to come to my solemnization nite yang sederhana ni.. thanks for the support and interest, agak susah nak choose cos xsangka sampai 20plus gals yg interested..! ada yg just comment kat post, and ada yg msg kat fb, and ada yg email me.. but quite sad ada yg mula2 interested but bila i nak select dorang, dorang xdpt nak join cos certain reasons.. but itz okay :) pape pun i mmg sgt2 terharu lah... u guys are awwweesommee..! :D

Ok back to my selected bridesmaids..Semua chantek2 n cute2...i know u alls akan menceriakan n memeriahkan suasana my solemnization nite nanti.. :) Every single person chosen sgt2 menepati criteria2 yg i mentioned in my post (HERE). So okay, the process.. the first thing i did when my 'offer' is accepted, i gave them this..!! *virtually*

the bridesmaid invitation :)
 
Yep, makeup and kain will be sponsored, except for tailoring and transportation lah..hehee sowy.. ;p After posting that, i start passing kain to the gals.. So far kain dah pass to every each one of them except for 2org je lagi.. hope sempat la nak buat baju tu..huhuuuu...

Oh did i mention..? i changed the theme colour..!! haha..terok tul i nie.... tapi nak buat camne, dah family members pun pilih colour theme light pink/purple.. and white plak, my mom ckp mcm xelok je sumer pakai white... mcm nak pegi.. Ahem~ so okay *buat2 paham ye*

Nak tau theme colour for my bridesmaid?? Here it is...
 . 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
YELLOW...!!! 

Inspired by our lovely missX :) hehehe....
xsilap i her bridesmaids pakai yellow polka-dots kurung which is shoo cute..! 
sorry yuyu i terpaksa tiru u cos other colour choices xsesuai.. heheeee ;p 
tapi chop...... i punye bukan exactly yellow like missX punye.. mine is softer lighter yellow.. ni ha rupa sebenar kain2 itu....*sorry quality pic membuatkan mata berdarah*

 soft yellow like this..! :)

 
 very-de-light yellow...

Ok tak? Oh lupa nak amek pic kain in their cute bag..hehe.. pic atas ni jer yg i ada.. So far alhamdulillah tinggal 2org je lagi xdpt kain... i da pesan kat my gals kalau nak buat beading/patching/ribbons/flowers thingys,i mintak kalau bleh buat colour hitam like i mentioned in my previous post (HERE)

some samples i got from mr.oogley....


 



Chantek x?! sgt2 chic kan? wee sangat excited..!! now tgh mencari location mana yg sesuai untuk tempat dorang bersiap and makeup...hope jumpa la, kalau x terpaksa gak la dorang tumpang my bro's room ke.. we'll see.. ;)


To my lovely, gorgeous, beautiful future bridesmaids.. Thank you! I know you guys wont let me down.. I know u alls akan menceriakan, mencantikkan, memeriahkan, menyerikan majlis akad nikah i mlm tu nanti... i seriously cant wait..!! the best part, all of my bridesmaids are...
B2B BLOGGERS..!!! :D woohooo...!




meowluv~

16 comments:

UyaRayza said...

cik reeneeee...kite mempunyai warna gadis dulang yg same laaaaaa heheheh

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

yuhuuu...cantik warna yg d pilih & i suka part nie ---> "my mom ckp mcm xelok je sumer pakai white... mcm nak pegi.. Ahem~ so okay *buat2 paham ye*"

paham paham mcm nak pegi ape....hohohooooo!!!!

Cikpuan rara said...

best nya.rara pon nk buat dulu.tp xckp bajet =(

erin moshimoshi said...

erin nk wat tp xckup bajet huhuhu

oshinz said...

bestnya.. =) mesti sis akan enjoy gila kan.

Fariza said...

WAHHHH. membuatkan sy pengsan sbb jatuh cinta. cntik.

dhiera said...

kuning dan hitam sangat cantik!!!!

Bake With Love said...

renee,

kebetulan terjumpa blog (http://truthcryandlies.com) yg ada bridesmaid dia pakai color cam u mention... nice combo, canteks! :)

choclairissa @ intan marliana said...

hahaha bestnye..mesti meriah wedding renee nanti..to bridemaids sekalian..haha nanti jgn letak beadings over drpd pengantin ye..kasi pengantin gojes sorg2 ajerrs...hahaha happynye~~

.:shura shushi:. said...

:)

**Nak cakap jugak muka siti..!

Cik Zimie said...

haha i know siapa gadis dulang u tu.shhhhhhh ;p

can't wait!

eifalicious said...

cantik jugak warna kuning..sukaa!

iedaurora said...

mesti semua gadis2 dulang tu nampak manis, frustnye tak dapat join...

Renee Meow said...

huhu baru prasan xreply comments sini..hehehe

thanks alls for d compliments, wishes n comments...hehee. my bridesmaids r gonna be gorgeous..! xsabar...

Renee Meow said...

iedaurora♥huhu itz okay dear..i pun hope 4u but ye la xkan nak paksa kot kan..heheee.. but jemput la datang yer as guest.. :D

Anonymous said...

HAI RENEE, I NADIA..SILENT READER JE..NAK CHECK DENGAN U IF U DONT MIND TO SHARE, KAIN JENIS APA YANG U BELI UNTUK BRIDESMAID NI YE?