Tuesday, November 29, 2011

WEDDING PELAMIN : MINI PELAMINS & PELAMIN


Meowww... ;)

*WARNING - SUPER LONG ENTRY WITH SUPER MANY PICS SAMPAI PENGSAN*


Rasanye in previous posts (not sure which one) i ada mention yg pelamin reception is done. i mean da confirm vendor la. Mama yg choose this vendor to be our pelamin vendor bcos family, senang la nak kawtim2.. But actually until now we havent sit down for discussion... T_T  Bagi i xkisah sgt, cos dorang family so maybe boleh la tunggu and bersabar dulu.. i paham busy n xsempat jumpa n so on..but rasanye kalau sampai december xsettle then baru gerak carik vendor lain kot? o.O


So now i can pelamin hunt again..!!weee... tadi masa kat office ada la curik2 survey2 pelamin and scout for fresh companies yg tgh hot.. heehhe i just cant help it. Like i said la, INCASE xjadik hire my mom's choice, then kena carik org lain kan..  And since ramai emailed me asking for suggestions and recommendations of vendor pelamin, might as well share here kan.. :D

Okay here are some vendors which i think are very fresh with different ideas, affordable and also very hot in the market now (to me). To those yg mencari vendor2 yang fresh+modern+elegant+affordable voley la contact them directly... i xde commission pon, juz helping n sharing.. ;) If sape2 ada lagi yg best2 do share! :D


p/s: vendors and pelamin makers based on my likings....(ikutkan byk lagi i suka but terover budget-so i post yg mana i think affordable... :D

p/s : more previous posts on fav pelamin vendors HERE (label tag pelamin + mini pelamin)

credit photos : all vendor's fb + blogs + Mr Oogley (google)
    

********************************************************************

MAHLIGAI CREATIVE
http://mahligaicreative.blogspot.com/
 
 
 
 
 
 
 
 

********************************************************************

BRIDAL SANCTUARY

 
 
 
 
 
 

 
 
********************************************************************

COCO'S COLLECTION
http://cocosetc.blogspot.com

 
 
 
********************************************************************

QARMASUTRA
http://qarmasutra.blogspot.com/

 
 
 
 

********************************************************************

NUWOO
http://nuwoo.blogspot.com/
 
 
 
 
 

********************************************************************

FASHADA WEDDING CONCEPT
fb: Fashada WeddingConcept
fashadaweddings@gmail.com
 


********************************************************************

KERJA KAHWIN DESIGN & COLLECTIONS
http://kerjakahwin.blogspot.com/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

********************************************************************

THEME OF QUE RAFAEL
http://themeofquerafael.blogspot.com/
www.facebook.com/queariffin
 
 
 
 
 


********************************************************************

PERSADA EMBUN
www.persadaembun.com
persadaembun.blogspot.com

 
 
 
 

********************************************************************

THE WED PLAN KOTA KINABALU

 http://thewedplanteam.blogspot.com
www.facebook.com/pages/TheWedPlan-Deco-Kota-Kinabalu/181716188528362
*okeh obviously i cant hire this vendor cos dorang based in KK & Labuan, but i absolutely loveee their works.. awesome sgt2.. :D b2bs from kk+labuan please hire them..! :D
 


********************************************************************

hmmmm ape lagi eh?? masa nak compose rasa ramai je nak list down..tp ada a few yg i lupa plak.. 
u all kalau ada yg best2+modern+elegant+affordable pelamin vendors pleaseeee share.. tqvm! :) *hugs*

ok nak contact each one of them for quotations.. till then dears, daaaa~~


meowluv~

39 comments:

Anis_Apis said...

Hi Renee,

Love reading your blog, sgt membuatkan i bersemangat nak prepare my wedding...

Try tgk habtswedding couture...nak pengsan huhu tp kat perlis...

And another one dekat perak, http://za8weddingplanner.blogspot.com/...

Kenapa diorg buat pelamin cantik sgt eh? susah nak buat pilihan..cewah haha

~ NANA ~ said...

nak pengsan boleh?

semua lawa2, awesome & superb!

Anonymous said...

mampu tgk je la... mmg cantek2.. tp for sure lebih dari budget saya.. hehehhe..

Mr.Ayu.Mrs.Rudy said...

TheWedPlan Deco di Labuan tu, my cousin hired them. Theirs was actually the first picture for this vendor. Love it!!! Comel kan!

Kerry Mirza said...

meroyan la tgk post ni.geram sume cantik2.huhuh.tp takley nk hire depa.not in my budget :(

javanese DOVE said...

ya allah..seriously!
super duper gorgeous semua pelamin-pelamin tu!
even i ni yg pernah join event related with that thing pun masih lagi rasa teruja setiap kali tgk pelamin!
pelamin yang u survey ni pun hebat-hebat jugak dear!

amy fahmi said...

ahaaa. berpinar mata i tgk gambar3 tu. haha. i suke mahligai kreatif sbb baru tau rate die sgt affordable. hehe.

IeDa said...

wahhhhh!!! sudah rambang mata nengok!

nia said...

menangis tengok *tipu* sumpah semua cantik.*berangan* cantik sangat. sejuk tengok. haisyhh. bookmark post ni ^^

kaklong said...

SUKeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!


terbeliak mata kak long nengok nyer..tp mmh terbaik la pelamin nyer ni..sume lain dari yang lain kan?

thnks cik renee coz sharing ngn kami ni..

good job darling! :)

nuraien said...

oh my gosh..
cantik-cantiknye...skerlah bace blog u renee...=)

+ Diyana J. + said...

Awesome share, Sis!

=D I see some that are inspiring :3

Rina Hamid said...

canteknye renee...luv them all..tp i duk penang...kt penang tak up to date pelamin mcm kl oke..balek2 pelamin panel..xpun roman pillar...bosan lahh..

anyone can share pelamin vendor yg affordable kt penang yg design2 menarik mcm ni x? huhuhu

UyaRayza said...

semua yg i adore ok hahahaha..sgt5 cntik..tp smpai skang mcm terkilan x amek mahligai creative ble? hahahaha..rase nk tukr vendor jer nasib dh dec kn skang sabo2

iedaurora said...

yeayyy cuci mata & cari idea tengok pelamin lawo-lawo!

COCO'S COLLECTION said...

Thanks Renee For Reveal Us...Good Luck For Your Preparation On Your Upcoming Big Day.If You Had Any Inquiries, Kindly Revert To Us...Thanks Again!

cha said...

so cantikkkkkkkkkkkk. but i love my pelamin nikah jugak. nanti i tunjuk k heee :D

misztick said...

nak nangis tengok pelamin2 tuh...uuuuuuuu...nak jugakkkkk.

Nina said...

hi... baru je i berkata dlm hati, "sayang la meng nyer design tadek dalam list"... rupa2nya ada. the last one. wedplan deco. hehe.. meng tu i nyer geng la lebih kurg. sape sangka, engineer leh jd designer pelamin. huhuhu..

Little kelip-kelip said...

WOW...sgt2 superb pelamin2 nie semua...i need it in my wedding lorrr...anyway thanks to u renee coz share all the things dgn we'll atleast u sumber tdekat nk cari info about wedding...really love ur blog :)

nasuha ahmad helmi said...

woaah..mmg panjang entry ni,sampai pening tgk bunge banyak2..hehehe..tapi bagus collect gambar byk2,nnt idea pun bertambah. thanks for sharing.

*Dream Weaver* said...

all the designs are so pretty :)

˙·٠•●Rin Nakamura●•٠·˙ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nadira said...

i'm one of client fashada wedding concept, and my friend pun ade buat dgn die. so far i mmg puas hati dengan dorang. kwn i pun puas hati. they treat client sgt sgt baik smp skrg pun still jadi friends. dorg tk kedekut ilmu & sgt friendly.

even dorg baru 4 months beroperasi tp dorg dah buat lebih dr 10 job. maybe spe yg dh deal dgn dorg tau dorg cmne. i totally recommend her. harga pun berbaloi :)

cheers!

Hareemm Jay said...

i"m one of fashada wedding concept. i'm ssoooo glad that i've hired them for my wedding... she's not as braggy as u claim. her ideas are vibrant. clients have rights, but we are not always right! kalau budget ciput, xpyh la nak mimpi smpai ke langit. for me, their prices are affordable compared to other designers...

Ms. EyDa said...

opss! thx 4 ur comment bout fashada wedding concept. 4 ur info, x menjatuhkan biz dia pun, malah menaikkan biz dia ada la.
Tolongla support org melayu yang buat biz camni. Camner bangsa kita nk maju klu ada mulut2 longkang nk caras tiba2. Aku pernah guna services fashada ni, bagi aku..services yang dia bg sangat impress walaupun bajet kite ni ciput.

LittleSunshine said...

Renee u membuatkn i rs nk kawen lg tp dgn hubby skrg.huhuhu geram tgk picca pelamin lawo2

Anonymous said...

Hye renee! I'm one of fashada clients..n pic pelamin fashada yg u attached is mine.. thnx for attach as ur info..Congrats n selamat perantin baru in advance..

Ixora Azura said...

i'm so flattered coz 2.BS termasuk dlm list ni..thanks Renee..:)

Anonymous said...

Any bad review about mahligai creative? I heard few stories lately.. Im kind of hiring them for my wedding.. Takut plak bile dgr cite2 yg xbest ni..÷

Renee Meow said...

anon : hye dear.. stories ape u dgt dear? so far i blum penah dgr lagi bad review mahligai creative.. maybe permintaan terlalu tinggi and owner slalu bz@outstation.. but so far dorang so far ok, and awesome works..!!! i penah jumpa ngan owner mahligai creative and honestly i suka sgt2222 style dorang... ;)

Anonymous said...

ye la..bru ingat nk hire mahligai creativee. can u share the story? tq~

Anonymous said...

ada bad review pasal mahligai creative ke?? baru nak hire dia....so far harga dia ok ke? just get to know sbb tak familiar designer jauh2 ni....reen, ZaifieZainal?

yaNa LaNg said...

thanks renee for your ohsem post in this. baru berangan nk amik mahligai creative, tapi kak wani tu cuti bersalin pulak from feb 2013-march 2013 tahun depan. xde rezeki iii.. :(



LaVeNdrA said...

bole sy tau rangr harga fashada ni?can u emel me at firah1201@yahoo.com

Renee Meow said...

Lavendra : hye babe, sorry i xde rate dia la.. u can contact them directly via fb: Fashada WeddingConcept or email her fashadaweddings@gmail.com

gudluck and congratz 2u in advance..! :D

Nurhamizah Muhammad said...

wow..amazing..confiusing..i dont know which one i want..very2 beautiful n creative.. n thanx to u too..ur blog so sweet.. (^_^)

Nurhamizah Muhammad said...

amazing..i like it n dont know which one i want,confusing..such very beatiful n creative n thanx to u too coz shared 4 us.. (^_^)

Anonymous said...

hi..just nk share
I hire mahligai creative untuk nikah tp I bit upset dgn dia org punya service..masa time discuss dia orang janji...itu..ini...semuanya mengikut permintaan pelanggan..

so I siap bagi work paper untuk dia org follow all types of flowers yg I nk dia org include into decoration..and dia org setuju..tapi bila smpai waktu nya..mmg jadi lain dari yang lain...bunga yg I langsung tak request! can u olls imagine how keciwa nya time tu..lagi rasa keciwa..bila bunga bungaan atas stage sangat la sikit...tp tak sempat nk complaint..since I sgt2 busy time tu..huhu..pasrah..pasrah

one more thing..maybe sebab I amik package yang paling murah which is 5k..so dia org punya layanan pun sipi2 je..I yg nk kne follow up berulang kali..mcm mana update design pelamin I..nk kne bg info details stage nikah bagai...if tak..dia org remain diam je...agak2 nye nak tunggu betul2 dekat ngn my nikah date..baru nak tanya semua..OMG! mana i bole sabar..ni my day okay..of course i nak perfect..

dulu die org ade janji akn turun padang tgok venue tapi tak pun..

nasihat I..if mahligai creative memilih untuk serve customer..letak harga tinggi2 yang tak tercapai akal manusia biasa..

apa yang bole I buat..redha je la kan..redha sbb pelamin I tak la buruk..walaupun tak seperti yang diharapkan..

thanks renee..lega lepas luah segalanya..

btw...nice blog dear!