Monday, September 19, 2011

MY WEDDING PREP - CONFIRMED WEDDING VENUE

Hye lalings..

how u guys doin? rase mcm da lama lak xupdate blog.. huhu..i mean update bout my preps...sbb nothing much to update pon..i havent started anything from the listed i mention in previous post. huhu SEDEY.. dgn xsihatnye, mama bz ngan renovation umah, duit xde, blablabla.. byk tol reasons kan....i tgk uya,zimie,bride2 yg next year pon da byk da bende settle..i byk lagi.. why?WHY? nak kata panic tu xde la plak, cuma rasa kesian/hampa dgn diri sendri..voley? T_T

so ok malas nak whining sini.. let's talk bout weddings yg menggembirakan kite ya? hehe.. supaya blog xboring, i will update my venue of my wedding.. baru prasan xupdate lagi pasal venue.. ala xde la grand mane pun, tempat biase2 je.. xyah la terkezut nape xwat kat tempat grand2 and so on..have to berpijak dibumi yg nyata and face the facts, i ni org biase2 je bukan anak millionaire ke ape..so there's nothing much to brag about, just nak share2 wif u alls.. ;) Kalau u all ada follow/remember my last2 post, i ada survey2 and share some infos on venues for my sanding (HERE), actually da book lama da, saje xnak reveal lagi..so here it is.. taraaa..



WEDDING VENUE 1 (MAJLIS SEBELAH PENGANTIN PEREMPUAN - SANDING)

BUKIT DAMANSARA COMMUNITY HALL

 OUTSIDE VIEW + PARKING
 SIDE VIEW
 VIEW OF INSIDE HALL (MASUK)
VIEW INSIDE HALL FROM ABOVE
VIEW INSIDE HALL FROM PENTAS (credit ADL wedding)

So how? ok tak? yeah i know tak grand kan..tapi xpe lah, asalkan ada venue.. i'll try my best to make this hall awesome n meriah..insyallah ;p This hall is actually is one of the 3 choices i had in mind besides The Club@Bukit Utama n and Taman Tun Community Hall.. The Club kene reject ngan my dad sbb location agak susah nak locate, and lagi mahal than hall lain. Taman Tun plak i reject sbb da 2 family wedding (kakak no2 and my abang) buat kat situ walaupun lagi dekat ngan rumah..boring lah kan asyik buat sane kan, sbb lagipun guests mesti orang2 yg same jugak (parent's frens)..nanti mesti dorang ckp la wedding tempat sama lagii.. kann.. hehe ;p

I hope the hall's condition is still ok, cos i heard skang ni the air conditioning and PA system agak teruk.. so naseb PA+DJ da settle.. hopefully aircon dorang ok n cuaca sedap2 mendung time my wedding nanti.. AMIN! ;) Oh the rates? i nak share the rate details but i lupa la plak, file tertinggal kat umah..tehee.. nanti i update balik sini eh.. :D

UPDATE: Haa sorry terlupa plaks nak update.. nasib ekin remind me..hehee..
The actual price for hall is rm1600, deposit rm300 (means total jadik rm1900 la), but after majlis u akan dpt balik deposit rm300 tu bila dah habis mengemas and clear everything.. ;) So far ramai my vendors bila i sebut dewan ni jer dorang ckp lawa, i pun mcm yeke? vendor pelamin pun baru je pegi untuk measure2 sumer tu (cos 1st time dia buat kat dewan tu)..dia pun ckp cun..wah lg excited la i..yeay..heehe...


WEDDING VENUE 2 (MAJLIS SEBELAH PENGANTIN LELAKI - TANDANG)

DEWAN GEMILANG YAYASAN FELDA, KELANA JAYA

 ENTRANCE TO HALL
 PACKAGES
 SIMPLE MAP TO HALL (kat LDP jer..senang nak locate)
 HALL FROM ABOVE (cantek kan carpet dia? ala2 hotel gituu)
 VIEW FROM ABOVE AND PENTAS FOR PELAMIN
 CONTOH MEJA BERADAB PENGANTIN
 CONTOH VIP SEATING
CONTOH AREA PENTAS PELAMIN (smart gak pelamin blakang tu kan?)
MAP FROM ZIMIE.. MORE INFO (HERE)

Haaa lagi grand dari hall i okaayy.. da la hall baru, pastu canggih lak tu..huhu.. 
here's some info i got from the internet->

Dewan berkenaan pada asalnya adalah dewan Asrama Semai Bakti Kelana Jaya yang kini sudah dipindahkan ke Keramat. Ia terletak di dalam kawasan Institut Teknologi Utama (ITU). Dewan ini mempunyai kapasiti sehingga 500 orang bagi acara bankuasi, 1,000 orang bagi hidangan buffet secara berperingkat, 500 bagi peserta seminar dan 800 bagi seminar berbentuk teater.

Dewan ini menggunakan teknik pencahayaan futuristic dan dilengkapi skrin di kiri dan kanan pentas, sebuah bilik VIP, sebuah bilik persiapan, bilik urus setia, surau, tempat letak kereta yang boleh memuatkan 200 kereta serta kemudahan audio video.
Zimie aka my twin (naper twin padahal berlainan saiz+rupa+ketinggian?haha nanti2 lah story) ada byk lagi info on this dewan as she went there herself and settle everything.. i cuma dpt info from my FMIL jer..belum lagi choose pelamin, etc,etc.. If anyone nak the package details, please contact/email me,i ada copy of the package PDF. :) The package includes catering yg sedap by Felda D'Saji (same as Dewan merak kayangan, dewan perdana felda, etc), pelamin, hall (of course), vip table, dummy cake, pa system, white screen+projector, free parking,etc..  the rate is rm27/per pax (dorang akan bagi rm20/pax for the 500th n above person..meaning orang yg ker 501 n seterusnya dpt rm20, bukan rm20 kalau pax 500 n above.. ade paham ke ayat i nih?) or u can choose the rm32/pax or rm37/pax package.. beza dari segi makanan jer, facilities dpt sama.. 

i rase mcm lagi excited dgn majlis tandang i nih.. haha joking ;p nanti i akan update lagi on this hall too bila da jumper person in charge for pelamin and all that. hopefully i can tag along wif my FMIL nanti..wee.. cant wait.. :D

So for now, wedding venues/halls - striked ;)


meowluv~

23 comments:

~ NANA ~ said...

wahhhhh...dua2 tempat curlass gitu! hehe

fira. said...

whoa.. xsabar nk gi wedding renee.. msti best kan? best of luck!

Ms and Mr Red Ribbon said...

fiuh... penting gak nie pasal venue, from there bole la imagine sikit how the wedding will be kan? :)

Noor Azwa Abdul Wahab said...

renee...relax ok.. i yang nak kawen november nih pon baru mula wat preps...teruk kan...heheeh...mg2 dpt yg terbaik for ur wed k!!!

farah fadhil said...

kwn I buat reception kt bukit damansara tu,this coming oct! :)

UyaRayza said...

2-2 halls pun gorgeous hehehe..suke tgk hall 1st punye reka bentuk..suddenly remind me pd bola heheh

kaklong said...

wah....TERBAIK la u ni...jeles tau kak long...

kak long ni, bukan setakat venue, tp apa pun tak dak...;)

Gadis said...

venue mmg terbaik la..

class..=)

Miss Sorbet Purple said...

dear your venue i penah attend wedding . Cantik tempat tu coz baru kan?

anaztasias nora aira said...

cantik dear, Insya Allah, 2-2 boleh senang locate k:)

K.I.N.A said...

mesti grand punye bila da hias tu..cantik la renee dewan2 tu..

Hunny Kitty said...

cantik!!! yg penting skang kalo nak ikoot kesenangan tetamu datang untuk parking....heheheh tapi kalo KJ tu dkt ngan opis tu

miszatie said...

wah bestnyeeee..love it..parking manyak!!..x susahkan org :)

http://miszatie.blogspot.com/2011/09/need-all-of-u-b2b.html

Cik Zimie said...

hey laling twin! :P

btw bukit damansara grand la tu.ngade u ye.hehe.i pon tak byk sgt progress.ni lepas raya baru nak terkedek2 start.

btw the club@bukit utama tu memang sgt cantik.serius!!kwn i pernah kahwin dekat situ.paking bawah tanah.to me ok cuma nak pergi situ 'susah' la sikit.i 2x pusing hampir2 sesat.hehe

rara pinkmafia said...

wow dear...jgn lupa jemput i.mst meriah ni.beshnyaaaa.i buat kat rumah je.


p/s babe kedai kad yg i g tu kat ipoh jeeee. =(

Aimifiqa said...

waaaaa. grand habis. cantikla. kalau buat kenduri u nnati mesti lagi happening. jgn lupe jemput tau. hihi

Renee Meow said...

nana♥class ker?? i tgk biase je..hall tandang la yg class.. hall i x class puns..

fira♥hehe i pun xsabar wedding i.. haha ;p hopefully bleh la buat best2 kan..i bet urs laggiii best.. :D cant wait!

msribbon♥yeah agree.. :D

azwa♥eh wed u nov? ok per relax2..hehe..stress free.. :D

farah♥actually mmg ramai buat wed kat dewan tu..cos rental murah kan..so xde la grand sgt..huhu..

uya♥1st one is my side punye hall..unique kan architecture dia? dlm dia pun luas ala2 bulat gitu..

gadis♥tq dear.. ;)

puansrilienda♥which one?yg dsara or felda tu?? my hall da lama, i think few years la jugak.. yg baru kat kelana jaya.super baru.jeles i.. haha ;p

Renee Meow said...

nora♥senang ek?so mesti datang okeh.. hehe :D

kina♥huish xde la nak grand..kene within budget jugak.. i agree mmg cantek dewan2 itu..hehe *perasan!*

syahoney♥yg bukit dsara tu mungkin parking susah sket sbb dia berbukit. yg felda tu senang ler nak dtg..tp lagi bagus dtg dua2 majlis.. hehe :D

miszatie♥hopefully la dear.. hehe..invitation pun xbyk sgt, org xpopular kan..haha ;p

zimi aka twin♥haha grand ker? ngade jer renee ni kan.. tapi yg dewan gemilang lagi grand lah dari bukit dsara..tehee.. kan betul theclub susah nak carik sbb entrance dia x nmpak sgt..

rara♥insyallah dear.. sumer b2b n ex-b2b i akan invite.. ala buat kat umah pun meriah la dear.. ;)

bamz said...

Babe..i super like your hall for bertandang. Mind to give me the detail package yg PDF tu?
Please email me here : fortitude87@hotmail.com

Thank you soo much in advance.

Renee Meow said...

bamz♥ok check ur mail dearie.. ;)

Renee Meow said...

bamz♥ok check ur mail dearie.. ;)

SARAHATA.COM said...

deAR,bole anta qout ke email :
sitisarah87@gmail.com

ekin said...

dear, bila u nk update bukit damansara punya price? I tgh nk wat budget n survey ni..hihi