Tuesday, September 27, 2011

Real Weddings - Mukhriz & Ain (Garden Wedding @ Taman Rimba Kiara TTDI)

Hola ladies,

Just a quick review on the wedding i attend last weekend at taman rimba TTDI.. it's a family (almost) wedding so my parents wajibkan i pegi.. tu yg xdpt gi wedding Adlin.. huhu.. T_T

So ok, continue.. The garden wedding reception was held at TAMAN RIMBA KIARA TTDI..mmg dekat giler ngan umah n 1utama.the place is awesome..!! mmg da pegi a few weddings there and i totally loved it! byk pokok n very-the-nyaman.. Ok here's some pics i got from my SIL's iphone.. (kesian renee takde camera..hp pun cikai jer..T_T)

MUKHRIZ & AIN'S GARDEN WEDDING RECEPTION @ TAMAN RIMBA KIARA,TTDI

The entrance
The reception/guestbook table/doorgift table
Cute kan pakai oldskool bag (ada bubbles for kids) n paper fan as deco..
candy buffet with choc fountain..
centre piece meja makan..mmg menyerlah..! heart the colour combo and the white vase..rase mcm ikea jer kan..? hehe ;)
hanging deco kat canopy...serious kalau tgk sendri mmg chantek..the colour mmg menyerlah.. ;)
walkway to pelamin.yang baju biru kebaya tu is the pengantin lelaki's eldest sister..hot mama gitu.. ;) oh i think DBKL needs to fix the pavement though..getah tu da haus people can trip anytime..or maybe a red carpet/wedding aisle is better, no? ;)
simple n cute pelamin..kalau my meowgagah confirm dia suka.. ;)
outfit pengantin pun cute sgt2.. oldskool tux n princessy dress.. my cousin's daughter ckp barbie kawen..hehe so cute..
closeup deco..cute giler grassball tu letak ribbons jer..clever! ;)
from right: my SIL kaksuzy, my cousin shareen+hubby+daughter..and kenal tak sape tu yg paling kiri.. haa dat's SHAH JASZLE ok.. im actually 'almost' related to him.. jgn jealous, hahha.. ;p he's the pengantin lelaki's cousin.. xsure belah uncle murad or arwah aunty alice..i xtake pic ngan dia cos da slalu sgt jumpe kat wedding2 family ni..my SIL excited gilers nak amek pic ngan dia..haha cute ;)
dad+mom :) time halfway to wedding baru dorang prasan dorang xpakai sedondon.. haha.. i was like..T_T
The pengantin's dad in light green+mak tiri aka my mom's sis...(tengah2)
 
The photobooth ;) simple and gardeny..haha.. da mmg garden wedding kan.. ;p

me and my cousin's daughter, arysha sofia...
entrance car for pengantin (xsempat nak capture).. harus posing depan kereta itu okeh.. rasa nak curik kete tu...hehe ;p
my mom (i love u!), elder brother farouk+SIL kaksuzy, and urs truly ;p

WAH i think this is the first entry yg byk pic diri sendri..hahahaha ;p

So wutcha think of the wedding?? i totally like it!! i LOVE the colours - who would ever thought of pink+yellow makes a beautiful combo?? the deco..the pelamin..the deco along the pathway (nak masuk area canopy).. the music (lupa nama group tu).. but food? urmmmm so-so, but for garden wedding kira okay la dorang hidang tea-time food...

Overall i mmg suke, but i learned sumthing and will keep in mind until like, FOREVER.. concept camni kalau untuk frens mmg sgt2 sesuai (i totally loved it), cos we're young and open to anything..but for orang2 tua, better not..seriously i tell u, not only my mom (daddy ckp ok je), even pakcik+makcik meja lain2 yg i xkenal i dgr dorang complain about the food, the 'simple' pelamin, the whimsical deco, the pengantin's outfits, the music (padahal lagu2 best).. and bila time nak amek makanan, siap ada org tanya mana ayam masak merah?mana dalcha? dorang ingatkan the food served was nasi tomato, padahal the food prepared was fried rice+soto+spaghetti+satay+kuih2+etc... i mcm aduhai da makan free nak complain ape lagi daa..

ouhh lupa2 nak citer, mase awal2 sampai wedding tu..i saw a familiar face.. i jumpa LYNDA..! dia tgh bz2 kat candy buffet table and i tegur dia...rupa2 she was helping out Sara from ChentaWeddings kat situ..bz betul bminah nih..! hehe...wish cud have chat wif them but taknak la kacau kan.. they did a greaaaaat job on the deco and especially colour combo tu.. i mmg in awe tgk pink+yellow yg pop tu.. if i have extra fulus, i nak buat wedding for frens only and nak exactly macam nih..!!!doa2kan yer... ;)

Ok da lewat, tido time..continue on other posts tmrw, maybe.. niteynite my lalings.. ;)

urs truly....love-love, daaa~~~


meowluv~

27 comments:

Shaza Reena said...

haha.. true enough.. mmg kalau wedding, most of the mak cik2 mmg x suka something 'odd'.
nampak mcm pelik sgt. although our generation prefer something different. hmm, mana satu nak pilih?
ckp org org ckp hati? :)

Renee Meow said...

Shaza Reena♥kann..mmg hard to decide nak ikut ckp org or hati? kalau hati, u still have to please the elders. ntah ler kan..huhu.. anyways, exchange link ya dear? ;)

anaztasias nora aira said...

renee..skrg mmg femes kayu2 tu kan waaaaaaaaaaa berangan jap :p

EReeN shafreeniza said...

cantik kan modern wedding kan..best teringin

EReeN shafreeniza said...

cantik kan modern wedding kan..best teringin

kaklong said...

kak long tumpang lalu ye cik meow2...;p lama sguh tak baca bbf hokey, sebab sibuk ngn pindah opis baru ni. la ni kak long dah sampai putrajaya...

ha, mmh nyaman la buat kat situ...mesti rasa tenang je kan, lagi kalo diiramakan dgn lagu2 romntik!...gitu kanz....;)

heheheh

~LeeyanaRadhi~ said...

hai renee..ihih..b4 dis i'm ur silent reader.

so small world.. i kwn muhriz since in primary school @ kuantan..mmg aritu nk pegi jugak wedding diorg, tp bnyk sgt jemputan sabtu tu, then my husband plak ajak ke rmh his makcik..so xsempat nk pegi ttdi, klu x mesti da dpt jumpe u..ihhiih

Hunny Kitty said...

somel je dato...hehehehhee taman rimba TTDI ..oh banyak kenangan di situ~

Adawiyah A.Halim said...

mmg sempoi la wedding dia..ska sgt2..tp cnfrm kena reject dgn org tua kalo nk wat simple2 cmni..

Mawar misswateva said...

i super luv the colour combo!
biasala yang makcik2, mesti kena ikut adat even food pun.=D
tp kalau for frenz and youngsters mmg sesuwaiiii!cantik and simple.

nida-razak said...

renee..canteknya garden wedding tu..dengan beg old school tu..super nice =)

erin moshimoshi said...

wahhhh classs nyee

Fariza said...

hi siti nurhaliza.
:) cntik kan wedding mrk.

Khairiyah aka Kerry said...

cantik + simple.mmg best.tp tu la org2 tua ni tak sama taste.kery pun asik gado dgn mak pasal preparations.ikutkan tanak sanding.tp kene gak T__T

Najwa said...

suke photobooth tu...very GREEN and IKEA!!!

UyaRayza said...

agree..makcik2 mmg bese nk complaint kalo lain n moden sket..biasa la kn org dh berusia sikit mcm tue la..suke tgk photobooth..simple yet beautiful

~ NANA ~ said...

cantiknya color combination dia...sukaaaa...simple but sweet :)

reena said...

Heheh.. Biasalah orang tua2 ni mana tau sangat trend2 terbaru ni.

Aimifiqa said...

best nyer. serius seronok. teringin nak kawen la..opss tak layak lg.

limah said...

lovely!!! so cool dpt pegi wedding cmni...:)

♥ Kasut Pink ♥ said...

wow pink + yellow, sangat2 berani tp cantik jugak. pelamin siple, pengantin cute mcm princess...

lady syaliz said...

renee, memang betul. kita yang muda2 ni memang suka yang simple.
Tapi orang tua dieorg takleh terima concept ni, Nanti kata macam bilik tido la ape la... jadi to be safe sebab tak larat dengar org bising, kita pun buatla yang mengikut taste mereka.
Majlis yang macam ni sesuai untuk kawan2. Hihi, tapi nak buat majlis besar pun dah tercekik dgn budget,
nak squeeze in a small reception for friends pun dah sesak kan....
I pelamin i ikut je cakap mak i... tamau controversy

Miss X THOUGHT OF THE DAY said...

hye renee!!! i baru sedar u opn pisces, tgk ur profile :) mesti sama ngn i suka day-dream kan? hahahah anyway good luck on ur wed preps! saya nervousssssssss

purlpe.pink said...

pelamin macam tu boleh je DiY kan? hhhe. sweeetnyyyye!

anyway, im oso b2b, pahang exactly.
im following ur blog.hope u can update moreee about ur preps.
thanks.
http://everybodylies3.blogspot.com/
syakilla.

hazlynda kushairi said...

hye babe. sorry sangat that day tak dapat nak chit chat dengan u. i was panic, sepatutnya kami pergi lunch but then kereta pulak bateri kong. what a day! panic-attack.

personally, i love the color ocmbo too, nak pula kat tengah rimba with all the greens. I tot takkan jumpe orang yg dikenali HAHA i bumped into you and my senior. what a small world ;)

iedaurora said...

sukanye nampak kelainan, warna pun esotik sangat, difrent is memorable kan reenee tak payah grand sangat ^_^

oshinz said...

kelasssssssssssss kau maria!!!! hehehehe. akak, kemsalam shahz jazle eh. hahaha. ok abai kan.

comel ah majlis ni. tapi sayang pic blur sikit.. tapi takpe, yang penting lagi meriah daripada majlis memey. haha.