Monday, August 8, 2011

WEEKEND MOVIE MARATHON :)

Meowning +meowternoon my lovely deariesss....

Wee last weekend mmg besh sgt2... saturday me+meowgagah went out to O.Utama berdating..hehehe..1st mission nak tgk citer Hangover II or Take Me Home tonight.. da booking untuk petang tapi last2 xsempat. so mase line up, tetiber tukar plan nak tgk Rise of the Planet of the Ape cos trailer dia kat monitor nmpak besh giler.. but unfortunately all seats are full and kitorang xsanggup nak tgk mendongak.. so end up with Hangover II, and paling xbest..xdpt layan popcorn cos tgh puasa.. huwa.. T_T

 
funny as hell.. :D

My verdict for The Hangover II is 7.5/10. Lawak still sama like the previous Hangover, and mmg ketawa je memanjang.. mmg best and sakit hati at the same time pun ada.. but in a good way. As in the character sakit hati tu menjadik la.. especially Zack Galifianakis tu, mmg sakit hati je tgk.. haha.. I like the chinese guy Ken jeong.. dia mmg lawak nak mampss... Very enjoyable movie.. hajat my meowgagah nak tgk for 2weeks kesampaian jugak.. hehehehe.. ;)

After da abes movie, kitorang contemplate mana nak bukak puasa..it's either TGIF, Chillis, fastfood or makan kat luar je.. susah tul nak decide cos both of us suka ckp, "up to you, i xkisah".. hehe.. So i said xpelah decide later, maybe tak lapar sgt kan, susah nak decide. Why not kite try again tgk seat for Rise of the Planet of the Apes? My meowgagah agree jugak so kitorang line up balik checkout for midnite show. Tgk2 full gak until midnite.. huwaa... As we wanted to leave the counter, the kid said actually ada 2 seat baru release at 9.30pm, u want? WAH mesti la nak.. seat pun cantek je kat row J, cinema 2 pulak tue.. beli ticket siap2 simpan dlm handbag..weehoo.. yeay dpt tgk... :D

Plan nak mkn TGIF xjadik cos my meowsayang said better kite saving2 kan. TGIF anytime pon voley, cos berbuka bukan bleh makan byk pown.. hmm agree.. In the end, we all berbuka je kat foodcourt baru kat new wing (sederet ngan burgerKing.. ok la jugak, food was nice and xkedekut. Ingat nak take some pics tapi lupa plak kan.. but, i recommend the foodcourt (lupa nama), serious sedap, xmahal sgt n xkedekut. We had chicken rice set rm8.80, ada nasik (berbukit!), soup, vege sedap, chicken pun byk. mmg i xdpt abes pun nasik.. huhu.. my verdict of food and place 8/10 :D (wah sumer nak rate..hehe)

yumm..!! ;)

Ok lepas makan, jalan2 sket, main arcade kat atas GSC (rm10 abes..haha), then layan Rise of the Planet of the Apes. I had low expectations of this movie, ingat mcm bleh layan biase2 je la.. rupa2nya wah dis movie is great!!! CGI dia mmg top. James Franco is hot! Character Ceasar tu mmg menjadik.. mmg serious sedey tgk dia..i tgk pun dalam hati ni i mcm rooting for him like, go ceaser go..! and bile kite betul2 phm the movie, then kite mcm oOooo mcm tu jadiknye from the last movie Planet of the Apes.. da nama pun prequel kan, so dorang citer balik how the apes evolved and how they started jadik mcm citer ori Planet of the Apes yg ada Mark Wahlberg tu. Overall rating 9/10..!! the movie wasnt dissapointing at all and baru perasan kat US pun this movie among top da skang.. So ape lagi, cepat2 watch this movie..!! :D


 worth ur money to watch..! :D


    

meowluv~

13 comments:

kaklong said...

wah....terbaik la journey of wkend cik renee ni...

kak long jadi tak larat kalo kuar time bulan pose..klo kuar ngn en tunang time bulan puasa time nak buka puasa je la, tu pun bukan berdua g umh nenek en tunang sabtu ari tu.. sweet memories gak la..;p

utk jln2 mmg tak larat..heheheh

~ NANA ~ said...

eh da kua ke citer beruk tu??? waaa nk tgk la weekend ni!

Cik Hazz said...

terasa lamanya i x pi cinema.. nak ajak en hubby dating lah. hehe~ ;-)

LisaLisut said...

alaaaaaaaaa reneeeeeeeeeee nk tgk moviee.ni kalau tunang i tau mst dia ajak laju2 tgk wyg.huhuhu.tp working day bz n nk kene g terawih..haish...

best ke hangover?i nk tgk tp i tak tgk hangover b4 dis.bole sng fhm x kalau yg before ni tak tgk?;p

amy fahmi said...

bestnye renee.. i love this kind of activities tau. movie, makan, movie. :))
da lame tak dpt buat cmni. time blaja dulu je sempat. T_T

Renee Meow said...

kaklong♥hehe kitorang so far ok je kuar2 time puasa.. gagah gitu.. haha..

nana♥cepat2 tgk

cikHazz♥hehe..

Lisa♥alamak kantoi nmpak sgt kitorang x gi tarawikh.haha.. Hangover II best jugak.. boleh paham je kalau xtgk yg first punye.. ;)

amy:awww ciannye..skali skala y not dating camni..xyah gi jauh2.. movie+makan pun da ok.. :D

zimie said...

aaa smlm nak tengok cite apes tu tapi tak jadi :( menci

btw renee, i kan dah call si orang tu.ade plak suruh kte follow up esok.geram tak kalau u jadi i agak2?langsung tak menepati janji kan!!grrrr

Renee Meow said...

zimie♥ah ye keee.... omigosh geramnya.. ckp je nak jugak date u cos u da booking awal2..mane bleh buat camtu.. bridezilla sket.. huhu..

wande-ful said...

dear...nasib baik dah bukak pose baru i baca blog u nih...kalau tak..mesti i geram kat u sbb tunjuk gambar nasi ayam yg sgt tempting..hehe..

best nyer tgk wayang sampai 2 kali.
i dgn my fiance tak pernah pon tgk movie marathon...teringin jugak ! n kiteorg tak pernah tgk midnite movie...fiance ckp lepas kawin baru boleh...hikhik...

nk tgk hangover tuh la...cm kelakat gils jer.

cikFM said...

beznye boleh meluangkan masa camtu je.. i bulan pose ni kene cuti dr dating.. bosan je dok umah..

Mawar misswateva said...

yang part main arcade tu tak tahan..
i salu abeskan10-15 ringgit tiap kali keluar sebab i gile arcade.haha.

K.I.N.A said...

2 2 kina dah tengok..2 2 pun best!
oh jatuh cinta dgn bradley cooper..>_<

oshinz said...

nak tangok movie APES tu.. tapi belum ada kesempatan lagi.