Sunday, June 5, 2011

MY SATURDAY :)

Meow..!!


Heyya gurls... congratz to all who just got married yesterday and today... xsilap yg baru bergelar puan is cikkin, mimie, lyana mk, si kecil nasrah n didie... congratz darlingss...! sorry cant make it to ur weddings... update cepat2 tau... :)

Ingatkan plan today nak survey hall for my tandang side n spend time wif family..tp xjadik.. so today ape i buat?  i spend my day abeskan duit.. huhu... T_T  tp rase guilty sket..huhu.. cos kalau shopping baju xpe gak, ni bukan, i spend my money on something else... MY CAR.... huwaaa... and my hair.. yeay... (hoh gile minah nie ;p)
 
FIRST..My car da lama xservice and brake pad da haus...bile break je bunyik besi screeching.. scary gak...dah la darah manis, so kene la berkorban sket duit pocket untuk hantar mechanic.. i sent my car for servicing and hanti brake pads.. so burn la rm150..huhu T_T (kaching duit kuar..)

SECOND.. After pickup kete, i went to subang to do some errands.. amek letter, amek baju, check on my babykitty kat umah lama family. So time nak balik ke kota dsara tu, tertengok billboard ape tah (xingat) wif cute model wif gojes hair. OHhhh tetibe rasa mcm nak buat hair makeover (which da lama da nak buat)... mmg lately asyik terpikir nak tukar hairstyle.. my hair dah pjg sgt n xchun cos curly and frizzy..mmg xmenarik da mcm indon je rase..huhu. 

The funny thing is i siap send email kat INTREND JOM KE SALUN semata2 nak hair makeover last week.. hahaha desperate huh..since i xsabar nak tunggu INTREND, i trus decide to do my makeover TODAY! ;p  So i pusing2 la area sunway damansara tgk promo2 saloon2 kat situ.. then i saw ada saloon buat promo rebonding rm88 and digital perm rm128 any length!! wah berbaloi..... so i went there mula2 ckp nak buat rebonding, but the owner tu ckp my hair halus mcm baby agak xsesuai, maybe buat half2 mcm japanese perm.. dlm hati pun YES dats wat i want dari dulu lagi..!! (see my old post here from another blog) .

How's the outcome? ala biase2 je.. but for me a big change la gak since few years back xpenah potong or do any style.. so lepas ni xperlu dah nak gi saloon buat rambut bila ada pape event.. ;p kaching duit abes rm238 (i amek package rm128 digital perm n saje gatal tambah rebonding and cut rm50+rm60 treatment and product)

before wif frizzy hair.. dupdapdupdap... (sowy xclear pakai hp cikai je)


after..!! ala2 japanese perm.. gue sudah ada bangs skang..hehehhee ;p baru lah remaja.. hahaha *perasan*


So how?? ok x? biase2 je kot bg org lain tapi untuk i one big change la gak..asyik2 tgk cermin..haha.. maybe this hairdo wud be more suitable if im slimmer, no? tunggu lah tgk usaha nie..susah taw kalau lemak n daging dah tepu.. Anyways, FYI until now my meowsayang xtau lagi ni.. i juz ckp i wat rambut untuk wedding esok, and normally like dat yg dia tau is juz pegi wash+blow je... xsabo ni nak tunggu his reaction tmrw.. ;p hehe

credit to TOP&LOVING hair saloon @sunway dsara (2minutes from my house je).. friendly, comfy, reasonable price and hasil yg memuaskan..! weee...

Owh yea sape gi wedding cikkin @putrajaya esok? cu all there kay?! muaaahss..!! nunite sweetdreams sweethearts... :)

till then  my lovelies, daaa~

meowluv~

Renee meow


3 comments:

nida-razak said...

reenee..sangat cantikla ur new hair...sesuai ngn u.. =)

LisaLisut said...

cun!!!!!!!!!! hair makeover ni berjangkit.kang i baca i pn nk buat.huhuhuhu

A.N.A said...

comel la rambut baru renee...seyes comel..suka..