Thursday, July 26, 2012

LIFE AFTER AFTER 6MONTHS *ALMOST*

Oh tidak...!!!!

blog sudah bersawang..huhuuuu...kecian kat blog i nih...sowwy la yer kat u alls yg email n pm i tanye y xupdate blog.. i've been very-de-busy lately n xde masa nak online2..huhuuuuu..

Ok lah meh i update sket tentang kehidupan selepas 6bulan kawen nie.. wah dah 6bulan...!! well almost la.. lagi 15hari nak masuk 6bulan.. perghhh kejap nyer.. dah pengantin basi sebasi basinyer..ntah2 korang pun dah malas nak drop by blog i dah kan...hmmmmm..

Anywaaaaays, 
life after almost 6months is *hardtofindtherightword*is alhamdulillah...
 Rase best n fabulous, but tipu la kalau nak ckp fabulous 100%.. kan i penah share2 sket i punye blues adapting married life (and living with another person who's totally a guy-guy) *jap paham ker?*..haha.. and my expectation yg tahape tu kan..tu namanye wedding blues.. haha.. biase la tu kot, biase la ada ups and downs tue.. tu yg susah nak find the right word for it.. yang penting, sentiasa bersyukur and try to adapt with everything..if benda x ok, kite Ok kan dia.. kalau xpandai, belajar supaya bleh improve.. and byk bersabar.. so gitu la citer nye.. hehe.. ;p

And, after almost 6months of married life.. kitorang still xde umah sendri lagi *sobs*.. masih menumpang kat umah parents (parents stay kerteh, only elder sis+her family+my tokyah je yg stay umah tu) and sumtimes menumpang kat umah sis in law.. staying in inlaws@family issssss...
hmmmmm.........................................................
All i can say is ->dont ever2222 stay with your in laws/family after married..!!! paling lama 1-2months cukup la, if more than that mmg carik masalah la (walaupun mereka sgt baik n xpenah ckp apa2).. but please dont get me wrong,im not saying mereka tu x ok, dorang ok sgt sbb dah bagi tumpang kan, syukur alhamdulillah, (bukan kite xbayar or x contribute okeh).. but i think it's the universal law kot mengatakan bahawa jangan lah stay ngan inlaw/family walau sebaik mana pun dorang.. better get your own house and hiduplah berdua ngan suami tersayang..berumahtangga lah suami tersayang..segala baikburukrahsia sumer tu antara u n ur suami jer... plus privacy tu penting.. betul x? oh mesti u all tanye naper kitorang x carik umah sendri kan? xpe lah nanti one day i akan share ngan korang...hehehee... ;p

Oh ya lupa nak citer, after almost 6 months of kawen, we finally got ourselves our kad nikah..! hahahaaaaaa.. ok tipu, actually mase dpt kad nikah ni baru nak 5bulan kawen... kitorang ni confident jer selama nie ke mana2 bwk copy sijil nikah yg dpt time nikah tu jer..original pun x collect..hahaa...

ni lah rupenye..comel x saye bertudung? hehehehee... *perasan*


and after 5months after married, sumer inai dijari dah abes.. huhuuu sedey... x silap i potong 11july arituh, sumer tinggal sikit jer n i potong sumer.. yg tinggal skang ni kat my toes jer.. i mean ibu jari je..yg lain dah xde.. goodbye feeling2 pengantin itu..huhuuu...

and after almost 6months, i baru je review a lil part of my wedding.. adohaiii apsal mcm malas sgt nih Renee....???? T_T konon promise nak update 1 per day, tapi tgk?huhuuuuuu.. tlg pang sket i nih voley? ;p

and after almost 6months, kitorang x dpt lagi album from our OP Detik Indah.. yang Musartworks mmg pantas giler dpt.. huhuuu... xtau nak cakap ape, maybe my fault x confirmkan draft awal..almost 3weeks camtuh-sbb i agak kureng ngan pemilihan pic yg muka2 i yg masam..haha.. or maybe our OP sgt busy kot... xsilap i may 23rd i suh dah confirm suh proceed printing, maybe vendor printing tu lambat kot..? bila contact last week i tanye dah siap ker? dia ckp dah siap tapi xsempat nak deliver.. n then set appointment la bila nak jumpa n ask kitorang gi studio.. kalau i tau dari awal lagi dah we all bleh dtg studio collect sendri kan?? hurmmm.. xpe lah redha je lah kan, pape pun atleast 1 album from Musartworks ada, so family bleh tgk yg tu lah.. yang lagi satu xpe buat untuk simpan je la, my hubby pun dah mcm x excited dah nak tunjuk album kat org..hahaa... papepun Detik Indah still recommended, cuma maybe after i promote kat blog byk sambutan kot..heheee.. 

ok lah tu jer kot nak update.... mcm panjang plak membebel hari nie.. ;p

Ops, sebelum itu..!! my RMWW handbouquet promo is ending in a few days..! hurry2 grab em now..! ;p

HANDBOUQUET PROMO ENDS 31ST JULY *HURRY!!*

the uber beautiful Aishah Amin.. *cair*

eh lupa lagiiiii..... Selamat Berpuasa korang..!! :D

ok til then, daaa~


meowluv~

12 comments:

Lyss Iman said...

meowbebehhh
comeyy nya kad nikah you!
tak sabar nak tunggu my own. *heh nikah dlu!*

LoveLoveLove
xx

Renee Meow said...

Lyss: hahaa i tau u ckp i comel sbb i bulat kan?? hahahaaaaa.... ;p

FY said...

slamat berpuasa Renee =)

.:shura shushi:. said...

Yess sentiasa bersyukur & try to adapt - SETUJU :))

Selamat Berpuasa dear-rinduuuuuuu

cha said...

lama tak update. selamat berpuasa u. i dulu pn bila inai dh nk hilang i siap sedih kot haha rasa nak buat je lg inai nk kasik feeling tu dtg balik boleh? :p

Huda Luna said...

comel nyeee u dalam kad nikah tu hehehe

selamat berpuasa puan renee!

dilla nadila said...

renee, dila pun duk menumpang uma in law sekarg...
sebab.....nthla, hubby tu mcm xnk pindah je dr uma tu.da few times ckp ajak dye pindah....tpi, dye.....hurrmmmm
dorg memangla sgt2 baik n nk ikutkan xde masalah, tapi......renee fhm kan cmne rse.privacy xde n always rase menumpang je...

Farrah_Anuar said...

Very lovely handbouquet Renee =)

Btw.. Salam Ramadhan Renee... :)

nida-razak said...

samala i renee..pas kawen jarang betul update blog..review wedding?haih..da xda mud pengantin da nk update..hehe...btw, comel pic nikah u..hehe..

Zimie said...

renee, i sama macam u, lembab gila buat review.1 minggu 1 post je kot.dengan bz keje,uruskan umahtangga,partime bisnes haha tuhla otak kena belah 8 hihi.pe pun selamat berpuasa renee!!u take care keh (:

R.R.Z said...

comel dua2!

tp kat n9, kena pakai songkok.

inai i da half. x smpi sebulan kwin.

*kuku cepat panjang*

The Junetastic Brides said...

huhu patutnye hubby + me pon kne stay with in laws dulu for few months, but I usaha utk trus x duduk situ..my parents pon sokong also, so we're moving in to new house soon.
Lpas kawen byk bnde utk dibusykan, paham sgt2 nape blog bleh jd berhabuk :P But keep updating tau!

Bride #2