Friday, July 27, 2012

BAJU RAYA *VERANGAN MODE*


Raya Oh Raya...!

Hi all... Selamat Berpuasa..! xsangka kan dah nak seminggu dah kite berpuasa.. cepat tul masa berlalu... tunggu lah nanti lagi seminggu nak raya, rase mcm yarabi lamanyerrrr nak tunggu.. hahaa...

Bercakap tentang Hari Raya, rase mcm Raya ni xde ape sgt, n rase mcm xmeriah je.. sebab dah tua kot.. huahuwa... TATAPI, at the same time rase sgt excited sbb 1st time beraya berstatus ISTERI.. weee.. beraya ngan hubby gagah yg tersayang.. pastu bleh ikut dorang balik kampung jumpa grandparents meowgagah..wohoo! okeh i sgt jakun..hahaa.. serious sepanjang hidup i xpenah rasa suasana kampung, bila dah kawen ngan hubby baru la dpt rasa duk kat kampung, duduk rumah kampung, pastu blakang rumah dorang ada sawah! ye! sawah bendang yg besar tu.. after got married me+hubby went there for the 1st time, and i mcm jakun gilerrrr... hahaaaaa ;p it was beautiful..! xcaye tgk la kat my pic album dlm fb.... *malas nak attach sini* ;p

Okay, lagi satu yg buat i a bit excited is... BAJU RAYA..! sbb bleh pakai sedondon ngan hubby..hehehee *ngade mode*. Dah plak tu i tgk ramai je update pasal baju raya, so i pun nak update sama la... tapi mode verangan je la.. blum lagi plan bila nak gi shoppin raya.. and blum lagi jejak kaki kat jalan TAR or survey2 baju2 designer yg hangat diperkatakan oleh ramai org tue... hehe.. *tapi google jugak tgk review org* ;p

Actually me+hubby dah ada baju raya sepasang, awal tahun dah siap dah.. sbb buat skali ngan baju2 family-in-laws untuk majlis tandang arituh ;p baju kami pun simple2 jer, buat kurung modern n my hubby buat baju melayu johor style... colour? tgk ni ha pic contoh ade..hehe..

ok ni baju raya yg 1st... xkan nak pakai ni je kot selama 2-3hari kan? hehe.. mesti la nak ade lagi atleast sepasang lagi satu kan... semalam i tanye my meowgagah, kalau ade budget lebey bleh x tambah lagi sepasang baju raya? *fluttering eyelashes n buat muka cute* .dia kata okay jugak, and we discussed mana nak beli n colour yg best.. tapi baru discuss2 je, xtau la akan jumpe ke tak, or budget cukup ke x kan..

*VERANGAN MODE:ON*

Apakah baju raya impian i+hubby this year? i verangan nak baju yg cotton simple+plain, tatapi i nak accessorize dgn brooch besar or pakai rantai yg chunky2... xmo dah baju2 yg beaded heavy atau baju yg floral2..dah boring lah.. i wanna go plain but modern+funky+glam..ecewah.. ade ke baju camtu? 

Kalau bleh i nak tiru style tatie time my nikah aritu, plain kurung n then letak brooch bonita besar hitam kat shoulder... NICE..! ;)
tetiba mcm xjumpa plak full pic tatie pakai baju tu... but from this pic u can get my point, no? ;)

and colour plak..
me+hubby decided nak colour yg xde dlm collection yg xbrape nak byk tu..
so we go for the IN colour for this year...
EMERALD GREEN....!
this colour caught me by surprise after seeing Vivy's (Proudduck.com aka owver FashionValet) friend's traditional wedding and also Angelina Jolie's dress.. sgt elegant..! the darker the better..! And lately pun wedding Scha+Awal pun pakai emerald green tu.. Kalau matchingkan dgn accessory hitam+bling sket mesti menawan..!

*all pics courtesy of Mr Oogley (google) and also Vivy 
  

my meowgagah plak bleh carik baju melayu yg camni...nak try carik darker colour kalau ade.. like i said, the darker, the better..! ;p

Accessories plak, mayb i akan pegi Bonita beli yg lebey kurang macam tatie punya or xpun i akan DIY aje...
 janji nak ala2 chunky+hitam+funky, like these...!
 

even Jovian Mandagie approves.. see? his latest Raya collection pun ala2 my verangan..hahaaa...

 and shoes?? oh dont talk about shoes..rasa nak pengsan.. i know i'll a have a difficult time to find the right shoe...thanks to my monstah feet.. rase mcm malas nk beli cos normally bukan jalan2 pun, pakai selipar je pun sudey..haha.. but if i were to buy one, maybe i'll get one of those sexy pump heels..like these.. material velvet please..! cos it's comfortable.. :D

nanti nak ajak hubby gi Sunway la, nak singgah payless store.. xpun gi Aldo carik kasut idaman nie..hehheheeeee.. ;p

so itulah je lah baju raya idaman kalbu kami untuk this year.. hopefully impian menjadi kenyataan, aminnnnn... ;)


meowluv~

5 comments:

aishah amin said...

cantik!! such a rich & beautiful colour:)

~ NANA ~ said...

i beli baju raya kat jovian pon yg ada mcm brooch kat bahu tu! haha...simple yet nice :)

FY said...

always love emerald green! bold and luxury color..

cik.fa.ismail said...

renee: theme raya kita sma la..emerald green...mine dgn fiance pun color tu raya nih...=)

Mila Ahmad said...

colour tu cantik :)