Monday, May 28, 2012

MY WEDDING : MY GADIS DULANG@BRIDESMAID

Meow..!

*WARNING!*
*another super-long-entry sampai berguling2* ;p


Do u know that i love my bridesmaids?? *tetiba*
yes i reaaaally love em..dorang sgt awesome n best..!!
sayang korang tauwwww.. muahmuahmuaahss!!

Dorang la yg memeriahkan suasana..
Dorang la yg byk membantu i time i kelamkabut..
Dorang la yg byk bagi semangat..
Dorang la yg menceriakan rumah (level atas) dgn gelak ketawa..
Dorang la my everything...! 

Although mereka sumer hanyalah b2b bloggers jer and bukan kawan2 rapat dari kecil, tapi all of us macam dah lama kenal.... Macam ada chemistry sendri and paling best jiwa+kepala ngam!! Omg xtau nak cakap apa..
dorang mmg best. dah macam my own family..

rasa macam nak rewind balik and nak rasa balik feeling and moment2 itu. voley? ;p

I guess sumer ni sbb all of us have 1thing in common..
all of us are B2B (bride-to-be).. Eh silap, 2things in common, another one is because all of us are bloggers and in the same group.. kita share suka-duka kite sama2, share wedding stuffs sama2, and all of us in the same group where we share everything togeder2, ask help, share tips, ,etc,etc.. even bukan pasal wedding pun kite bleh share..
We're like family.. tu la bila jumpa mcm best jer.. kan? ;)

TATAPI disebalik yg best tu ada gak yg X best.. time i post yg about gadis dulang@bridesmaid dulu, (HERE) ada jugak sesetengah pihak yg mengutuk my decision to have b2b bloggers for my bridesmaids.. Ckp pathetic la, ape la.. ade yg kutuk2 ckp dah xde org lain ke? pastu kutuk ckp maybe kawan2 biasa terlalu cantek so i pilih bdk2 b2b blogger supaya xtenggelam
 (in other words - u are saying bdk2 b2b blogger lain ni buruk la?)

Even my family members pun xkisah, inikan org yg i xkenal nak sebok2 amek kisah n kutuk2? Padahal dlm post tu dah clearly ckp relatives dah ada task masing2 (kan suke sgt amek tau pasal i, xbaca abes ker?). Plus my buddies masing2 keje2 outstation kat indon, amsterdam, etc. Sumer dah lama kawen n ada yg baru dpt baby (i je kawen lambat-haha! ;p). Officemate plak ada sorang makcik n sorang mamat suami org je. xkan dorang jadi gadis dulang plak? bleh tahan geram la time tu and nak je ckp camnie...

Adakah my decision nie menyusahkan anda?
Adakah my decision ini mengubah daily routine @ life anda ke?
Sangat prihatin betul yer ngan life i and ape i buat?
 terima kasih sgt2 yer...haahahaa ;p






 *NOTE*
Kawan2.. kalau u all ada case camnie, kite jgn amek kisah sgt n biarkan aje kalau ada org xpuas hati@kutuk with your plans/decison, it's your wedding/life pun. Dont let kutukan2 itu stop you from watever you want to do, like i said- it's your wedding, you do watever you want to.. But past is past la, time tu i ignore je n skang i dah maafkan mereka2 itu..i xnak bende2 camni berpanjangan. It's bad for your health..haha! Lagipun bila pikir balik, everyone is entitled to their own opinion kan. Kalau dorang rasa camtu, sukati la..
but now, watever they thought was 'pathetic' before, in reality it was totally opposite and actually super awesome! everybody loved the idea, family suka, guests suka, OP suka, OV suka.. TOTAL WIN! ;)

Ok sambung balik citer pasal bridesmaids... Inilah mereka yg awesome itu..!

MY cool GADIS DULANG@BRIDESMAIDS

credit pic Detik Indah &  cik puan tatie
*all pics are unedited*

From left; eimy, mizzamy,syahoney, shura, shira, fie, liza, cik puan tatie, zimie
 
Mostly dorang now dah MRS dah skang nie, tinggal zimie and shura jer.. ;) korang cepat la kawen, cant wait! *tetiba paksa* hahaa ;p

Arent they gorgeous..?? :) sumer ceria2 je kan..best2.. :) 


Jom share pics2 lain lagi yg best2.. ;) 
.
.
.
Time tgh siap2 and menunggu ketibaan pengantin lelaki

 Work time
*thank you my darlings sbb gagah mengangkat dulang2 yg super-berat itu*
haha time mcm kelam kabut sket.. sbb apa yg di plan dgn family tak jadik sbb tetibe ruang sempit (xsangka sumer akan duduk kat dalam) and my girls pun x dapat nak line up... Maaf rumah saye kecik jer.. i rase dorang pun blur2 gak kot sbb my floor manager aka my brother xtau kat mana.. Even hantaran base (papan kayu) untuk alas hantaran pun dorang bawak kuar sbb sempit..huhu..
my gorgeousssss bridesmaids, i rasa ni time akad kot? tatie yg tangkap gambar nie...byk lagi pics yg tatie tangkap but currently now xdpt bukak fb, so i cant get the pics la..

Okay yg atas2 ni sumer pic sebelum i jadik MRS... and now pics after jadik MRS..unfortunately cik puan tatie kite dah balik
(wish u were still there babe)..T_T tatapi Rilla ada untuk fill in her space..! hehehe..walaupun baju colour biru tapi xpe xkisah.. Thanks my dear Rilla.. :)

Here are the awesomeeee pics..!
nak letak byk222 sampai juling mata, coz me likey so muchie! :D

hehe last pic tu buat i shy-shy la..hahahaaa ;p

Ah, serious sgt suka moment2 nie..nak rewind pleaseeeee... i suka n happy sgtttt time nie..i was so caught up in the moment sampai xperasan time, xprasan perut lapar, and paling xbest-terlupa nak pass special gifts untuk dorang..! huwaa.. pastu bleh plak xsimpan n xwat ape2..ape da.. T_T

So now, my girls, since i dah ada sini..ur gifts yg berhabuk (nanti i lap habuk tu yer) dalam almari tu akan sampai ke tangan anda.. i dah contact mintak address masing2, nanti i deliver okay.. 
kalau nak jumpa meetup lepak2 pun i ON jer..heheehee..

before i end this post, i wanna say thanks again to my gadisdulang@bridesmaids yg sgt2222 best.. sgt22 rajin, sgt22 ceria+lawak, sgt222 awesome.. korang mmg best..! thanks so muchie sbb sanggup berkorban $$ and your time to be my awesome bridesmaids..
thank you, thank you, thank you!!

and especially to my dear fie (aka unofficial best-bridesmaid@pengapit..bleh ker i panggil camtu? ;p), you are super awesome and wonderful..you are gorgeous with a great big heart. Seriously sgt terharu with your non-stop effort and help from the start you stepped into my room sampai end of event.. It's like you know every single thing to do! Siap beli pearltea lagi taw. u helped finishing up my hantaran (and luckily the others came to help), u help me cleaned my room, u helped me clean my bathroom, u even helped me steam iron my nikah dress..! macam2 lah u buat..! without you i mmg kelamkabut n mcm tahapapa.. OMG i sgt terharu smpai kuar air mata right now..huhuuuuu...
i love u bebeh.. 

eh yg lain jgn salah paham yer, korang mmg best jugak..
i love u all..!! heehehee...
 terpaksa letak pic ni lagi sbb pic2 bridesmaids byk dgn tatie..nanti i nak mintak ngan dia lah sumer n burn dlm cd.. ;p

Phew, ingat nak post skali pasal sponsored kain, outfit, sponsored makeup and other details, tapi mcm panjang dah post ni.. maybe in next post i share okay.. Aite, till then bebehs..! daaa~ :)


meowluv~

19 comments:

.:shura shushi:. said...

sweetlah entry ni :)) Rinduuuuu semua infinity

Hunny Kitty said...

tak de hal la dato' .....xoxo

Hunny Kitty said...

nak tambah kasik panas line leh? org yg ckp u menyedehkan sebab amik blogger as GD adalah org yg jeles sbb tak de blogger nak jadik GD mereka..dalam erti katalain kebarangkalian nak dapat liputan tu tak de terus ..sekian..chow..oppssss terpropa lak mak~

Fie said...

<3 <3 it's no problem lah dear - glad to be able to tolong2 you mase kelam-kabut. ;) I ingat mase I tgh nikah pun same, so kena lah tolong the bride un-stress jugak ye.

biar je org2 yg jelly :P walaupun we've never met before the wedding and only knew each other from our blogs, that bond is a special one. derang jelly sbb takde bridesmaids as awesome as all of us kot hehehehe

Anonymous said...

Ha ah. Mmg pathetic pon. Kau ni mesti annoying gila in real life sampai xde kawan2 satu sekolah/ universiti yg nk jd bm kau. Sampai terpaksa amik blogger2 yg suka kiss ass mcm yg kau amik kat atas tu jd bridemaids kau. Serius aku kesian.


Anyway raden. Dah alang2 kau komen kat sini, aku rasa ramai yg tgh tunggu kau bersuara kan? Takde telur ke nk bersuara kat blog nawal tu? Pengecut much?

Renee Meow said...

shura♥rindu jugerr.. ;)

kitty♥xkisah la ape dorang ckp..my wedding, my way..dah xnak pikir dah..

fie♥fieee..! thanks again babe.. pasal org2 itu, i malas nk pikir dah..

Renee Meow said...

Anon@mak enon♥ Salam.. wow.. seriously? Thanks so much ye cos kesian kat i :)

btw, pasal raden..jgn carik gaduh kat my blog yer. nak gaduh tempat lain. udah2 ler tu, stop la..terimakasih..

Moose said...

Renee,
I have nothing to comment on your choice of bridemaids cos it's your wedding and you can choose whom ever you wanted to but I wanna say this to RADEN:

You love provoking people so much do you? And when people retaliate, you're scared and went into hiding behind some (unknown) reasons. And then you posted something sounded holier-than thou in your blog. But let me tell you this, how contradicting are your action? If you really understand the meaning behind your OWN words in your blog, then you should act accordingly.

Walk the talk & talk the walk.

Renee Meow said...

Moose♥Heyya moose thanks for droppin by.. but i appreciate if this raden thingy/comment not to be done here.. This goes to all too. thank you

Khairiyah aka Kerry said...

i think pengecut yg lagi pengecut yg komen guna name as ANONYMOUS.b4 gelar org lain as pengecut.cek diri sendiri dulu ey?

peace! no war!

btw, i setuju raden kene bersuara.speak for your rights babeh!

kalau tak selagi tu la depa tak puas ati n let it out in other's blog.*sigh

Moose said...

Kerry:

I agree with you. Only cowards hide behind anonymous. I agree that Raden should speak up, the earlier the better. Honestly I'm getting tired and sick of all these but things won't resolve if one party refuses to give out cooperation and explanation as demanded.

To Renee,

Didn't mean to invade your blog like this but can't help when I read Raden's (sort of) provocative comments above.

Syima Syaz said...

i sepatutnya 1 of ur bm..me n nad kan tp kitorang dua2 sakit.baju dh siap...tudung dh siap...everything dh siap...tp...ermmm....

sedih tau...hehe..

eh mcm kena yg pegang camera 1 pic tu...

Rina Hamid said...

jeles tgk kemeriahan korang..kalo sy dpt cuti sy pun da tegolong as one of the BM..besnyaaaaaa..n sgt suwitttt :)

Cik Zimie said...

nice picca.i rasa kena buat satu album la pasal kenangan bersama bloggersss.so sweet nanti mesti dah tua terkenang kembali saat ni.hihi thanks renee for giving us opportunity to be your bm.lots of love! :)

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

omg omg omg (pengsan jap!!!)

okies2 bangun semula sambung komen!!

i loveeeeeeeeee uooolllsssss!!!
tak penah jumpa kecuali Renee itupun kejappp jek kan kan kan!!!
But mcm families tauuuuu boleh tepuk tampah
gelak ketawa kasi pecah ruang atas tue!!! miahahahaha
sampai Renee yg dok make up n bersiap kat bilik sebelah pun tak senang duduk gamaknya!!!

anyway....missssss semuaaaaaa2!!!
wlpn sedih dpt attend majlis nikah jek
sbb ms resepsi tu da otw balik ke utara sob sob but takpe2
dpt attend majlis paling penting dlm hidup Renee n husband pun da hep hep horeaaayyyyyy!!!

*hugs semua ketat2*

cha said...

semua cantik cantik u. biarla org nk kutuk yg kawen u yg tukang pilih u yg nk dorg ada time hari bahagia u pn u jugak so pedulila dorg nk ckp apa :)

Elyn said...

cantik :)
color baju BM sgt sweet...
hope dpt wat cmni time my wedding day..?
nk tye renee ckit, time mane yg ok utk ade BM ni ek?time reception or solemnization? :)

thanks in advnce for the answer...

Izan said...

Hye there.. Being a silent reader all diz while but tonite i hv to drop my comment ea coz im proud of u ! U hv ur own courage to ignore those voices =) btw, congratulation, u n ur bm look gorgeous on ur big day!

Aimifiqa said...

sgt comel laa. sis sgt cantek. dah lama tak jenguk blog sis. waaaa. ni rase tak sbr nk kahwin