Wednesday, May 30, 2012

BRIDE TURN BUSINESS

Meowning babes..! :)

Just a quick one, nak share announcement from 4weddingku.. mesti sumer tau sape 4weddingku kan? sape xtau i rotan dia.. hehehe ;p

Okay ada announcement nie.. sape2 disini (bride@ex-brides) yg ada wedding related business angkat ketiak..! mesti ramai kan.. Untuk u alls yg ade wedding-related business, 4weddingku (Mya & Dyana) dgn generousnye mengofferkan freelisting untuk mereka2 yg ada wedding business.. best kan? 

You all bleh refer SINI, and leave u all punye business details..then 4weddingku (Mya & Dyana) akan letakkan dlm column Bride Turn Business.

*click picture*

i saje je nak share sini bcos i know ramai out there yg ada wedding-related biz.. Contohnye macam INTAN dgn business handbouquetnya, ZIMIE dgn business printingnya, MIZZ AMY dengan business kasutnye, KERRY dgn business innerwearnye, YANI dengan business hantaran+deco nye, MISSX
dengan business mc+candybuffet nye, fira n lienda dengan business dais+hantaran+deco+cukur jambul nye, ramai lagi lah.. 
kalau yg i ade ter-miss sini nanti share kat comment ya.. ;)

dan selain dari dorang..dah alang2 ni kaannnnn..;p 
Yours truly juga ada business yg wedding-related iaitu..


 
weeeeee... poster xbleh blah.. hahahaaaa ;p

Dah lama dah start tapi i buat slow2 jer, focus on hantaran2 n small scale deco.. Reason i started this business is because i love weddings..! Lagi2 dah lepas kawen nie kan, sgt222 lah inspired (after all the surveys n idea hunting for my wedding). Plus, i dah tau all the sources and vendors yg best2..

 I memang dah niat nak focus this business after kawen.. but i dunwanna jump terus jadi wedding planner cos i takut x ter-handle n x ter-catch up nanti.. So slow2 dulu, kumpul modal, cari kedai, staff, barang2 n then see how it goes.. I plan by next year nak jadik full time housewife+business woman yg berjaya..baru puas hati ada biz sendri kan, u have ur own freedom and u are ur own boss.. kalau ada anak pun nanti senang, xyah nak hire bibik while u are away at work. betul x? ;)

Anyways, blog pun ada tp xupdate2 pun..hehehee.. ok lah ptg ni gak update kot, here's some of my works (based on yg i punyer sbb skang pics yg lain2 kat umah)

Hantarans

Decos
Handbouquets (abaikan muka pengantin-tgk handbouquet jer)

Biase2 jer.. but im still learning and try to improve myself from time to time.. skang ni dah byk giler reference and ideas i simpan untuk my future clients ;) Insyallah bila i buat, i akan buat kaw2 punye sbb org trust kita n hire kita kan.. yg mcm sendri buat cincai2 jer..haha..;p Papepun, thanks to all my past clients, frens, family and my meowgagah for the support.. :) kalau xpasal dorang, biz ni akan lenyap like that jer...huhu~

Okay tu jer nak sharee..
Later i update the other blog  Renee Meow Wedding Works (RMWW) yea.. Insyallah ptg ni la kot i buat..

 yang ade wedding related biz tu, jgn lupa singgah 4weddingku okay..
All the best and semoga biz2 korang meletups n berjaya..
 (same goes to me-aminnn) Semoga dimurahkan rezeki...aminnn lagi.. ;)

Okay tcare alls, happy lunching.. ;p
daaaa~~~

meowluv~

8 comments:

Khairiyah aka Kerry said...

thanks renee.heheehhe
jgn lupe your HB yg u buat utk i hehe

Cik Zimie said...

ehem nama i lah :p thanks renee,tapi i dah stop kejap la,nak concentrate utk wedding.will surely open for orders lepas ni hehehe stay tuned :)

fira. said...

*koff koff* patut la i batuk.. hehehe.. mucho gracias ya..

Wani said...

semoga sukses!

miszatie said...

best btol bt buisness..atie x ley jumpe ke sini coz nak concentrate menjadi arkitek berjaya..hiks

lenepawida said...

good luck Renee!

-Lene b2b 2012

Aimifiqa said...

sis, sgt ohsem dan cantekssss!! love purple..

choclairissa@intan marliana said...

renee..i pun ade bisnes jugak..happily ever after :)