Monday, March 12, 2012

MY WEDDING : SANDING & TANDANG RECEPTIONS PICS BY DETIK INDAH PHOTOGRAPHY

*Scheduled Entry*

Hye babes.. this is a scheduled entry.. so sorry xupdate blog n lama menyepi cos i have very limited access to the internet..huhu.. T_T so i wont be around for some time..sorry! but jgn risau sumer dah draft da, tunggu pics n time untuk auto-post aje okay..

For those yg menanti2 update dari i..ecewah.. ;p and for those yg xtgk lagi my pics in fb, u alls boleh la tgk2 kat sini.. here are some teaser (yeke?) pics from my 1st OP... DETIK INDAH PHOTOGRAPHY aka En Ridhuan. U alls mesti rasa mcm familiar kan? Yeah DETIK INDAH PHOTOGRAPHY la yg organized post wedding contest dulu tu.. HERE.

Okay nak citer pasal hasil keje dorang.. we absolutely loveeeee eveything about it..! DETIK INDAH PHOTOGRAPHY mmg sgt2 recommended...hasil dorang n cara dorang kerja mmg sgt2 puas hati.. my opinion, u dont have to spend much sampai rm5-6k to get a great photographer.. mereka2 ini sgt awesome, and sgt berbaloi.. I yg xchun ni pun nampak mcm chun n kurus sket dlm pics dorang..haha.. the colouring, lighting, styling, small details sumer dorang capture.. bila tgk balik pics2 ni (althou sikit), i senyum sorang2 n feeling2 nak kawen lagi.. heheheee.. ;p

ok here are the pics from DETIK INDAH...


SANDING RECEPTION - 12.02.12 
DEWAN KOMUNITI BUKIT DAMANSARA
OUTDOOR: LUAR DEWAN JEE.. (sbb xlarat..haha ;p) 
 
 

TANDANG RECEPTION - 19.02.12
DEWAN GEMILANG YAYASAN FELDA KELANA JAYA
OUTDOOR : TASIK KELANA JAYA
 
Okay i gemok.. haha ;p tipu la kalau dlm hati tu xckp i ni xgemok..first thing in mind, yarobi gemok nyee.. tapi i admit i looked fabulous..haha! fat n fabulous, gitew?? ;p Here's what i liked about my OP DETIK INDAH

-THEY SAVED US..!! FROM THE LYING N CHEATING INDAH KARYA AKA SYD CHARICE..!! Alhamdulillah rezeki kahwin tu dtg dgn bentuk seorang photographer dari DETIK INDAH.. hehe.. Principal photographer aka Mr Ridhuan sgt humble n baik hati (honest!), orangnye jenis quiet, tp bila da kenal friendly..
-ade chemistry ngan pengantin..(bagi kitorang la).. yg tu penting cos kalau xde chemistry xke ur day nanti mcm awkward je?
-OP sgt sporting n terima pandangan..yes sgt2 sporting, sumtimes ape yg mintak, dia buatkan..dia ok je..
-OP byk bagi ideas (yes i tell bile pengantin nk bergambar, u akan jd blur nak pose camne). u mmg kena rely on ur OP untuk bg ideas..
-OP pandai carik lighting..seriously sumer nampak chun n cerah jer..
-xbyk editing..this is important for me cos i mmg xsuka OP yg edit melampau sampai background gunung la, laut la,...
-package yg affordable..ini juga penting kan my dear budget brides? seriously bila da dpt OP camnie, dlm hati rasa lega x spend byk smpai rm5-6k untuk photography..ape yg kami spend sgt2222 berbaloi..
-professional..need i say more? tgk la style n hasil kerja dorang, mmg gaya professional kan?xde la gaya studio cayanunalif punye style kan?hahaha ;p
-timing.. my OP sgt punctual n bleh agak timing2 yg sesuai untuk amek pics.. for example..dia dtg ngam2 time family bersiap to snap photos of small details, n then came right on time during makeup session...
-kesabaran to the max. yes my OP sgt sabar orgnye..dia sabar je ngan karenah2 n perangai2 org2 n family2 time bergambar..hehe..
-pandai bwk diri, xperlu nak kitorang suh buat ni, suh sana-sini..dia senyap2 je bwk diri snap here-n-there..n bila time family photo, dia yg da terpacak tunggu..
-bwk assistant aka tunang dia sendri untuk membantu persiapan i time nikah..hehe.. tqvm cik rai yg sgt sweet..!! Even untuk sanding pun ada bawak sorang assistant..
-my OP buat kami rasa mcm nak kawen lagi, n pose lagi, n lagi lagi dan lagi..!! heheehe ;p
-my OP berjaya capture the best moments of our wedding..
-my OP juga berjaya capture my sanding part yg xbrape nak awesome (will story later), nampak mcm awesome..haha ;p
-time outdoor mmg best sgt..!!!! my OP byk share ideas suh buat itu-ini, n suh gi sana-sini..mmg sumer we all ikut..siap turun naik bukit lagi okeh..giler.. haha..
-ape lagi ek? seriously byk yg nak share ngan u all tp dah lupa la plak..(maklum la dah sebulan-hah serious xcaye kan..;p)

OVERALL : 10/10 stars!! yeaaayy.. thanks so much for the wonderful experience  DETIK INDAH PHOTOGRAPHY. honestly korang mmg best! skang nak tunggu albums jer nie..serious xsabar.. :)

so korang, sape2 yg looking for an awesome OP..??

 FB : search DETIK INDAH PHOTOGRAPHY

PHONE
013-3439328, 03-4146 0085
EMAIL
inquiry@detikindah.com

p/s: tunggu untuk second OP punye scheduled entry ya..ok daaa..~~

 
meowluv~

16 comments:

cha said...

a sgt gambar2 u. cantik. and korg sweet je. bebraloi dgn harga kan. i pn dulu mcm nk je photographer yg gmbr lawa giler tp harga atas dr kemampuan i smpai 7-8k ok. nasibla dpt photographer yg gambar nice pastu tak mahal sgt kan :)

Hana said...

superb! semua cantik..

.:shura shushi:. said...

Cantik..suka lah tengok arch u tu..

Hunny Kitty said...

nak sainnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Cik Lijah said...

reneee.............u r one gorgeous bride....Muuuaaaahhh! Congratz for both of U...

Anonymous said...

uuu.. superb !
sgt2 suka attire u color putih !


-fatin ismail-

~ NANA ~ said...

meow meow~

sgt lawa okey renee!

S.n.Fariza said...

cntiknya !!!!
meow meow

adibahrisha said...

yg photo baju purple ni kan dear, muka you macam dato ct la! serious. you look superb gorgeous tau!

Elyn said...

comel nyee...
sekali tgk mcm adik siti tu laa..saerah..hehe..

btw, congrats again renee :)

Sumayyah Nadhirah said...

renee waalaupn bdn u cmtu tp i salute sebbbb u look so gorgeous! betul xtipu...sape kate kurus je cantek.. suke sgt...update lg yaa =)

farahD said...

Congrats dear....Doesnt really matter whether you are fat or slim or etc...as long as you walk down the aisle fabulously ! and I can guarantee you that you can brag all along about it coz you deserve it babeh !! you look beautiful and stunning as always...COngrats again..semoga bahagia melayari bahtera nan indah bersama suami tercinta.

stay in touch renee =)

Anonymous said...

renee.. awk sgt cantek ok.. baju pn lawa2..
meow gagah awk mmg sempoi & klakar kan..

nuha hayati said...

CANTIK RENEE

nizabeba said...

pictures sagt cantek!! & u guys nmpk sgt had fun! best sgt!

erin moshimoshi said...

cntik renee