Wednesday, March 14, 2012

INSPIRING DRESSES FOR WEDDING

*SCHEDULED ENTRY*

Meowwwwwnyewreoww...!
translate:hye my darlingsssss..! heheee;p

Hari ini kite akan share2 some pics untuk buat tatapan dan inspirasi untuk mereka yg xde idea untuk wedding dress.... aritu i saje2 blogwalking kat blog kak jumie yg meletups tue... kak jumie ni suka review2 dresses celebs mase awards2 yg baru2 nie..i mmg suke bace..hehe.. i tgk byk nice dresses yg bleh share ngan korang.. kalau i xshare pun, nanti tgklah mesti byk designer yg baru2 (or lama) akan tiru inspired buat dresses camtu gaks..kannnnn ;p

 Okay, here are some yg i tgk boleh dijadikan wedding dresses.. all taken from blog kak jumie. Kalau i terer mcm Rilla dah lama i alter2 sket gambar2 sumer nih supaya nampak lebih ke-wedding-an..hehee ;p


ACADEMY AWARDS

Natalie Portman in 1954 Christian Dior Haute Couture vintage gown 
i agree ngan kak jumie dress ni mmg terbaik! cute giler polka-dot dress nih...! i do hope ada bride in malaysia berani buat dress polka-dot camni...i think in pastels mesti nampak chun!! :D

dress by Elie Saab..dress chantek, org yg pakai xsesuai.. kalau kite kurangkan sexy dia mesti sweet untuk dipakai untuk wedding.. :)

 Cameron Diaz in  Gucci Premiere
Gorgeousss right?? i serious suka yg panel thingys skirt dia tu.. tgkla nanti confirmmmm byk designer malaysia nak buat camni.. ;p serious dress ni sgt sesuai untuk wedding reception kalau kita add on the top and chiffon half sleeves..

Louise Roe in Black Halo 
Simple and modern, tapi untuk us Malaysian ni dah gaya klasik+modern cos top dia da ala2 kebaya yg structured. OMGGG i love this, please someone buat dress camnieeee..xyah nak beading n lace bagai..the detailed belt and add on bling accessories dah cukup, seriously!


lovely colour n love the flowyness...draping dia chantek...untuk yg slim2 boleh la pakai camni..imagine kurang sexy n tambah sleeves mesti chun..! :)

love the glamorous feel to it..i suka sbb dia bling2..hehee ;p so far i blum nmpak lagi wedding dress yg buat draping tepi camtu..kalau ada yg buat mesti lawa gilers kan.. ;)

this dress is very inspiring for fluffy girls like me..!!! seriously..!! why la dia xpakai before i buat my dress..! i never knew this design sgt membantu nmpak kecik...rasenye kain camni kat jakel atau gulatis pun ada, trus buat dress camni je dah nampak glams...cuma untuk wedding malaysia lagi sesuai bila ada sleeves la..kan? nak sgt2 tgk plus size bride pakai camni...






  bagi dorang dress ni xchun ala2 momsy.. but to me i rasa sgt sweet..kalau untuk nikah sesuai nie.. :) sesuai ngan theme vintage2 rustic2 gitew..

 i want my man to wear this..!! hehee.. kalau buat reception theme modern, tux camni sgt22 segak okeh.. ;)


OSCAR'S RED CARPET+AFTERPARTY & VANITY FAIR AFTER PARTY

 i suke sbb Elie Saab.. heheee.. kalau buat colour putih grand uols.. no need to much detaling..
 kimono or kebaya inspired dress? seriously suka gak dress ni..colour dia pun sweet.. imagine kurang sexy version mesti sesuai n chantek dipakai for wedding..! :)
 i like the whole design dress.. i mean bukan part top yg sexy tue, i like the silhouette of the dress, part kain tu jatuh atas paras pinggang..and the flowyness of the kain pun just nice..xnmpak over fluff or flat..
 yg ni pun sama mcm atas, i suka part kain..hehe.. ;p

awww how cute n sweet is this?? mcm suka la plak tgk, except part ropol kat dada n leher tu..makeup plak sesuai kan?very the-doll-look..! :)

 hmmmmm kalau bleh kawen lagi kan best..buat event byk2 so bleh pakai dress byk2..hehehee ;p aiks dah lepas kawen pun masih lagi verangan?hahaaa..hey haruss tau..tapi nak kawen ngan my meowgagah la, xkan org lain kot..hisshh.. ;p

 baru terjumpa ni kat internet..why didnt i think of this?? nak cincin camni gaks voley tak...pleasssee..:3


meowluv~

3 comments:

oshinz said...

semua baju sangat cantik meletops!!! ha.. suka cincin meowww tu.

Rilla said...

Renee, check out polka dot dress ni:
http://www.puremagnolia.ca/2011/12/polka-dot-dress/

I suka gila!

Rara Nasiha said...

auwww, rambang mata. tak tau nk pilih mana cantik. :)