Wednesday, October 24, 2012

MY WEDDING : TRANSPARENT CANOPY

Heyya..!

Happy weekend my darlings...so ape plan weekend nie? tgk movie?tgk Piala Malaysia?dating?doing your wedding preps??

Nak tanye nie, sape suka transparent canopy angkat ketiak...!!!! heheeee.. walaupun xnampak tapi i tau mesti ramai nih..hehe.. ;p i rase kan, transparent canopy ni adalah idaman pengantin2 kat msia ni, sbb ianye sangat indah n cantik..!!!! :D betul x kawan2?? hehee...

tapi disebalik kecantikan n keindahan transparent canopy itu, terdapat satu benda yg slalu potong n buat brides cancel je angan2 tu... apakah? harga dia la ape lagi..transparent canopy ni mahal wooo.. mmg kalau u budget bride, confirm cancelll..... and from my experience, mmg angan2 i hampir musnah n mmg nak cancel angan2 i tu..

i ni mmg dari dulu sbelum plan nak kawen mmg dah angan2 nak transparent canopy??mmg dah jatuh chentaaaa ngan transparent canopy.. you can view my search of transparent canopy HERE and HERE...

one day, ntah camne i found this kat blog shylla, HERE  .. wah ada transparent canopy promo from YSA events..!! and the price inclusive dgn the fairy lights,chandeliar,meja,kerusi,fan sumer tu la..wow..! i trus contact YSA events and grab the deal... padahal time tu budget pun mcm ala2 xde, so i tekad akan save money gak utk impian i tu.. it's not cheap compared to normal canopy la, BUT it's considered cheap for transparent canopies out there...so ape la i grab la..heheee...

alhamdulillah, my impian for transparent canopy for solemnization night tercapai.. tapi agak sedey xbyk pics of it.. T_T ni jer yg i dpt.. and so sorry la i xtau la yg mana ade sumer gelap2.. mase i tgk dgn mata sendri mcm terang je..hurmm.. T_T cuma video yg simplisiti nampak terang2 sumer..

PICS FROM SIMPLISITI STUDIO HIGHLIGHT VIDEO


PICS FROM LA TELEVISIO HIGHLIGHT VIDEO

PICS FROM DETIK INDAH (RAW PIC)


I pakai 2 canopy jer untuk solemnization night yg simple nie, i loved it to death..! sememangnye indah..! sumer guests, neighbours, family and relative2 puji ckp indah n cantik.. and im the first one in family yg buat camni..heheee.. suke taw~~ hehee..

i bagi 4/5 stars, walaupun ada prob sket dari segi nak contact owner dia en.Amir tu, but overall i rase bagus... dorang buat awal 1day before, sambung buat petang tu,  bila maghrib je sumer dah siap n cantik suasana umah i... paling best, canopy tu dorang amek 1 week after..hahaaaa... ;p

Thanks YSA for fulfilling my dream..

For more info, you guys can checkout and contact them via
their FB -> www.facebook.com/ysa.events



meowluv~

6 comments:

Hazz Nieza said...

nie yg buat i nak buat majlis sekali lg nih! aaaahaks! ;) btul Renee, harga dia agak mahal kan. i hrtu for dinner reception nsb la invitation x ramai, br laaa blh ambik transparent canopy ni 2 bj. if perlu lebih khemah maunya budget lari lagik. huhuuu~~

Mira Adzlia said...

wowo..cantiknyer transparent canopy ni....tp klu gune wktu siang, tgh terik matahari, kompem panas giler...hihi

mimis said...

cantik transparent canopy ni. I dulu pun berangan gaks nk pakai canopy ni... tp majlis I sumer waktu siang...klau mlm mmg cantik...

4weddingku.mya said...

Renee!
Me memang suka transparent canopy ni.. Gorgeoussssssssss!! Beautifull.. Too bad when my time of wess, they dont have it this yet!!! But again,,, beautifullllllllllllll

Andrea said...

Hi, i b2b n dah booked n paid 50% deposit kat ysa ni for their transparent canopy. Tapi tetibe, ade baca 2 negative reviews bout the owner - amir firdaus. How was ur experience with ysa/firdaus, ok ke tak? N how did your canopies turn out? Satisfying tak? Takut pas baca review2 negative itu :'(

Anonymous said...

salam.. ada offer lg tak?