Friday, October 19, 2012

SAVE THE DATE IDEAS

Meow..!

*WARNING - LOTSA PIC SAMPAI JULING MATA* ;p

Hye babes.. ape khabar? :)

Rase da sampai malas nak explain why and why xupdate blog, cos everytime i update mesti i akan bagi mcm2 alasan naper xupdate blog kan..and asyik2 apologize x update...teheee... sorry yerrrr xupdate.. (eh brape kali nak sebut update daaa?)

Ok dah dah... Let's talk about wedding preps... eh, not my wedding la.. i kan dah pengantin basi..haha ;p tapi nak bercakap pasal wedding jugak cos i know some readers still refer to my blog as reference (tq so much!)..and, i love weddings that's why... 

Ok today nak share pasal SAVE THE DATE ideas.. i know skang ni kan dah trend but SAVE THE DATE videos kan..and i know bukannye murah nak hire production company untuk buat SAVE THE DATE videos tu, tul x? and bagi mereka yg mampu, please do it..! but tatapi untuk budget brides?? kalau x video, gambar pun jadiklah kan?? bleh share2 kat facebook or simpan untuk kenangan... and FYI SAVE THE DATE ni bleh juger di klasifikasi kan as PRE-WEDDING la, cos bukannyer u nak guna photo2 tu as jemputan kawen u pon kan...kite kat msia masih ikut tradisi bagi kad jemputan kawen. yg SAVE THE DATE@PRE WEDDING ni untuk gatal2 tambah collection n share2 kat member2 yg x buta IT supaya kite bleh paksa member2 wajib dtg wedding kite.. hahahaaa *oh jahatnye ayat*... 

so here's some ideas u can refer to... i terjumpa kat pinterest and mr oogley (google)..serious cute sgt2..!!!

p/s: you can also refer to my last post on pre-wed ideas HERE ;)

SAVE THE DATE IDEAS (also suitable for pre-wed photos)

 



sweet n cute sgttttt22222 kan?? sukeeeeeee... tapi hep heppp yg pose kiss2 tu xyah la ikot kot.... idea boleh ikut, kiss sumer tu xleh tawww...
Ok tu jer nak share..nak verangan jap...heheheeee ;p

meowluv~

5 comments:

Nn said...

wah...fresh idea here!!

cik mah said...

Mcm2 ade .....seronoknyer...btul2 xsemua yg le ikut...tp idea best2 lah...

Cik Rad said...

sweet je idea2 ni.. tq renee!! :) *ceth! padahal da selamat dah pon.. hihi

Diana Abdul Molok said...

love love love this post :-) the photos r awesome... macam teringin nak buat jugak kan tapi i pong pengantin basi dah hehehe

Zila Zainal said...

homaiiiii sangat cumel every each of them! so damn creative! nape laa tak tgk entry ni dulu sebelum prewedding aritu :((