Thursday, June 28, 2012

Real Weddings : Zimie's Solemnization Day & Reception + a few other updates

Meowternoon..!

Ok today nak share2 sket pasal wedding Zimie.. I wont call this as a review, cos i pics yg dicapture adalah biasa2 sahaja n sikit jer... ye lah, kami xde camera canggih mcm korangs.. huhuuu.. T_T

Sebelum i start, marilah kite ucapkan Tahniah to my twins yg dah xtwins ZIMIE sbb sudah kawen.. Welcome to the club bebeh..! Semoga berbahagia sehingga akhir hayat.. :)

As u know (from my previous posts), i made Zimie's handbouquet sebagai tanda sahabat (ecewah) and nak tambahkan portfolio RMww i tu... sorry la i xbuat giveaway ke ape yer, cos i da sponsored to few special people (kira mcm giveaway la jugak kot?)..heehe.. Insyallah tgk la one day bila dah masyuk boleh la i wat giveaway yer? heehee..

Ok sambung citer, i mmg kebetulan cuti jumaat 8hb tu, cos i kena gi mahkamah DBKL jelaskan saman..hahahaaaa.. tu la dulu keje kat kl main park je sesuka ati pastu xbyr..ingatkan xde pape, tgk2 skang ni sumer saman2 2007-2008 kena panggil mahkamah trus..heheheheeee... jgn risau, pegi attend n ngaku salah jer, pastu minta rayuan dpt discounted price, pastu proceed byr..tu jer. eh tersasar citer lagi..
org nak citer pasal wedding Zimie laaaahh.. hish..

Ok from DBKL (sampai kul 9, start kul 10.30, my name panggil kul 12pm)..dangs lama giler.. lepas settle trus balik siap2 n get ready. lepas smayang jumaaat we all gerak, tapi stuck plak jam.. konon nak lalu jln KL, jam jugak... pastu pusing balik lalu federal n LDP, ingatkan dah ok, rupenye kat puchong pun jam.. Ya Allah mmg byk tul halangan haritu..i dah risau dah Zimie xdpt bunga dia.. janji kul 4.30 cos majlis start dlm kul 5pm.. My hubby pun dah moody sket n drive laju2..nasib la i familiar area umah zimie sbb dulu penah stay kat equine..

Sampai2 je, ha pengantin lelaki baru sampai dgn hantaran2 sumer..cepat2 i lari masuk (eh salam org2 tua dulu) n naik atas, tgk2 zimie dah siap n tgh buat dedication untuk video.. tgk2 ler videographer Zimie adalah sama ngan i, Mr Adib aka La Televisio... dah lame xjumpa dia, busy sgt la tu cos ajak lepak2 makan sebelum ni dia pun xbgtau lagi dia bila free.. nak tanye pasal video reception pun segan..heehe. Mesti job berduyun2 thanks to his SIL Syima yg byk promote La Televisio.. His works pun sgt2 bagus.. Alhamdulillah, happy for him..
*ape lagi, yg blum ade OV, hire lah La Televisio (search FB)*
sempat lagi promote ;p

Aaaanyways, here are the pics taken on that special day..
*sorry pic hp xclear*

ZIMIE'S SOLEMNIZATION DAY (FRIDAY 8TH)

Bride Zimie yg Gorgeous..


DIY Pelamin yg simple+sweet
*eh DIY kan Zimie?*hehehee...

Time Akad kot.. actually kitorang sgt confuse, bila Tok Kadi sampai2 je duduk2 n kejap lama tu selesai.. both of us mcm eh dah selesai ke? ke tadi borak2 ke? Maybe adat family camni kot?Serious mcm blur2..hehee..

View kat luar.. pink canopy with paper lanterns..

Le Hantarans... 10 vs 10.. tul kan Zimie? hehehee... 

Time pengantin turun kebawah.. 
 

US.. yarabi teruk tul pic nie..haha.. xkira nak letak gak sbb ni jer yg ade.. ;p

Ok tu jer pics time nikah Zimie, yg lainnye sumer pic handbouquet aka mascot RMWW tu lah..hahaaaa.. ;p 

*Tukar topic*
Selepas tu kami pulang.. and makan2 with family pulak.. pic lain ade tapi terdelete pulak..ces.. ni je la yg bleh buat kenangan..

ni plak my meowgagah took this pic..motif? maybe berangan nak beraya ngan anak2 camni kot.. mesti besh kan.. doa2kan lah untuk kami yerr.. Aminnn.....



ZIMIE'S RECEPTION DAY

Yeay..yg ni mmg sukee.. sbb Zimie juger kawen kat dewan yg sama dgn i.. Dewan Gemilang Yayasan Felda @ Kelana Jaya
maka itulah kenapa kami suke sebut TWINS walaupun rupa n size beza bebenooor.. hahaaaa ;p

I suke baju zimie cos sgt2222 sesuai ngan badan yg petite itu..
Note to petite gals, baju2 camni sgt sesuai ok.... kalau buat mermaid sekat kat lutut tu serious xmembantu..! Choice of colour pun nice..! gold+turquoise..
 
 Sorry arrr pic mcm tut jer.. dewan ni sgt best mcm hotel n pelamin pun sangat wow walaupun simple.. Aunty sue from SoniaSofia knows how to make a pelamin pop out although dgn design yg simple.. it's the small details like backdrop, bunga2 n lighting yg byk membantu... bak kata Suria, INDAH... hehheee... nak tgk clearer pics singgah la blog DHIERA yer.... sumer pics sgt2 clear...hmmmph! *jealous*
 
Selain dari pic wedding ini, kami juger mcm biase la nak gak merasa ala2 pengantin semula macam dulu..huhuuuuuuuu.. camwhoring mode.. ;p
 
 
 curik pic Dhiera...voley laling?hehehehe

Ye saye dah gemok walaupun yg sememangnye dulu kucing demok gemoks pon... lepas kawen lagi bertambah2 walaupun makan pun biase2 je(lagi kurang ade la) tapi ntah la.... it's a mystery to most brides out there... T_T

eh mcm lupe plak nak share, mase kat wedding itu i jumpe ngan Dhiera and Suria.. dorang sgt sweeeet... :) kami la yg tinggal sbb sampai lambat..teheee.. ;p nice meeting u gals... i haruslah posing dibelakang untuk cover body yeeer.. hahahaaaa ;p
 
Alamak mcm ternampaks plak bra..hehehee.. corset pun mcm nampak jer dlm pic ni.. ye saye kena pakai corset okeh skang nih..huwaaa.. T_T

dummy cake yg diganti oleh real cake+cuppies..

kitorang mcm nak amek je cuppycake tu tp xberani.. tgk mcm kesian n sayang cake x dimakan kan...heheheeeee.. ;p

Lagi? ni pic pic kat luar dewan tapi x share sini sbb xtangkap pic sumer tu..huhuuu.. ni jer yg ada, lawakan board Zimie buat nie..? sape2 interested bleh la email zimie, her printing shop KBB is back..! ;)

Lastly.... pic bersame bride aka Zimie yg awesomeeee.... ;)

pic dhiera punye lagi cuns..hehhee *sorry curik lagik* ;p


Cantik kan Zimie.. me likey..!! baju+makeup+pelamin+dewan+guestbook corner sumer nice..! perfect..! doorgift pun best sbb dpt telur pindang (pass kat my dad-his favourite), n then dpt Yassin... doorgift bag pun DIY by zimie rasenyer, serious lawa..!! ape lagi, oh food pon sedappppp..cuma ayam kuzi tu not my liking, time wedding i kat situ xtau la lauk apa dorang hidang..sama kot? i xsempat pon makan.. kat meja beradab pon makan gitu2 jer takut makeup lipstick berminyak..heheheeee... Anyways, congratz again to Zimie, thanks for the invitation.. bagus juge we all sampai lambat, bleh borak2 n hanout ngan bride lama sket..teheeeee... 

*tukar topic*
pic ni xtau nak letak mana..hahaa..ni time nak balik dah..saje2 je.. ;p
 bila kat luar lupa plak nak tangkap pic same2..ape daaa..
Actually both of us came to the wedding separately...tu yg lambat sket tu..my hubby konon nak posing with 2cars la, tapi i xreti nak amek shot tu..heheehee..xckp xtau la kan.. ;p

Okay here's next day story....

Next day nye pulak, Spring Cleaning time..! konon nak kemas2 bilik n tukar position katil ke ape tapi xjadik..cuma vacuum+mop+kemas baju+sembunyikkan barang2 hadiah kawen dlm almari..hehehe..
and biase la bila we all balik ke umah, anak2 buahs akan kuarmasuk bilik kitorang je la..hehehee ;)
kenape?
 sbb dorang ckp bilik aunty uwee+uncle fared (us) special n best sbb ada carpet kucing (carpet vulu), ade toys (my teddybears+teddycats), ade snacks (chocs+munchy2 food for meowgagah), n boleh lari2, n mcm2 lagi...mcm hotel katanyeeeer.. ;p

*real conversation with my anakbuah*

baru tarik katil nak vacuum, trus dorang terjah..dah plak my hubby melayan.. pastu trus tido..heheheee..;p
Bilik skang dah x mcm dulu dah, all bunga2 yg lekat2 tepi tu dah tercabut dah..huhuuuuu.... ingat nak pasang balik and nak kemas bilik all over again macam time nikah aritu sbb i xde pun pic bilik pengantin.. pic bersiap ade la, pic bilik pengantin yg full xde... T_T
Okaylah tu jer nak share2 n update..giler panjang..heheee.. sorry ya.. ok till then bebehs...daaa~

meowluv~

9 comments:

anaztasias nora aira said...

zimie cantik !! nora nampak paper lantern nora ahhahaa :)

Cik Zimie said...

reneeeeee, mak uih panjang gila entry u, fuhh baru habis membaca satu persatu sambil sengih kambing hahah.

ada tak my fren tegur u masa kat dewan?dia tu silent reader u.dia ckp u peramah dan macam artis.yela dato ct kan hihihi

tq tau for giving this oppurtunity to be one of your early 'customer'.errrr customer lah sgt.haha tqsm jugak sebb dtg both of my weds love! ;)

do keep in touch ex-twins hee:)

Sumayyah Nadhirah said...

love love love pelamin die!!

dhiera said...

pjg gile la review renee! terbaek.... semua tentg wedding zimie nice la. suka sgt~

buruk ke cantik gambar tu tak berapa nak penting sgt. yg penting dlm memori kite dapat gambarkan keindahan wedding zimie. (ecewah..)

owh, zimie. kite tiru idea sign zimie yg guna foam tu. hehehe..

Suria said...

giler comot muka ku ituuuu..hahah
betul tu zimie, memula kiteorg nmpk renee pn tetiba cam nmpk artis, segan nk tegur tp bile tgk renee cam peramah je terus dhiera ajak g tegur.. wuuuuwu.. betul2 peramah husband & wife :)

eh, sory ke laut drpd entry..anyway zimie memang cantik! kiteorg sgt enjoy attend wedd.zimie :)

miszatie said...

bstnye dapat pegiiiii wedding zimieeee!!!!..
renee nnt dtg atienye wedding kt kuantan plak laa..or kat JB..hue3..^_^

Mr and Ms bOZhiCkA said...

Cantik bunga tangannya waktu akad nikah tuu.. anyway jgn.malu2 follow blog saya ye, bojailuvicka.blogspot.com..saya dah follow awak..heeee :-D

Adryna said...

renee, or anyone can tell me mana renee beli the corset? thanks :)

Renee Meow said...

Adryna babe... i beli Spanx kat kerry (blogshopkerry.blogspot.com).. n also premium beautiful kat syira (http://pink-orange-theme.blogspot.com)... ;)