Thursday, February 17, 2011

DINNER MAKEUP (cousin's reception 12feb11)

MeowMeow lovely bridessss n ex bridesss.. :)


Dah lunch?? im super bz at work tapi masih sempat curik2 update blog..haha gatal tgn ;p actually saje je nk promote MUA sorang nie.. Last weekend was my cousin's grand wedding (akan post soon!), so me, my sis n my aunty plan carik MUA.. so i pon hunt la a few MUA yg murah2 for dinner.. mula2 i dah jumpa akak sorang ni, tp tetiber xjadik cos bile tgk balik work dia xchun sgt, n my sisters pun xberkenan..huhu..so cancel (maafkan dakuuuu T_T)

Naseb baik last minute terjumpe la dgn MUA kecik molek nie..dia sms i.. (cos i hantar email kat dia mase MUA hunting). i tgk kat blog dia mmg work dia chantek.. pastu price dia bagi pon murah.. rm80 per person, kalau 3 n above dpt rm65..!!  Murah giler ayam kan??? cuma rambut dia xbuat takut xsempat so dia panggil org lain tlg, kakita (ye ker?xingat nama) dia charge rm30 (xsempat dia nk wat sorang2 tu-nanti org ckp i dera anak org plak..haha ;p)..  

There's 4 of us.. me, my sis dr kartini, my aunty irene n anak dia najeeha.. Me n my aunty wat hairdo, it's OK but not the same if buat kat saloon,cos they will actually blow or iron straight, sasak or spray volume, then baru wat hairdo bun or watsoever.. (akak tu keep saying rambut i jenis curly halus n dia xleh buat ape T_T) but xpe lah, no complains here.. :) dah lepas pun kan. yang penting akak tu sgt friendly n PR bagus.. :)

Seriously my opinion makeup by SARA hasil dia mcm pro..! ramai ckp bleh kawen trus nie..haha..i paling suke part mata, serious chantek...eyelashes dia pakai pun chantek, nmpak natural..(xmcm org lain kdg2 kite tgk mata tu jadi 1line cos mua tu xpandai adjust n lekatkan kat mata). tp sayang xsempat nk camwhore take own pic..huhu.. SARA pun xsempat nk amek before pics..hehe. giler 4 jam straight dia buat taw..kagum2.. So sape2 yg interested bleh ctc dia n checkout her blog SARA (http://sarasamsudin.blogspot.com).. dah la PR bagus, baik, friendly, cute..hehe.. keje plak dekat je ngan office i kat putrajaya, n besh skali dia sanggup dtg all d way from bukit jalil to damansara... :) bagus kann..? ermm i nak ctc dia balik nak tanye quo for my wedding..teehee....

*credit pic to SARA(http://sarasamsudin.blogspot.com)

*malu sebenarnye nk post sini cos i BULATSSSS.... :">
*tlg abaikan note SARA(dlm blog dia) yg ckp i mcm dato' siti yaaaaaa.. T_T
*my sis's pic xde..nanti kalau terjumpa dlm OP punye pics i akan upload kay...


DINNER MAKEUP BY SARA



 bulat okkkkeee... T_T dah pulak pose sebelah SARA yg kecik molek..sgt xmembantu T_T
owh btw my mom yg suh pakai necklace tu (xsukaaa) T_T

 my hot aunty yg mcm anak dare... aunty irene.. ;)

my gorgeous cousin Najeeha - baru lepas SPM ;)


OTHER WORKS
Meh tgk lagi her other works.. kalau u all masih nk tgk lagi kan.. ye la i xchun sgt so maybe ada yg masih xconvince kan.. ha amek~ ;p
 akak kulit putih ;p
 

akak yg chun chomel wedding makeup ;)


Chantek kan?? nak tgk lagi? checkout SARA(http://sarasamsudin.blogspot.com)




Thank you SARA n kak ita for coming n layan kitorang yg kelamkabut ni..hehehe ;p sorry kalau ada susahkan u all kay... ;) tqtq...




meowluv~

Renee meow

12 comments:

elle's laaa~ said...

wahh renee,, lain nye muke kamu after make up... :)

Lieya said...

ullalalalaaaa... cantek2 mmg cantek...

eyanne said...

cantik! n hrga pn murah je mmg berbaloi2 :)

ElyaElmo said...

flawless nye renee!!!!!

veelara said...

cantik n gebunye kulit u....suke3..

ainnazari said...

renee, mmg mcm dato ct la...hehehe u ada bau-bau bacang dgn dia ke?

Mai Sakurada said...

after baca u punya post, terus sms dia??? nak makeup camtu gakk... tp sodih dia x available on my date.. sob2.. tq renee for the info..

Renee Meow said...

ella❤hehe lain eh..lain yg positive?or lain yg negative?? ;p

Lieya❤hehe tqtq..tq to MUA sara..

Eyanne❤kan?serious bagi i mmg worth it.. :)n puashati.. :D

Elya❤jap2..i flawless or makeup by SARA yg flawless? hahaha ;p

veelara❤hehe tq dear..maluew i.. ala kan da makeup mesti ler nmpak ok je, kalau letak kanta besar kat muka i ni byk jeragat mcm org tua T_T

ain❤Oh tidakkkk...i tgk xde pun mcm dato ct.. huhu.. x related langsung dear..

Mai❤wah pantasnye u trus contact eh..hehehe.. welcome dear.. cian u xdpt dia for makeup..mesti dia bz byk customer nie.. hope u'll find one.. :)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

juicy junkies said...

http://juicyjunkieswardrobe.blogspot.com/

check out this blogshop and follow us, happy shopping! :D

juicy junkies said...

http://juicyjunkieswardrobe.blogspot.com/

check out this blogshop and follow us, happy shopping! :D

LisaLisut said...

mmg pipi u dh mcm dato siti okkk hehe

nizabeba said...

eh cantek la die makeup! nmpk natural je..hehe..
p/s: kulit u mmg da sedia cantik..