Thursday, January 13, 2011

*WARNING* FAKE IMPOSTER.....!!!!

Meowning alls....
 
sape imposter tue???!*angry voice*

Haaa.. nak tau x.. yg pasal kes 'MINTAK IZIN' from a well known WP.. utk warga BBF mesti da tau kan hal nie.. yg xtau tu, meh i citer sket2.. last week i ade la post about my wedding preps, and i shared with u all my favourites selections of MINI PELAMIN. sudah semestinye i dah credit the tuan badan pelamin2 tu la kan.. n then out of no where, i receive this msg kat my chatbox..


Nampak tu? "Armacouture: ni post pic kita ni mintak izin dh ker." Mase first i bace, wah terkezut okeeeh..betul ke Arma ni? dlm hati susah gile nak percaya, cos i heard Arma ni selain melahirkan superawesome works, dia juge seorang yg baik n humble.. So, instantly i decided to contact directly (ye la, xkan nak reply kat situ plak kan? xlogic tul..). Yang kat chatbox tu saje reply sket2 juz to clear the air incase org lain bace.. Lagipun, ramai gile blogger letak Arma's pics for inspiration n so on.. so rasenyer no prob pun..yang penting kite letak credit kan.. ;)

Dah pulak the next day, da dtg da geng2 lalats nie.. mula la nak batuapikan i ngan Arma.. tgk ayat pun dah tau kaum ape.. but i xkisah part tu (cos i ramai je kaum2 itu yg cool n sporting), yg i kisah is busuknye hati dorang nie.. tsktsk shame on u.. pastu nak plak pakai nick2 yg lain2.. haha.. xyah la, i know la...

Gals,my advice to u all-it's good to have a friend yg terer bab2 IT.. bleh check IP,address n do all the dirty jobs,etc,etc la... haaaa nak tau sape n dari mane dorang nie??? wat i can say for now is,(as my previous post), KITE BAKOOOR JEEE..... hahaha.. Ok kat bwh ni conversation kat chatbox i tu..bace from bawah yea..


 

the conversation from my chatbox.. ;) bace dari bwh nie.. (sambung dari yg atas tadi tu)


So today i dah dpt reply from Arma (yg real punya), dia ok je????siap gelak lagi..

 rilekkk je dia??siap gelak lagi.. tq so much yea ARMA.. u rawk! :D muahmuah!!


so just to share dgn u all d info i got from my fren on these kaki BATUAPI & PENYIBUK nie.. i dpt the addresses n pc/hp/cybercafe pc terminal ke ape kejadah sumer tu la.. i bagi u all general details je kay, yg lain tu i'll just keep it to myself.. nanti i dedahkan malu plak dorang ni nanti.. so u know who u are, dont mess wif me kay? xelok la nak dengki2, nak sibuk2, please just carry on with ur life.. u nak dtg sini kecoh pun xde guna, lagi menguntungkan i ade la coz u helped me tambahkan lagi rating blog ni.. hahahahhahaa... ;)


IP mereka...

FAKE ArmaCouture
121.121.19.4 - PUCHONG (area bandar puteri puchong) dekat pulak dgn area kedai card kahwin tu ye.. ;)
Ika_Puchong 
121.121.14.50 - KL (jln sultan ismail-chowkit-kpgbaru-pekeliling-jln ipoh-sentul)
nina....909 
121.121.128.73 - KL (jln sultan ismail-chowkit-kpgbaru-pekeliling-jln ipoh-sentul)pakai maxis broadband ye kwn2.. ;)
ilah....mikail   
121.121.128.73 - KL (org yg sama dgn nina tu) hhahaha...

Haaaa..yg pasal post dulu2 tu pun, i dah check IP masing2.. buat semak je my chatbox tu, dorang ni xpandang dari segi customer's side, so konon nak backup la vendor2 yg i mention tu...nanti terkena kat dorang baru tau bila dorang nak kawen ke, nak beli barang ke,pegi makan ke.. YANG PALING TAK TAHAN bleh plak pakai nick lain2, tp sebenarnye org yg same je..konon je pakai nick DIOR la, ika_metador la,kateringmeletopkl la, xxcaterer la.. pastu sorang lagi yang attack i n blogger2 lain tu pakai kak nam seri petaling,DIK SYA,Umairah_99 seri kembangan,amazon,lady_ninacutegirl la..padahal sume nie la pun satu org yg sama.. haaha.. tp maybe jugak org lain2 share pc yg sama?adakah dorang pegi cybercafe?adakah dari pejabat sendri?adakah dari rumah?or adakah dari hp masing2?ntah le wallahualam.. hahaha tp serious lawakkan..hahaha.. terbaik ar korang T_T


"KITE BAKOORRR JEE...KITE BAKOOOR JEEE..!!!!! "
 ;)


meowluv~

Renee meow
http://reneemeow.blogspot.com/
http://reneemeowwedding.blogspot.com/
http://reneemeowshop.blogspot.com/



22 comments:

miey anna said...

ade jugak spesis cenggini..aish..manusia2..hehe..sabar yek =)

Cik NeyNa said...

me rasa kan renee ada orang yang kenal ngan u yang tak puas ati ngan u..so dia stalked u punya blog..kan??kan??
wahhh..aku lak nak jadi batu api..ahahahahha

Zana De Touch said...

sabar dear...orang cam nih sakit mental..tak bole tgk orang lain lebih sket..motip sgt!


zana
http://zanadetouch.blogspot.com/
http://ditalolita.blogspot.com/

Miss Marea said...

isy isy isy..ade jugak org mcm tu ek...sabo je lah... :)

Scha mimie said...

renee...u bleh guna tracing visitors kt blog i tu..
da orange one...
bleh trace org gak..
siap bg google map lg...
guna iphone ke pejadah..sume dia tau...
i pun guna sbb slalu kena serang kt chatbox gak...
by loser2 yg xsedar diri...hehe

Xora said...

blogger Bride to be patutnya sentiasa memudahkan dan terasing daripada segala konflik yg tak diundang.. harap renee cool sentiasa ok?

h e r n y z a r said...

cik renee... tak sangke cik sara tau.. huih laa.. ada jugak yg begini.. cik renee.. cik sara ada 1 prob.. sama gak cam cik renee.. tp cik sara x da kawan yg leh trace IP address tu dari mana.. huhu.. sedey~!

LittleSunshine said...

macam2 jns org sekrang...pelik pun ada

hana yoriee said...

hok aloh..poyo giller org2 di atas..takpe renee, u chillex aje..diorg tu dengki ngan u tu..huhu..apelah psycho sgt org gini..adeyh..cian..

LisaLisut said...

kalau i jd u pn i akan tak sng duduk n tanya arma terus.hehe.yela kan nnttak sedap hati.eh cmne ek nk trace IP address org tu.nama je bljr IT tp buta IT i ni.hahaha.

~ mizzAmy ~ said...

lorrr..... dugaan sungguh jadi blogger nie. u review something good, tp kecoh plak jadinya. adeh...

Renee Meow said...

miey anna❤xpe i bdk baik..i mmg penyabar.. :D hehe..

cikneyna❤hmm tul gak eh..tp i bdk baik, sape la nak puashati ngan i.. bukan nye i ni chun ke ape, bukannye i rampas bf org ke ape..most probably yg dari kes haritu tu (ketidakpuashatian ngan vendor2).. btw thanks dear for backing me up kat chatbox tu....muahmuahs!! :D

Zana❤haha..dah lame xdgt ayat tu.. sakit mental ;p

MissMarea❤tu la..xsangke kan..cian kat arma ada imposter..huhu

SchaMimie❤wah thanks dear...! ni yg nak jadi detective conan nie..hehe ;p

hernyzar❤huhu kebetulan cos i ngadu kat dia..tu dia pun backing i kat situ..satu office je..haha ;p u bleh pakai yg mimie punye IP tracing tu (http://bridalscene.blogspot.com) ;) sape yg dengki kat u tuh??meh sini i nak tgk..!!

littlesunshine❤ni jenis org yg saje nak buat PROPAGANDA.. n saje nak batuapikan i ngan ARMA.. ntah2 saje je wat camtu cos dorang tau i suke kat keje2 ARMA..

hana❤confirm org dengki+hatibusuk..mmg psycho n abeskan mase sendri.. i gak untung..hahaha ;p

Lisa❤tu la nasib baik i follow my instinct to direct with ARMA trus..habes citer.. Sorry my fren yg expert ni ckp tu secret (kemuts punye budak), tp besh dia ni tau nak hack2 website2..(takut nak wat hal ngan dia) hahaha.. y not u try mimi's IP tracer tu kat blog dia?mcm berkesan gak.. http://bridalscene.blogspot.com :)

mizzAmy❤tu la, bila post smthing kite xpuashati(bukan kutuk pun), ade org fire kite.. ni bila post smthing yg baik pon kene fire gak.. apakah??? nilah dugaan nyer..huhu~


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Adawiyah A.Halim said...

adoi..terlambat baca post awk ni la..ish2..glr gosip mcm kt melodi..panas..panas..panas..
ala..biasa la dlm dunia ni bnyk pendengki..hukhuk..
yg penting arma sporting dan tak melenting =)

Rilla said...

orang yang takde life namanya tu. But hey, free traffic, hahah

ElyaElmo said...

haiiiihhh...saabarrr jee la kannnn~

nizabeba said...

mcm ni pny org pon ade eh?? x paham la..huhu..x pasal2 gune name arma..tp u sgt COOL la! i loike!! hehe

farahfatihah said...

hohohoh psycho je org tu kan!!!

cha said...

org tu busuk hatila.tak pnh i dgr bridal boutique ke MUA ke marah kita guna gmbr dia. bkn kita guna utk kutuk kan haih

lovelyadibah said...

Haha...nk gelak boleh x??? Nmpk sgt membodohkan diri sendiri..geli ah org mcm nie..euwww..xde life!

Xoxoxoxo

:)

:: noremy anak rahmat :: said...

follow & blogwalking..

meh la jenguk belog comey ai...

salam kenal! (^_^)

Renee Meow said...

Adawiyah❤hehe itz ok dear..haha serious mcm melodi kan.. agree, ARMA sgt sporting okay... ;)

Rilla❤free traffic..!!wehoo!! :D haha

Elya❤sabar je.. naseb i ni penyabar la jugak orgnye.. kalau x i trus pegi alamat2 yg i da jumpe tu.. hehe ;p tp buang mase, these people are sooo not worth it.. heh

Nizabeba❤haha thanks dear..hidup mesti COOL.. hehe ;p

farah❤psycho-lameass ;p hehehe (oops ter-swear kat blog) ;p

cha❤tau xper, lagi promote ade laaa... nasib ARMA sporting..

adibah❤all together now..EEeeWwwWwwWwww ... ;p

noremy❤thanks dear.. nice knowing u.. i follow n link u back yea.. daa~~

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

YanaMIB said...

well obviously lalat² itu BUKAN blogger..sbb dorg xtau cara kita menulis and mcm mana kita akn kreditkn setiap pic yg kita rompak from gugel...mtk izin?? ada muka org len br la mtk izin..hahaha...mmg klaka~ ^_^