Sunday, November 7, 2010

WEDDING PROMOTION BY JAKEL (30OCT-24NOV2010)

Meowning...! heyya brides..





Aha baru ptg tadi bace paper n notice dis promo by Jakel.. Jakel's having a wedding promotion from 30oct to 24nov 2010... fuh confirm Jakel penuh everyday..huhu...Ok sila lihat details below :-

Buy Fabric pengantin + free baju melayu fabric + songket = RM159

Berbaloi x agaknya? i nie jenis jarang shop for kain2..so dunno whether dis price is good bargain onot? Im still contemplating nak beli ke x, cos although my wedding date lambat lagi n xconfirm lagi, TATAPI im scared next year da xde dis kind of promotion dah.. Sape2 yg slalu beli kain tu..sila advice..! huhu.. thanks.. ;)



meowluv~

Renee meow



28 comments:

K.I.N.A said...

berbaloi-baloi..tp kena tgk gak fabrik ape yang ditawarkan utk harga tu..heh..kina ckp mcm pnh beli kain je..hehe..tq 4 da info renee..jakel shah alam la besar..best ket..tp mmg crowded punye..

macemellow said...

wahhh.. murah2 coz if i x salah kat jakel ni, usually hrga dia rm250 lace + satin n dpt free bju mlayu xde samping.. siyes kna check it out ni.. :) jom rmai2 pnuhkan jakel! yay.. hehehe. thanks 4 da info dear.. i xde bc paper, so x come across this ad.. ^_^

Cik Belle said...

erm, entahla. i pergi, i rasa memang lace yang murah tuh. yang kat bandung, boleh dapat less than rm40 sepasang. tapi, tryla bargain, maybe sesuai if u nak beli untuk family/ pengapit nanti. hehe

ira amira said...

great prize!!ri tu, g carik baju nikah kat jakel...promotion prices rm299, las2 die bg rm200 (bile pura2 tak nk beli, jalan nk kuar kedai)..see, last price die leh bg rm200..if 159, its worth!

queen nur said...

hi babe, 1st time ni gv a comment, i da pegi sale tu, n btl la u buy spasang baju pngatin pmpuan n get free 1 pair baju llaki n sampin, tp itu sbnrnye DARI RM159, means ada pakej RM299, RM399 n so on.. n the lace pn if yg RM159 tu x byk choice n 4 me x cantik sgt pn.. n buat u akan pilih pakej yg more than RM159.. hihiihhihi.. trust me... cz i da terjebakkkkkk.. tp i suka... :)

Anonymous said...

salam... saya ade bace gak promotion ni. tak sempat nak pegi.. tp cam pikir2 berbaloi ke tak... huhuhu... pening~~ (T_T). Kalo x beli rs cam rugi la plak.. huhu

Renee Meow said...

Kina : hehe.. tu la few months back i teman mama gi jakel shah alam..masyallah ramai giler org..crowded giler n kain bersepah2.. T_T

Renee Meow said...

macemellow ♥♥♥ oic normal rm250 eh.. gile byk discount smpai rm159 tu kan.. hehe i ni pon bukan jenis bace paper pown, tp ntah smlm bleh plak nak belek2 n then terjumpa ad jakel nie.. hehe


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Renee Meow said...

cik belle ♥♥♥ kat bandung rm40 je sepasang??! wah sgt bagus..!! tp kalau ikutkan dgn cost travel n accomodation situ, i think harga mungkin lebey kurang je kot compared kat sini? correct me if im wrong..huhu T_T but thanks anyway for ur advice..



meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Renee Meow said...

ira amira ♥♥♥ owh camtu eh.. haha bleh la wat camtu nanti..haha ;p




meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Renee Meow said...

queen nur ♥♥♥ ooOooowh camtu rupanya.. pandai ye dorang marketing..ingatkan sumer jenis rm159. rupa2nya certain2 kain je eh..huhu okaay mcm nak cancel je plan beli..huhu~ thanks so muchie for d info.. :)


Anonymous ♥♥♥ same la rase mcm rugi xbeli kan, ntah lepas ni dah xde promo camtu kan.. tp bak kata queen nur, x sumer yg rm159 tu.. cuma yg terpilih n xbrape cantek je.. huhu.. T_T owh dillemaaaa....




meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

ummphs.. said...

betul ckp queen nur tu renee. certain kain je. and kalau date lambat lagi jangan beli skang. hehe.. nanti nyesal. mcm org beli kain nikah sikit punye awl (kunun promo + cantek) - bile datang huh! yang promo tu tak cantek pun. bile beli kain lain - harga mak aaiii! bile survey tempat lain - huhuhu.. kurang 200 dari org beli.:( citer sedey.. :P

WillBe.Mrs said...

jakel selalu buat promot mcm ni renee...dun worry kalo kain yg u nak tu xda offer...nx time msti ada kain yg cantik lg offer..but if u nak grab for bridesmaid ok kot...gulatis pun okay w/pun mahal sikit but the price is resonable wth the quality...

Renee Meow said...

cik um ♥♥♥ owh thanks for d advice n ur sad story..cian u.. huhu.. so xpe ler kali ni i xbeli ler, tunggu promo next year je la..xpun pesan kat my mom kalau dia gi bandung..hehehe ;p


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

~ mizzAmy ~ said...

dear, Jakel tuh everyday ada sale. so don't worry. everyday i pergi, everyday dia sale harga pun sama je. but for RM159 tuh which is kain yg tak lah chantek mana pun for me. so, untuk baju tunang maybe boleh di consider kan. but for nikah or sanding better get the quality. kain yg ada quality nanti dah siap pun akan nampak cantik je kat badan. it's just my two cents.

Renee Meow said...

mizzAmy ♥♥♥ thanks dear for ur advice... :D


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

eyanne said...

bleh p tgk nnt..cuci mata jer dlu klu suke br bli huhu tp kt png xde jakel uhu..

LisaLisut said...

renee,
i br g smlm.yg dia kata 159 tu..errr betul la kata cik belle,katbandung bole dpt murah kot.masa i tgk smlm,ermmm tak cntik..huhu...try gulatis or euro moda.

jakel tu mcm hari2 pun bagi discount.ini based on ape yg i perhatikan la.hehe

Renee Meow said...

eyanne : ermm i rase xsilap ade ler dear kat penang tue.. tapi nama dia pakai lain, salem aziz ke ape tah..


LisaLisut : owh da pegi eh?mesti sesak kan? xchantek eh..huhu..ntah2 yg tu kat jln TAR lagi murah kan.. ;) thanks for d info dear..


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Dita Lolita said...

tak berani beli kain sendiri..mesti hampeh..hohohoo..

Renee Meow said...

Dita Lolita ♥♥♥ haha funny la u nie.. y ek??? so camne u nak beli nanti? sape yg pilihkan? ;p


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

ada gak tgk iklan ni dalam tv....
tp yanie pun tak pandai dalam bab beli kain nih..
takut tersalah pilih lak...
my sis cakap..tunggu dia datang KL bulan 12..
nak pi beli kain utk akad nikah..
hadoiii...mcm tak sempat jer nak beli yg jakel nih...

tp bulan 12 bulan sales kan...hehehhe

ElyaElmo said...

elya gi ari sabtu ari tuuu....tak tau plak ade this kind of promo...
and ade tnye kan promoter kt situ..derang pun takde mentionn pun....huhuhu...

Renee Meow said...

yanie ♥♥♥ hermm kalau xbeli kat jakel pun xpe.. if u tgk comment2 yg lain, ramai ckp yg promo ni untuk kain2 yg selected jer.. ntah2 kat tempat lain or jln TAR lagi murah.. T_T

Elya ♥♥♥ hah lagi kejam..ni dah pemalas punyer promoter kowt..hahaa.. ;p



meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

CikSyafa said...

waaah..jakel ni setaip kali ada sales ke?aritu Syafa pegi pon ada sales...

tapi Syafa klu pegi mmg tak brani beli sendiri haha..bab kain fail.

Renee Meow said...

ciksyafa ♥♥♥ hehe i pon xprasan selama ni.. bile org ckp baru prasan everytime ada sale.. ;p anyway thanks dear for ur comment.. i ade linked n follow u kay.. :)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

tu la..maybe kat tempat lain ada lagi kain yg chantek2....kena rajin survey kan..hehehe

::Destinasi nurfadhilah :: said...

kite beli kain utk tunang time offer yg RM199 kot,lebih kurang harga tu tapi xde dpt sampin. kain yg offer tu design dia biasa2 tapi bole juga la. bile masuk jakel tu rse mcm terpukau dan akan terbeli juga..huhu.. rambang mata.
but then lps mse cari kain utk nikah,kain kat kedai kain biasa lagi lawa2.. kat KAMDAR pn bole tahan.good luck!