Tuesday, November 9, 2010

WEDDING BUNGA PAHAR - SILVER CUCUK SANGGUL


Meowmeow~ *tired mode*

salams all...hurm dis week mcm xactive sgt update blog coz im too busy. nak bukak FB xsempat, nak bukak page ♥Blogger Brides Forever♥ pun xsempat...mesti dah berjuta update kat situ kan..huhu.. Too busy lah, kdg2 ade rase nak curik2 bukak blog n update something (i think this is a sign of BLOGGING ADDICTION..!!) huhu... T_T

Today stayback kejap kat office, semata2 nak blog surfing, bukak FB, update FB, update blog,et,etc.. hahaha.. ye saye suke menyalahgunakan facility company... meowhahahaharr... *evil laugh* ;p 

Ok saje nak post pasal bunga pahar, before this to me bunga pahar sgtlah x diendahkan.. hehe.. mase my kakak2 n abang kawen pown mama yg beli siap kat SSF or ade relative yg sponsor, of course yg plastic2 tu kan.. so now, baru i sedar, Bunga pahar ni is one of d important details yg kite xbleh miss... so tadi mase fb-surfing, ternampak la ni dari one of the unique wedding planner in Malaysia - 


"consider a silver cucuk sanggul as bunga pahar instead of bunga plastik from china. help local cottage industy and create something stunning for your big day"

ni kata dorang.. (yeah i wish that was my line)..hehe.. bile 1st i tgk, aawhmaagaddd so pretty n unique.. n  VERY-DE-GLAM..!! confirm dari jauh org bleh notice kat pelamin kan.. Oh they are soo creative..i want this..!! huhu.. xnak yg plastic2 or stocking2 tu... nak yg camnieeeee... voley meowsayang? :) nanti i nak tanye for quotation. rasenyer nak DIY pun bleh kowt? ;p


*credit to REKA TEEMOR

sukaaaa.. *smiling with bright twinkling eyes*

For those yg xbrape kenal REKA TEEMOR, here are some pics of their works.. their work mmg SUPERB cos they're actually a design company.. So their ideas are fresh and out-of-the-box.. They do everything like hantarans,deco,pelamin,cards,interior,etc,etc.. In terms of price im not sure cos xpenah tanye lagi.. ;p I have to let my parents decide first. I dah penah tunjuk their works to mama before. I have saved and bookmarked their works in my wedding file n pendrive..hehehe.. even yg kuar magazine pon siap simpan dlm file.. Sape2 yg slalu beli mag RATU SEHARI mesti ada nampak REKA TEEMOR's works kan?








lovely, exclusive and unique.. suka sangatt...*pengsan*
i have a thing with unique and exclusive wedding stuffs..hehe ;p


chantek n unique sgt kan.. love their ideas..!! ni baru je hantaran pics, blum lagi their decos, pelamins, etc. more pics here REKA TEEMOR, or search Reka Teemor kat FB :)




Till then brides, muahmuahkirikanan~ 



meowluv~

Renee meow





11 comments:

~ mizzAmy ~ said...

bab bunga pahar mmg i tak tahu menahu sangat. rasanya dah start kena google juga pasal bunga pahar ni. thanks dear for sharing.

LisaLisut said...

mane ade salah guna facilities company kalau kerjatu memerlukan internet.sambil selam minum air.sama la i..i tension gila tak dapat nak lama2 blogging and surf internet.broadband tunang i pakai sbb mmg dia punye pun so kene tgu dia free.huwaaa.tension ok.sll i free ade la masa nak blog kat office.skrg tgh busy.. :(

reka teemor ni agak2 mahal x?hehe

Dita Lolita said...

reka teemor mmg terbaik..tapi kan kan kan..T_T..aiyak!tak mampu..huhuhu

WillBe.Mrs said...

dorg mmg yg terbaekkk Renee...and for ur info owner of reka teemor is 1 of exclassmate my fiance's sistas...she also suggest me to go there and make a tour of their pakej...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

memang keretif.....hehe

Renee Meow said...

mizzAmy♥♥♥haha same here, mmg xpenah nak kisah bunga pahar.. let's start googlin mr oogley..! ;)


Lisa♥♥♥menyelam sambil minum icelemontea voley?n some cuppycakes.. hehehe ;p yeah i guess rekateemor is quite pricey.. maybe lebey kurang mcm arjuna/ngi/dicky? sbb asyik masuk Mag Ratu Sehari.. blum ctc for quotation lagi actually, tatott.. ;p


DitaLolita♥♥♥agree mmg terbaek.. tp tu la i tatott nak ask for quo.. tatott xmampu nanti maluew lak..huhu~


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Renee Meow said...

WillBeMrs♥♥♥owh really?hurm we'll c..next year..haha.. takut x mampu.. T_T

yaniebudakgebu♥♥♥creative sangat-sangaaaat kannnnn ;)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

dialicious said...

unik kan dorg..tp mahal sikit kan

Renee Meow said...

sifu diah♥♥♥i havent ask for quote..too early i guess? but from their works bleh tau confirm pricey..huhu T_T


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Suzie Sueweeets said...

Mesti pricey tapi ADMIRE sangat hasil kerja diorang! Tak pernah terfikir pun. Hee..

lady syaliz said...

renee!!! saya pon suka hantaran nie, mohon kebenaran letak gambar di blog saya!!!!!

http://syalizslovebubbles.blogspot.com/2010/11/these-hantaran-fit-my-taste-perfectly.html