Thursday, August 2, 2012

IS THIS IT??

Okay gals...

rase macam berdebar nak share post ni.. haha..
APAKAH??

hephep..nanti dulu, blum nak announce apa2 lagi okay..hehe..
i just nak tau, lately i've experience some weird stuffs with my body.. and it makes me wonder, IS THIS IT??

i malas nak terlalu hopeful, but sebagai manusia biasa mmg dalam hati ni meronta2 n sgt222 hopeful untuk dapatkan baby.. hehe.. I xnak terlalu stress macam aritu (HERE), so im going wif da flow right now..

I nak tanya mommies n bakal2 mommies right now.. adakah ini simptom2 yg korang alami sebelum mendapat tau THE good news??



1. FATIGUE + KEPENATAN YG MELAMPAU
okay tipu la penat yg melampau..skang ni bulan poser so makes sense la penat.. dah plak lately park kete jauh2 sbb xnak bayar parking rm15 sehari..huhu...

2. TENDER BOOBIES
do i need to explain? T_T boobies mcm lembik n lembut..hahaa.. ntah la nak explain camne tapi lain laaa..

3. KELEWATAN
eh ala ni normal la kan..mesti la period lewat kalau preggy..duh~. tapi in my case lewat ni mcm normal kot cos i kan ade ovarian cyst.. but this year i took my ubat2 n regular jer.. tetibe this month mcm terlambat sket..hurmmm.. and pelik i x alami cramps yg teruk sgt.. ni mcm xde rase pape pun..tetibe jer eh dah period?tapi period yg luar biasa la plak.. *refer next symptom*

4. LIGHT BLEEDING (period yg cair ya amat)
Okay mula2 bila kuar darah, i mcm dangs....konon kecewa x preggy.. tapi cm pelik la cos cikit je darah kuar ala2 brown spot gitu..pastu mcm xde pape..then next day tgk kat bedsheet, mcm bleeding yg sgt light..macam period tapi super pink cair.. mcm peliks gak.. pastu smlm macam xde ape.. pastu harini baru check ada sket lagi yg light pink fluid tu.. serious xpenah ada bleeding camnie.. do u think this is IT..? 
Baru harini i google ape symptom light bleeding nie, bila tgk answers it's more towards to you-know-what la.. (tu yg tergerak nak tanye korang tu)..and ade gak ckp mcm ectopic pregnancy *gulps*
something like this..courtesy of google.. sangat2 cair n pink gitu..

5. APPETITE
sejak bulan puasa ni.. Appetite mmg OUT.. seriously xde selera langsung nak makan.. makan sekadar untuk alas perut jer.. bila gi bazaar ramadhan ngan hubby, i mcm "meh.."... hubby i yg normally decidekan for me.. bila berbuka pun minum air, makan 1-2suap n then rasa mcm xlarat nk makan..tak pun bila masak kat umah pon, i akan makan sket jer for myself..pastu solat n tgk tv or other house chores.. langsung xsentuh dah makanan.. n yg peliknyer x rasa lapar langsung.. in other way-mmg bagus la cos i need to loose some weight.. hahhaaa... ;p tapi xmacam peliks ker? and lidah plak, lately mcm kena terbakar.. ntah ape i makan, mayb allergy makan sumthing ke..and it stayed for a few days sakit.. laggiii la xde selera nak makan.. T_T 

So is this IT? *excited* balik karang nak beli test byk2..
omgomgomg..huhuu.... hep kena ingat gak jgn overexcited atau over high expectation, takut kang nanti kecewa bergolek2.. and takut jugak kdg2 our body bila kite terlalu pikirkan sgt, dia akan buat symptoms2 as if kita betul2.. mcm body tu tipu la.. so we take it easy ya?

please pray for me gals..! ok daaaa

meowluv~

23 comments:

cha said...

good news jgn lupa share ok :D

Suria said...

omg! rasanya mcm good news..hehe
cpt beli test kit byk² :)

Cik NeyNa said...

me dulu cek masa tu belom masa piyed lagi..tapi kepenatan melampau..nak jalan even 50 meter pon dah mengah..pastu badan naik and selera makan naik mendadak..then suka makan manis..especially kek..
ingat lagi tengah kunyah cupcake red velvet sambil mulut bebel kat hubby "bila nak pregnant nih?"...hahaha..so sesajer cek sebab me aktif bersukan and menari takut kang jadi pe2 lak kalau betul preggy..sekali alhamdulillah kompem..hehehe

R.R.Z said...

best2

sy doakan awk renee!

anaztasias nora aira said...

dear sila test dengan cepat ! jumpa doktor boleh juga

S.U.R.I.A. said...

akakka..jaga diri tuuu

Huda Luna said...

hehe insyaAllah ade good news tu
huda doakan banyak2

amin amin amin

amik keberkatan bulan puasa ni

kalau ade good news share tauuu

vanilla said...

hopefully it is the good news renee =) *pray for the best*

pika pikah said...

Bestnya Renee. Semoga Allah permudahkan urusan. :)

Tahirah A. said...

hope its a good news for you! :)

Lil'Qarmaa said...

insyallah sis...hopefully...fa doakan ada berita baik eh

Fana | Aqim said...

wah..kalau betul,alhamdulilah...:)

Rilla said...

Hari tu I pun bleeding jugak, macam brownish and sikit je. Tapi masa tu tak suspect pun pregnat, anggap macam weird period, hahahah. But lepas tau pregnant baru teringat, rupa2nya implantation bleeding.

I hope Allah makbulkan your doa. If you're pregnant, Alhamdulillah :)

Mimin said...

amin!! semoga bjaya kali ini!

mizzy amalina said...

dear..rasanya everyone pny simptom different la..like me, my simptom :
1. takde mual2,muntah2 or anything
2. selera makan naik mendadak
3. sore breast.mcm bengkak bila nak period tu.. (masa 2 ingat bengkak sbb nak period but turns out sampai abis 1st trimester br hilang bengkak).
4. ptg blk keje je penat sgt2.confirm terus tido.ingatkan sbb busy kt ofis.
5. jerawat naik masyaallah...SCARY!(yg ni my MIL & SIL yg perasan.dorg tny i preggy ke even masa 2 i xsyak apa2 pun lagi).
6. of course la period lmbt. 4 hari lmbt terus wat UPT sbb tkt apa2 jd sbb i slalu travel sana-sini,lasak2..so if +ve boleh la jg diri kan?

Tapi jgn samakan simptom org dgn kita.My advice...wat je UPT. Kalau +ve Alhamdulillah. Kalau x, mungkin Allah rasa kite belum ready lg. I pasrah je ms buat tu.Sbb b4 tu da 2-3 kali buat -ve je. Bila +ve rasa mcm UPT tu rosak. That's why test sampai 3x. Hehehehehe... Just my 2cents.. :)

.:shura shushi:. said...

InsyaALLAH ada tu :)) doa banyak ok dear

Anis_Apis said...

Berdebar pulak hihi...i doakan u k...

veesakura said...

xsabar nak tgu next entry u, nak tau result. but, if not good news, jangan sedey2 k.i pray mmg btol gud news!hehe :)

Rina Hamid said...

insyaallah dear..ada la tu rezeki..hehehe..cpt2 check n share the good news :)

Mr & Mrs Sallehudin said...

woww.. hopefully good news :)
Doakan untuk I jugak yer :)

uya rayza said...

aamiinnnn..sila inform k heheh

Zimie said...

reneeeee if takde selera tu mcm kait gak dengan tanda2 preg.hiks.i doakan u ok.moga ada rezeki.aminnnn :)

Hazz Nieza said...

cepat buat test Renee.. & share kalau ada gud news k!! *excited* ;)