Friday, February 3, 2012

WEDDING COLOURS : COLOUR COMBOS

Haro happy friday..!

*Scheduled Entry*
I found this on the net and sgt2 suka.. bagi mereka yg blum decide theme colours lagi, u can try these colour combos below yg i nak share nie... I know mesti ramai tercarik2 ape colour trend for 2012 kan?betul x? heeheee.. i think this is year 2012 will be more on POP colours.. like PINK+ORANGE+YELLOW, SKY BLUE+APPLE GREEN, PURPLE+YELLOW..sumer colour2 ceria.. ;)

but i rasekan, xperlu la ikut sgt colour trends.. cos bila sumer nak ikut trend, sumer buat sama, mcm basi la plak kan? x gitueww? just my opinion laa..

Like me, ini kes theme, bukan theme colours yer... mula2 nak giler nak theme Moroccan or English vintage ala2 whimsical for reception (byk org buat year 2011). *eh baru teringat xpenah plak mention kat blog ni* hahaahaa surprise le konon ;p But last2 xbuat cos i dah dgr ni lebih 10kali "eh wedding tadi buat ur moroccan theme tu la".."eh wedding tadi buat ur vintage theme tu la". either from family, friends and my experience.. kite yg dgr tu rasa mcm alaa mcm boring la plaks, xnak la theme2 tu cos dah ramai sgt buat..haha.. ;p So NEXT! (bak kata kak jumie)
Tu contoh i la, tp kalau nak buat go ahead no prob kan, tu dari segi pandangan i.

Okay mcm byk lak ckp padahal i wanna share these lovely colour combos...hehehe. ok mari cuci mata... ;)

credit Mr Oogley (google)


 RUST-COPPER-AQUA

 WINE-MAUVE-BLUSH (MY FAV!)

 SOFT GOLD-SOFT SILVER (MY FAV!)

POWDER BLUE-PLUM (MY FAV!)

 RED-NAVY-WHITE (tambah yellow jadik wedding 1malaysia..haha ;p)

 BLUSH-SILVER-CREAM (MY FAV!)

 GUNMETAL-PEWTER-SILVER

 KELLY GREEN-APPLE GREEN-CREAM

TANGERINE-ORANGE-YELLOW

 TURQUOISE-AQUA-MINT (MY FAV!)


  FUSCHIA-PURPLE-INDIGO

 BLACK-PALEGREEN- WHITE

 HOTPINK-ORANGE-PURPLE

DARK BROWN-BROWN-CREAM (dah lame xtgk wedding colour brown..chantek + classy!)

 AQUA-RED-TAN (wedding fareini pakai baju combo ni..nice!)

PURPLE-BLACK-GREEN (jangan dark green nanti macam BARNEY la plaks T_T)

 RED-AQUA-YELLOW

 
AQUA-ORANGE-BLUE

BROWN-OLIVE GREEN-TAN

BLACK-ORANGE-TAN

BLACK-PINK-WHITE (LIGHT PINK ALA2 BLUSH GITU BARU NMPAK EXCLUSIVE) (MY FAV!)

AQUA-YELLOW-WHITE

NAVY-YELLOW-GREY

 ORANGE-LIME GREEN-BROWN


lelong2 pilih2 mana yg suka..heheheee.. ;p

Although ada TREND, but rase xsalah x ikut trend. Why not be the trendsetter? ecewahhh idea idea.. haha ;p but kalau wedding pape pun, i rasa any colours is OK as long u pandai gabungkan n work the colour out.. ;) ok daaaa....


meowluv~

11 comments:

SOULMATE is said...

nice :) tq dear give me some inspiration

choclairissa @ intan marliana said...

eh u kenal fareini ke renee? hehe i mmg teringat wedding theme die bile tgk colour combo u letak tu..semua cantek..juling mate mak tgk :P

Nur Dalila Jamaludin said...

huhu mine xde pn dlm color combo tu..i pn xdecide lg nk buat color apa since my baju will be sum kind like maroon and purple manggis..i pn x sure..u xde idea nk bg kat i ke renee..hahaha...but d one yg u tnjk tu smua nice!!!

Renee Meow said...

soulmate♥welcome dear :D

intan♥kenal gitu2 jer cos hubby dia kan g2b blogger..ehehehe ;p wedding dia best sgtt... teringin nak kawen kat situ..huhu..

dalila♥ooic.. my idea, since ur baju da colour terang kan.. y not theme wedding colours yg soft.. soft pink+white+silver+a bit maroon tu.. i type je tadi kat google trus jumpa ni->http://farm3.static.flickr.com/2545/3939374953_efa3cb5b58.jpg

->http://www.colorcombos.com/color-scheme-116.html

*my idea la, if xsuke sorry!* hehe ;p

norfadillah said...

renew !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cantik !!!!!!!!!!!!!

*pengsan*

Serigala Maroon said...

navy + yellow + grey memang pilihan yang tepat hihihi

i loikeee

R.R.Z said...

BLACK-ORANGE-TAN
BROWN-OLIVE GREEN-TAN

niceeeee entry!
memberikan sy idea..hehehe

LittleSunshine said...

Warna theme wed liza mn?hihihi.turqoise n green. :p

cikpia said...

Asek2 MY FAV, asek2 MY FAV.... pilih satu dah la wei.... Hehe.....

Cik Zimie said...

turq+aqua+mint=my fav!!! (samerla kite same taste!!;p) ni rasa nak tukar kaler theme.hihihi

dhiera said...

yellow + aqua + white : cantik!