Wednesday, February 29, 2012

MY WEDDING : PELAMIN NIKAH


Heyya bebehs.....!! 

omg lama giler xupdate blog..so sorrryyyyyy... ingat nak update right after honeymoon tapi langsung xde chance nak online..dah plak kite ni pakai nokia cookia jer, xde iphone ke, bb ke, ipad ke...so mmg nak kene on lappy baru la bleh update..

first of all, thanks so much for allllllllll the lovely wishes, emails, notes, private messages, comments, etc..sorrryyyy sgt2 xsempat lagi nak reply n balas one by one..dalam kepala ni nak update blog je, lain tarak kira..hehee..

So okay, first review adalah antara yg palingggg i suka during my wedding.. MY PELAMIN NIKAH..! :D mmg i jatuh cinta nak bergolek2 satu padang bola dgn pelamin nikah i nie..seriously i was sooo strucked and impressed with it, even my family pun suka gilers.. funny story, my elder brother mula2 tgk dia mcm gelak n ejek2 i..dia ckp ni pelamin aper ni? pelamin ker ni? nape byk2 barang nie?concept per ni? dia mcm make fun of my pelamin ni la..tapi bila malam tu time nikah bila da pasang lampu sumer, dia jadik suka lak..haha.. tu laa, sape suh make fun mentang2 taste lain kan..dia pengantin lama, kite lak pengantin baru yg up-to-date ngan wedding stuffs, dats why..heheheeheeee *larik*

Alrighty then...sapekah vendor pelamin nikah yg awesome itu??? ;pjengjengjeng.... 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

pelamin nikah i ni 'special' sket.. cos it's a combination of pelamin nikah and tempat sarung cincin..dorang namakan dia..

"pelamin mini + nikah Valenciennes"


Here are some pics taken from their FB page.. ;) 

 
 
 

Chantek tak? to me, my pelamin nikah sgtttt2222 chantek.. actually i xtau rupa pelamin nikah ni camne tau.. all we did before (1week before xsilap), discuss and bgtau ape i nak for my pelamin nikah.. so i ckp i nak sumthing romantic, nak pastel colours cream+purple+pink, ombre colours kalau boleh la, pearls and lastly i nak lace..xnak doily lace, i nak lace lace... dorang ade la tunjuk some sketches n mintak idea, i told them actually it's up to them cos i trust their taste and professionalism..i xnak byk2 sgt idea nanti cos i nak their touch maintain as their signature..

So that day dorang datang tu (khamis siang-bagus kan? dorang mmg plan buat awal so xrushing sgt last2 minute),they told me dorang ada changes on the pelamin nikah..i pun okay je la kan..i was busy kemas2 rumah sumer tu.. dorang plak xkasi i tgk pelamin tu..heheeee.. konon nyer surprise la.. bila i lalu i tutup muka sendri xtgk..hehe.. then bila da siap tu, OMGGGG i mcm nak nangis terharu tau.. tapi control la depan org kan..hehee.. it was gorgeous and i loveeeed it.. 

Thank you BRIDAL SANCTUARY for making my wedding super special and awesome.. i bukan nak angkat bakul sendri, but almost all guests and relatives datang was awed and puji pelamin chantek and lain daripada yg lain.. Alhamdulillah.. yang paling best about them is, dorang sgt22 friendly and super-baik.. seriously.. baik+generous+creative+rajin+awesome..! :D

thanks taw karl+syed, sayang sgt2 korang, nak hug je korang tawww... huhuuuuu.. bile kite nak lepak2 nieee..heheehe ;p

Anyways, kesimpulannyer, BRIDAL SANCTUARY IS HIGHLY RECOMMENDED... i loved every single thing about my pelamin nikah.. it was beyond words.. i xtau nak explain camne, pelamin nikah tu mcm menyerikan my nikah nite.. 
tatapi, kalau ada yg xsuka tu, xpe la i phm masing2 ada citarasa masing2 kan.. untuk yg suka tu, and still xjumpa lagi vendor pelamin, PLEASE HIRE BRIDAL SANCTUARY..!! :D dorang mmg best.. u all bleh contact them here

bridalsanctuary2@yahoo.com

010-8920568
010-8920569



oops jap, xkan pics pelamin jer?? haruslah ada pics pengantin kat pelamin yerrrr..hehehee ;p
 Le groom at the pelamin nikah.. amboi sukanye..tehee.. ;p
the moment time nak akad..sumer muka happy..tapi i kene tahan lutut kesakitan duduk lama2..i have a bad knee sejak zaman sekolah lagi..mmg xleh duduk bersila atau simpuh lama2.. huhuuuuu.. 
tapi pelamin tetap awesome..hehe ;p
 credit pics to my hubby's cousin firdaus nazeri..dia pun ada wat parttime photography.. camera dia x catch lighting yg yellow kat umah, jadik mcm lighting putih la plak..dunno why... T_T
credit tatie.tq tatie darling..i suka u amek byk pics time nikah..lighting sgt2 chantek..love ya babe..! :D


Okayy till then bebehs, maybe esok lusa i update lain pulak..thanks alls.. :D


meowluv~

24 comments:

Fie said...

I love love love your pelamin! You duduk on it nampak macam fairytale princess. :D

How are you dear? Dah settle down and everything?

S.n.Fariza said...

renee :)
alhamdulillah. tahniah.
cntik wedding itu :))

eyanne said...

Congrats Renee! mmg cntik lah pelamin u.. I like :)

::mai:: said...

kak reene ....cantik gilerrrrrr ur pelamin n the details

cha said...

memang pelamin u sgt sgt sgt lawa dear. terbaik bg awal tahun 2012 ni ok. cantik sgt. i pn suka hasik kerja BS ni. superbbbbb :D

erin moshimoshi said...

cntik hokeh ... jeless

Mr & Mrs Chenta to be said...

reneee...!! superb..superb..superb..!! hehe.. love it.. tahniah renee.. =)

shafika fieka said...

sumenyer cantik2..reen pon gojes sgt...

*Dream Weaver* said...

So pretty!!! :)

cheQmOomOo said...

OMG OMG OMG ya ALLAH cantiknye pelamin T_T

Hunny Kitty said...

ai pun suke pelamin u nih....nak terpengsan rasanya masa masuk umh tgk

amy fahmi said...

super duper gojez renee!

Anis_Apis said...

fall in love with ur pelamin...suka!!!

Dhiya Syazana said...

gojez!!! both, u n d pelamin.

oshinz said...

terbaik gila!!! dah macam retis punye pelamin. sorry sis cannot attend your wedding. clash dengan my bestfriend punye wedding kat johor. by the way, congrats tau!!!

Anonymous said...

mmg superb~!!!!

dear...sorry sgt i tak dpt attend mana2 event pun sbb all that time i mmg teruk all-day-sickness tapi yg paling worst morning sickness.tp lepas u dah selamat sume tetiba i pun selamat...hahaha..... ok sorry sgt2 dear... sedih tau tak dapat jadi 1 of ur bidemaid versi mak buyong....=(

Dira said...

renee! cantik sgt pelamin tuh! u mmg bukan angkat bakul bagai la, sebab ur pelamin mmg sgt SUPERB! mcm fairy tales~ sukeeeeeeeee :)

choclairissa @ intan marliana said...

reneeeeee~~~ suke2 pelamin u..skali pandang nmpk style cm pelamin akad iera syazira kat sini..

http://choclairissa.blogspot.com/2011/11/red-roses-solemnization-theme.html

tapi i suke kaler u sbb pastel~ rase cm duduk dlm semak samun dalam mimpi yg penuh romantik..good job!

Reen Tart Nenas said...

*like - congrats renee meow :)

Anne said...

hey babe,

i baru baca u nye entry pasal pelamin nikah u, and guess wut? kitenye designer adelah sama! and i am TOTALLY AGREED wif u.. Karl+ Syed are OHSEM+SUPER FRENLY+COMMITED+DEDICATED ape lagi lah sume dorg dapat A++++++++ dari i...mmg dorang HIGHLY RECOMMENDED!!! i smpi skang rs mcm nk kawen lagi skali and i nk hired dorang fully for my wedding.. hehehe.. over!

actually i kawen tahun lepas and time tu dorang still very new.. i pun dapat tau pasal BRIDAL SANCTUARY from FB jek.. 1st time pandang tgk design2 dorang, i berkenan.. i try inbox.. sbb mase tu mmg dalam proses survey.. then dorang ajak meet up untuk diskuss.. my 1st impression, i dlm hati dah ckp, i SUKE SANGAT SANGAT kat dorang..janji 10.30pg, dorang dah tgu i kt tempat yang dijanjikan 30mins awal! bayangkan! dis is the factor yang kite nk dari designer2 or wedding planner.. COMMITED! bukan yg baru setahun jagung dah bajet diva! bile set appointment kite plak yg kna tgu dorang.. puuuiii!

lagi satu yg i tertarik, dorang punya cara die akan come up wif new design for each cust + dorang akan bg dulu a few sketches design untuk kite pilih b4 finalize.. so maksudnye u nye pelamin's design tak kan sama dengan orang lain! BEST! then dorang x kedekut! hrge yg dorang bg kt i, i rs sgt berpatutan sbb dorang utilize the whole spaces yg i nk letak my pelamin, and my space bile dah ukur2 lebar = 10kaki and tinggi = 10 kaki..which is quite besar n yes my pelamin sgt besar and luas, dah boleh wat pelamin sanding.. sbb my sister kawen wat pelamin sanding kt space yg sama..

masa dorang dtg pasang mlm, lambat sket, sbb i nikah pun wikdays which is wednesday..walopon lambat, sbb i phm dorang keje and syed stay jauh so i x ksh sbb dorang nye self present sgt2 i suke! dorang frenly, very gentle bile bercakap and kite senang nk berurusan dengan dorang.. in fact my mom pun suke dorang tau! :) hehehe.. my relative yg datang sok nye tu sume ingat itu pelamin sanding i.. but actually its not.. pelamin sanding i belom pasang pun lagi.. pelamin sanding kt luar umah.. sume kagum ngn pelamin nikah i yg GAH! wahhh GAH katenyer.. puji!

masa i hired dorang ni, Karl and Syed wat business ni as part time jek, sbb both Karl + Syed masih kerja lagi. but after my wedding dorang ade ckp dengan i yg dorang ade plan nk wat full time and will expand die nye business to full wedding planner.. tapi i cakap terus terang babe, sape yang hired Bridal Sanctuary as planner and designer dorang adalah SANGAT-SANGAT BRILLIANT! BS is TALENTED+CREATIVE+AMBITIOUS!!! and to u as well, WELLDONE! coz u've made a right and GREAT CHOICE!

i juz nk cakap and bagi pesan kt designer2 lain yg kunon2 dah GAH sangat nama dorang kan? xyh nk kekwat sgt and bajet DIVA. contohi lah KARL AND SYED! dorang HUMBLE SGT, BUT VEEEEERRRYYYYYY TALENTED! i adore dorang nye PROFESSIONALISME.. and yes, i slalu recommend BS to my frens yg mmg nk wat majlis dorang betul2 n ade bajet lebih sket dari biase.. saje nk share bnde ni ngn u.. mane tau u nk try share plak my review ni ngn ur follower yang lain2 kan.. boleh kite sma-sama tolong KARL + SYED.. hehehehe..


owh lupe, hereby i attaches skali my pelamin nikah's pict SPECIAL CUSTOMADE BY BS! *tapi sory xde gambar yang full pelamin with lighting* heheheh..

till then...daa!

*okey, copy paste dari email yg i anta kt renee.. hehehe..malu nye*

syaz@rozelt said...

chanteqnya pelamin nikah nie..hihi

maria fitria said...

i sukeee sgt hasil pelamin diorg ni... tp xmampu nk hire utk pelamin2.. last2 i beli cupcakes je dgn diorg..ngeeee... :P tp pengalaman beli cakes pon sgt ok.. diorg sgt polite....

nizabeba said...

WOW! terpempan i babe! super duper cantik/indah/anggun ur pelamin, & off course u too! ada cermin eh dkt pelamin tu? auww best! btw, congratulations dear! so so so soo happy for u & ur hubby!

p/s u masuk in-trend march! =)

sharz syaz said...

renee..cantiknye pelamin tue...

dah tgk video awak kat latelevisio..cantik sangat!!!