Thursday, January 22, 2015

9 MONTHS!! :)

Hi bebehs..

Wohoo dah 9months!! How time flies... 
Excited, nervous, takut semua perasaan ada right now..
Im 36weeks going to be 37weeks.. 
means da anytime da nie but im still hoping for date yg dekat2 dgn due date atau exact date which is 14feb sbb rasa mcm x ready je... 
voley tak camtuh.. 

T_T 

Kenapa tak ready?

1. Dont know what to expect
2. Low tolerance in pain
3. First baby
4. Takut!
5. Tak pegi wax lagi hahaa voley tak??
6. Aritu da warded sekejap so da experience that feeling in ward bersalin and tgk org lain in labour 
7. Office byk keje

Yes office byk keje.. acane tuh? mesti u all rasa mcm nak sound i kan?? FYI My dept ada brape kerat je lahaii (2 HR+1receptionist=3org je!), yg receptionist sorang ni mmg jenis slalu cuti and kebetulan mmg cuti this week and next week sbb mother passed away and dia pun da plan cuti panjang..so kesian la kan. so we all yg tinggal ber2 ni yg kena cover berlari sana sini..dah plak ada testing system ni, system tu, pastu last minute request itu ini, blabla mcm2 la lagi.. Walaupun tak larat (perut keras,senak,etc) tapi i gagahkan juaaa... xpe la nanti i start maternity dia plak yg cover i..so fair la.. baiknyeee i kannn.. :D
i mmg baik tapi kalau org start buat taik kat i mmg i akan naik gila and xde baik2 dah..sorry laaa kan...*gitew*

My family and sisters all tanye nape tak start amek cuti je?? mmg la boleh tapi xkan i nak amek cuti gak and leave my another colleague tinggal sorang? im not that kejam okeh.. pastu rasa mcm sayang plak cos we still have a full year ahead! nanti cuti2 yang ada ni la nak pakai kalau nak buat checkup baby, kalau ada ape2 emergency ke ape kan.. selagi mampu i will still try my best to go to work.. pagi datang settlekan ape patut pastu bile xlarat balik le awal sket.. nasib boss sporting...

Ni ha latest photo today..pakai lak baju yg kain lembik so mmg shape perut ternyata jelas sekali...haha.. yay perut da besar baru la sesuai nampak mcm 9months.. dulu2 kat office ramai ckp xnampak la perut blabla..now kecoh ckp besarnye perut baby berat brape blabla.. haih kalau dah nyibok tu nyibok la jugak.. T_T

Baby scan takde..sbb last week check dia da kepala kebawah and pandang blakang..xdpt da nak buat 3D4D lagi..wuu rinduu nak tgk baby.. T_T

xnak tunjuk muka sbb da zombie sgt.heee.. 

*standing*

*sitting*
 

Sooooo, before entering the labour room@ward bersalin which is anytime from now.. i nak mohon maaf from u all if i ada terbuat salah silap or tersalah kata.. Please forgive all my wrongdoings sama ada sengaja atau x sengaja..

Knowing myself ni da la jenis low tolerance in pain.. So i really hope i can find the strength and semangat to go through the 'big day' aka LABOUR!!!.. 
Everyday i doa when the time comes,i'll be ready for it...doakan skali yee.. 

Doakan yang indah2..
Doakan semoga semua berjalan lancar..
Doakan semoga semuanya dipermudahkan..
Doakan semoga i dapat bersalin secara normal...
Doakan both mommy and baby sihat and selamat..
Doakan baby sihat, selamat dan sempurna..

Aminnnnnnnnn.....

 
*taken from my IG*



meowluv~

5 comments:

Rina Ellisa said...

Amin.. Semoga dipermudahkan semua nya.. InsyaAllah Amin :)

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

Smoga smuanya dipermudahkn renee :)

Cik Hazz said...

Wow, tup2 nak bersalin dah kan.. Semoga semuanya dipermudahkan Renee! :)

Syima Syaz said...

Gooduck Renee...


Tips:
Nanti dalam LR jangan takut, jangan neves sangat. Just enjoy the pain, Insyaallah akan memudahkan u untuk push.

Green Apel said...

waa...terkejut, dah lama tak jenguk tuan blog ne tau2 dah nak sambut baby, moga dipermudahkan segala urusan renee..amin:-))