Tuesday, February 18, 2014

PHOTOGRAPHERS MALAYSIA YANG BEST (according to Renee Meow)

Heyya bebehs...

Yeah i know title post takbleh blah punye..haha.. 
seriously i xtau nak letak title ape, so letak title yang super honest..

Kat Malaysia ni byk giler photographers, cuma org kenal atau tak, famous atau tak, penah cover artis2 ke tak.. Every each photographer ada style yg tersendiri atau ada style ikut boss/senior/clan dorang.. but  pape pon sumernyer terpulang kat citarasa client masing2..kennn..

 Macam i ni, i suka that certain style which i also xtau nak explain. I cuma boleh share dorang punye works je then baru u all boleh tau i suka style yg camne..hehe..

 So dengan itu, harini i saje2 nak share photographers yang best2 kat msia nie (bagi i yer).. Dorang ni i categorykan as fresh, urban, cool and awesome.. acheywaahh confirm kembangs kan..haha.. Seriously ni honest punye opinion okeyyh. Dorang punye works simple tapi creative dari segi pengcahayaan and simple takyah nak edit2 melampau2 atau manipulate bagai nak tambah gunung laut berapi2 sumer tu..  

Just imagine, i nie yang da kawen pon still follow works2 dorang tuh... yeah begitu awesomenye dorang. Awesome camne? tu la i pun xtau nak explain camne..yang pasti dorang punye works i sukeee sgt and menepati citarasa and taste i..  and harga dorang pon mampumilik dan tak mahal melampau2..

kembang vontot tak? ;p

p/s: ni post tak berbayar tau. sekian terima kasih


1. Musartworks
Mus+Dila, apsal makin lama style makin mantop weyyy?? hehehee ;p



2. Ayul Rahman
baru tau this guy lepas kawen..smart gile works dia..


3. Kerjagilasimoll 
mula kenal sejak dia cover wedding Kina.. until now kot i follow works dia..ni pon sama la style yg i sukeee..



4. Lookitlove
sangat suka jugaaa..especially outdoor pics dia yg dreamy ala2 twilight gituew..sumer bride2 chonteks2 jer..huhuu. respect sbb dia female photographer..



5. Afnan Omar
smart gilerrrrrrrr...........


6. Acestudio
Everytime time dia upload new photo i mcm wooo smart gilersss.. 

Peektures by Ib Ghani
suke tgk works dia sumer clean je..i mean x byk pakai effect ke ape..simple and clean.. 


phew byk giler gambar..hehe.. sumerrrrr lawaaaaaaaaaaa nak nanges tgk everyeach of them.. simple,smart,clean,awesome.. 

Tak tau la lepas ni ada lagi yg i akan follow sbb i tau ramai je photographer2 yang best di luar sana.. So far mereka2 ini lah yg i suke follow..  bila nmpak kuar je kat IG atau fb feed terus i akan LIKE atau comment.. macam stalker pon ada..haha. 

If u all punye taste macam i, hire lah mereka so i boleh LIKE dan LIKE lagi.hahaaa... TATAPI u all google la link dorang eh sbb da malas..heheeee jgn mareee..

Ok tu jer nak share-share.. daaa~~


meowluv~

5 comments:

Rina Ellisa said...

cantik2 nye gambar2 semua..
Nangis tengok Y__Y

hehehe..
bertambah lagi tak sabar nak kwennnn.. wiwiwiwi :p

lady syaliz said...

afnan omar!!!! love his work and love his attitude. i igt lagi.... he refused utk ambil depo sampaila i jumpe die n tgk dulu his artworks. (setengah org kelam kabut nak depo n cakap ade org lain nak book date la bla bla bla.) and he personally hantar cd and album kat depan tempat keje i! overall i selesa dengan afnan! husband i pun suka

Ijiyu said...

jelly btul tgk gmbr org lawa2....kt tempat i tak byk photog yg best. wuwu. best tgk gmbr kawen even dh kawen! tq for sharing this renee :)

nida-razak said...

Reneee!! Hye! Lama xmenyinggah sini. Hehe. Dah jarang blogwalking. Huhu. Bagus r renee still lagi share vendor2 yang bagus. Keep it up :)

Najwa said...

baru i tau my cousin hire afnan omar after i nampak u letak gambar die kat ur blog...hehehe, memang nice sgt.