Thursday, December 16, 2010

Real Weddings - Firdauz + Yasmin (Majlis Pengsohoran Raja Sehari)

MeowMeow All...

Wah lamaaaa giler x online rase mcm ada kekurangan je these days.. rindunyer berblogging.. i was too busy at work and too busy surveying and quotationing (voley xpakai word nih) for wedding stuffs..hehe ;p). Okay hari ni actually office busy giler ayam, sgt2 busy rase nak bom aje office nih.. tp busy2 pown, sempat curik2 bukak FB la kan..haha. so today ternampak la one photog company ni post pics2 yg capture my heart.. serious talk uuuu....

Company photog ni nama dia THE PHOTOGRAPHER STUDIO & GALLERY, heh senang je nama pakai THE PHOTOGRAPHER je kan... org lain sibuk nak pakai nama2 yg kebaboom vass dorang pakai simple jer, THE PHOTOGRAPHER :) i baru je add dorang nie like few weeks back.. their work mmg chun2 and i dah bookmark n save profile dorang dlm my wedding folder.. yes we all love to do dat dont we? confirm u all ade wedding folder masing2...kankankaannn ;p sape2 nak check out search je kat FB yea...

Ok, back to this wedding, first mase i tgk jer THE PHOTOGRAPHER STUDIO & GALLERY upload pics dorang nie.. i was like, WAAAOOOWW CHUN GILERsss.. This wedding is soooo different and unique.. Plus the photog punye skills of taking d photos mmg menambah2 kan lagi ler chun... huhu. Maybe org lain da post about dis wedding, but xkisah i nak post jugak. Kalau ikutkan camni la betul-betul melayu kan, tp kite da zaman modern so all this stuffs to me sgt2 menarik..! ok enjoy yea....


 Firdauz + Yasmin
(Majlis Pengsohoran Raja Sehari) 

























Ohhhhwwhhh.. the photos are beautifuuulll..! very2 exquisite and magnificent! Bile tgk satu2 dah mcm story kan... :) The wedding plak, concept simple jek, which is our roots - melayu ala2 royal gitu, thanks to the details it became a very2 exclusive and unique wedding. I like the part where all family members pun pakai baju2 lama and guests pun took part pakai baju traditional dorang.. huhu beshnyer.. sumer sportingkan.. 

Dah la bride and groom chantek2 belaka. The makeup done by MUA mmg chantek, sesuai ngan theme melayu dolu2.. The setup of pelamin and deco mmg superb. serious rase mcm back to time. Have u seen the last photo of meja makan? ZOMG sgt niceeee..very-de-melayu..! all this while i've been dreaming of a modern wedding mcm artist2 n anak2 millionaire kat msia nie, tp rupanya concept melayu ni jugak la yg cool.. (aiks mcm dah nak tukar idea je ni??) hehe.. meowmeowsayang, nak tukar leh x? haha (mau kene cakar ngan meowgagahku)

Anyway, the gorgeous bride Yasmin is sooo superlucky dpt family yg sgt sporting, and their malay concept tu menjadi-kira kalau i yg vendor@wedding planner@photographer tu i mmg sgt puas hati.. clap2 for them.. :)


meowluv~

Renee meow













16 comments:

"cikkin" said...

kannn!!! cantikkan..unik..video die pon ade..tgk kt fb aritu..gune background muzik cite PGL tu..awesome!!

LisaLisut said...

i pun dh tgk.i mmg wish side bertandang kat kuala kangsar nnt i nk pakai songket kuning mcm tu.huhuh.br la feeling kuala kangsar bandar diraja ;p

ummphs.. said...

gambar csngat cantek! dan tema wedding dia pun sgt canteeek. :)

ElyaElmo said...

ya ampunnn...suke tgk org pakai songket niiii!!!!!

anaztasias aira said...

memang terasa aura zaman dahulu kala besh2

lady syaliz said...

ini wedding impian i!!!!! amat jeles dgn pengantin, i mmg nak feeling feeling raja mase kawen... hahha, mmg nak org perform tarian mcm dayang2 dulu gitew.owh... gelang yang maya karin pakai mase pontianak harum sundal malam tu pon mmg teringin sgt nak pakai, masa wedding mukhriz latif, wife die pon ade pakai gelang tu dengan songket biru.

kalau kite tgk, warna2 tema die mmg garang2 n meriah. harap2 ramai yg buat concept nie, n share idea ok.tak ramai b2b buat concept nie, so, susah nak survey vendor. i rase concept melayu classic nie mmg cantik, angkut semua barang antik, segala tempayan, radio lame, iron lame buat hiasan. i rase wedding mcm nie ade class yg tersendiri. kire mcm bangge la dengan asal usul

renee if u nak carik idea boleh tgk wedding ning baizura,itu pun all out kampung style.kad kawen die anyam2 gitu!!

tapi satu jer yang i tak berani, makeup melayu classic!!! ngeee, tak confident nak bawak sebab terang sgt.

wah, semangat gile comment. ampun tuan rumah

Qaseh Qidzizie said...

sgt best kan wedding sebegini...
Ni baru betol raja sehari :p

WillBe.Mrs said...

wow..! terpegun i tgk all the piccas..sume mainkan peranan...bnda ni kne dpt kerjasama semua pihak...termasuk tetamu yg dtg kne ikot theme...kalo x piccas msti hancusss...anyway, congrates to them and credit to u tayunkk..!

Ren-da Bellezza said...

Baru je jumpa our fren from MG team..diorg cerita psl wedding ni smlm.. diorg went to lagi satu reception which is superb jgk.. Well Done the WP

Rilla said...

Best kan theme Melayu? I penah pergi this one dineer, dress code Pahlawan melayu. Memang best sangat, siap sewa baju lagi. Ada yang pakai macam puteri perak, yang selubung soket kat kepala, ada yang macam penari zapin, yang macam perantin pun ada. Tapi seronok sangat.

YanaMIB said...

salam ziarah..

ai pn minat glerrr dgn tema wedding dorang..sgt unik dan cantik kan =)

Renee Meow said...

cikkin♥chantek kan...i baru je tau ada video.. haha..

Lisa♥if u buat wedding camnie mmg besh la dear..! baru betul2 royalty.. :D

CikUm + elya + aira♥totally agree..!! ;)

ladysyaliz♥xpe comment yg meriah amatlah dialu-alukan.. thanks for sharing.. seriously agree ngan u.. kalau wat wedding camni org tau kite bangga ngan asal-usul.. ala part makeup tu xpe, u bleh jer makeup biase2 je, yg penting d details mcm baju,gelang,n etc ala2 kerabat melayu kan.. classic rocks..! :D

Qaseh♥agree sgt..although ni adat kerabat kite dulu2, tp bila dibuat skang jadi unik kan.. :D


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Renee Meow said...

aley♥welcome dear.. :D i pun terpegun giler ayam..every pic i tgk n analyze betul2.. cos unique sgt..!! yg best guest2 n family pown take part kan..me likey!

Pn Anil aka Ren-da Bellezza♥ Wah ada lagi reception ke dorang tu..?beshnyer.. WP dorang MerisikGallery ker? or org lain.. *confused*
tp kudos to WP yg menjayakan wedding tu.. :D it's something people will talk about-unforgettable..kan? ;)

Rilla♥wah beshnyer ada dinner theme camtu..agak2 mane la nak sewa baju2 classic ni eh? ;)

YanaMIB♥agree..!cantek sgt2...!! :D pics from photog pun berjaya capture moments tu kan..suke sgt2222...


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

UyaRayza said...

thankz renee for the review...terbaiknyeeee wedding mcm nie hehehe..mampu tgk n verangan jer la kn hehehe...nakkkkkk heheh...wedding diorg nie totally sama mcm apa yg i bayangkn tuk my wedding tau hehehhe

Renee Meow said...

uya♥ur welcome dearie.. i rase kalau prepare awal2 and slowly insyallah bleh tercapai wedding camne.. basically sumer details kite bleh dpt.. focus on the details jer.. gudluck deariee.. :)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Mmr Mk said...

Boleh tau x sape wedding planner diorg?