Thursday, July 28, 2011

WEDDING DRESS : FLOWY DRESS BY ELIE SAAB FALL 2011-2012


My oh my oh myyyyy...im so loving this dress... kalau kite 'melayu' kan dress ni mesti gorgeous.. just imagine these dresses wif sleeves... top pun xheavy sgt, kain flowy type which i like.. very modern and elegant at the same time..oh me likey..!!!! Elie Saab's designs are among my favourites.. :)

credit : wedding inspirasi



Elie Saab Fall 2011-2012 haute couture collection
nak dress camni voley?? verangannnnn... :)

 Other designs from Elie Saab..


elie saab wedding dress fall 2011 couture

elie saab fall 2011 couture

elie saab fall 2011 couture off white dresses

elie saab wedding dresses 2011 fall couture

elie saab fall 2011 couture blue dresses
S
elie saab bridal fall 2011 couture







meowluv~

Wednesday, July 27, 2011

SHEDDING FOR THE WEDDING

Meowning...!!

Ok kesinambungan last entry (here)  If u notice i did mention about loosing weight, which i think is VERY IMPORTANT and A MUST for me now.. i know some people say be happy with what u have, but for me im not really happy cos rasa makin bulat n berat.. i seriously dont like the feeling of being heavy and slobberish.. self esteem pun semakin low and watever i do to change it doesn't help..confidence tu lagi la xde.. nak jumpa FMIL and FFIL (future family in law) pun segan sgt222...yup dat bad.. :( i wish i have the self confidence like dyll or other gals out there.. :(

 

reality show - shedding for the wedding
mcm best kan? i hope ASTRO will tayang this show soon to inspire people like me...

So now, although tgh sakit (one of the reasons i gain weight), i kena pasang semangat untuk loose weight FULL THROTTLE!!.  i only have 6months to go and target to loose 30kg.. i have to start now!!!! xnak da konon2 nak start tapi lengah2 sampai 2-3bulan xbuat pape (just like mase tunang aritu T_T). I sanggup buat ape je skang ni..!! eh tapi xde la sanggup kuar duit kan, haha..cheapskate tu harus.. kalau byk duit da lama kot pegi london weight management ke, mayfair ke, etc,etc.. So here's my plan...

1. Redeem groupon voucher Jazzercise @ dsara utama - mari beraerobics..!! jgn singgah uptown hawkers sudah T_T
2. Fasting - mmg patut pown nak masuk Ramadhan da.. DUH~
3. Break fast light - dont eat heavy meals
4. Amalkan drinking cleansing tea - ok ke bende2 nie?
5. No late night food. Sayang kalau kite lepak minum2 je tau..jgn goda i suh makan.. huhu
6. Try to get appetite suppressant (yg safe). dulu2 bleh dpt kat clinic, skang xtau la kalau bende2 still exist?
7. Try herbalife - for weight and my health (org ckp bleh cure mcm2..is it true?)
8. Drink lotsa water + fruits

Other than that, i also need to 'pasang badan' bak kata fira. hehe... Mesti la nak look+feel good time wedding n afta wedding kan *ehem2*... Here some things dat i gonna do..

1. VCO virgin coconut oil - erm arituh sape eh yg ada pakai ni?mana nak dpt?sape ada jual pls ctc me ya.. :D
2. BIO Oil - for skin and kesan scar from surgery dulu.. voley ke ilang? 
3. pakai moisturizing lotion every day without fail - yg tu sudah tentu :D
4. start visit SPA for scrubbing,brightening,etc,etc...

Fuh, agak byk tu..hope i bleh la melaksanakan all these before wedding day.. it's also for myself jugak kan.. susah dpt org yg low confidence n low self esteem mcm i nie.. Kalau sape2 yg nak JOIN i, please calling2 ya.. sometimes i think bagus kalau ada gang so atleast ada org nak push kite kan.. kan kan kannnn... :)

Ok till then bebehs, daaa...~



meowluv~

Tuesday, July 26, 2011

STUFFS TO DO BY AUGUST@AFTER RAYA

Meowternoon awesome people,

just to remind myself wat i have to do 6months before wedding..must be done by august or after raya.

STUFFS TO DO BY AUGUST/AFTER RAYA

1. book caterer - sri payung (dah call kakros to meetup during puasa/after raya)
2. select theme/concept/pelamin - quite difficult cos need to please mama too
3. exercise/diet/loose weight - MUST MUST MUST.. jgn pakai alasan sakit
4. kursus kawen - buat time bulan puasa or after raya..until now xde geng nak pegi T_T
5. jumpa tok kadi aka dad's fren -  daddy da book him but i still have to see him (courtesy)
6. look for good tailor/designer for wedding dress - must within budget
7. start looking for materials for DIY stufss aka 'PROJECT:X' (hehe ala2 xora punye 'MISI SULIT') ngehehe...

Project runway.. eh silap. PROJECT:X


FYI wedding checklist which i posted previously (HERE), i ada paste kat bottom blog ni, so u guys are free to use it okay. sharing=caring=sexay gituew :) and also sumthing new, i ada signature like zimie's blog..see?? hehe.. jakun.. ;p lepas ni xpayah i nak lekat all my blogs links kat bawah tu cos i da put up all links (blogs, fb, twitter, youtube, etc,etc) kat belah kanan blog nie.. so anyone sudi sila lah yer.. hehe..


ok till then, daaa~


meowluv~

Monday, July 25, 2011

AAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......!!

AAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
hissssss...reaoooow...!!!!!!!!!!! nak luah perasaan..!!!


super-angry-kitty

Agak tensi xdpt bukak FB kat office...!! n oso SANGAT tensi pagi tadi stuck TRAFFIC JAM @NKVE highway.. da kuar awal pun still sampai lambat, boss bising2 nak comparekan i ngan staff lain. HELLO, bukan selalu pun lambat, kalau sekali-sekala camni TOLONG LAH paham2 la maybe ada ACCIDENT KE, ROADBLOCK KE, RIBUT TAUFAN KE, GODZILLA MENYERANG KE.. BUKAN SENGAJA NAK LAMBAT POWN..bukan i da sms awal2 i da stuck in jam, means kalau xbergerak or lambat i dah bleh budget mesti xleh nak sampai in time.. atleast i bgtau la jugak bukan senyap je... 

tension gak la lately rase mcm di ANAK TIRIKAN, macam i ni shadow je kat office.. my boss plak mcm nak 'JOIN' group yg baru dari kl ni, i rase dia mcm xnak ketinggalan le kononnye.. i bleh nmpak how desperately she wants to be 'IN' dgn group2 kitorang yg 'REMAJA' ni kan..nak belanja dorang la, nak join dorang lunch la,sket2 nak nyibuk2 conversation la, etc,etc.. HELLO? i yg da keje sini for almost 4years ni mcm xpandang pown?? Actually i ok je ngan group dari kl ni, sbb mmg duk sebelah2 n sporting. tp i notice jugak la watever i do my boss sorang nih mcm x appreciated and kesalahan yg kecik nak kecoh2 bising.. org lain tu ckp kasar ke, lambat ke, ignore dia ke,buat salah ke dia XKAN TAKE IT SERIOUSLY.. i ni xpenah nak tinggi suara or lawan ckp or ckp kasar...Tatapi??  serious TAK PAHAM...!!

HA NI TETIBA NAK EMO NIE...T_T

kalau ikutkan bleh aje PINDAH KAT PUTRAJAYA OR AREA DEKAT2 OFFICE tapi ye la i kan nak kawen dah..y nak sewa2 kan. pastu i kan SAKIT, mesti lah stay ngan PARENTS kat kota damansara kan... DAH TAU KAN?? DAH BGTAU KAN YANG NI I SAKIT??xkan nak stay jauh2 dari dorang kalau pape terjadik kat i camne?? aduhai xkan camtu xleh nak pikir kan.. logic la.. kota damansara ke putrajaya tu bukan nye dekat, atleast 30-45mins sampai.... bleh plak after i sms, dia reply 'U KAT MANE? KENAPA si... BOLEH SAMPAI AWAL TAPI U LAMBAT?' eee nampak sgt bias di situ...jgn nak compare2 boleh x cuba tanya org tu stay mane???? 
PANAS HATI TUL LA...xpasal2 small matter i nak marah nie.. da la hormon xmenentu nih.. 
BAKOR KANG..!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


im not seeking for attention ke ape.. tapi mmg da rasa da ketidakadilan di situ... mmg rasa di-anaktirikan.. obvious kot, kalau tak xde nak rase mcm ni kan..hmmm Ya Allah berikan la kekuatan n kesabaran kepada hamba Mu yg lemah ni... keje da happy sini, tapi environment tu tetibe je berubah n buat xselesa kat office.. xtau nak buat ape skang ni except for sabar n buat dunno je la..xkan nak tukar keje semata2? da la nak kawen... so, think positive n teruskan buat keje as usual... focus on my illness/health and wedding lagi bagus..!!



meowluv~

Renee meow

Friday, July 22, 2011

MALAYSIA VS CHELSEA *WARNING-ENTRY LUCAH*

*WARNING-entry lucah-please leave while u can* ;p

Woohoo..!! 0-1..! sape tgk game malaysia vs chelsea?? kudos to msia team..! mereka berjaya bertahan d whole game..and i think 1-0 is quite good.. ala kalau ikutkan 1 goal chelsea tu pun mcm xkira sgt cos bola jatuh on line n lantun kuar balik n goalie sempat tangkap.. but tukang jaga line tepi padang da angkat flag awal2 so xleh nak buat ape la kan.. (confirm ramai bengang ngan dat guy) haha..

 


Owh start2 post trus sergah kannnn...tak hello2 or bg salam pun.. hehee.. Salam allsss... tgh buat per tu..? haa gayut kat FB eh.. jealous okehh!! i da 3-4 hari x on FB nie.. huwaa... T_T ingat nak online smlm tapi  kene angkat barang kosongkan umah tumpangan n also my meowgagah ajak tgk bola.. so i ok jeee, asalkan dpt dinner togeder2 kan.. :) at first nak lepak kat darus ss15 tapi lencong ke restaurant maknik ss14 cos nak layan kuehteow sedap.. Mula2 mcm biase2 je lyn match tu sbb slalu tgk MU jer kan.. tapi bila tgk chelsea2 players yg agak hot so ok la layan. and one particular player buat i lg semangat nak tgk.. (besides semangat tgk msia lawan chelsea).... i xtau la korang perasan ke tak.. tapi me n meowgagah tgk trus ckp, wah.. very-de-T*****K.... dot dot dot.. haha
sapekah??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
he is abang gagah Ivanovic

tu..tu..nmpak???kalau xnampak meh i focus kan...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
this is the best shot i jumpe on the net.. kalau sape2 yg tgk game smlm, fuh mmg FLUFFY..!! haha... sayang if ur reading this, jgn jealous okay.. u pun FLUFFY jugak kay.. HAHAHA..

eh lupe today jumaat, someone please slap me laju2.. hahahahaha *gilos*



meowluv~

Renee meow



Thursday, July 21, 2011

6MONTHS?? SERIOUSLY???

Heyya all...


wat theee..!??

OMG i baru prasan my wedding ticker i have another 6months to go.. seriously..??!! dalam pale rase mcm lame je lagi wedding TATAPI rupenye ade 6months je lagi?? wedding ticker ni doesnt lie okehh...

 6months=204 days.. u do the counting when's my big day..hehe ;p

OmgOmg.. ape i nak buat nih? am i suppose to gelabah now?? what what what.. huhuhuhu.. Nak kene start stick checklist da pasni supaya bleh monitor ape yg dah/blum wat.. checklist mmg da ada simpan, so here i share ngan u all.. n secara rasminya i akan paste checklist ni sumwhere kat blog nie so senang nak monitor.. 


Date (CONFIRMED)
- Nikah                   : FEB 2012
- Bride's Reception    : FEB 2012
- Groom's Reception  : FEB 2012

Venue(CONFIRMED)
- Nikah                  : DONE
- Bride's Reception   : DONE
- Groom's Recept     : DONE

Time(CONFIRMED)
- Nikah                   : DONE
- Bride's Reception   : DONE
- Groom's Reception : DONE


Important Stuffs(CONFIRMED as discussed during engagement day)
- Duit hantaran         : DONE (amount confirmed)
- Mas kahwin            : DONE (amount confirmed)
- Tok Kadi                : DONE-booked by daddy
- Hantaran (for her)   : 5 dulang
- Hantaran (for him)   : 7 dulang


Kursus Kahwin & Legal Documents
- Kursus Kahwin   (bride)     :
- Kursus Kahwin   (groom)   : DONE
- Legal Docs -HIV Test        :
- Legal Docs -Nikah form     :
- Legal Docs -Tok Kadi form :
- Legal Docs -Others          :

Guest Count
- Nikah                    : Close&immediate family,close friends,neighbours (max 50-100)
- Bride's Reception     : Approx 800 guests (cards to hand out - 400)
- Groom's Reception   : Approx 500 (cards to hand out - 250)

Invitation Cards
- Nikah                   :
- Bride's Reception    :
- Groom's Reception  :
- Vendor                 :

Event Itinerary
- Nikah                   :
- Bride's Reception    :
- Groom's Reception  :

Wedding Guestlist
- Bride's Reception   :
- Groom's Reception :

Overall Theme & Theme COLOUR
- Nikah                  :
- Bride's Reception   :
- Groom's Reception :

Pelamin & Decoration (Theme)
- Nikah                 :
- Bride's Reception :
- Groom's Recept   :

Pelamin & Decoration (Vendor/Decorator/Planner)
- Nikah                  :
- Bride's Reception   :
- Groom's Reception :

Make Up Artist (MUA) TBA
- Nikah                  : DONE-depo
- Bride's Reception   : DONE-depo
- Groom's Reception :

Wedding Dress and Accessories
- Nikah(Bride)                    :
- Nikah(Groom)                  :
- Bride's Reception(Bride)     :
- Bride's Reception(Groom)   :
- Groom's Reception(Bride)   :
- Groom's Reception(Groom) :

Wedding Shoes
- Nikah                    : CUSTOM MADE BY AMY (ABSOLUTELYGORGEOUS contest) - DONE
- Bride's Reception     : WHITE VINCCI BLING2 HEELS - DONE
- Groom's Reception   :
- Groom's                 :

Pengapit/maid of honor/man of honor
- Nikah                      :
- Bride's Reception       : DONE (GROOM)
- Groom's Reception     : DONE (GROOM)

Families, Bridesmaids/Flower Girls & Maid of Honour Outfit
- Nikah (bride)                  :
- Nikah (groom)                 :
- Bride's Reception (bride)   :
- Bride's Reception (groom) :
***
- Groom's Reception (bride)  :
- Groom's Reception (groom) :
- Flower Girl&Boy (bride)      :
- Flower Girl&Boy (groom)     :
- Pengapit (bride recep)       :
- Pengapit (groom recep)     :

Hantaran & Items
- For her  :
- For him :

Hantaran & Decorations (person in charge & theme)
- For her :
- For him :

Catering
- Nikah                  :
- Bride's Reception   :
- Groom's Reception :

Canopy
- Nikah                  :
- Nikah                  :
- Bride's Reception   :
- Groom's Reception :

Wedding Cake
- Nikah                  :
- Bride's Reception   :
- Groom's Reception :

Official Photographer (OP)
- Pre Wedding           : Serindit Photo –DONE
- Pre Wedding           : Wan Mahazir
- Pre Wedding           :
- Nikah                    :
- Bride's Reception     :
- Groom's Reception   :
- Post Wedding         :

Official Videographer (OV)
- Nikah                  : DONE
- Bride's Reception   :
- Groom's Reception :

Wedding Favors & Doorgifts
- Nikah                          : Upah for ustaz,tok kadi,saksi,etc
- Bride's Reception (VIP)   : DONE (kaksuzy+farouk sponsor)
- Bride's Reception           : DONE (kaksuzy+farouk sponsor)
- Bride's Reception (kids)   : DONE (kaksuzy+farouk sponsor)
- Groom's Reception (VIP)  :
- Groom's Reception          :
- Groom's Reception (kids) :

Bunga Pahar
- Nikah                  :
- Bride's Reception   :
- Groom's Reception :

Handbouquet
- Nikah                   :
- Bride's Reception    :
- Groom's Reception  :
- Flower Kids           :
- Bridesmaids          :

Entertainment
- Nikah (PA System)  : for jurunikah + karaoke
- Bride's Reception    : karaoke, nikah clip+slide show, silat, penari
- Groom's Reception  :

EXTRAS
Transportation
Nikah                    : -
Bride’s Reception    : DONE-Dad’s Mercedes/Harrier
Groom’s Reception  : DONE-Dad’s Mercedes/Harrier
Family                  : Own vehicle

SPA Treatment + Beauty (1year to 6months before wedding - package)
- For Bride & Groom :
- Venue                :
- Date                  :

Hornymoon yeah baby
- Date              : 21-24FEB 2012
- International   : Bali
- Flight             : Airasia tickets – DONE
- Ground           :

Newlyweds Crib
- Bilik Pengantin               :
- Furniture bilik pengantin  :
- Future Home                 :
- Furnitures for Home        :


byk je lagi nak kene update..huhu.. bende2 yg nak DIY i xkan le kot nak letak sini.. hehe.. biar yg penting2 je.. ok nak balik.. daaa~



meowluv~

Renee meow




WEDDING HANDBOUQUET - JEWELED SILKFLOWER HANDBOUQUET

Meowternoon lalings..

Yeay yesterday i found some cool stuffs yg buat i faint sekejap. Ok so far we've heard of the normal fresh flower handbouquets, button handbouquet, felt handbouquet, crystal handbouquet, fake flowers handbouquet, brooch handbouquet and butterfly handbouquet... i mean yg slalu diperkatakan among brides kan.. but, have u seen this yet? kalau da xpe, yang mane blum tue.. sila pengsan sekarang..!!.

credit pics : Emici Bridal





Ooouhhhhhhh simply divine..!! totally in love wif these bridal bouquets...!! seriously... it has all of it, peony flowers,vintage, exclusive, unique, blingbling.. arrghhhh... nak tukar fresh flowers to dis one voley? but the price *sobsobs* is really expensive kalau order kat sane la.. agak2 kalau DIY berjayakah?? mcm payah je nak buat peony flowers tu..huhu... T_T



meowluv~

Renee meow

Wednesday, July 20, 2011

UPDATING MY BLOGROLL AND LIST

Harlow..

boringgnyeeee xleh bukak facebook.. huwaaa... miss u all kat BBF so muchie.. huhuhuhu... Dengan ketiadaan facebook+youtube kat office.. kitorang sumer mcm x productive and malas semacam je.. huhu... but atleast, i have more time to update my blogroll and links.. 

byk giler rupenyer yg da kawen in my 'brides' list.. so pasni nak kene pindahkan ke 'ex-brides' list.. blogwalking pun alhamdulillah hampir katam sumernye.. haha.. xlarat nak baca beratus2 everyday, but atlast habes gak la jenguk sumer B2B bloggers yg ada dlm list i..

Here are all the lists yg da kawen (yg masih stuck in BRIDE'S list)

http://ctliyana86.blogspot.com - !~life 101
http://buahhatisayamrk.blogspot.com - ~Journey to be remember
http://journeytojune2011.blogspot.com - life after june 2011
http://hanyakisahkita.blogspot.com - Hanya kisah kita nak kahwin
http://renda-perancis.blogspot.com - ..all about her preps to become a bride.
http://nadyazahid.blogspot.com - Nadya Zahid
http://headache-blurblogger.blogspot.com - hidup ku lakonan matiku
http://erin-polkadot-princess.blogspot.com - ..da journey of B2B
http://girlish87.blogspot.com - ~rahsia hatiku~
http://cpinkynolie.blogspot.com - comingsoon->B2B
http://farahanna7.blogspot.com - Edisi bajet ciput
http://laramorreno.blogspot.com - the story of LARA
http://kesahkaseh.blogspot.com - kesahkaseh
http://weezanne.blogspot.com - the pink diary
http://road-to-2011.blogspot.com - .::::road to 2011
http://veesakura.blogspot.com - When two hands hold together
http://sweetfairytalestory.blogspot.com - My journey begins
http://chocolatedippedsecrets.blogspot.com - still chocolate dipped
http://bambam87.blogspot.com - Sweethearts - wedding mode
http://elmoblogspot.blogspot.com -tentang elmo
http://inimeeya.blogspot.com - inimeeya
http://cikkindiary.blogspot.com - Cikkin's
http://picisanchenta.blogspot.com - Laskar Pelangi
http://ciknadira.blogspot.com - Moments being puan nadira
http://thepansyprincess.blogspot.com - The ordinary fairytale
http://ellanordin.blogspot.com - saye & dia
http://justyouni.blogspot.com - Just you n i
http://norainitazali.blogspot.com - Noraini
http://lebahmerahjambu.blogspot.com - ..::Mr and Mrs
http://nurhanadia.blogspot.com - Nurhanadia
http://wnuruladila.blogspot.com - Rasa Ini
http://wapunyaisihati.blogspot.com - A&S story
http://miszchet.blogspot.com - from ~SAYA
http://ainnazari.blogspot.com - my destination
http://syasta.blogspot.com - lIFE.eYANNE
http://natakafisha.blogspot.com - chinta hathi ku
http://nizabeba.blogspot.com - =journey of my life
http://sigaunputih.blogspot.com-Si gaun putih
http://hotsweet89.blogspot.com - along..the bride journey
http://versikami.blogspot.com - cerita versikami

Byknyerrrr yg da kawen.. jealous nye..! biler la turn i nie.. huhuhuhu... ;p Ada pulak yg i xbleh view due to dah private and deleted? yg da private tu add me pleaseee ya... yg da delete tu, not sure of your reason but, i hope u guys are in good health n ok..


I also found out a few B2B yg called off their wedding.. im so sorry and also sad to know the news. I hope u are strong to live it through. i am here to be ur crying shoulder if u want to.. setiap kejadian mesti ada hikmah nye kan. If it's not meant to be, then we have to accept it.. i hope u all x give up blogging and do watever makes u happy... kalau xjadik kawen xsemestinyer xleh blog about weddings kan? :)

Ok last, untuk tuan2 blog
nak tanye nape i da link u all but xdpt any updates korang??why ehh...pls do sumthinggg... ;p




Ok nak update blogroll skang.. daa...~


meowluv~

Renee meow

BEST.WEDDING.EVER

Meowning gorgeous people..!!

No mood to post long-long entry. Ni bukan segment REAL WEDDINGS tau (sbb tak jumpa la pics dorang mana2.. huhu..). So just share their wedding highlight video from LHMEDIA. 

So far this is the BEST.WEDDING.EVER..! sgt meriah and best!! i dunno how to describe it... siap ada performance show dancing,etc,etc.. ada gazebo yg romantic.. ada gantung2 thingy.. pelamin yg sweet n simple..ada macam2 la.. arggh.. ! wedding sgt sempoi and awesomeeee.!! this couple rawks!! congratz to the cool couple Khairun Nisa & Maximilian Tariq.. :)



meowluv~

Renee meow

Tuesday, July 19, 2011

CONTEST : pleaselovemeunconditionally 1st Giveway: Lagu jiwa lagu cinta.

Meowternoon..! :)

Yeay another contest.. suka contest2 ni.. especially yg bukan FB 'LIKE' contest.. haha.. contest yg i nak join ni is organized by Plain Jane and the prizes are very2 interesting.. dpt vouchers for spa..sape xnak? i wanntt..! Here's some details about this contest (GIVE-AWAY)

*************************************************************

Organized by : Plain Jane
More contest info : HERE

owner blog Plain Jane :)

Syarat2 penyertaan;
1) be my follower - DONE
2) make a simple post tentang GA ini dan link back kepada blog ini / entry ini. - DONE
3) upload 1 music video lagu CINTA kegemaran anda (tak kira la bahasa apa sekalipun) - DONE
4) tag 2 org rakan, dan make sure mereka tau di tag. - DONE
5) leave your link here - DONE
Tarikh tutup penyertaan adalah pada: 20 July 2011 (am i the last contestant? hehe)

NOTE: winners will be selected by Plain Jane's sister and mr.bee

The prizes?? (the best part) you can view HERE or u all can view here below :-

Tempat ke3: 2 keping kupon Groupon bernilai RM48 setiap satu
Hydro Spa Theraphy + Aromatherapy Facial
di Spring Dew, Amcorp Shopping Mall, PJ
Exp date: 9 Oct 2011

Tempat ke2: 2 keping kupon I Love Discounts bernilai RM65 setiap satu
Sothys Instant Glow Facial + Extraction + Eye & Neck Therapy + Scalp & Shoulder Massage + Foot bath + Refreshment
di Glow Beauty Sanctuary, The Strand Kota Damansara, PJ
Exp date: 18 Aug 2011

Tempat pertama: 2 keping kupon Milkadeal bernilai RM68 setiap satu
Balinese Full Body Massage + Full Body Scrub + Herbal bath
di Emperor Spa, Damansara Utama, PJ
Exp date: 26 Aug 2011

Menariks kan??thanks to Plain Jane for being so cool untuk buat contest GA ni.. u rawk!  Okay now, here's my entry.. here we go... :)

*************************************************************

pleaselovemeunconditionally 1st Giveway: 
Lagu jiwa lagu cinta.


Hye all.. please read the first sentence above..
"EVERY COUPLE HAS 'THEIR' SONG AND IT'S PROBABLY SHARED WITH COUNTLESS OTHER COUPLES" - GOOD MORNING AMERICA.

i nak tanya,korang ade x korang punye favourite 'OUR SONG'? people normally call it OUR SONG atau THEIR SONG. Sape ada angkat ketiak..!! i know mesti ade kan.. i think mana2 couple, mesti ade 'their song' kan.. untuk contest ni kite panggil 'Lagu jiwa lagu cinta' la yea.. mesti lagu ni u all pilih mase first time dating ngan partner u ke, first time dedication ke, xpun kebetulan dua2 suka lagu ni ker... lagu tu sampai bila2 akan jadi favourite 'lagu tema' korang kan.. contohnye bila dlm kete ada lagu tu berkumandang, mesti u all ckp "eh eh lagu kitee laa" pastu dua2 jeling and senyum tersipu2.. haaa betul tak?? hehe.. 

so what's your song? wanna know mine? Here it is..
please click to enlarge
'Lagu jiwa lagu cinta' i adalah LARUT dari DEWA19.
Lirik sangat2 plain n simple.. and sgt dalam ertinya for me and my sayang..this song is the first song he dedicated to me mase mula2 kenal kat FB..
story dia bleh refer HERE
 This is my 'Lagu jiwa lagu cinta' because mase mula2 kenal asyik memanjang dengar lagu ni jer.. I mmg suke sgt lagu ni sbb meaningful sgt..n perasaan besh sgt sbb rase amat2 dicintai.. hehe.. 

'Lagu jiwa lagu cinta' kitorang ni dijadikan..
-lagu wajib time karaoke
-lagu tema time nak gi dating dlm kete(ada cd dewa)
-lagu nak feeling2 time jiwang
-lagu untuk wedding video montage (insyallah)
-lagu kat ringtone hp (mase mula kenal)
-lagu favlist kat ipod my meowsayang
-lagu kat favourite my youtube page (sape masuk youtube search for maernee)

Ok let's enjoy the song... kalau xleh view u can view HERE

LARUT - DEWA19
                        

LARUT BY DEWA19
Mungkin aku pernah juga merasakan cinta
Tapi tak pernah seindah ini
Mungkin aku juga pernah merasakan rindu
Tapi tak pernah sedalam ini
Mungkin kamu takkan pernah percaya
Bahwa sesungguhnya aku telah terjatuh
(Korus)
Ku akui aku telah larut
Larut ke dalam
Kamu yang ku cintai 



Ku akui aku telah larut..Larut ke dalam..Kamu yang ku cintai
love u so muchie my fiance meowgagah :)



Dengan ini, i tag Azsha and kate untuk contest GA nie.. kalau bleh nak tag ramai2 but kene ler ikut peraturan kan..*larik*


thanks Plain Jane for this GA contest. kalau xmenang pun xpe, atleast i dpt share part of my lovestory ngan u all.. okay till then, daaa~


meowluv~

Renee meow

MY 3DAYS JOURNEY (FRIDAY-SATURDAY-SUNDAY) PART II

Meowning...

WARNING-SUPER LONG ENTRY (bleh baca sambil makan popcorn..haha) ;p

Ok nak sabung chapter II cepat2.... hehe..yang ter miss citer tu bleh refer part I HERE.  Lepas ni nak post contest n pasal weddings plak :)

Where was i? ok last post kat ending tu my mind was filled with negative thoughts and negative imaginations. nak kata depressed tak de lah jugak, cos my sis yg doctor ckp it's ok nothing to worry, blabla.. but i cant help to feel sad because like i said before, i have gone through the same stufs years ago..

OH YEAH, did i mention that i heard the guy from Vision said to his tutor i have fatty liver and there's something wrong in the middle.. talk about FATTY LIVER, i was like, WOW...I AM THAT FAT?! huh... naper laa i ni xnormal mcm korang... body i high-taste sgt ke sampai nak jadi ala2 FOIE GRAS..lemak bercream gituuu.. haha ;p note to all, fatty liver is dangerous okay..yg pelik nye i dont drink,smoke,take drugs,etc,etc..but mcm2 la body i nie.. huhu..
ohlalaa~~

Ok back to the story.. My mama totally worried bout me cos being a WOMAN, she definitely knows how i feel, dah pulak nak kawen ni kan.. some people treat this matter very seriously... i mean fertility.. Vision said the full report will take around 1month cos they will send back to the previous government/hospital you went before. My doctor sis pun ckp camtu gak (cos i gi clinic kesihatan dia), kena tunggu cos her clinic plak send all reports first to hospital klang.. mak aihhh..byk tol process.. tapi canot complain byk lah cos nama pun free kan..

Mama dun want to wait any longer so mlm tu dia ajak gi specialist....mula2 nak gi SJMC (jumpa my previous doctor), but since dah lewat, mama decide to meet her old gynea doctor kat ss19 subang..Dr Delaila. She's really good in her field and also has a clinic at SJMC. Malam kite gi, agak lama gak kat waiting area (cos she's only there malam). then bila masuk jumpa Dr Delaila, sekejap je rasa.. she checked here and there.. suh i baring for scan.. she also showed me and my mom where's my uterus, ovary, blabla.. she confirmed that i have O*****n *y**, but small scale...not to worry sgt cos ada cure.. OOHH SANGAT LEGAAAAA....!! mama pun lega... i rase mcm nak nangis terharu cos it's not as serious as my previous one.. means insyallah i get to keep my one and only ovary..

Dr Delaila took some blood just to make sure what kind of  *y** im having.. and now, waiting for the real result.. kira now  waiting for two reports.. one from Vision aka government hospital, and another one from Dr Delaila.. I was super relieved after meeting Dr Delaila, she was sweet and very informative, and luckily knows my doctor sis and mama... We paid rm476 for scan, consultation and blood test, which i think, quite reasonable and FAST. kalau nak kene tunggu 1month, my penyakit could be worse kan... Thanks to mama and my sis kaktini for the support.. kalau u all xde, i xtau nak ckp per.. huhu.. i love u mama and kaktini :) tapi relieved2 pun, still ada worry la cos selagi bende still xcure lagi kan.....

SATURDAY 16JUL2011
Despite the good news from Dr Delaila, im still a bit worried. I still have the penyakit. Means chances of cure tu mmg ada, but chances of not getting pregnant pun ade.. da pulak 1je ovary kan.. huhu.. still thinking should i, or should i not tell (FPIL) them about this matter? my sis ckp jgn bgtau pape lagi.. kalau dah tau pun, better jgn bgtau.. boleh ke pulak camtu? for me it's better to tell the truth kan.. lagi2 to my fiance, he should know everything cos he will be my lifepartner.. i mmg ada inform my meowgagah fiance about the whole thing, dia mmg risau giler ayam..cos he loves me....weee.. :) hehe..

So the whole day... lepak umah tido, watch tv, makan mcD.. haha.. The rest of the day, actually cant remember sgt..huhu.. rasenyer lepak umah, pastu petang tgk bola ngan fiance wif my younger brother alias tgk Msia VS liverpool.. mmg scene menjerit2 tu harus ada.. haha.. and afta dat teman and tolong my elder brother Farouk plak beli barang kat IKEA.. then we had dinner kat area umah, kat Kennedy's (sunway dsara-recommended!). Then lewat mlm lepak wif my fiance kat subang afta dia abes main futsal....tu jer i ingat..teehee.. 

*wah mcm fast summary je ni-dah malas nk tulis panjang2* mmg dah panjang sgt pown T_T

SUNDAY 17JUL2011
The best part..!! hehe.. the day yg i totally lupa about my sakit.. when ur happy u seem to forget dat ur sick.. ;) bgn2 pagi rase excited cos nak kuar ngan my fiance.. he came and fetched me after tgk Melodi & Nona, cos i nak tgk wedding 'MAS' yg konon hype sgt but nothing special pun i tgk..da la penipu and mempergunakan org.. i mmg geram wat she did to missX.. and konon wedding 'awan biru' blabla.. i dont see anything special bout it.. juz bridemaids pakai stewardess's uniform.. i was waiting gak bende2 yg menarik like ada awan2 bergantungan ke, doorgift menarik ke, deco ala2 awan biru ke.. but blerh.. xde pape pun..nothing conceptual pun.. eh tertukar topic lak kan..

Me and fiance had late lunch at ss19 subang, where we always had our nasik campur.. my family pun regular situ.. nama gerai tu gerai kak ina.. familiar? kalau terserempak hello2 la yer.. hehe.. then after lunch, kitorang gi sunway pyramid.. saje2 nak jalan, xde nak shopping pape pun cos masing2 in tight budget.. haha.. ye la awal bulan da byr depo ni, depo tu.. ;p so lepak MPH pun berjam2 sampai sakit kaki.. ;p Ok, i da boring da ngan post nie, xlarat nak tulis panjang..ntah u all xbace pun kan.. hehehehe.. ok juz letak pics je la.. ok daa!

foie gras yg enak di makan.. eat me..! haha ;p

had dinner@manhattan fish market
soup of the day yg cair.. T_T
so-so seafood platter (i think me+fiance can cook better) haha ;p
lupe nama dish nie.. but dis one je yg nice..
my habit lepas makan, hias pinggan + kunyah ice.. ;p
yeah bought some stuffs @daiso
food container yg sgt berguna for my diet nanti ;p
mag pesona pengantin.. suke tgk pelamin yg buat kat dewan prima LJT and dresses from suri weddings.. model pun chun sey...



Anywaayss, last note.. thanks so much to all yg support me and gave me nice wishes kat FB BBF and kat blog i nie... sayang jugak korang kat i kan.. haha... love u all.. u guys are the best..seriously.. :) *hugs*

Ok tunggu topic lain in next post!!!! :D daaa~


meowluv~

Renee meow

Monday, July 18, 2011

MY 3DAYS JOURNEY (FRIDAY-SATURDAY-SUNDAY)

Heyya all..

How's your monday blues going on? hehe.. today agak peliks i xde monday blues, just a bit stressed cos caught in a jam padahal da kuar umah awal.. huhu T_T

Anyways, back to the title, it's actually nothing got to do wif weddings, it's about my last 3days..wat have been up to and wats happening to me.. i think kat BBF ade yg dah tau my sad situation (thanks so much for ur concern babes-love u all!). Kalau yg tak tau tu, you can refer to my previous post (HERE). Yeah dat day i was really down, i mean reaaaally down..something is wrong with me and i know it is a big thing and could change my future.. 

i am a sick kitty T_T

FRIDAY 15JUL2011
So the day came (last Friday) and i went to kelana jaya for checkup with mama at 10am. Nama tempat tu Vision Diagnostics Sdn Bhd. Ingatkan hospital or clinic but rupanya it's a medical college (my doc sis dah bgtau but sumhow i forgot). It's a college for budak2 blaja Sonography and Health Science. Dorang ni offer free services to the government clinics and hospital patients (for scan,3d scan,imaging,xray,breast scan,etc) and at the same time provide practical learning for the students.. bagus kan? yang penting FREE.. but of course, it's actually like being a labrat.. haha ;p

http://www.vision.edu.my
  
The guy who made my scan and all dat was really nice, he's a practical student there and  actually did a great job. his tutor was around to check his works. Sepatutnyer check lower abdomen jer tapi dia check sekali upper abdomen and thyroid glands. I think the whole process took about 3hours, and bila balik lebam2 perut i due to some parts yg kene tekan2 mase scan..byk lemak kot T_T 

When everything's done, i asked them wat's the result? is something wrong wif me?do i have ehem eham? (sorry i wont say it here). He said  YES, but the actual report have to be done and would take around 1month.. WTF one month?!!! terkezut mak, but ye la, bende free kan, plus dorang akan report ke clinic/hospital (government) yg kite gi tu, so phm2 je la why it will take 1month.. i'll be dead then i guess.. T_T 

Ok sambung.. What's my reaction? i cried like a baby..xde la nangis teruk, but nangis la..tried to hold it in but, mmg xthn kot.. sedeh sgt2..da la dulu penah kene, and now kene lagi, wat do u think? if mmg betul i kena and have to remove it, then i will never get the chance to get pregnant and have my own babies. i felt like my life shattered and there's no hope for me. Mama tried to calm me down by going to Baker's cottage and ajak minum hot milo.. Macam2 i pikir tau dgn perasaan sedih n risau tu.. Terpikir gak wat am i suppose to tell my meowsayang's parents? will they be able to accept it? risau gak mcm drama2 tv tu, the in-laws slalunye xsuka menantu yg xleh nak 'produce'.. T_T For me it's better to cancel or call it off (the wedding) rather than kene halau/layan buruk/etcetc bila dah kawen or last2 minute cancel wedding..mesti la lagi kechewa.. huhu.. 

yeah, me and my imagination.. have to stop all this nonsense thinking and slap myself.. *slap head*

Ok xnak tulis panjang2 nanti org confuse and letih bace.. ada lagi story,will continue later.. daaa~


meowluv~

Renee meow